Tarih: 16.03.2024 11:21

İsraf o kadar büyük ki devlet açığı kapanabilir

Facebook Twitter Linked-in

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, katıldığı bir televizyon programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Karamollaoğlu, ekonomide iktidarın israfına dikkat çekerek uyarılarda bulundu. Bu konuda israfın kesilmesi gerektiğini vurguladı.

“İSRAF AKIL ALMAZ BOYUTTA”

Ekonomik sorunlara dikkat çeken Karamollaoğlu, seçim sonrasında zamların daha da korkunç bir boyuta taşınmasından korktuğunu belirterek, “Herkesin normal şartlarda soracağı soru şu, ‘siz gelseniz ne yaparsınız?’ Mantıklı bir soru bu. Buna verilecek ilk cevabımız israfı kökünden kazımaktan başka bir çare yok. İsraf o kadar büyük ki devletteki bu açıkların tamamını kapatabilir. Yani akıl almaz boyutta. Şimdi bakın benim aklımın, hafsalamın almadığı bir nokta var. Sayın Cumhurbaşkanı bir yere giderken birkaç uçakla, kendisini koruyacak zırhlı araçlarla, bin kişilik bir ordu ile gidiyor sürekli. Devlette belli bir makama oturan insanın akrabaları hepsi devlet imkânlarından faydalanmaya çalışıyor. Yüz binlerce araba var, bunun yakıtı var, korumaları var, bunların tamamının ortadan kaldırılmaları gerekiyor” dedi.

“İSRAFIN KESİLMESİ İLE ELDE EDİLEN PARA DAHA İYİ KULLANILMALI”

İsrafın kesilmesi ile elde kalan paranın da daha uygun bir şekilde değerlendirilmesi gerektiğini belirten Karamollaoğlu, Erzincan’da çöken altın madenine de değinerek, “İsraftan tasarruf ettiğiniz parayı ne yapacaksınız. Bir tarım ve tarıma dayalı üretim, iki madencilik ve madenciliğe dayalı üretim. Madencilik derken bu Erzincan’daki altın madeni gibi değil. Siz bir altın madenini yabancı ya veriyorsunuz, Türkiye’ye yüzde 0,5 kalmıyor! Bu nasıl bir iş!” ifadelerini kullandı.

“MİTİNG TERTİP EDİYOR AMA TİCARETTEN VAZGEÇEMİYOR”

İsrail’in Gazze’de gerçekleştirdiği katliama dikkat çeken Karamollaoğlu, İsrail’in vahşete neden olduğunu belirterek, “Bugüne kadar 30 küsur bini buldu öldürülenler. Çocuklar 15,16 bin, kadınlar 6,7 bin civarında katledildi. Bunu da bir hak olarak görüyorlar. Amerika, Fransa, İngiltere güya gelişmiş ülkeler İsrail’i destekliyor. Bu nasıl bir mantık, bu nasıl bir anlayış. İsrail’e karşı miting tertip ediyorlar ama İsrail’le ticaretten vazgeçemiyor. Bu mantık doğru bir mantık olmaz. Türkiye’nin şuan da İslam alemini de bir araya getirmesi, İslam alemine önderlik etmesi ve mutlaka bu Gazze’de işlenen cinayetleri durdurması icap eder” dedi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-DT9JLG88B3