İstanbulla ilgili kararlar geciktirilemez

İstanbulla ilgili kararlar geciktirilemez

İstanbulla ilgili kararlar geciktirilemez
  • A-
  • A
  • A+

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) köklü kurumu İETT’nin, Dersaadet Tramvay Şirketi 'nin kurulması ve 1871'de ilk atlı tramvayların hizmete girmesiyle başlayan yolculuğu, 150’nci yılına ulaştı. İETT, 150. yılını Şişli Harbiye’deki Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda gerçekleştirilen galayla kutladı. Oyuncu Pelin Batu’nun sunuculuğunu yaptığı İETT’nin “150. Yıl Galası”, kurum tarihçesinin görsellerle anlatıldığı kısa film gösterimi ve İETT Genel Müdürü Alper Bilgili’nin konuşmasıyla başladı. Konuşmasında İETT tarihçesini özetleyen Bilgili, “İETT, bu 150 içerisinde, deneyimleriyle gelişti ve dönüştü. Bugün, yolcularımızın memnuniyetini en öncelikli hedefimiz olarak gören fedakar çalışanlarımızla, 15 bin kişilik güçlü bir aileyiz. İstanbulluları işlerine, evlerine, okullarına, yakınlarına ve sevdiklerine ulaştırabilmek için geçmiş nesillerden devraldığımız bu hizmet geleneğini, bizler de gelecekteki meslektaşlarımıza aktarabilmek üzere her gün durmaksızın çalışıyoruz. 800 hatta, 6000 aracımızla, 50 bin seferde, yaklaşık 4 milyon yolcumuzu taşıyoruz. Gelecekte, İETT’mizi daha da iyi yerlere taşıyacağımıza inanıyorum” dedi.

“GEÇMİŞTEN BUGÜNE HİZMET EDENLERE MİNNET DUYGULARIMI İLETİYORUM”

İETT’nin “150. Yıl Galası”nda konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul’un dünyanın en köklü tarihe sahip şehirlerinden birisi olduğunu vurguladı. İETT’nin de İstanbul’un köklü kuruluşlarından biri olduğunu belirten İmamoğlu, “Dünyada, 100 yılı aşkın kurumu olan ülkeler ve şehirler çok fazla değildir. Bu açıdan gerçekten İETT kurumumuzun ne kadar kıymetli olduğunun farkında olmamız gerekir. En başarılı kurumlarımızdan biri olması noktasında da en üst düzeyde çabayı ortaya koymamız gerekir” dedi. “İlk atlı tramvaylarla beraber başlayan maceranın içerisinde, 150 yıldır yapılmış çok değerli işler var” diyen İmamoğlu, “Geçmişten bugüne bu değerli çalışmaları yürüten, yöneticilere ve emekçilere minnet duygularımı iletiyorum. Elbette hayatını kaybedenler var. Onları rahmetle, minnetle anıyorum” ifadelerini kullandı. 

ADALAR ÖRNEĞİNİ VERDİ

İETT’nin İstanbul'un simge haline gelmiş kurumlarından bir tanesi olduğunun altını çizen İmamoğlu, “Daha ileriye taşımak ve İstanbul'a hizmetini, çağın gerekleriyle en kaliteli haline getirmek de bizlerin sorumluluğudur” diye konuştu. İETT bünyesinde, dünyanın ikinci metrosu olan ve 1875 yılında hizmete giren Tünel gibi tarihsel yapıların bulunduğunu aktaran İmamoğlu, “Günümüze geldiğimizde, Adalar'daki değişim ve dönüşüm süreci de İETT’nin önemli adımlarından bir tanesi oldu. Zira henüz tamamlanmamış bu adım tamamına erdiğinde ve çok nitelikli, kimlikli araçlarıyla, 7/24 Adalar’daki halkımıza ve Adalar’ın ziyaretçilerine doğa dostu bir biçimde hizmet verdiğinde çok daha özel bir yere sahip olacak oradaki faytonların yerini alan elektrikli araçlarımız” dedi. 

“İSTANBULLULARIN YENİ METROBÜS ARAÇLARINA İHTİYACI VAR”

“İstanbullulara daha yukarıda bir hizmet, daha kaliteli kontrol edilebilir, denetlenebilir bir hizmet verme sürecine yoğun bir şekilde devam ediyoruz” diyen İmamoğlu, şunları söyledi: 

“İETT denince, aklımıza, belediyemizin otobüsleri geliyor. 1926’da ilk otobüsler İstanbul’da hizmete başladı ve bu hizmet devam ediyor. Tabii dönemine göre en kaliteli, en nitelikli araçları filosuna katan İETT'nin, bugün de yenilenmek ve geliştirme mecburiyeti önümüzde duran önemli bir husus. 2007 yılında, İstanbul için çok değerli bir adım olan metrobüs hizmeti başlatılmıştı. Tabii bugün baktığımızda, ne yazık ki o hatta bulunan araçların yaş ortalaması, ortaya koyduğu performansla kilometre hesabına baktığımızda, hizmet sürecini tamamlamış araçlar var. Yenilenme sürecinde ciddi adımlar atıyoruz. 160 aracımızın alımını yaptık. 300 araç alımıyla ilgili birtakım teknik, idari ve mali süreçlerindeki engelleri aştığımızda, inşallah 150. yılı içerisinde, oradaki alımlarla ilgili süreçte hızlıca başlatmış olacağız. Çünkü, İstanbul'un ve İstanbulluların bu araçlara acilen -iyi hizmet açısından- ihtiyacı vardır. Bu kentin, bu kentin insanlarını seven herkesin, halkımızın ihtiyaçlarına, sorunlarına çözüm olmaya çalışan bir süreç yönetiyoruz. Bu noktada İstanbul'umuzda yapılan her işin de amacı budur.”

“KARARLILIKLA HİZMET SÜRECİMİZE DEVAM EDECEĞİZ”

“İETT gibi, İSKİ gibi lokomotif kurumlarımızın varlığı, İBB’nin yüzyıllardır süren hizmet yolculuğu, bu kadim kentin, kadim kültürün önemli unsurları” diyen İmamoğlu, konuşmasını şu sözlerle noktaladı: 

“16 milyon insanımıza, diğer misafirleriyle, sığınmacılarıyla, turistleriyle aslında 20 milyona yakın insana etkin ve aktif bir biçimde günlük hizmet sunan Büyükşehir Belediyemizin, tabii ki özverili, çok özenli, iyi bir planlamayla bir hizmet sürecine ihtiyacı vardır. Bunu disiplinle, denetimle pekiştirdiğinizde de kusursuza yakın bir süreci İstanbullulara hediye etmiş oluyorsunuz. Böylesi bir kente hizmet etmek çok manevi bir haz, çok kıymetli bir duygu. Bunu yaşıyor ve derinden hissediyoruz. Bu sorumluluk, devletimizin hangi kurum ya da kuruluşu olursa olsun, önüne İstanbul'la ilgili bir konu ya da karar geldiğinde, en hassas şekilde davranıp, hizmetin gecikmemesi adına da gerekeni yapmakla mesuldür. Bu yönüyle biz, bu memnuniyeti en üst seviyeye çıkarma konusundaki kararlılığımıza hizmet sürecimizle devam edeceğiz. Kente hizmet veren, yaklaşık 15 bin kişilik İETT ailesinin gerçekten her bir ferdine, kadınından erkeğine, bütün çalışanlarımıza yürekten teşekkür ediyorum. İnşallah bu hizmet kalitesini daha üst seviyelerine seviyelere taşıyacağına olan inancımla İETT'mizin 150. Yılını kutluyorum.”

 

Yorum Yazın

Karayılan'dan İmralı'ya temsilci göndermeyen CHP'ye tepki

'Futbolda da bir deprem var'

Çalışan emeklinin maaşı kesilecek!

'Bir yılda ne değişti de vekiller İmralı'ya gidiyor?'

Türkeş, 'APO'u kimin idamdan döndürdüğünü' hatırlattı

İstanbul Valiliği sokak köpeklerini beslemeye yasak getirdi

'Demokratik, eşitlikçi bir anayasa tartışmasına katılırız'

'Görüşmeler AKP-MHP ile değil devletle yapılıyor'

Cemil Tugay'dan TCDD'ye isyan!

Suya yüzde 70 indirim yapın, samimi değilseniz şov yapmayın

Zelenski bana hiç minnet etmedi

Zafer Partisi’nin ilçe başkanı gölette ölü bulundu

Beliz Samlı’nın Döngü’sü Sanatseverleri Büyüledi

'CHP, milletin onaylamadığı yöntemlere ortak olmaz'

Devrim Demiral’ın “Romantik” İsimli Solo Sergisi Açıldı

Makarna fabrikasında 11 işçi hastanelik oldu

'Milletleri Kurtaracak Olanlar Yalnız ve Ancak Öğretmenlerdir'

Barış için elimizden ne geliyorsa yapacağız

ABD’yi yöneten gizli dayanışma ağı ifşa oldu

Muhammet Kendirci’nin dosyasına gizlilik kararı getirildi

Sucuklu tost yiyen anne ile oğlu hastanelik oldu!

Mandalina tarlada 2 TL, markette 30 TL!

Kılıçdaroğlu'ndan CHP’ye İmralı tepkisi

Sakarya ve Adıyaman'da 200'ü aşkın kişi hastaneye kaldırıldı

Pervin Buldan CHP'yi hedef aldı

‘İmralı’ya yapılacak Öcalan ziyareti’ini olumlu gören duymadım

"Kemer sıkmaya ve yüksek faize devam!”

DEVA Partisi’nden İmralı tepkisi

'Gidene saygımız var, biz kimsenin vagonu olmayız'

AK Partililerin yüzde 36’sı da 'Refahım düştü' dedi

Yükleniyor

Zelenski bana hiç minnet etmedi

ABD’yi yöneten gizli dayanışma ağı ifşa oldu

Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic, insan avına katılan keskin nişancılardandı

İsrail, Lübnan’a hava saldırıları düzenledi

Tarihi Jeffrey Epstein tasarısı ABD Senatosu'ndan geçti

Trump Kaşıkçı cinayetinde Prens Selman'ı savundu

Suudi Veliaht Prensi Selman Beyaz Saray'da

Avrupa’nın Ukrayna planı çıkmazda

Bangladeş’te eski Başbakanı için idam kararı

Özbekistan'da yükselen 'Medeniyet Merkezi'

Rabia Soytürk derin dekoltesi ile dikkat çekti!

Şevval Şahin fit kalma sırrını verdi!

'Saçımı 3 aydır yıkamadım'

Sümeyye Aydoğan aşkına bir şans daha verdi

Ece Erken, Kızılcık Şerbeti'ni yerden yere vurdu!

'Bu benim özel hayatımla alakalı bir durum değil'

Demet Şener'in olaylı aşkı yeniden başladı

Nesrin Cavadzade sevgili kriterini açıkladı

Emine Ün'ün dönüşü muhteşem oldu

Jenna Ortega'nın önü ayrı arkası ayrı olay

Otomobil fiyatlarına büyük zam!

Tüketici parasını icra yoluyla aldı

Otomobil piyasasında yeni kriz endişesi

Mitsubishi Türkiye'den çekildi

Zorunlu trafik sigortasına da zam geldi

Tesla satışları Avrupa’da çakıldı

OTOMOTİV SEKTÖRÜNDE SIFIR HATA DÖNEMİ

Otomobil fiyatları yeniden yükselişe geçebilir

FIAT “Grande Panda” Türkiye’de

YGD “Türkiye’nin En Beğenilen Otomobili”ni Seçiyor

Sucuklu tost yiyen anne ile oğlu hastanelik oldu!

Üç firmadan biri ruhsatsız

Sıcaklığa bağlı ölüm oranı yüzde 63 arttı

CHP'den şehir hastaneleri için suç duyurusu

Şehir hastanesine kurayla alınan 12 personelden 5'i aynı soyadı taşıyor

İstanbul’da Kadınlara Özel VR Temelli Meme Sağlığı Eğitimi

Hava kirliliği ölüm nedenleri arasında üçüncü sırada

Doktorlara reklam içerikli paylaşımlar yasaklandı

Vertigo şikayetiyle gitti, saatlerce MR'da unutuldu

'Her bağış, birden fazla insanın yaşamını kurtarabilir'

'Milletleri Kurtaracak Olanlar Yalnız ve Ancak Öğretmenlerdir'

Hollywood yıldızı “25. Yıl İnternet Medyası Ödülleri” için Türkiye'de

Rekabet Kurumu'ndan 5 büyük reklam ajansına eş zamanlı baskın

'1600’den fazla içerik hakkında erişim engeli kararı verildi'

Nagehan Alçı'dan 'otel odası' yanıtı

Türkiye, internetin özgür olmadığı ülkeler arasında yer aldı

Gazetecilere yurt dışı çıkış yasağı getirildi

Merdan Yanardağ'ın tutuklanması hak ihlali

CHP'den Ekim Ayı Basın Özgürlüğü Raporu

'Cumhuriyet, Özgürlük ve Eşitlik İdeallerinin Simgesidir'

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 13 10 1 2 20 32
2.FENERBAHÇE A.Ş. 13 9 0 4 18 31
3.TRABZONSPOR A.Ş. 12 7 1 4 10 25
4.SAMSUNSPOR A.Ş. 13 6 1 6 7 24
5.GÖZTEPE A.Ş. 13 6 2 5 9 23
6.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 13 6 3 4 0 22
7.BEŞİKTAŞ A.Ş. 13 6 4 3 5 21
8.CORENDON ALANYASPOR 13 3 4 6 -1 15
9.KOCAELİSPOR 13 4 6 3 -4 15
10.TÜMOSAN KONYASPOR 12 4 6 2 -2 14
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 13 3 5 5 -5 14
12.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 12 3 5 4 2 13
13.KASIMPAŞA A.Ş. 13 3 6 4 -5 13
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 12 4 7 1 -10 13
15.GENÇLERBİRLİĞİ 13 3 8 2 -6 11
16.İKAS EYÜPSPOR 13 2 8 3 -9 9
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 13 1 6 6 -18 9
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 13 2 9 2 -11 8