EĞİTİM

EĞİTİM Haberleri

Işıklı sporculara ödül yağdı

Işıklı sporculara ödül yağdı

Işıklı sporculara ödül yağdı
  • A-
  • A
  • A+

Işıklı Sporcular Ödül Gecesi’nde, FMV Işık Okullarında öğrenim gören, okul takımlarında ve çeşitli kulüplerde spor yapan, Türkiye ve İstanbul’da dereceye girmiş 176 sporcu ve antrenöre başarı belgesi ve plaket verildi. FMV Işık Spor Kulüplerinin 96 başarılı sporcusu ve antrenörü de plaket aldı. Böylece atletizm, basketbol, masa tenisi, yüzme, oryantiring, aerobik, artistik buz pateni, binicilik, artistik ve ritmik jimnastik, dans, eskrim, kayak, kürek, okçuluk, satranç, su topu, su altı hokeyi,tenis, voleybol ve yelken branşlarında toplamda 21 branş ve 272 sporcuya ve antrenöre ödülleri takdim edildi.

FMV Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve FMV Işık Spor Kulübü Başkanı Ahmet Burak Işıklı Sporcular Ödül Gecesinin açılış konuşmasında; “Her yönüyle iyi insan yetiştirmek bizim görevimiz. Sporda, sanatta, kültürde hepiniz bir bütün olarak yetişiyorsunuz. Biz toplamda 6000 öğrenciyiz, bu 6000 öğrencimizin 2600 öğrencisi sizin gibi çeşitli dallarda kendilerini geliştiriyor. Spor Sanat Tasarım Akademisi bünyesinde yer alan 50 branş içinden 12 tanesi ise spor branşı, siz de bunların bir parçasısınız. Şu an FMV Işık Spor Kulübü’nün 634’ü aktif olmak üzere 2000 lisanslı sporcusu var. Ödül alan çocuklarımızdan 69’u Türkiye derecesi, 179’u ise İstanbul derecesi yapmıştır. Bu çocuklarımızın 16’sı milli sporcu, 8’i ise FMV Işık Spor Kulüplerinde yer almaktadır. Tüm sporcularımızı tebrik ederim” dedi.

FMV Yönetim Kurulu Başkanı Av. A. Akın Süel de konuşmasında sporun FMV Işık Okulları için öneminin altını çizerek; “Feyziye Mektepleri Vakfı Işık Okulları, kurulduğu 1885 yılından itibaren geleceğe yön verecek çok yönlü nesiller yetiştirme sorumluluğuyla hareket ediyor. 134 yıllık köklü kurumumuz, öğrencisini sadece akademik ve bilimsel alanlarda değil, spor, sanat ve kültürel alanlarda da destekliyor, yönlendiriyor. Spor faaliyetlerimiz açısından da, okullarımıza “IŞIK” ismini veren büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, “ben Türk gençlerinin spor yaparak güçlü olmasını isterim” dediği gibi, bizler de güçlü akademik eğitimin yanı sıra , spor faaliyetlerimizi en üst seviyede tutuyoruz. Işıklı ruhunu tüm müsabakalarda ortaya koyan, ulusal ve uluslararası yarışmalarda bizi gururlandıran Işıklı sporcularımıza çok teşekkür ediyoruz.”

Törene katılan FIBA Avrupa Başkanı Turgay Demirel ise konuşmasının başında FMV camiası ve bu camianın başarılı sporcuları ile birlikte olmaktan mutlu olduğunu belirtti. Demirel, öğrencilere seslenerek, “Bugün ülkemizde spor konusunda en şanslı öğrenci grubu içinde yer alıyorsunuz. Spora önem veren, 1998’den beri çeşitli spor faaliyetlerini FMV Işık Spor Kulübü altında yürüten, kampüslerinde yüzme havuzu ve spor salonu bulunan, ülkemizin ender eğitim kurumlarından birinde okuyorsunuz. İnşallah Işık gibi eğitim kurumlarının sayısı artar ve önümüzdeki süreçte herkesin daha iyi bir insan olduğu, daha iyi sporcu olduğu bir Türkiye’de yaşarız” dedi. Turgay Demirel, Feyziye Mektepleri Vakfı yönetimine öğrenciler için hazırladıkları mükemmel ortam için teşekkür ederken, başarılı sporcuları da tebrik etti.

FMV Işık Spor Kulübü ve Spor Sanat Tasarım Akademisi hakkında:

Spor Sanat Tasarım Akademisi’nde 50 farklı branşta 2600 Işıklı öğrenci yeteneklerini geliştiriyor. Akademi kapsamında; 12 spor branşında 2000 öğrenci, 38 Sanat ve tasarım dalında ise 600 öğrenci yer almaktadır.

FMV Işık Okullarında eğitim alan öğrencileri sportif açıdan değerlendirerek Türk sporuna katkıda bulunmak amacıyla 1998 yılında kurulan FMV Işık Spor Kulübü’nün 2 sporcusu ve 2 antrenörü Olimpiyatlara, 6 sporcusu Dünya Şampiyonalarına katılmış, 2000’nin üzerinde sporcu yetişmiştir. FMV Işık Spor Kulübü ve FMV Işık Okulları, Türk Milli Takımına bugüne dek 50’den fazla sporcu kazandırmıştır.

Şu anda 16 Işıklı öğrenci yüzme, dans, su topu, kürek, voleybol, binicilik ve yelken branşlarında Türk Milli Takımında yer almaktadır.

Milli takım sporcularının yanı sıra yüzme, basketbol ve atletizm branşlarında FMV Işık Spor Kulüplerinden 10 antrenör de Milli Takımlarda görev yapmaktadır.

Yorum Yazın

'Aksi halde bir arınma fırsatı daha kaçar, yazık olur'

Kahve fiyatları rekor kırdı

Sanayi geriledi, inşaat büyüdü

Sizin her başarınız çocuklarımıza örnek ve ilham kaynağı oluyor

Öğrencilerimizi üretken bireyler olarak yetiştirmek önceliğimiz

BBP Diyarbakır İl Başkanı Mehmet Çiçek’e Hayırlı Olsun Ziyaretleri Devam Ediyor

MİSİAD Ailesi Uşak’ta Buluşuyor: Kültür, Sanat ve Tanıtım Festivali Başlıyor

DİYARBAKIR'DA "KIŞLIK " HEYECANI 'FİYATLAR UYGUN, İLGİ YOĞUN "

Yeni proje çok konuşulacak !!!

Başkan Turizmciymiş Ya Olmasaydı

'İktidar, yargı eliyle CHP'yi parçalama operasyonu yürütüyor'

CHP Kurultay davasının ertelenmesi piyasaları rahatlattı

İsrail'le 1.5 senedir ticari ilişkileri durdurduk

AHMET CEMAL PEKER: TÜRKİYE’DEN DÜNYAYA YÜKSELEN GAZETECİLİK VİZYONU

Sahnenin efsanesi Tünzalə Ağayeva bu kez kovboy tarzında !!

Antalya’da Tamirat ve Dekorasyon İşlerinde Mağduriyet Uyarısı

'Bu meydanda senden korkmayanlar var!'

'Gökçek'ler Ailecek Ankara'ya çökmüşler'

Bulduğunuz ilçe başkanları size hayırlı olsun!

İsrail, Suriye'nin güneyindeki yerleşim bölgelerine girdi

Marmara Üniversitesi’nde öğrencilere ek 400 lira borç çıkarıldı

'Artan yalnızca enflasyondur'

Z kuşağı protestoları Nepal’in ilk kadın başbakanını getiriyor

Vatandaşın kredi ve kredi kartı borcu 5 trilyona dayandı!

'Haysiyetin varsa Gezi'de görüntüleri yayınla'

'Fenerbahçe'yi mumyaya döndürdüler'

Yusuf Tekin, velilerin yüksek fiyat eleştirilerine tepki gösterdi

Konya'da silah fabrikasında yangın!

'Mesleğimizi Güçlendirecek Yeni Adımlar Atıyoruz'

'Bu topraklarda Müslüman bir İsrail kurmak istiyorlar'

Yükleniyor

İsrail, Suriye'nin güneyindeki yerleşim bölgelerine girdi

Z kuşağı protestoları Nepal’in ilk kadın başbakanını getiriyor

AB İsrail'e kapıyı kapattı

Fransa'da Macron karşıtları sokağa indi

İsrail, bu kez de Sana'yı vurdu

Trump, Fed Guvernörü Lisa Cook'u görevden alamadı

Manifest'in konser görüntülerine erişim engeli

İsrail Katar’daki Hamas yöneticilerini vurdu

8. ayında ABD’de halkın yüzde 56’sı Trump’tan memnun değil

'Rusya’ya yeni yaptırımlar uygulamaya hazırım'

'İnsanların kafasını şişirmeyin'

Serra Arıtürk dantel elbisesiyle mest etti!

Salma Hayek, 59. yaşını kutladı!

Bikinili pozlarıyla mankenlere meydan okudu

Deren Talu, Ibiza'yı salladı

Ünlü mankenlerin ağzı açık kaldı

Nesrin Cavadzade fiziğiyle meydan okudu

Burcu Özberk tarzıyla tam not aldı

Aslı Sümen pozlarıyla sosyal medyayı salladı

'Evli oyuncunun tacizine uğradım'

Motosiklet satışları rekor kırdı

Hyundai’nin fabrikasına şok baskın: 475 gözaltı

'Eğitim, ülkemizin geleceğine yapılacak en değerli yatırımdır'

Elektrikli otomobillerin pazar payı yüzde 18,5'e ulaştı

Renault, Ağustos ayında en çok satan marka oldu

Volkswagen, Brezilya'da 30 milyon dolar ceza yedi

Tesla Avrupa pazarında çakıldı

Milyonlarca sürücüyü etkileyecek kararlar

Şarj şirketlerine büyük ceza

Sıfır km olarak aldığı araç kabusu oldu

Sağlık Parkı’nda Farkındalık Rüzgarı: 2025’in Başarılı Hekimleri Ödüllendirildi

14 bin 905 hekimin görev yeri belirlendi

Bakanlığın son listesi gündem oldu

Lahmacunda kanatlı ve sakatat çıktı

Kimse yorgun bir pilotun uçağına binmek istemez

Pestisitlerde reçete uygulaması başlıyor

SGK'dan malullük aylığı almak için dört şart

Kadına Değer Atölyesi İstanbul’da

Ücretsiz kanser taramasında 'SMS' dönemi

'Her 10 üründen 6'sında pestisit kalıntısı var'

'Mesleğimizi Güçlendirecek Yeni Adımlar Atıyoruz'

'O tek parti rejimi 4 yıl dayanmıştı, bu tek parti rejimi kaç yıl dayanır?'

Yılmaz Özdil sinirden deliye döndü

Tolga Şardan'a sessiz sedasız gözaltı!

Gazeteci Erkin Erk ve Berna Akkaya Dünyaevine Girdi

Gazeteci Güngör Arslan cinayetinde yeni gelişme

‘Haraç listesi’ haberini yapan gazeteci tutuklandı

RTÜK Başkanı Şahin'den TELE1 eleştirilerine cevap

İflaslar ve konkordatolar bitmiyor

30 Ağustos, Cumhuriyetimizin Temelidir

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 5 5 0 0 14 15
2.Fenerbahçe 4 3 0 1 5 10
3.Trabzonspor 5 3 1 1 2 10
4.Göztepe 5 2 0 3 5 9
5.Antalyaspor 5 3 2 0 1 9
6.Gazişehir Gaziantep 5 3 2 0 -2 9
7.Konyaspor 4 2 1 1 5 7
8.Alanyaspor 4 2 1 1 2 7
9.Samsunspor 4 2 1 1 1 7
10.Beşiktaş 3 2 1 0 0 6
11.Rizespor 4 1 2 1 -4 4
12.Eyüpspor 5 1 3 1 -5 4
13.Kasımpaşa 4 1 3 0 -2 3
14.Kayserispor 4 0 1 3 -4 3
15.Fatih Karagümrük 4 1 3 0 -5 3
16.İstanbul Başakşehir 3 0 1 2 -1 2
17.Kocaelispor 5 0 4 1 -6 1
18.Gençlerbirliği 5 0 5 0 -6 0