GÜNCEL
GÜNCEL Haberleriİstanbul da yoğun kar yağışı bekleniyor
İstanbul'da yarın ve perşembe günü beklenen kar yağışına karşı İBB hazırlıklarını tamamladı. Yoğun kar ve buzlanmayla mücadelede 11 bin 916 personel görev yapacak, 280 bin ton tuz hazır bulundurulacak.
- A-
- A
- A+
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), kentte beklenen yoğun kar yağışına karşı aldığı önlemleri tamamladı. İBB’den yapılan açıklamaya göre, olumsuz hava koşulları ve buzlanmaya karşı mücadelede binlerce personel ve araç sahada görev yapacak.
11 BİNDEN FAZLA PERSONEL GÖREV ALACAK
İBB, kar yağışının etkili olması beklenen günlerde toplam 11 bin 916 personel ve 3 bin 375 araç ile mücadele edecek. Kar küreme ve tuzlama ekipleri, kentin 4 bin 140 kilometrelik yol ağında hizmet verecek. Şehir genelinde 637 müdahale noktası oluşturulurken, metrobüs güzergahı için de özel önlemler alındı. Metrobüs yollarında kullanılmak üzere 44 araç ve iş makinesi görevlendirildi.
Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Dairesi Başkanlığı bünyesinde bin 551 araç ve iş makinesi aktif olarak çalışacak. Kent genelinde yolların kapanmaması için ekipler 24 saat esasına göre görev yapacak.
TUZ DEPOLARI HAZIR, KRİTİK NOKTALARA TUZ STOKLANDI
Kar yağışı ve buzlanmaya karşı mücadelede kullanılmak üzere tuz depolarında 280 bin ton tuz hazır tutuluyor. Özellikle kritik kavşaklar ve yayaların yoğun olarak kullandığı bölgelerde tuzlama çalışmalarının aksamaması için 377 kutu ve torba tuz yerleştirildi.
Bunun yanı sıra, İstanbul genelinde kurulu 60 noktadaki Buzlanma Erken Uyarı Sistemi ile yolların durumu anlık olarak takip edilecek. Buzlanma riski tespit edilen bölgelerde ekipler hızla müdahalede bulunacak.
Olası trafik kazaları ve yolda kalmalar için 48 çekici ve kurtarıcı araç İstanbul’un farklı bölgelerinde hazır bekletilecek.
KÖY YOLLARI İÇİN ÖZEL ÖNLEM
İBB, kent merkezinde olduğu kadar kırsal alanlarda da karla mücadele edecek. Köy yollarının kapanmaması için kürümeye uygun 170 traktör, köy muhtarlarının kontrolüne verildi. Böylece kar yağışı sırasında kırsal bölgelerde ulaşımın aksamaması sağlanacak.
SOKAK HAYVANLARI UNUTULMADI
İBB Veteriner Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri, olumsuz hava koşullarında yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanlarını da unutmadı. Kentin 520 farklı noktasında her gün 2 ton besleyici kuru mama dağıtımı yapılacak. Ekipler, sokak hayvanlarının beslenme ihtiyaçlarını karşılamak için kar yağışı boyunca düzenli olarak sahada olacak.
Türkiye Enflasyonda OECD’den koptu
'Bir ayda 195 bin 576 kişi daha işsiz kaldı'
İmamoğlu’nun 5’inci X hesabına da erişim engeli
'İran füzelerini S-400 neden vurmadı?'
İBB davasında itirafçının iddiasına Davut Gül'den cevap
Okul müdürü, mesajını beğenmeyen öğretmenleri resmî yazıyla uyardı!
İstanbul’da sahte belge şebekesine darbe
'Türkiye bir hukuk devleti' dedirten olay...
Türkiye'nin dış borcu son 10 yılın zirvesinde
Karayollarında vatandaşın cebinden 850 milyar lira çıktı
Milli parklar şirketlerin rant alanı oluyor
'Bahçeli göz göre göre Öcalan'ın postacılığını yapıyor'
İran'dan ateşkes için 3 şart
'Türkiye’de güven olmadan ekonomi düzelmez'
Emekliyi açlık sınırının altına düşürmek büyük bir insafsızlık
78 kişinin öldüğü Kartalkaya raporunda Bakanlık aklandı
Milletvekili Ramazan Kaşlı MHP'den ihraç edildi
Akaryakıta yeni zam
'Türkiye çatışmanın değil barışın tarafındadır'
İspanya'dan İsrail'e 'soykırım' resti
ABD Mahkemesinden Halkbank 'Bağımsız Denetçi' kararı
'86 milyonun vergisi TRT'ye haram zıkkım olsun'
'İsrail'e bomba' sevkiyatı yapan Repkon USA isim değiştirdi
Hiçbir ülkenin egemenliğinde, topraklarında gözümüz yok
Ergene'de 2 ton tehlikeli fıstık yakalandı
Emre Saltık, vefatının 9. yıl dönümünde anıldı
Ümraniye Belediyesi İftara Yolda Yakalananları Unutmuyor
'Canlı yayın için kanun değişikliği gerekir'
'Silivri'de verilen hukuk değil, haysiyet ve fazilet mücadelesidir'
Zorunlu eğitim yaşı öne çekiliyor
Yükleniyor






