İstanbul toplantısına İmamoğlu yine çağrılmadı

İstanbul toplantısına İmamoğlu yine çağrılmadı

İstanbul toplantısına İmamoğlu yine çağrılmadı
  • A-
  • A
  • A+

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu başkanlığında İstanbul'da gerçekleştirilen İl Afet Risk Azaltma Planı-Hazırlık ve İzleme Süreci Değerlendirme Toplantısında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun olmaması dikkatlerden kaçmadı.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, toplantıya dair fotoğrafları 'Hedefimiz; İstanbulumuzun karşılaşabileceği tüm afet risklerine hazırlıklı olmak' notuyla kişisel Twitter hesabında paylaştı.

CHP'li başkan, daha önce bazı toplantılara çağırılmamıştı, kendisine davet gidip gitmediği henüz bilinmiyor.

SOYLU, DEPREM İÇİN ÖNLEMLERİ VE YAPILACAKLARI ANLATTI

Bakan Soylu, toplantıda olası bir deprem için alınan önlemleri ve yapılacakları anlattı. Soylu, “Bizim zihnimizin arkasında büyük İstanbul depremi var. Bütün hazırlığımız buna göredir” dedi.

Toplantıda konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Birinci önceliğimiz yıkılmayan binalar ve şehirler yapmak ama aynı zamanda her vatandaşımızı bu konuda bilinçlendirmek ve teyakkuz halinde tutmaktır. Bir afet olduğunda slogan üretmek, enkazdan kimsenin canlı çıkmasına izin vermiyor. Tek yapabileceğimiz bu olmamalı. Afetlerde üretilen yalan ve dezenformasyon videoları en az AFAD’ın veya ilgili kurumların eğitim videolarının izlendiğinden daha az izlenmektedir. Bu arkadaşlar, keşke bu çabayı afet bilincini arttırmak üzere geliştirseler. İnsanların zihninde bir deprem ve afet farkındalığı oluşturma konusunda gayret ortaya koymazsak yarın bunun acısını hep birlikte yaşarız. Bizim bu çalışmalarımızda ortaya çıkan bir kavram var: Dirençli şehirler kavramı. Afete karşı dirençli şehir amblemini, karakterini şehirlerle yavaş yavaş buluşturmaktır. İlk risk planlarını azaltmanın belki de en önemli sonucu bu olacaktır. Yıkılmamak sadece bina yaparken daha çok çimento koymak demek değildir.

5441133.jpg

81 İLİMİZDE İL AFET AZALTMA PLANLARINI HAZIRLADIK

Pek çok afet türü var ve her birinin farklı riskleri var. Biz bu alanda gerçekten çok büyük çaplı, büyük bir maliyet ve emek gerektiren bir projeyi tamamen bilimsel kriterlere bağlı kalarak tamamladık. 81 ilimizde il afet azaltma planlarını hazırladık. 99 üniversiteden toplam 289 akademisyen arkadaşımızın desteğiyle tam 162 çalıştay düzenleyerek bu planları düzenledik. Toplamda 26 faklı afet türü çalıştık ve 81 ilimizde 222 amaç, bin 364 hedef ve yaklaşık 12 bin 89 eylem belirledik. Bunların kullanılmasına yönelik bir genelgeyle valiliklerimizi tamamladık. Bütün kitaplar ve raporlar, kullanılınca işe yarar. Kullanılmazsa vitrin süsü olarak durur. İl risk azaltma planlarında toleransımız sıfırdır” dedi.

5441135.jpg

“YARIM MİLYONU AŞKIN İNSANIMIZ BEN GÖNÜLLÜYÜM DİYOR”

Olası bir depremle ilgili yapılan hazırlıkları anlatan Bakan Soylu, “Süreçlerin daha hızlı ilerlemesini sağlamak için bir dijital altyapıya da ihtiyaç vardı. Bunun içinde ’İRAP’ta sorumlu bulunan 5 bin 150 kuruluşun eylemlerini raporlayarak takip edebileceği bir çevrim içi izleme ve değerlendirme yazılımı hazırlayıp değerlendirmeye aldık. Özellikle son yıllarda artan taşkınlara karşı hızlıca önlem almak maksadıyla Devlet Su İşleri’yle toplantılar yaptık. Bugün burada gerçekleştirdiğimiz İzleme ve Değerlendirme Toplantısı, bu sürecin aslında ikinci toplantısıdır. 12 Eylül tarihinde de Rize İRAP izleme ve değerlendirme toplantısını gerçekleştirmiştik. Bugün İstanbul’u yapıyoruz. Daha sonra da belirli bir takvime göre tüm illerimizde sürdürmeyi hedefliyoruz.

Fiziki kapasite, lojistik depoları, afet gönüllülerimiz, sivil toplumla gerçekleştirdiğimiz organizasyonlarımız, arama kurtarma ekiplerimiz var. Sadece gönüllülük sistemine başvurumuz 561 bin 5 demek ki biz bu konuda bir farkındalık oluşturmuşuz. Yani yarım milyonu aşkın insanımız bu konuda ben gönüllüyüm diyor. Onun için buradan tüm gönüllülerimize teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

5441134.jpg

“İSTANBUL, AB’NİN LOJİSTİK ÜSSÜ OLUYOR”

Muhtemel İstanbul depremine vurgu yapan Bakan Soylu, “Bizim zihnimizin arkasında büyük İstanbul depremi var. Bütün hazırlığımız buna göredir. 561 bin 5 gönüllü, 16 bin 292 AFAD destek gönüllüsü, 54 ilde 15 bin kişinin yerel destek ekibinin eğitimi, 26 ilde 4 bin 624 korucunun eğitimi ve 61 ekip bin 629 kişiyle beraber akreditasyonlar sağlandı. Bunların her biri son 4 yılda gerçekleşen adımlar. Bu yıl 57 bin 400 tatbikat yaptık. AFAD acil mobil uygulamasını 494 bin kişi indirdi ve bütün bunlarla ilgili yeni bir gelişme daha var. AB’ye bir çağrıda bulunduk.

Eğer büyük bir deprem olursa, eğer bir ortak lojistik depo olursa bir afette ani ve acil müdahaleyi tüm ülkeler kapasitesi çerçevesinde sağlar. Bu çağrımız karşılık buldu. Bunu projelendirdik. AB çerçevesinde İstanbul, Avrupa’nın bu konudaki lojistik üssü oluyor. Yani dünyanın bir yerinde ihtiyaç duyulursa buradan gidilecek, etrafımızdaki coğrafyada bir şey olursa yine buradan gidilecek, bizde bir şey olursa yine ortak kaynaklar çerçevesinde buradan sağlanacak” diye konuştu.

 

Yorum Yazın

'Hamdolsun o aydın sınıf tasfiye oldu, oluyor'

Şam yönetimi SDG ile temasları askıya aldı

'Batı’nın sessizliği hayal kırıklığı yarattı'

Bodrum’da ani sağanak hayatı felç etti!

Martı Tag sürücüsünü darp eden taksicilere ceza yağdı

Sofralardaki 6 süt ürünü markasında 'hile' tespit edildi

Yeni asgari ücret iPhone 17'nin ancak yüzde 36'sına yetiyor

Atilla Ciner tahliye edildi

Şanlıurfa'da dijital zimmet ağı

Mantar gibi çoğalan fenomenlere reklam darbesi

Avrupa Türk toplumunu kimseye ezdirmeyiz

Vatandaşa at eti yedirmişler!

Bakan Yumaklı su tehlikesine dikkat çekti!

Akaryakıta dev zam geliyor!

Mine Kılıç çeketin içine hiçbir şey giymedi

Yasal takipteki borçlu sayısı 10 ayda 1,8 milyonu aştı

Y Kuşağı ev alma hayalinden vazgeçiyor

Diyarbakır'da peynir fabrikasında patlama!

‘Polis, o mekanda savcıyla karşılaştı’

Yaklaşık 2 bin işçi, 91 çocuk hayatını kaybetti

Maaş 625 dolara gider 843 dolara çıktı

İstanbul’da IŞİD’e yılbaşı operasyonu

MHP baraj altında kalıyor!

Dua Lipa minicik bikinisinin azizliğine uğradı!

Akbelen'de zeytinler tehdit altında!

TKP'den 'Asgari ücret' protestosu!

'Hepinizi meydanlara, direnmeye davet ediyorum!'

Sadettin Saran, başkanlık makamında gözaltına alındı!

Ela Rümeysa Cebeci’nin ablası konuştu

50 bin mahkuma tahliye yolu açıldı

Yükleniyor

Şam yönetimi SDG ile temasları askıya aldı

Gazze’de can kaybı 70 bin 937’ye yükseldi

'Epstein, 14 yaşındayken beni Trump'ın evine götürdü'

İsrail gazı dünyaya Mısır üzerinden satılacak

Bulgaristan'da hükümet istifa etti

Epstein’in istismar ağı ingiltere’ye de uzandı

Gazze’de can kaybı 70 bin 654’e yükseldi

'10 Mart Anlaşması, Yeni Suriye’nin temelidir'

AB ülkelerinden Rusya'nın varlıklarını dondurma kararı

'Rusya'nın bir sonraki hedefi biziz'

Mine Kılıç çeketin içine hiçbir şey giymedi

Dua Lipa minicik bikinisinin azizliğine uğradı!

Ela Rümeysa Cebeci’nin ablası konuştu

Ezgi Fındık hakkında uyuşturucu ve fuhuş suçlamasıyla yakalama kararı

Hülya Avşar'dan olay kaza açıklaması

Nafia Tanrıverdi iddialı tarzıyla gündemde

Takipçi sayısına göre rol verilmesine isyan etti

'Kısa zamanda ülkeme döneceğim'

Danla Bilic gözaltı sonrası sessizliğini bozdu

Pelin Akil hakkında bomba iddia!

Bakan Bolat’tan "BYD'ye gümrük engeli" iddialarına cevap

Türkiye, Avrupa’nın en büyük 5’inci otomobil pazarı

Otomobil piyasasında fiyatlar eridi araçlar elde kaldı

Otomotiv satışlarında kasım rakamları açıklandı

BYD Türkiye'yi oyalıyor mu?

Danıştay, 10 yıllık 'bekleme şartı'nı durdurdu

Yeni Tonale ABD’de ilk kez sahneye çıktı!

Otomobil fiyatlarına büyük zam!

Tüketici parasını icra yoluyla aldı

Otomobil piyasasında yeni kriz endişesi

Sofralardaki 6 süt ürünü markasında 'hile' tespit edildi

Siirt'de polis hastaneyi 2 ay takip etti, 30 kişi gözaltında

Tavşan kanı çay hilesi ortaya çıktı

Kalp sağlığını korumak için 8 öneri

Türkiye ekmek tüketiminde dünyanın en tepesinde

Küfür etmek fiziksel performansınızı artırıyor, sağlığa iyi geliyor!

Acil gelen hasta'dan 120 bin lira istediler

Türkiye diyabette de Avrupa’nın zirvesinde

Mutasyona uğrayan H3N2 virüsü Türkiye'ye giriş yaptı

'Sağlık sistemi bir kültürdür; piyasanın görevi değil, Bakanlığın görevidir'

RTÜK'ten düşen uçağa ilişkin uyarı

İktidarı savunma işi, yandaş gazetecilere terk edilmiş durumda

YGD Yeni Yıla İki Büyük Ödül Organizasyonuyla Giriyor

Gazeteci Zihni Çakır tutuklandı

'Gazetecilik hiçbir ahlaksızlığın vesilesi olamaz'

Rümeysa Cebeci 'uyuşturucu' soruşturmasında tutuklandı

Ela Rümeysa Cebeci, Hamza Cebeci'nin yeğeni çıktı

Medya devi GAİN'e operasyon!

Mehmet Akif Ersoy'un uyuşturucu testi pozitif

Akit TV ekranlarında asgari ücretli ve emekli isyanı!

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 17 13 1 3 27 42
2.FENERBAHÇE A.Ş. 17 11 0 6 25 39
3.TRABZONSPOR A.Ş. 17 10 2 5 13 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 17 9 3 5 12 32
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 17 8 4 5 8 29
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 17 6 4 7 2 25
7.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 17 6 6 5 9 23
8.KOCAELİSPOR 17 6 6 5 -2 23
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 17 6 6 5 -6 23
10.CORENDON ALANYASPOR 17 4 4 9 1 21
11.GENÇLERBİRLİĞİ 17 5 9 3 -3 18
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 17 4 7 6 -4 18
13.TÜMOSAN KONYASPOR 17 4 8 5 -8 17
14.KASIMPAŞA A.Ş. 17 3 8 6 -10 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 17 4 10 3 -15 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 17 2 6 9 -17 15
17.İKAS EYÜPSPOR 17 3 10 4 -14 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 17 2 12 3 -18 9