İpek Er, intihara sürüklenerek yaşamını yitirmiştir

İpek Er, intihara sürüklenerek yaşamını yitirmiştir

İpek Er, intihara sürüklenerek yaşamını yitirmiştir
  • A-
  • A
  • A+

İpek Er'in Ailesinden Kamuoyuna Açıklama

İpek Er, Musa Orhan ile yaşamış olduğu duygusal beraberlik sırasında cinsel saldırıya uğramış ve bunun sonucunda intihara sürüklenerek yaşamını yitirmiştir.

İpek, sanık Musa Orhan’ın teşvik ve ısrarları neticesinde 24.06.2020 tarihinde aile evinden çıkmış ve o gece Kurtalan Öğretmenevinde kalmıştır. Daha sonra 25 Haziran 2020 tarihinde sanık Musa Orhan’ın görevde olması nedeni ile Siirt’te bulunan ‘Büyük Otel’ adlı bir otele yerleşmiştir. İpek Er, sanık Musa Orhan tarafından 28 Haziran 2020 günü arkadaşının ve kendisinin ikamet ettiği eve götürülmüştür. Bu üç günlük zaman diliminde İpek Er intihar etmeden önceki bıraktığı mektupta yaşadıklarını şu şekilde anlatıyor; “2’nci gün zorla namusumu kirletti. Tecavüz etti. Onun ısrarına rağmen içki içmeyeceğimi söylüyordum ama bunu söylememi istemiyordu. Beni tehdit etti. Eğer söylersem beni öldüreceğini söylüyordu. Artık öleceğim için korkmama gerek yok. Evet, gerçekleri söylemeye gelelim. Musa Orhan bana tecavüz etti. Ben ağladım, bana kendini diktirirsin dedi. Saçımı çekip yerden sürükledi, ‘kimse sana inanmaz’ dedi. ‘Sahipsizsin’ dedi. “ Bu olaydan sonra Sanık, 01 Temmuz 2020 günü İpek’i kuzenine göndereceğini söyleyerek İzmir iline göndermiştir. İzmir iline giden İpek otogarda kendisini kimsenin karşılamadığını fark edince aynı otobüs ile 3 Temmuz 2020 Cuma günü ailesinin yanına geri dönmüştür.

Ailesine yaşamış olduğu durumu aktardıktan sonra İpek Er, babası Fuat Er ile birlikte 6 Temmuz 2020 Pazar günü Batman Cumhuriyet Başsavcılığına şikâyette bulunmak istemiştir. Ancak Batman Cumhuriyet Başsavcılığı yetkili olmadıkları gerekçesiyle onları Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı’na yönlendirmiştir. İpek Er, 7 Temmuz 2020 günü babası ile Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı’na giderek şikayette bulunmak istemelerine rağmen “15 gün sonra gelin” denilerek savcılıkça geri gönderilmişlerdir. İpek ve ailesinin ısrarları sonucunda 8 Temmuz 2020 günü nihayet Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı’na şikâyet gerçekleşmiştir. 6-7-8 Temmuz günleri boyunca Er ailesi, savcılık ve adliyeler arasında haklarını aramak için mekik dokumuştur.

İpek Er, hem yaşadığı ağır travma sebebiyle hem de soruşturma süresi boyunca duygusal olarak yıprandığı için Siirt Cumhuriyet savcısına beyan verirken “ gece gündüz ağlamaktayım. İntiharın eşiğine geldim” demiştir. Sanık Musa Orhan’ın kendisine cinsel saldırıda bulunması sebebiyle intihar etmiş ve ne yazık ki 33 gün boyunca Batman’da bir özel hastanede yaşam mücadelesi verdikten sonra hayatını kaybetmiştir. “Nitelikli Cinsel Saldırı” suçlaması ile yargılanan ve 16 Ekim 2020 günü görülen davanın ilk duruşmasında Musa Orhan, “susma hakkı” adı altında eski beyanlarını tekrar ettiğini dile getirmiştir. Sanık Musa Orhan’ın savunmanlığını yapan sanık müdafileri, tüm duruşma süresince İpek Er’in uğramış olduğu cinsel saldırıdan ziyade, Er ailesinin kişilik haklarına saldırılarda bulunmuş ve dosya içeriğinde bulunmayan nereden geldikleri belli olmayan temelsiz “bilgilerle” davayı manipüle etmeye çalışmışlardır. Yine söz konusu sanık müdafileri, duruşma esnasında dile getirdikleri beyanlarında, bölge halkının aslında bu tür vakalara yabancı olmadıklarını söyleyerek, bir taraftan yapılanın cinsel saldırının meşru zeminini oluşturmaya çalışıp bir taraftan da ailenin yaşam şeklini tartışmaya açıp müvekkillerin manevi değerlerine saldırıda bulunmuşlardır.

Sanık Musa Orhan soruşturmadaki tüm aşamalarda cinsel saldırıyı inkâr etmemiştir. Dosyada bulunan İpek Er’in tecavüze uğradığına ilişkin Adli Tıp Kurumu raporu ve en son 22 Eylül 2020 tarihinde dosyaya giren Diyarbakır Polis Kriminal Laboratuarın yapmış olduğu inceleme sonucunda dosyaya gelen raporda sanık Musa Orhan’ın yatağındaki battaniye ve çarşaflarda İpek Er’e ait kan ve Musa Orhan’a ait spermlerin karışık halde bulunduğu tespit edilmiştir. Sanık Musa Orhan, İpek Er’in ifadelerinde belirttiği ve İpek Er ile birlikte ilk gece kaldığı ,arkadaşı Uzman Çavuşa ait evin kapısına kadar götürülmesine rağmen ‘mahalleyi ve mahallede bulunan herhangi bir insanı tanımadığını’ belirtmiş ve delilleri karartmaya çalışmıştır.

Soruşturma aşamasından itibaren sanık Musa Orhan’ın tutuklamaya yönelik talepte bulunan savcılık makamı ve iki ay öncesine kadar tutuklama kararını veren mahkeme heyeti dosya içerinde sanık Musa Orhan lehine hiçbir yeni delil bulunmamasına ve hatta sanık aleyhine kuvvetli suç şüphesini ortaya koyacak yeni delillerin dosya arasına girmesine rağmen, suç vasfının değişme ihtimali ve sabit ikametgah sahibi olması gerekçeleriyle tutuklama taleplerimizi reddetmiştir.

Mahkeme Heyetinin; sanık Musa Orhan’ın ve kendisini destekleyen kurum ve kişilerin nüfuzunu kullanarak dinlenmemiş tanıklar üzerinde hakimiyet kurabileceğini, Musa Orhan’ın dosya delillerini daha önceden karartma girişimini göz önüne alması, bununla birlikte ‘Cinsel Saldırı Suçu’nun ‘katalog suçlardan olmasını, suçun alt haddinin 12 yıl olması ile dosyada bulunan kuvvetli suç şüphesini ortaya koyan ve somut delil niteliğinde bulunan mevcut bilirkişi raporlarını da değerlendirerek sanığın tutuklanmasına karar vermesi gerekirdi.

Ama biz Er ailesinin avukatları olarak, sanık Musa’yı korumaya çalışan hem devlet aygıtlarını hem de yargı mekanizmalarını zorlamaktan geri adım atmayacağız. Er ailesini hukuki mücadelesinde bir an bile yalnız bırakmayarak, davayı sonuna kadar takip edeceğiz. 18.10.2020

 

Haber - Suna GÖL

 

Yorum Yazın

'Bu dönemde erken seçim mümkün değildir'

Emeklinin tatil kampını sattılar

Huzurevi fiyatlarında rekor artış

149 milyon hesap bilgisi internete sızdı

Sivas'ta 493 yerleşim yerinin yolu ulaşıma kapandı

'Sütyenini çıkar gel'

Boğazın sıfır noktasına dev cami projesi için yeni iptal başvurusu

Ucuz alışveriş devri resmen bitti

Abdullah Öcalan Bahçeli'ye kilim hediye etti

Uludağ’da teleferik çilesi

Eczane eczane dolaşmaya son!

Ocak ayı enflasyonunda sebze fiyatları yüzde 40'a dayandı

'Emeklilerimizi hükümetimize karşı kışkırtmaya çalışıyor'

'Verilemeyecek hesabı olanlar AK Parti’ye kaçtı'

MHP’nin emekliye sözlü desteği devam ediyor!

'ABD güçlü olabilir ama bizim de onurumuz satılık değil'

Marmara Denizinde tekneler karaya oturdu

'Tramvaya asılmak gibi bana da asılmak yasaktır'

450 kilo bozuk et yakalandı

Benzine de zam geliyor

Tesla verimlilikte zirvede, BYD sınıfta kaldı, menzil kralı Audi

'Azerbaycan-Ermenistan bitirdiğim savaşlardan biri'

Her iki kişiden biri bankaya borçlu

'Biz ondan sonra gelenler bu ruhu yüceltmeliyiz'

6 ilde yasa dışı bahis operasyonu

'Erken seçim' talebi son 30 yılın zirvesinde

Ahmet Özer kararı CHP'ye yönelik kampanyanın bir parçası

Bahçeli'den Ahmet Özer hakkındaki karara tepki

İspanya, Trump'ın Barış Kurulu davetini reddetti

Çocuklara Sanatı Hikâyeyle Anlatan Yeni Kitap

Yükleniyor

'ABD güçlü olabilir ama bizim de onurumuz satılık değil'

'Azerbaycan-Ermenistan bitirdiğim savaşlardan biri'

İspanya, Trump'ın Barış Kurulu davetini reddetti

'Bazen bir diktatöre ihtiyaç duyarsınız'

Avrupa'daki ABD üslerini mi kapatalım?

Tek istediğimiz Grönland’a sahip olmak

'Masada değilsek menüdeyiz'

Egemenlik ve toprak bütünlüğüne saygı tartışılmaz

Somali diye bir ülke yok

SDG'nin misyonu bitti

'Tramvaya asılmak gibi bana da asılmak yasaktır'

'Her kapı çaldığında polis geldi sanıyordum'

Yaren Güldiken kırmızı elbisesiyle sosyal medyayı salladı

Sörften sonra çok daha iyi bir insan oldum

Melisa Döngel'den dikkat çeken paylaşım

Buse Terim sevgilisiyle tatile çıktı!

Yatakta verdiği kareler olay oldu

Eski manken Deniz Akkaya hapse girecek!

Elle Fanning dekoltesiyle zor anlar yaşadı

Evangeline Lilly kayanın üstüne düştü!

Tesla verimlilikte zirvede, BYD sınıfta kaldı, menzil kralı Audi

MG’nin Hybrid+ Teknolojisi Yakında Türkiye’de!

Alfa Romeo’dan takas desteği avantajı

Volvo EX60, yılın ikinci yarısında Türkiye’de

Dijital kanallara güven arttı, kullanıcı sayısı yükseldi

Elektrikli otomobil sayısı 370 bini aştı

2. el otomotiv satışı 2025'te rekor kırdı

Trafik sigortasında primler değişti

'Ürün gamımızı her geçen gün güçlendiriyoruz'

Türkiye'de Opel, Peugeot ve Citroen el değiştirdi!

Huzurevi fiyatlarında rekor artış

Eczane eczane dolaşmaya son!

ABD, Dünya Sağlık Örgütü'nden resmen ayrıldı

Bütçeyi yutan şehir hastanelerine 6 tane daha ekleniyor

Sıra numarası ekranında "Cübbeli Ahmet" sohbeti açıldı

'Lastiksiz ambulansları gençler bilmez'

Lahmacunda sakatat, peynirde natamisin çıktı

Pestisit ihlalinde dünya ikincisiyiz

Fast food kanseri tetikliyor

Sadece Hastaneyi Değil, Cebinizi de Düşünün

Hrant Dink'in öldürülmesinin üzerinden 19 yıl geçti

Acun Ilıcalı satış planını KAP'a bildirdi

RTÜK’ten TV kanalları ve dijital platformlara ceza

Haber sitelerine 'Google' darbesi

THY'den gazeteci Ali Kıdık'a uçuş yasağı

Burak Akburak İstanbul'da Gazetecilerle Buluştu

Ege TV kanalı icradan satışa çıkarıldı

'Özgür Basın, Güçlü Toplum Demektir'

Habertürk skandalında tanık ifadesi dengeleri değiştirdi

Ekol TV’ye “kara para aklama“ soruşturması

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 19 14 1 4 29 46
2.FENERBAHÇE A.Ş. 18 12 0 6 26 42
3.TRABZONSPOR A.Ş. 19 12 2 5 15 41
4.GÖZTEPE A.Ş. 18 10 3 5 14 35
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 18 9 4 5 9 32
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 19 8 6 5 13 29
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 19 6 4 9 2 27
8.KOCAELİSPOR 19 6 7 6 -3 24
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 18 6 6 6 -6 24
10.CORENDON ALANYASPOR 18 4 5 9 0 21
11.GENÇLERBİRLİĞİ 18 5 9 4 -3 19
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 18 4 8 6 -6 18
13.TÜMOSAN KONYASPOR 18 4 8 6 -8 18
14.KASIMPAŞA A.Ş. 19 3 9 7 -11 16
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 18 4 10 4 -15 16
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 19 2 8 9 -21 15
17.İKAS EYÜPSPOR 18 3 10 5 -14 14
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 19 2 14 3 -21 9