BELEDİYE
BELEDİYE Haberleri'Kadına hakaret'ten 3 ay uzaklaştırma kararı
'Kadına hakaret'ten 3 ay uzaklaştırma kararı
- A-
- A
- A+
GazeteduvaR’dan Elvan Yılmaz’ın haberine göre, Ankara’da eğitmenlik yapan ve 24 Haziran 2018 Genel Seçimleri’nde MHP Çorum milletvekili aday adayı olan Döndü Akkaşoğlu, İYİ Partili Sungurlu Belediye Başkanı Abdülkadir Şahiner hakkında kendisine sosyal medyadan hakaret ettiği ve iftira attığı iddiası ile suç duyurusunda bulundu. Ankara 1. Aile Mahkemesi, Döndü Akkaşoğlu’nun “Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine” dair kanun gereği istediği tedbir kararını kabul etti. Mahkeme şiddet mağduru Döndü Akkaoğlu’nun koruma altına alınmasına ve Abdülkadir Şahiner’e üç ay uzaklaştırma karar vermişti. Döndü Akkaşoğlu’nun tekrar müracaatı üzerine mahkeme sosyal medya ve WhatsApp’tan yaptığı iftara, şiddet ve hakaret gerekçesiyle Şahiner hakkında üç ay daha uzaklaştırma kararı aldırdı.
Tedbir kararlarına uymazsa zorlama hapsi verilecek
Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner’in üç ay süreyle Döndü Akkaşoğlu’na yönelik olarak iftira, şiddet, tehdit, hakaret, aşağılama ve küçük düşürmeye yönelik söz ve davranışlarda bulunmamasına karar veren mahkeme şu tedbirleri koydu: 'Konuta, iş yerine ve okula yaklaşmaması, iletişim araçları ile rahatsız etmemesi.' Mahkeme tedbir kararına uymadığı takdirde Şahiner hakkında zorlama hapsi verileceği şeklinde de uyarıda bulundu.
Şahiner hâkim karşısına çıkacak
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırladığı iddianamede Şahiner’in deliller ve soruşturma evrakları kapsamında “hakaret” suçunu oluşturduğu belirtildi. Ankara Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açılmasının talep edilmesi üzere Ankara 50. Asliye Ceza Mahkemesi iddianameyi kabul ederek Şahiner hakkında “hakaret” suçundan dava açılmasına karar verdi. Davanın ilk duruşması 19 Ocak 2022 tarihinde görülecek.
'Savaşın sebebi İsrail’dir'
Yeşil erik açılışı 4 bin TL'den yaptı!
Bodrum'a gelenleri kaymakam karşıladı
Ayhan Bora Kaplan'ın avukatı tahliye edildi
'Türkiye Ada'nın tamamının garantörüdür'
İstanbul’da 27 CHP’li başkanın 12’si görevden uzaklaştırıldı
Türkiye kira artışında dünya lideri
'Kazanan ithalatçı, kaybeden çiftçi olur'
'İmamoğlu 1 yıldır hapiste, Avrupa buna sessiz kalmamalı'
MGK’da 3 başkanlık kuruldu
İran’a 'saldırıları derhal durdur' çağrısı
'Donald Trump için 'azil' çanları çalıyor'
Pentagon, İran için 200 milyar dolar bütçe talep etti
Danıştay, MEB’den 'Ramazan Genelgesi' savunması istedi
İki Kardeşin Sıra Dışı ve Mizah Dolu Hikâyesi
'Kahrolsun Amerikan emperyalizmi!'
Vatandaş ekonomiden umutsuz
'İddianame ortadayken başkanlarımız hala neden tutuklu?'
Motorine 5.70 TL zam geliyor
Elektrik ve doğal gaza zammını değerlendireceğiz
İhracat miktarında düşüş
'Belgeler sahte, üzerime kayıtlı 4 taşınmaz var'
Kemal Memişoğlu iftara askeri helikopterle indi
'İsrail bölgeyi felakete sürüklüyor'
'Hiç kimseyle düşmanlık istemiyoruz'
'12 tapu var, hepsi Akın Gürlek’in; sahte desene'
'Fransa Hürmüz Boğazı operasyonlarına asla katılmayacak'
Etiket ve kasa fiyatlarını karşılaştırın
'7 ay yattım 7 yıl daha yatarım kimseye iftira atmam'
'Bu savaşı İsrail'in baskısı nedeniyle başlattık'
Yükleniyor






