BELEDİYE

BELEDİYE Haberleri

İstasyon İzmir açıldı

İstasyon İzmir açıldı

İstasyon İzmir açıldı
  • A-
  • A
  • A+

 Açılış töreni, İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, Facebook Türkiye ve Azerbaycan Kamu Politikaları Direktörü Sezen Yeşil ve Habitat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Hazır’ın katılımıyla gerçekleşti. Açılış programında Habitat Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Civan Sözkesen moderatörlüğünde gerçekleştirilen “Yeni Nesil Girişimcilik Fırsatları” panelinde ise ARYA Kadın Yatırım Platformu Kurucusu Ahu Serter, Fütüristler Derneği Kurucusu ve Onursal Başkanı Alphan Manas, Boğaziçi Ventures Yönetim Kurulu Üyesi Barış Özistek, Kolektif House Kurucu Ortağı Ahmet Onur ve İyi Yaşa App Kurucusu Elif Boyner konuşmacı olarak yer aldı.

Türkiye toplumunun ve ekonomisinin dijitalleşmesine odaklanan bir dizi farklı eğitim, program ve atölye çalışmasına ev sahipliği yapacak olan İstasyon İzmir, farklı sosyal grupların ve toplulukların bir araya gelerek fikir alışverişinde bulunabilecekleri ve beraber çalışabilecekleri fiziksel bir alan sunacak. Bölge ekonomisini ve toplulukları güçlendirmek amacıyla kurulan İstasyon İzmir, KOBİ'lerin ve girişimcilerin dijital dönüşümünü destekliyor ve Ege bölgesindeki işletmelerin küresel pazarlara ulaşmasını hedefliyor. 

“Facebook İstasyon’u ülkenin dört bir yanında hayata geçireceğiz”

Facebook Orta Doğu ve Türkiye Kamu Politikaları Direktörü Azzam Alameddin İzmir’de açılan topluluk merkeziyle ilgili şöyle konuştu: “Hepimizin tecrübe ettiği pandemi dönemi, bireylerin, işletmelerin, toplulukların ve STK’ların dijital dünyada kendilerini geliştirebilmelerinin ülke ekonomisi açısından ne kadar önemli olduğunu bize bir kez daha gösterdi. 2019 yılında İstanbul’da açtığımız Türkiye’deki ilk topluluk merkezimiz Facebook İstasyon, bu doğrultuda Türkiye’de yaptığımız en büyük yatırımlardan biri. Bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz İzmir uydu merkeziyle, Facebook İstasyon’u ülkenin dört bir yanında hayata geçirme hedefimize bir adım daha yaklaşmış olduk. Tüm topluluk merkezlerimizde online ihracat, dijital pazarlama, online güvenlik ve dijital iletişim gibi bir dizi farklı konuya odaklanan eğitim programları ve atölye çalışmaları düzenleyeceğiz.”

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, yaptığı açılış konuşmasında “İzmir’in Türkiye’de bulunduğu nokta itibariyle zaten çok iyi bir imajı var, daha da iyi bir yere getirme konusunda birtakım çalışmalar yapacağız. Hızla dijitalleşen bir dünyada yaşıyoruz. Bu çağa ayak uydurmak için bugün burada İzmir’in tarihi dokusunu da ortaya çıkaran bir yapıda İzmir’in geleceğinde söz sahibi olacak çocukların eğitimine yönelik, kadınların girişimci olmasına yönelik bir faaliyete girişiyoruz. İzmir’i Türkiye’nin dijital başkenti yapma amacımız doğrultusunda İstasyon İzmir’de dijitalleşmeye yönelik verilecek eğitimlerle ilgili oldukça heyecanlıyız,” dedi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Özgener: “Dijital araçları doğru kullanan şirketler, dünyanın dört bir yanındaki potansiyel müşterilere bir tık uzakta. Facebook, TOBB, ICC ve Habitat iş birliğinde ve İzmir Ticaret Borsası ve Bornova Belediyesi yerel ortaklığında açtığımız bu merkezde KOBİ’lere ve girişimci olmak isteyen herkese hizmet vereceğiz. KOBİ’lere dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden biri olan Facebook’un geliştirdiği araçları nasıl doğru kullanabileceklerini öğreterek büyümelerine destek olacağız. Bugün burada sadece bir mekan açmıyoruz. Bugün tüm Türkiye’deki KOBİ’lerin 21. yüzyıl yetkinliklerini geliştirmelerini sağlayacak içerikler üreteceğimiz ve KOBİ’lere sunacağımız bir süreci başlatıyoruz” şeklinde konuştu.

Habitat Derneği’nin ilerleyen dönemlerde de Facebook ile iş birliği kapsamında girişimciliği ve Türkiye’nin dijital dönüşümünü destekleyeceğini dile getiren Habitat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Hazır ise sözlerine şöyle devam etti: “Facebook, TOBB, ICC, Bornova Belediyesi ve İzmir Ticaret Borsası ile hayata geçirdiğimiz bu iş birliği kapsamında Habitat Derneği olarak, hem İstasyon İzmir’in aktif şekilde yaşatılmasında rol alacak, hem de yakın zamanda başlayacak programların ve etkinliklerin yürütücülüğünü üstleneceğiz. Pandeminin getirdiği birtakım zorlukların etkisinin devam ettiği bu dönemde dijitalleşmenin odak noktası olacağı geleceğimize yatırım yapmak amacıyla topluluk merkezlerini açmaya devam ediyoruz.”

 

Yorum Yazın

'Hocalara vereceğiniz parayı fakire dağıtın'

Devlet Bahçeli’nin projeleri kitap oldu

Gümrükte çok sayıda memura gözaltı

'Boyun eğdirmek istiyorlar, eğmeyeceğiz'

'İsrail’in olduğu yerde Türkiye olmamalı'

Reklam panosu Ramazan boyunca tüm ziyaretlerde olacak

'Güçlü Türkiye'nin yolu güçlü tarımdan geçer'

Gençlerin en çok sevdiği siyasetçiler

'Hukuk ve demokrasi, güvenli gelecek garantisidir'

'Mutluyuz, çünkü bu halka yalan söylemedik'

'Türkiye'nin son 23 yılda eğitimde sağladığı çıkış dünyada eşsiz’

'Ankara artık Kürtlere parmak sallamaktan vazgeçsin'

Takipteki borçta alarm zilleri

Demirören’in ödemediği kredi ‘ticari sır’ oldu

'Terörsüz Türkiye Raporu Türkiye için hayati eşik'

Fenerbahçe'de Olağanüstü Genel Kurul tarihi belli oldu

MG’nin HS ve ZS Modelleri Türkiye’de!

Şişli Belediyesi’nden Kuştepe’de Hizmet Seferberliği

Güzel oyuncudan radikal karar

Tesla'dan 657 bin TL'lik indirim sürprizi!

Ramazan tatlısı güllaca rekor zam

'Türkiye’de kırmızı et 22 dolar, savaşdaki ülkede 7 dolar'

13 futbol kulübü küme düşebilir

Doğal gazda faturalardan aboneliğe her şey değişti

Türkiye'nin en büyük banknotuyla 1 kilo salatalık alınıyor

'Garanti aşılmasına rağmen milyarlık ödeme'

Avrupa'dan 'İran'ı acilen terk edin' uyarısı

MHP İlçe Başkanı komşusunun köpeğine kurşun yağdırdı

İstanbul Barosu'ndan gazeteci Uludağ'ın tutuklanmasına tepki

Mahkemeden Donald Trump'a tarife şoku

Yükleniyor

'Boyun eğdirmek istiyorlar, eğmeyeceğiz'

Avrupa'dan 'İran'ı acilen terk edin' uyarısı

Mahkemeden Donald Trump'a tarife şoku

'İran ile anlaşamazsak çok kötü şeyler olacak'

Epstein soruşturmasında Prens Andrew gözaltına alındı

'En güçlü ordu bile tokat yiyebilir'

Tom Barrack: Beni uşağın olarak işe al

Trump yönetimi Epstein dosyalarını örtbas ediyor

'Yerel bir Kürt yönetimi istiyoruz'

Navalny’nin ölümünden Rusya sorumlu

Güzel oyuncudan radikal karar

Derin Talu'dan çok konuşulacak itiraf

'Kalbim sevmeye de, sevilmeye de açık'

Şeyma Subaşı şaşırtmaya devam ediyor

Sydney Sweeney'den yürek hoplatan pozlar!

Sahra Şaş ödül törenine damga vurdu!

Nefise Karatay'ın son hali gündem oldu

'Tramvaya asılmak gibi bana da asılmak yasaktır'

'Her kapı çaldığında polis geldi sanıyordum'

Yaren Güldiken kırmızı elbisesiyle sosyal medyayı salladı

MG’nin HS ve ZS Modelleri Türkiye’de!

Tesla'dan 657 bin TL'lik indirim sürprizi!

Fiat Scudo Kamyonet, Yollara Çıkıyor

Sürdürülebilir Gelecek İçin Güçlü İş Birliği

Türkiye’nin En Beğenilen Otomobili Seçildi

Otomotiv sektöründe kârlılık baskı altında

Tesla verimlilikte zirvede, BYD sınıfta kaldı, menzil kralı Audi

MG’nin Hybrid+ Teknolojisi Yakında Türkiye’de!

Alfa Romeo’dan takas desteği avantajı

Volvo EX60, yılın ikinci yarısında Türkiye’de

Beyaz ekmek gidiyor, 'tam buğday' geliyor

Harran Üniversitesi Hastanesi'nde rüşvet iddiası

Hastanelerde ilaç operasyonu, 5 gözaltı

Kamu hastanelerinde erişim krizi

Yanlış tercih metabolizmayı yıkıyor…

Vicdansız hemşire Bağrıyanık tutuklandı!

Huzurevi fiyatlarında rekor artış

Eczane eczane dolaşmaya son!

ABD, Dünya Sağlık Örgütü'nden resmen ayrıldı

Bütçeyi yutan şehir hastanelerine 6 tane daha ekleniyor

'Mutluyuz, çünkü bu halka yalan söylemedik'

Bürokratın 'özel tuvaletini' yazan gazetecilere dava

Anadolu Medya Çalıştayı Ankara’da Toplandı

AYM, Anadolu Ajansı'nı kusurlu buldu

Ekol TV'ye "kara para aklama" soruşturmasında yeni gelişme

Hrant Dink'in öldürülmesinin üzerinden 19 yıl geçti

Acun Ilıcalı satış planını KAP'a bildirdi

RTÜK’ten TV kanalları ve dijital platformlara ceza

Haber sitelerine 'Google' darbesi

THY'den gazeteci Ali Kıdık'a uçuş yasağı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 23 17 2 4 38 55
2.FENERBAHÇE A.Ş. 22 15 0 7 31 52
3.TRABZONSPOR A.Ş. 22 13 3 6 17 45
4.GÖZTEPE A.Ş. 22 11 3 8 15 41
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 22 11 4 7 11 40
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 23 10 7 6 14 36
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 22 7 6 9 -2 30
8.KOCAELİSPOR 23 8 9 6 -3 30
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 22 7 8 7 -9 28
10.CORENDON ALANYASPOR 23 5 7 11 -2 26
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 23 5 9 9 -7 24
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 23 6 12 5 -6 23
13.TÜMOSAN KONYASPOR 23 5 10 8 -8 23
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 22 6 11 5 -13 23
15.İKAS EYÜPSPOR 23 5 12 6 -16 21
16.KASIMPAŞA A.Ş. 22 4 11 7 -12 19
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 22 2 10 10 -26 16
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 22 3 16 3 -22 12