DÜNYA
DÜNYA Haberleriİsrail'in Gazze'ye yönelik savaşının maliyeti 42 milyar dolar
İsrail'de yayın yapan Yedioth Ahronoth gazetesi, İsrail'in Gazze'ye yönelik savaşının maliyetinin 42 milyar dolara ulaştığını ve günlük ortalama 83,8 milyon dolar harcandığını yazdı.
- A-
- A
- A+
İsrail'de yayın yapan Yedioth Ahronoth gazetesi, İsrail'in Gazze'ye yönelik savaşının maliyetinin 42 milyar dolara ulaştığını ve günlük ortalama 83,8 milyon dolar harcandığını yazdı.
Gazetenin İsrail Genelkurmay Başkanı Ekonomi Danışmanı ve Savunma Bakanlığı Bütçe Dairesi Başkanı Gil Pinchas'tan aktardığına göre, ocak ortası itibarıyla savaşın maliyetinin 150 milyar şekel (42 milyar dolar) olduğunu bildirdi.
Gazze'deki savaşın günlük ortalama maliyetinin yaklaşık 300 milyon şekel (83,8 milyon dolar) olduğunu belirten Pinchas, "Uluslararası koalisyonun İran füze saldırısına karşı desteğiyle İsrail semalarını savundukları tek bir gecenin 1 milyar şekel (279 milyon dolar) maliyeti olduğunu" aktardı.
Yedioth Ahronoth, "Savunma bütçesindeki en büyük harcama kalemi, 45 milyar şekele (12,5 milyar dolar) ulaşan yedek ordunun finansmanı" dedi.
19 Ocak'ta Hamas ve İsrail arasında ateşkes ve rehine takası anlaşması yürürlüğe girdi. Ateşkes anlaşmasının ilk aşaması 42 gün sürecek ve bu süre zarfında anlaşmanın sonraki aşamaları için müzakereler devam edecek. Anlaşmaya, ABD'nin desteğiyle Mısır ve Katar tarafından arabuluculuk ediliyor.
İsrail saldırıları, 7 Ekim 2023'ten bu yana çoğunluğu kadın ve çocuk olmak üzere 47 bin 400'den fazla Filistinlinin ölümüne, 111 binden fazla kişinin de yaralanmasına neden oldu.
Uluslararası Ceza Mahkemesi, geçen yıl kasım ayında İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve eski Savunma Bakanı Yoav Gallant hakkında Gazze'de işlenen savaş suçları ve insanlığa karşı suçlar nedeniyle tutuklama emri çıkarmıştı.
İsrail ayrıca saldırıları nedeniyle Uluslararası Adalet Divanı'nda soykırım davasıyla karşı karşıya.
Ali Koç, İmam Hatip öğrencilerine iftar verdi
Irak'ta Bağdat havalimanına İHA saldırısı
Bu pazar seçim olsa hangi parti ne kadar oy alır
Tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı hayatını kaybetti
'Kanal İstanbul birincil önceliğimiz değil'
Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel gözaltına alındı
Cumartesi motorine ve benzine yeniden dev zam
'Kanunsuz emre uyarak silah almak suçtur'
Türkiye Enflasyonda OECD’den koptu
'Bir ayda 195 bin 576 kişi daha işsiz kaldı'
İmamoğlu’nun 5’inci X hesabına da erişim engeli
'İran füzelerini S-400 neden vurmadı?'
İBB davasında itirafçının iddiasına Davut Gül'den cevap
Okul müdürü, mesajını beğenmeyen öğretmenleri resmî yazıyla uyardı!
İstanbul’da sahte belge şebekesine darbe
'Türkiye bir hukuk devleti' dedirten olay...
Türkiye'nin dış borcu son 10 yılın zirvesinde
Karayollarında vatandaşın cebinden 850 milyar lira çıktı
Milli parklar şirketlerin rant alanı oluyor
'Bahçeli göz göre göre Öcalan'ın postacılığını yapıyor'
İran'dan ateşkes için 3 şart
'Türkiye’de güven olmadan ekonomi düzelmez'
Emekliyi açlık sınırının altına düşürmek büyük bir insafsızlık
78 kişinin öldüğü Kartalkaya raporunda Bakanlık aklandı
Milletvekili Ramazan Kaşlı MHP'den ihraç edildi
Akaryakıta yeni zam
'Türkiye çatışmanın değil barışın tarafındadır'
İspanya'dan İsrail'e 'soykırım' resti
ABD Mahkemesinden Halkbank 'Bağımsız Denetçi' kararı
'86 milyonun vergisi TRT'ye haram zıkkım olsun'
Yükleniyor






