SİYASET
SİYASET Haberleriİsveç'e NATO tepkisi seçime hazırlık
İsveç'e NATO tepkisi seçime hazırlık
- A-
- A
- A+
Türkiye'nin İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğine itirazı İngiltere basınında da geniş yankı buldu. The Guardian'da yayınlanan analizde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ortaya koyduğu politikayla gelecek sene yapılacak seçimleri hedeflediği yorumu yapıldı.
Patrick Wintour imzasıyla yayınlanan yazıda, 'Erdoğan İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğini veto etme tehditlerini iki katına çıkardı. Her iki ülkenin de kendisini ikna etmesi için Ankara'ya heyetler göndermesinin anlamsız olduğunu söyledi. 10 talep sunarak İsveç'e şantaj yaptığı iddialarını güçlendirdi. Erdoğan'ın karşı çıkışının NATO'yu aylarca düğümleyebileceğinden kimsenin şüphesi yok' denildi.
Nordik ülkelerindeki siyasetçilerin ilk etapta Erdoğan'ın ciddiyeti konusunda şüpheli olduğuna dikkat çekilen yazıda, bu tutumun daha sonra değiştiği belirtildi.
RUSI isimli düşünce kuruluşunun direktörü Jonathan Eyal'ın görüşlerinin aktarıldığı analizde Erdoğan için, 'uçlarda yaşıyor ve gerilimi tırmandırarak yönetiyor' ifadeleri kullanıldı.
Eyal ayrıca, 'PKK ile ilgili birçok talebi tanıdık Türk ezgilerinin bir parçası. Ama Amerika'ya karşı koyma için yerel sebepleri var. Ekonomi paçavra durumunda ve popülaritesi tüm zamanların en düşük seviyesinde' dedi.
Hem İsveç hem de Finlandiya için bu taleplere boyun eğmenin zor olacağını belirten Eyal, 'Her iki ülke için de iltica özgürlüğüyle ilgili yerel düzenlemeleri değiştirmek imkansız' ifadelerini kullandı.

AYM’den Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'yle kadro ihdasına iptal
Anayasa Mahkemesi’nden seyyanen zam kararı
'Hürmüz Boğazı Amerikayı bitirmek üzere'
Emniyet amiri Birson Ergene canına kıydı
Fatih Camii’nde Kadir Gecesi’nde Mescid-i Aksa protestosu
Dünya Tiyatro Günü Üsküdar’da Etkinliklerle Kutlanacak
Gastrofill’den Boğaz’da Geleneksel İftar Buluşması
Avrupa'dan Trump'a soğuk duş
Adriana Lima'nın ideal erkek kriteri tartışma yarattı
Kaymakamlık binasındaki silah seslerinin sebebi belli oldu!
Mahkemeden İBB davalarına CHP'liler alınmasın talebi
'AKP seçimi kaybedeceği için bunları yaşıyoruz'
'Hukuk ve demokrasi düzelmeden ekonomi düzelmez'
'Kısa sürede yüksek kazanç vadedenlere karşı dikkatli olunmalı'
İBB davasında 5. celse başlamadan bitti
İlber Ortaylı son yolculuğuna uğurlanıyor
'İran'a karşı kazanmıyoruz, dünyaya aptal olduğumuzu gösteriyoruz'
Oscar Ödülleri sahiplerini buldu
Trafiğe kaydı yapılan taşıt sayısı yüzde 11 azaldı
'Maddi sıkıntı çekiyoruz'
Kurtardığımız her bir canlının hayatı moral kaynağı
'Türkiye'yi zor günler bekliyor'
Türkiye'de şeriat isteyenler yüzde 10 çıkar mı şüpheliyim
Mine Tozlu dahil 5 kişi gözaltına alındı
DHMİ Daire Başkanı Mehmet Cemil Acar, Aksaray'da yakalandı
'Delilsiz ispat tahminden ibarettir'
'Anlama özürlü herhalde bu arkadaş'
'Bu işin altında hükümetin enkazıyla birlikte Numan Kurtulmuş kalacak'
Yaşar Kaba’nın Araştırma Kitapları Okurla Buluştu
'Ramazan, Birlik ve Kardeşliğin En Güçlü Zamanıdır'
Yükleniyor






