'İstanbul'da deprem tatbikatı yapılacak'

'İstanbul'da deprem tatbikatı yapılacak'

  • A-
  • A
  • A+

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul İl Afet Koordinasyon ve Değerlendirme Toplantısı’na katıldı.

İstanbul İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’ndeki toplantıda konuşan Bakan Süleyman Soylu, 2021 yılının afet seferberlik yılı ilan edileceğini duyurarak “2021 yılı içerisinde tüm İstanbulluların katılacağı bir afet tatbikatı yapılacağı, toplanma alanları ve tahliye üzerine tatbikat gerçekleştireceği,  zannediyorum bu ayın sonuna kadar İstanbulumuzun bir ilçesinde de böyle bir tatbikatı gerçekleştireceğiz. İnşallah hazır olacağız çünkü burada da bunu söyledik.

2021 yılında da tüm tatbikat ama 2020 yılın Ekim ayının sonuna doğru da İstanbulumuzun bir ilçesinde sadece toplanma yerlerine yönelik toplanma yerlerinin arkadaşlarımız tarafından, tüm kamu kurum ve kuruluşlar tarafından, muhtarlar tarafından, orada bulunulması ve aynı zamanda vatandaşlarımıza bu konuda bilgi verilmesi, orada bulunan her apartmana toplanma yerinin neresi olduğunu gösterir bir tablonun asılması ve bütün bunlarla ilgili” diye konuştu.

“BİR TARAFTAN KENTSEL DÖNÜŞÜM, BİR TARAFTAN AFET ÖNCESİ”

Süleyman Soylu, “Burada depremde alınacak tedbirler kadar kentsel dönüşümünde çok büyük bir ehemmiyeti var, hatta kırsal dönüşümün. Özellikle Anadolu’nun köylerinde, deprem alanlarındaki köylerde, kırsal dönüşüm her şeyden önemli. Bu tablo bize aslında nereye odaklanmamız gerektiğini açıkça ifade etmektedir. Başarılı bir afet yönetiminin, deprem bilincinin, yüksek acil müdahale imkanların elbette bizi getireceği olumlu bir nokta var. Ama bununda bir üst sınırı var. Elbette ki bu yaptıklarımızın ehemmiyeti var. Ama bununda çok doğal olarak bir üst sınırı var. Binalarımız yıkıldığı müddetçe diğer tedbirlerle yetinmemiz mümkün değildir. Asıl mesele yıkılmayan binalar yapabilmektir. Bu işin şifresi de anahtarı da kentsel dönüşümdür. Sayın Çevre ve Şehircilik Bakanımız dün, ondan önceki gün İstanbul’daydı. Esenler, Gaziosmanpaşa gibi ilçelerde özellikle kentsel dönüşümle ilgili temeller, yeni adımlar atıldı. Bir taraftan kentsel dönüşüm, bir taraftan afet öncesi, anı ve afet sonrası yapabileceklerimiz anlatan, gerçekleştiren, çabalayan modern bir yönetim ortaya koymaya çalışıyoruz. Hepimiz bu modern yönetim parçalarıyız” şeklinde konuştu.

Bakan Soylu, “Uzun bir çalışma gerçekleştiriyoruz hep birlikte. Hep birlikte bir gözden geçirme gerçekleştiriyoruz, bir güncelleme yapıyoruz, alacağımız tedbirlerle ilgili bir değerlendirme ortaya koymaya çalışıyoruz, kendi çalışmalarımız ilk önce kendi gözümüzün önünde görücüye çıkartıyoruz. Daha sonra vatandaşımızın önüne çıkaracağız, paylaşacağız. Alacağımız tedbirlerin deprem zamanında Allah muhafaza diyorum, her seferinde Allah korusun diyorum, vatandaşımızın en az zarar göreceği, devletin en üst koordinasyonla, en modern yönetimle bu depremden başarılı çıkabileceği bir şekle göre hazırlıyoruz.

Burada yaptığımız çalışmalardan hem Ankara AFAD Başkanlığı’nda hem Türkiye’deki bütün çalışma gruplarımızda istifade ediyoruz. Çünkü bende örnek olarak çalışma gruplarının başında meselelerin nasıl yürüdüğünü, nasıl gittiğini görmeye çalışıyorum. Kritik yerlerde bakan yardımcısı arkadaşlarımız ilgili AFAD başkanımız, AFAD başkan yardımcılarımız yaptıkları toplantıda aynı yöntemi takip ediyorlar” dedi.

İSTANBUL’DA DEPREM TATBİKATI

Soylu, İstanbul’da bir ilçede deprem toplanma alanlarına yönelik bir tatbikat gerçekleştirileceğini belirterek, “Ekim ayının sonuna kadar bu çalışma grupları toplantılarımızı tamamlayacağımızı, yaklaşık 1 yıllık süre içerisinde salgına, pandemiye rağmen bu grubun çalışmasını bitireceğimizi ama elimizi çabuk tutmak durumunda olduğumuzu, depremin bize her zaman, zaman tanımayabileceğini, bizi beklemeyebileceğini; bu ay sonuna kadar da inşallah toplanma merkezleriyle ilgili İstanbul’daki tatbikatımızı gerçekleştireceğimizi,  en azından bir ilçe için böyle bir senaryomuzun şu anda hazır olduğunu ve o ilçeye yönelik tüm hazırlıkları gerçekleştirip, bunu sağlayacağımızı ifade etmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

 

Yorum Yazın

İran Savunma Bakanı ve üst düzey komutan öldürüldü

Tanju Özcan'dan üç harfli marketlere boykot çağrısı

İran'dan komşu ülkelere gözdağı

'Laikliği Birlikte Savunuyoruz' bildirisine soruşturma

Müsavat Dervişoğlu'ndan ABD ve İsrail'e tepki

'Düşman ceza hukuku işletiliyor'

İspanya Başkanı'ndan ABD ve İsrail'in İran saldırısına tepki

Suudi Arabistan'dan İran'a çok sert tepki

ABD ve İsrail'in saldırısında 51 çocuk hayatını kaybetti

İncirlik Hava Üssü'nün canlı yayınlanmasına soruşturma

Türk halkı rejim değişikliğini destekliyor mu?

Artan et fiyatları esnafı da vurdu

Yap İşlet Devretin Hazine’ye faturası büyüyor

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan gözaltında

'Esastan incelenen her 100 dosyanın 98'inde ihlal var'

İran, Kuveyt ve Bahreyn’i vurdu

İran ordusu Başkomutanı Emir Hatami'nin öldürüldü mü?

Ümraniye Belediyesi’nden 20 Bin Öğrenciye İftar Sofrası

Şişli'de Kazanlar Ramazan’ın Bereketiyle Kaynıyor

Orhan Çerkez ve Emekli Eşinden Gazze’ye Anlamlı Destek

Makak Punch ve Güven Arayışı

Dijitalleşme artık bir tercih değil

Işık Abla: Müşteri Değil, Misafir Ağırlıyoruz

'Piyasa ideolojiye değil kurala bakar'

ABD'den İsrail'de tahliye kararı

Trump Epstein’in suçlarından ifade vermeli

Çin malı otomobillere talep azaldı

Avcılar'da iki metrobüs çarpıştı: 5 yaralı

Yaren Leylek yine geldi

Alkoçlar Exclusive icradan satışa çıkarıldı

Yükleniyor

İran Savunma Bakanı ve üst düzey komutan öldürüldü

İspanya Başkanı'ndan ABD ve İsrail'in İran saldırısına tepki

Suudi Arabistan'dan İran'a çok sert tepki

ABD ve İsrail'in saldırısında 51 çocuk hayatını kaybetti

İran, Kuveyt ve Bahreyn’i vurdu

İran ordusu Başkomutanı Emir Hatami'nin öldürüldü mü?

ABD'den İsrail'de tahliye kararı

Trump Epstein’in suçlarından ifade vermeli

Pakistan, Afganistan'a savaş ilan etti

'Bunu yapamayan Müslümanlar İsveç'i terk etmeli'

Güzel oyuncudan radikal karar

Derin Talu'dan çok konuşulacak itiraf

'Kalbim sevmeye de, sevilmeye de açık'

Şeyma Subaşı şaşırtmaya devam ediyor

Sydney Sweeney'den yürek hoplatan pozlar!

Sahra Şaş ödül törenine damga vurdu!

Nefise Karatay'ın son hali gündem oldu

'Tramvaya asılmak gibi bana da asılmak yasaktır'

'Her kapı çaldığında polis geldi sanıyordum'

Yaren Güldiken kırmızı elbisesiyle sosyal medyayı salladı

Çin malı otomobillere talep azaldı

MG’nin HS ve ZS Modelleri Türkiye’de!

Tesla'dan 657 bin TL'lik indirim sürprizi!

Fiat Scudo Kamyonet, Yollara Çıkıyor

Sürdürülebilir Gelecek İçin Güçlü İş Birliği

Türkiye’nin En Beğenilen Otomobili Seçildi

Otomotiv sektöründe kârlılık baskı altında

Tesla verimlilikte zirvede, BYD sınıfta kaldı, menzil kralı Audi

MG’nin Hybrid+ Teknolojisi Yakında Türkiye’de!

Alfa Romeo’dan takas desteği avantajı

Makak Punch ve Güven Arayışı

Yadigar Genç Kanseri Yenmeyi Başardığı Formulü Açıkladı

İşlenmiş gıdaların ultra tehlikeleri

Beyaz ekmek gidiyor, 'tam buğday' geliyor

Harran Üniversitesi Hastanesi'nde rüşvet iddiası

Hastanelerde ilaç operasyonu, 5 gözaltı

Kamu hastanelerinde erişim krizi

Yanlış tercih metabolizmayı yıkıyor…

Vicdansız hemşire Bağrıyanık tutuklandı!

Huzurevi fiyatlarında rekor artış

2025’te 129 basın mensubu öldürüldü

Yalova’nın Marka Değeri İçin Ortak Mesaj

'Mutluyuz, çünkü bu halka yalan söylemedik'

Bürokratın 'özel tuvaletini' yazan gazetecilere dava

Anadolu Medya Çalıştayı Ankara’da Toplandı

AYM, Anadolu Ajansı'nı kusurlu buldu

Ekol TV'ye "kara para aklama" soruşturmasında yeni gelişme

Hrant Dink'in öldürülmesinin üzerinden 19 yıl geçti

Acun Ilıcalı satış planını KAP'a bildirdi

RTÜK’ten TV kanalları ve dijital platformlara ceza

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 23 17 2 4 38 55
2.FENERBAHÇE A.Ş. 23 15 0 8 31 53
3.TRABZONSPOR A.Ş. 24 15 3 6 20 51
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 23 12 4 7 15 43
5.GÖZTEPE A.Ş. 23 11 4 8 11 41
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 24 11 7 6 16 39
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 23 7 6 10 -2 31
8.KOCAELİSPOR 23 8 9 6 -3 30
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 23 7 9 7 -10 28
10.CORENDON ALANYASPOR 23 5 7 11 -2 26
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 23 5 9 9 -7 24
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 23 6 12 5 -6 23
13.TÜMOSAN KONYASPOR 24 5 11 8 -10 23
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 23 6 12 5 -14 23
15.İKAS EYÜPSPOR 23 5 12 6 -16 21
16.KASIMPAŞA A.Ş. 23 4 11 8 -12 20
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 23 3 10 10 -25 19
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 24 3 17 4 -24 13