İstanbul’daki mevcut metroların tamamı bize aittir bize!

AK Parti, Atatürk Havalimanı'nda Yeniden Büyük İstanbul mitingini gerçekleştirdi, Cumhurbaşkanı Erdoğan katılımın 650 bin kişi olduğunu belirterek "Biz bu meydanda 1,5 milyona alıştık" dedi

İstanbul’daki mevcut metroların tamamı bize aittir bize!

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçimlere bir hafta kala partisinin Atatürk Havalimanı'nda gerçekleştirilen Yeniden Büyük İstanbul mitinginde konuştu. CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu hedef alan Erdoğan, "Bu Ekrem denilen arkadaş göreve başladıktan sonra ne değişti? Yine çöp, çukur! İsraf sende, akılsız belediyecilik! Sıkılmadan, utanmadan metro yaptım diyor, İstanbul’daki mevcut metroların tamamı bize aittir bize! İstanbul’un temel sorunu imkân ve kaynak kıtlığı değil vizyon ve beceri eksikliğidir. Kabahatlerini örtmek için engelleniyoruz yalanına sarılıyor” ifadelerini kullandı.

Vatandaşlara İstanbul'da yaşayan hemşerilerini arayarak AK Parti'ye oy vermeye ikna etmelerini isteyen Cumhurbaşkanı'nın mitinge gelenlerin sayısına ilişkin olarak, "Şu an karşımda 650 bin kişi var. Biz bu meydanda 1,5 milyona alıştık bugün ise 650 bin kişi. Ama durmuyoruz" sözleri ise dikkati çekti. 

Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen miting için alan, Türk ve AKP bayraklarıyla donatılırken Erdoğan'ın konuşmasını yapacağı sahnenin arkasındaki dijital ekrana "Yeniden İstanbul Sadece İstanbul" yazıldı.

Miting alanının çevresinde polis ekipleri yoğun güvenlik önlemi aldı. Alanda çok sayıda sağlık ekibi görevlendirilirken ambulanslar hazır bekletiliyor. Vatandaşların girişi için 15 ayrı arama noktası bulunan alanda, toplam 15 ayrı noktada otopark oluşturuldu. Katılımcıların rahatlıkla mitingi takip edebilmesi için 40 ayrı LED ekran yerleştirildi.

Alana "Türkiye Yüzyılı Şehirleri için Hazırız Kararlıyız" yazılı pankartlar da asıldı.

Cumhur İttifakı'nın İstanbul adayı Murat Kurum (solda), AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe (sağ 2) ve MHP İstanbul İl Başkanı Sertel Selim (sağda)

"31 Mart’ın işaret fişeği bugün buradan atılacak"

Mitinge ailesiyle katılan AKP'nin İstanbul adayı Murat Kurum, vatandaşları selamladı. AKP İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, yaptığı konuşmada vatandaşlara "Kalan 7 günde 7 kişiye ulaşın" diye seslendi. Kabaktepe, 1 Nisan'da Saraçhane'de kutlama yapma dileğinde bulundu; "31 Mart’ın işaret fişeği bugün buradan atılacak. Odağımıza sadece İstanbul’u koyduk. İstanbullular, Sayın Kurum’u 1 Nisan’dan itibaren görevlendireceklerdir diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Murat Kurum: İstanbul beceriksizliğe mahkum edildi, hiç olmadığı kadar ihmal edildi

Erdoğan'dan önce konuşan İBB adayı Murat Kurum, vatandaşlara, "Saatleri kurun, geliyor Murat Kurum. Siz bize reisimizin emanetisiniz" diye seslendi. "Ancak gönülden kurulan hayaller muradına kavuşur. Öyle bir İstanbul hayal ediyoruz hiçbir hanemizde deprem endişesi kalmayacak bütün yuvalarımız güvenli hale gelecek. Trafik çile olmaktan çıkacak, sokaklarının huzur ve güvenle dolduğu, gençlerinin geleceğe umutla baktığı kimsenin kendini yalnız hissetmediği bir İstanbul" diyen Kurum, "Bugün İstanbul iş bilmez bir yönetimin elinde huzursuz ve mutsuz. İstanbul beceriksizliğe mahkum edildi, hiç olmadığı kadar ihmal edildi" sözleriyle rakibi Ekrem İmamoğlu'nu hedef aldı.

Yeniden Refah Partisi'nden istifa eden Suat Pamukçu, AK Parti'ye katıldı

Ardından Erdoğan sahneye çıktı. Erdoğan, Yeniden Refah Partisi’nden istifa ederek AKP’ye katılan bağımsız milletvekili Suat Pamukçu’ya rozetini taktı.

Erdoğan, Cengiz Kurtoğlu ile birlikte şarkı söyledi.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Maydan gümbür gümdür 31 Mart’a yürüyor. Geleceğimizin teminatı değerli gençler, sizleri hürmetle muhabbetle selamlıyorum. Bu İstanbul ki efendimizin müjdelediği fetih için 8 asır boyunca milletlerin fatihlerini kumandanların rüyasına giren şehirdir. Ama bu şehri bu CHP zulmünden 31 Mart'ta kurtarmamız gerekiyor. Bir hafta durmayacağız. Anadolu'da gittiğim her yerde söylüyorum İstanbul'daki hemşerilerinizi arayın, İstanbul yeniden sahiplerine kavuşsun. Sağlam aday sağlam adam. Murat Kurum ile İstanbul’da yeni bir dönemi başlatacağız. Bunun için bir hafta çok çalışacağız. İstanbul’un beş yıllık fetret devrine son vererek şehrimizde eser ve hizmet siyasetini inşallah tekrar başlatacağız.

"Bu Ekrem denilen arkadaş..."

"CHP demek, çöp çukur çamur. Bu Ekrem denilen arkadaş burada göreve başladıktan sonra ne değişti? Yine çöp, çukur. Yarı zamanlı mesai. Şimdi de bakıyorsunuz israftan bahsediyor ya israf sende, sen israf olarak her şeyi zaten yaptın. Nerede akıllı belediyecilik? Akılsız belediyecilik! Şu İstanbul’da neler çekmedik ya! Sıkılmadan utanmadan metro yaptım diyor. İstanbul’daki mevcut metroların tamamı bize aittir bize!

"İstanbul’un temel sorunu imkan ve kaynak kıtlığı değil vizyon ve beceri eksikliğidir"

"Eser ve hizmet namına ortada elle tutulur hiçbir eser yok. Üzerinde emekleri olmayan işleri sahiplenme cinliklerini bir kenara bırakırsak geriye koskoca kayıp beş yıl kalıyor. Eskilerin deyimiyle ıslığı dağı tutuk güttüğü bir keçi olanların elinde İstanbul adeta eziyet çekti. Gerçi İstanbul’a bir şey yapmak için önce kafanızın, kalbinizin tamamını bu şehre vermeniz gerekiyor. Yarısı kayakta, yarısı tatilde, yarısı seçim kampanyalarında genel başkanını devirmek için geçen bir dönemden geriye elbette bir şey kalmaz. İstanbul’un temel sorunu imkan ve kaynak kıtlığı değil vizyon ve beceri eksikliğidir. Kabahatlerini örtmek için engelleniyoruz yalanına sarılıyor. Bunların hepsi belgelidir. Engellenme diye bir şey yok. Tüm belediyeler ne alıyorsa İstanbul fazlasını almıştır. Şehri İstanbul’u kirlettiler.

"Biz eksiğini ve hatasını asla inkâr etmeyen bir ekibiz"

"Bir tarafta yaklaşan deprem tehlikesini umursamayanlar var diğer tarafta İstanbul’u depreme hazırlamak için projesi hazır olanlar var. Bir tarafta şehrin trafiğini rahatlatmak için kılını kıpırdatmayanlar var, diğer taraftan tüm ulaşım projelerini seferber edenler var. İstanbul’un Türkiye Yüzyılı Yürüyüşü’nü inşallah 31 Mart’ta başlatacağız. Ülkemizin neresinden gelirse gelsin geleceğini bu şehre kuran her bir ferdiyle İstanbul’a sahip çıkmaya var mısınız? Sandığı namusumuz gibi korumaya söz veriyor musunuz? Bugüne kadar ne İstanbul bize, biz İstanbul’a mahcup olduk. Biz eksiğini ve hatasını asla inkâr etmeyen bir ekibiz. Sizden gelen geri dönüşlere göre kendimizi ve ufkumuzu sürekli genişletiyoruz. Bizden daha fazla vizyon sahibi bir kadro göremezsiniz.

"Onlar ne derse desin biz asla istismar siyaseti yapmadık kimlik siyaseti gütmedik kimsenin hayat tarzıyla ilgilenmedik"

"Onlar ne derse desin biz asla istismar siyaseti yapmadık kimlik siyaseti gütmedik kimsenin hayat tarzıyla ilgilenmedik. Sandıkta hangi partiye oy verdiğine bakmadık bunun çetelesini tutmadık, ayrımcılığın her çeşidini elimizin tersiyle ittik. Kamu kurumlarının kapılarını Türkiye’ye vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkese açık tuttuk. Siyasi rekabetin siyasi husumete dönüştürülerek insanlarımızın arasında bir fitne unsuru haline getirilmesin müsaade etmedik. Hele hele kazanma değil sadece kaybettirme şantajıyla siyaset yapma fırsatçılığına hiç dönüp bakmadık. Biz 1994’te bu şehrin emnetini devralırken neredeyse 2002’de Türkiye’yi yönetme sorumluluğunu üstlenirken hangi gaye ile hareket ediyorsak bugün de aynı prensiplere bağlıyız. Tüm renkleriyle tüm farklılıklarıyla Türkiye’yi kucaklayan bir anlayışla 85 milyon aşkla hizmet ediyoruz.

"Biz bu meydanda 1,5 milyona alıştık bugün ise 650 bin kişi ama durmuyoruz"

"Şu anda diğer genel başkanlar evlerinde ofislerinde yatarken ben 25 vilayete gittim. Çalışacağız. Koşacağız. İstanbul olunca konu bu yatırım listesi öylesine uzun öylesine ışıltılı ki tek tek anlatmaya kalksak vakit yetmez. Şu an karşımda 650 bin kişi var. Biz bu meydanda 1,5 milyona alıştık bugün ise 650 bin kişi. Ama durmuyoruz.

"Metro için yeni bir çivi dahi çakmayanlar, inşaat safhasında devraldıkları hatların çoğunu da hala bitiremediler"

"Metro için yeni bir çivi dahi çakmayanlar, inşaat safhasında devraldıkları hatların çoğunu da hala bitiremediler. Sancaktepe’de metro olarak açılan yere o devasa kuyu halindeki yeri bunlar gitti doldurdular. Biz ise İstanbul’a hizmet etmeye devam ettik. Büyükşehir’in sorumluluğundaki Başakşehir Çam Sakura Şehir Hastanesi metrosunu da yapmadılar, onu da devralıp biz yaptık ve hizmete açtık. Sabiha Gökçen Havalimanı Pendik metrosunu 2022’de hizmete sunduk. İstanbul Havalimanı Gayrettepe metrosunun Kağıthane kesimini 2023’te Gayrettepe kesimini 2024’te tamamladık. Bahçelievler, kirazlı metro hattını 2024’te bitirdik. Sirkeci Kazlıçeşme dönüşüm projesini 2024’te hizmete aldık. Allah’ın izniyle seçimlerden sonra büyükşehir sorumluluğundaki metro projelerini cumhurbaşkanınız olarak şahsım, kabine, Murat kardeşim ve ekibi, bu projeleri hep beraber hızlandıracağız.

"Kırgınlık varsa gidereceğiz, kafasında soru işaretleri varsa hepsine tek tek cevap vereceğiz"

Kalan 6 günü çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Hanım kardeşlerime özellikle sesleniyorum, unutmayın kale içeriden fethedilir. Şurada hâlâ kafası karışık eşiniz dostunuz komşunuz varsa buradan eve gidince mutlaka onları arayınız. Kırgınlık varsa gidereceğiz, kafasında soru işaretleri varsa hepsine tek tek cevap vereceğiz. Önceki seçimlerde başka partilere oy vermiş ama mevcut yönetimden rahatsız olan kardeşlerimize de ulaşacağız. İstanbul'un bir beş sene daha kaybetmeye tahammülü olmadığını anlatacağız. 

"Kullanacağınız her bir oy kritik öneme sahiptir"

Sandığa gitmeniz, sandıklara sahip çıkmanız fevkalade önemlidir. Kullanacağınız her bir oy kritik öneme sahiptir. Gerçeklere gözünü kapatıp kendilerini dev aynasında görenlerin söylemlerine itibar etmemenizi bekliyorum. Cumhur İttifakı’na karşı kaybettirmeye çalışanlara karşı uyanık olmanızı istiyorum."


Yurt dışına tavuk satışına yasak geliyor

Kylie Jenner hamile mi?

Şişli'nin 'Kanal İstanbul'u mühürlendi

Elazığ’daki taciz iddiasnda bir öğretmen tutuklandı

Vatandaş öfkeli; mutfakta feryat, sofrada ıstırap var

Mülakat uygulamaları liyakat esasına aykırı

KDV hilelerine ağır yaptırımlar

İsrail’le ticareti kestik, kesiyoruz

Ümraniyeli sporcular dünya şampiyonasına damga vurdu

115 bin 904 adet taşıtdan 500'ü satışa çıkarıldı

CHP'den bayram ikramiyelerinin artırılması için kanun teklifi

IMF’den Türkiye’ye kişi başı gelir uyarısı

Vakıflar Genel Müdürü’nün maaşı 746 bin liraymış

Tavuk kanadına 5 ayda yüzde 200 zam

Zehra Güneş, VakıfBank ile 2 yıllık sözleşme imzaladı

Nureddin Nebati cemaat ziyaretinde ortaya çıktı

4 börek 1 su 2 ayran 1 çay 2499 TL

10 ayda 454 suç örgütü çökertildi

Ebrar Sitesi'ni patlıcan tarlasına dikmişler

Arapça bilmeyen Ali Erbaş'a Mücahit Birinci'den istifa et çağrısı

Beyaz Saray'dan Erdoğan açıklaması

Zaman, hizmet ve verilen sözleri yerine getirme zamanıdır

Yüksek yargı organları arasında hiyerarşik bir ilişki yok

Uyumlu bir şekilde, çok güzel işleri başarırız

Fahiş fiyata yeni düzenleme geliyor

Çorlu'daki tren kazasında cezalar belli oldu

2008’deki düzenleme yapılmasa emekli bugün 26 bin TL alacaktı

Süleyman Soylu haddini bilsin, tepemin tasını attırmasın

Milletimiz ‘bir mülteci tampon bölgesi’ işlevini reddetmektedir

Hayatın içindeki her şey ilham kaynağı

Yükleniyor

İsrail'den İran'a misilleme saldırısı

İsrail'i savunmak için eşi benzeri görülmemiş bir askeri çaba gösterdik

İran'ın saldırısına yanıt vereceğiz

İran izole oldu

Vali, 'Kalp kırdım' dedi istifa etti

AB liderleri dondurulan Rus varlıklarını Ukrayna'ya verecek

Trump Rahip Brunson'u nasıl geri aldığını açıkladı

Doğu Türkistan'da oruç ve namaz yasağı sürüyor

Yunanistan'da çiftçiler yeniden sokağa çıktı

İngiltere Rus varlıklarının tamamını Ukrayna'ya vermeye hazır

Kylie Jenner hamile mi?

Maldivler pozu sosyal medyayı salladı!

Kayınvalidemin yırtık tangasını buldum

Melisa Döngel, sezonu bir açtı pir açtı

Tuba Ekinci'den eleştirilere sert yanıt

Oyunculukta bedeller ödedim

Ebru Polat'ın başörtülü pozları gündem oldu!

Hafsanur Sancaktutan ceketinin içine hiçbir şey giymedi

İnşallah Suriyeliler ülkeyi terk eder

30 günde 17 kilo vermesinin sırrını açıkladı

Nissan Türkiye’den bahar kampanyası

Türkiye’nin milli Tesla’sı olmak için yola çıktık

Otomotiv sektörü üretimde rekabetçiliğini kaybediyor!

Macera motosikleti Stelvio Türkiye’de

Chery TIGGO 7 SUV’un yıldızı olmayı başardı!

Nebi Erbaş, OYDER’in yeni genel sekreteri oldu

Arazi maceralarını sürücü için kolaylaştırıyor

Hyundai iki ucuz spor modelden vazgeçiyor

Mahkemeye gitmeye gerek kalmayacak

Citroën Jumper yeni bir döneme adım atıyor

Randevu sorununu kalıcı şekilde çözeceğiz

Bal diye mısır şurubu almayın!

Evcil hayvanlar, kalbe iyi geliyor, stresi azaltıyor, mutlu ediyor...

Türk doktor Yadigar Genç kanseri bitirecek

Akdeniz Üniversitesi'nde 100'den fazla hemşire istifa etti

Diş Hekimliği Fakültesi'ne de ilahiyatçı dekan

MHRS randevularına düzenleme geliyor

Vatandaş ilacı kendi cebinden ödüyor

LÖSEV'den Lösante Hastanesi için tam ruhsat talebi

Obezite cerrahisi son çare olmalıdır

Süleyman Soylu haddini bilsin, tepemin tasını attırmasın

Seçim maratonu sonrası gazeteciler yorgunluk attı

Kübra Par, nasıl "kazıklandığını" anlattı

Gaziantep'te yerel gazetenin ofisi kurşunlandı

YGD Başkanı Yavuz Yılmaz’dan Ramazan Bayramı mesajı

İnsanların hak ve özgürlüklerine saygı gösterilmeli

Mehmet Zahid Sobacı, seçimden sonra gidiyor

Gazeteciler belediye başkan adaylarını iftar da buluşturdu

Bir gazeteci daha hapis cezasına çarptırıldı

Erdoğan, İstanbul seçiminde ciddi risk görüyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 34 30 1 3 59 93
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 34 9 11 14 2 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16