BELEDİYE

BELEDİYE Haberleri

İstanbul’u bir spor şehri yapacağız

İstanbul’u bir spor şehri yapacağız

İstanbul’u bir spor şehri yapacağız
  • A-
  • A
  • A+

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, günün ihtiyaçlarına göre gerçekleştirilen yenileme çalışmaları sonunda tesisin kazandığı özellikleri şöyle sıraladı: 

“5 kulvarlı havuzunu, 2 soyunma odasını, personel odalarını, rezervasyon bölümümü, duş ve WC alanlarını, seyir terası ve kafeteryayı, tüm mekanik sistemlerle elektrik ve elektronik alt yapıyı, iç ve dış cepheyi yeniledik. Sağlık odası, mescit, idari alanlar ve otopark dahil tüm tesis adeta yeniden yapıldı. Engelli bireylerin tesise giriş ve çıkışının daha kolay olması için bir rampa da eklendi. 16 Temmuz’da tamamlanan bakım ve onarım işlemlerinden sonra havuzun tüm elektrik, elektronik, teknik ve mekanik testleri yapıldı. 2 Eylül’den itibaren kayıtlarımız başladı. 6 Eylül’den itibaren vatandaşlarımız burada yeniden yüzmeye başladı. Aylık 3 bin üye, 20 bin seans kullanım kapasitesiyle haftanın 7 günü hizmet verecek tesisimiz 4 yaş ve üzeri tüm yurttaşlarımıza açık olacak. Havuzumuzdan ayrıca her ay 700 engelli birey faydalanabilecek.”

“İSTANBUL’U BİR SPOR ŞEHRİ YAPMAYI HEDEFLİYORUZ”

Beyoğlu’ndaki diğer spor tesisleriyle ilgili de rakamsal bilgiler paylaşan İmamoğlu, İstanbul’u bir “spor şehri” yapmayı hedeflediklerini vurguladı. “Kenti her noktasında sporla iç içe hale getirme olanağına kavuşturmak için yoğun çalışma içerisindeyiz” diyen İmamoğlu, “Bu tabii aynı zamanda toplum sağlığını da en üst seviyede sağlayacak. Özellikle çocuklarımızın ve gençlerimizin spora yakın olmalarını, seçtikleri branşta lisanslı sporcu olmalarını sağlamak ya da hayatının bir vazgeçilmez prensibi haline getirmek için çok güzel adımlar atmaya devam ediyoruz” şeklinde konuştu. İstanbul’un 2036 Olimpiyatları’na talip olma adına irade beyanını ortaya koyduğunu hatırlatan İmamoğlu, “Adım adım süreci takip edeceğimizi ve gerçekten bu sefer başarabileceğimize yürekten inandığımı ifade etmek isterim. Olimpiyat, sadece tesislerle elde edilemez. İnsan unsuru olmadan, toplumsal kabul olmadan, bütün o şehrin halkının o süreci idrak etmesi, içselleştirmesi olmadan Olimpiyat’ın bir şehre verilmesi kolay değildir” ifadelerini kullandı. 

“GENÇLERİN FERYADINI DUYUYORUZ”

Spor kadar çocukların ve gençlerin eğitiminin de önemli olduğuna dikkat çeken İmamoğlu, konuşmasında, yine Beyoğlu ilçesine bağlı Örnektepe Mahallesi’nde açtıkları öğrenci yurduyla ilgili görüşlerine yer verdi. “Örnektepe'de hizmete giren bu öğrenci yurduyla ilgili, ne yazık ki biraz meşakkatli bir süreç de yaşadık” diyen İmamoğlu, şunları söyledi:

“Farklı kararlar alındı vesaire. En sonunda bir sulh ile buranın Büyükşehir Belediyesi tarafından bir öğrenci yurdu şeklinde açılmasını başardık. 600’ün üzerindeki yatak kapasitesiyle hizmete giren yurtlarımızdaki yatak sayısı, birkaç ay içerisinde 1000’e çıkacak. Ancak bunun ne kadar yetersiz kaldığını, gençlerin feryadından, ailelerin çaresizliğinden duyuyoruz. Burada hem Genel Sekreterimiz hem ilgili Genel Sekreter Yardımcımız bizimle. Şunu ifade edeyim: Bizim çok hızlı, binlerce yatağa sahip yurtları, İstanbul'da okuyan gençlerimizi hazır etmemiz lazım. Ne yazık ki ve ne acıdır ki, İstanbul Büyükşehir Belediyesi gibi bir kurumun, İstanbul'da tek bir yatağının yurt olarak olmaması hazindir. Farklı ve kurum ve kuruluşlara, nasıl eğitim verdiğini, nasıl ev sahipliği yapıldığını denetlemeden bu süreçlerin yönetilmesinin, memleketimize olan bedelini çok yakın zamanda hep birlikte yaşadık. O bakımdan bu bir seferberlik.”

“BUNDA NASIL BU KADAR YETERSİZ KALDI ŞEHİR?”

İBB’nin prestijli bir kurum olduğunu vurgulayan İmamoğlu, katkı sunacak kurum, kuruluş ve kişiler aracılığıyla, ülkenin temel değerlerine sahip, çağdaş, evrensel duyguları hissettiren öğrenciler için yeni yurtlar açma hedefinde olduklarının altını çizdi. “2022’nin Eylül ayında 5000 yatağa ulaşmamız lazım” diyen İmamoğlu, “Bu feryadı ben bir hafta, on gündür inanılmaz şekilde duyuyorum. Çok acı bir durum bu. Bunda nasıl bu kadar yetersiz kaldı şehir, nasıl çaresiz kalındı? Ne yazık ki üzüntü verici. Bu bağlamda bugün bunu duyurmak ve bu hedefi koymak istiyorum. Bu anlamda bunu kamuoyuna da duyuruyorum. Kamuoyunda bizimle işbirliği yapmak isteyen iş insanları olabilir, mekanını açmak isteyen vatandaşlarımız olabilir ya da bulduğumuz yerlere katkı sunmak isteyen kurum ve kuruluş olabilir. Benimle, kurumumuzun ilgili yöneticileriyle, Genel Sekreterimizle bağ kurmak kaydıyla, hep birlikte koyduğumuz hedefin bile üstüne çıkabiliriz. Biz, o gençleri geleceğe hazırlayacağız. O geleceğe hazırlanan gençler de çok yakın zamanda aldığı eğitimle, bu ülkenin yönetimine geçerek, her birimizi çok mutlu edecekler. Bundan hiç şüphe duymuyorum. Umuyorum ki; ülkemizin her genci mutlu, huzurlu ve umutlu en üst seviyede geleceğe hazırlansın. Bu anlamda İstanbul Büyükşehir Belediyesi de ülkemize en lokomotif süreçleri yaratan, yürüten ve yetiştiren kurum olmak mecburiyetindedir. Bu bağlamda sorumluluğumuzu biliyoruz” dedi. 

İLK START İMAMOĞLU’NDAN

İmamoğlu, yeniden hizmete giren havuzun açılışı için hazırlanan kurdeleyi; sporcu gençler, CHP İstanbul milletvekili Gökan Zeybek, İBB Genel Sekreteri Can Akın Çağlar ile Genel Sekreter Yardımcıları Şengül Altan Arslan ve Murat Yazıcı’yla birlikte kesti. A’dan Z’ye yenilenen tesisi gezen İmamoğlu, engelli sporcular için düzenlenen sembolik yarışın startını verdi. İmamoğlu, yarış sonunda sporculara içinde yüzme ekipmanlarının olduğu çantalarını hediye etti.

 

Yorum Yazın

'Lastiksiz ambulansları gençler bilmez'

Acun Ilıcalı satış planını KAP'a bildirdi

Melisa Döngel'den dikkat çeken paylaşım

Mehmet Şimşek Londra'da 20 toplantı gerçekleştirdi

'Belediye şirketlerine Cumhurbaşkanı onayı şartı getirildi'

'İmralı’dan yapılan açıklama dünyadaki tüm Kürtleri ilgilendirmez'

'ABD'nin olası askeri müdahalesine karşıyız'

Kaburgası kırılan CHP'li Yasemin Ünlü hastaneye kaldırıldı

İran: Göstericileri Mossad vurdu

Bilişim suçlarında 'ihtisas mahkemesi' dönemi sona erdi

'Fiyat artışları durdurulamayacak!'

'Kiralar çok pahalı' diyen vatandaşa S-400 cevabı'

'Her telefon bir kumarhane haline geldi'

Memur-Sen'den "seyyanen zam" talebi

AK Parti’nin İBB’yi hedef alan afişleri kaldırılıyor

Bu gece benzine, cumartesi motorine zam

İstanbul'un göbeğinde araç içinde infaz!

Bütçe açığı 2025’te rekor seviyede

'Sanki Osmanlı’nın torunları Bizans’la maç oynuyor'

RTÜK’ten TV kanalları ve dijital platformlara ceza

Ozan Diren, TÜSİAD’ın yeni başkanı oldu

'Verilecek karar demokrasi açısından kritik'

AK Parti Çamlıhemşin İlçe Başkanı'na hapis cezası

Yüksek Hızlı Tren biletlerine büyük zam

'Enflasyon, mümkün olsa bile hızla düşürülemez'

Cumhur İttifakı ve DEM Parti arasında SDG gerilimi

'Gel İstanbul’da seçimleri yenileyelim'

Ümit Karan'a havalimanında gözaltı

Sisi, Somali Cumhurbaşkanının ülkesini yüzüne karşı kötüledi

Benzine dev zam geliyor

Yükleniyor

İran: Göstericileri Mossad vurdu

Sisi, Somali Cumhurbaşkanının ülkesini yüzüne karşı kötüledi

İran'dan Türkiye'ye ABD uyarısı

Lindsay Graham'dan Türkiye'ye küstah tehdit

Yetkim anayasa ya da mahkemelerle değil, kendi ahlakımla sınırlı

'Trump. ABD normlarını yok etmeye çalışıyor'

Gürcistan eski Başbakanı Garibaşvili'ye 5 yıl hapis cezası

İran'da ölü sayısı 538'e yükseldi

Fed Başkanı Powell video çekip tehdit edildiğini açıkladı

Netanyahu'nun özel kalem müdürü gözaltına alındı

Melisa Döngel'den dikkat çeken paylaşım

Buse Terim sevgilisiyle tatile çıktı!

Yatakta verdiği kareler olay oldu

Eski manken Deniz Akkaya hapse girecek!

Elle Fanning dekoltesiyle zor anlar yaşadı

Evangeline Lilly kayanın üstüne düştü!

Aslı Bekiroğlu'nun basit ameliyatı kâbusa döndü

Heidi Klum üstsüz güneşlendi

Afra Saraçoğlu annesini paylaştı!

Demet Özdemir 'En iyi kadın oyuncu' seçildi

Trafik sigortasında primler değişti

'Ürün gamımızı her geçen gün güçlendiriyoruz'

Türkiye'de Opel, Peugeot ve Citroen el değiştirdi!

Tunçmatik Avrupa Elektrikli Araç Şarj Altyapısı İçin Yeni Şirket Kurdu

Elektrikli araç piyasasının yeni lideri artık Çinli

'2025’in En Beğenilen Otomobili' Gazetecilerin Oylarıyla Seçildi

Arıcıoğlu Otomotiv konkordato talebinde bulundu

İkinci el araçta 6 ay ve 6 bin kilometre şartı uzatıldı

Bakan Bolat’tan "BYD'ye gümrük engeli" iddialarına cevap

Türkiye, Avrupa’nın en büyük 5’inci otomobil pazarı

'Lastiksiz ambulansları gençler bilmez'

Lahmacunda sakatat, peynirde natamisin çıktı

Pestisit ihlalinde dünya ikincisiyiz

Fast food kanseri tetikliyor

Sadece Hastaneyi Değil, Cebinizi de Düşünün

Fatih’te iki aylık bebek açlıktan öldü

Sofralardaki 6 süt ürünü markasında 'hile' tespit edildi

Siirt'de polis hastaneyi 2 ay takip etti, 30 kişi gözaltında

Tavşan kanı çay hilesi ortaya çıktı

Kalp sağlığını korumak için 8 öneri

Acun Ilıcalı satış planını KAP'a bildirdi

RTÜK’ten TV kanalları ve dijital platformlara ceza

Haber sitelerine 'Google' darbesi

THY'den gazeteci Ali Kıdık'a uçuş yasağı

Burak Akburak İstanbul'da Gazetecilerle Buluştu

Ege TV kanalı icradan satışa çıkarıldı

'Özgür Basın, Güçlü Toplum Demektir'

Habertürk skandalında tanık ifadesi dengeleri değiştirdi

Ekol TV’ye “kara para aklama“ soruşturması

'Gazeteciliğin Vicdanı Olmaya Devam Edeceğiz'

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 17 13 1 3 27 42
2.FENERBAHÇE A.Ş. 17 11 0 6 25 39
3.TRABZONSPOR A.Ş. 17 10 2 5 13 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 17 9 3 5 12 32
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 17 8 4 5 8 29
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 17 6 4 7 2 25
7.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 17 6 6 5 9 23
8.KOCAELİSPOR 17 6 6 5 -2 23
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 17 6 6 5 -6 23
10.CORENDON ALANYASPOR 17 4 4 9 1 21
11.GENÇLERBİRLİĞİ 17 5 9 3 -3 18
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 17 4 7 6 -4 18
13.TÜMOSAN KONYASPOR 17 4 8 5 -8 17
14.KASIMPAŞA A.Ş. 17 3 8 6 -10 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 17 4 10 3 -15 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 17 2 6 9 -17 15
17.İKAS EYÜPSPOR 17 3 10 4 -14 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 17 2 12 3 -18 9