BELEDİYE
BELEDİYE Haberleri'Kadına hakaret'ten 3 ay uzaklaştırma kararı
'Kadına hakaret'ten 3 ay uzaklaştırma kararı
- A-
- A
- A+
GazeteduvaR’dan Elvan Yılmaz’ın haberine göre, Ankara’da eğitmenlik yapan ve 24 Haziran 2018 Genel Seçimleri’nde MHP Çorum milletvekili aday adayı olan Döndü Akkaşoğlu, İYİ Partili Sungurlu Belediye Başkanı Abdülkadir Şahiner hakkında kendisine sosyal medyadan hakaret ettiği ve iftira attığı iddiası ile suç duyurusunda bulundu. Ankara 1. Aile Mahkemesi, Döndü Akkaşoğlu’nun “Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine” dair kanun gereği istediği tedbir kararını kabul etti. Mahkeme şiddet mağduru Döndü Akkaoğlu’nun koruma altına alınmasına ve Abdülkadir Şahiner’e üç ay uzaklaştırma karar vermişti. Döndü Akkaşoğlu’nun tekrar müracaatı üzerine mahkeme sosyal medya ve WhatsApp’tan yaptığı iftara, şiddet ve hakaret gerekçesiyle Şahiner hakkında üç ay daha uzaklaştırma kararı aldırdı.
Tedbir kararlarına uymazsa zorlama hapsi verilecek
Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner’in üç ay süreyle Döndü Akkaşoğlu’na yönelik olarak iftira, şiddet, tehdit, hakaret, aşağılama ve küçük düşürmeye yönelik söz ve davranışlarda bulunmamasına karar veren mahkeme şu tedbirleri koydu: 'Konuta, iş yerine ve okula yaklaşmaması, iletişim araçları ile rahatsız etmemesi.' Mahkeme tedbir kararına uymadığı takdirde Şahiner hakkında zorlama hapsi verileceği şeklinde de uyarıda bulundu.
Şahiner hâkim karşısına çıkacak
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırladığı iddianamede Şahiner’in deliller ve soruşturma evrakları kapsamında “hakaret” suçunu oluşturduğu belirtildi. Ankara Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açılmasının talep edilmesi üzere Ankara 50. Asliye Ceza Mahkemesi iddianameyi kabul ederek Şahiner hakkında “hakaret” suçundan dava açılmasına karar verdi. Davanın ilk duruşması 19 Ocak 2022 tarihinde görülecek.
'Maddi sıkıntı çekiyoruz'
Kurtardığımız her bir canlının hayatı moral kaynağı
'Türkiye'yi zor günler bekliyor'
Türkiye'de şeriat isteyenler yüzde 10 çıkar mı şüpheliyim
Mine Tozlu dahil 5 kişi gözaltına alındı
DHMİ Daire Başkanı Mehmet Cemil Acar, Aksaray'da yakalandı
'Delilsiz ispat tahminden ibarettir'
'Anlama özürlü herhalde bu arkadaş'
'Bu işin altında hükümetin enkazıyla birlikte Numan Kurtulmuş kalacak'
Yaşar Kaba’nın Araştırma Kitapları Okurla Buluştu
'Ramazan, Birlik ve Kardeşliğin En Güçlü Zamanıdır'
'Ülkemizde milyonlar yoksullukla savaşıyor'
Köpek sahibi olmak, kalp hastalığına bağlı ölüm riskini azaltıyor
'Erdoğan içerideki baskıyı gizlemek için jeopolitik kozunu kullanıyor'
Manavgat Belediyesi'nde gözaltı sayısı 40’a yükseldi
HAKMAR'ın sahibi Zeki Doruk hakkında yeniden tutuklama kararı
3,5 milyon vatandaş faturasını ödeyemediği için kömüre mahkum oldu
Yerli Karea Fit Yollara Çıkıyor!
'Normalleşme süreci geride kaldı'
'Türk milletinin İran halkı için ettiği dualar moral kaynağı'
HSK’den Yargıtay’a yeni atamalar
Murat Tüzel’den Prof. Dr. İlber Ortaylı İçin Taziye Mesajı
'Bizim en büyük kalkanımız kardeşliğimizdir'
Aslıhan Karalar yangının çıkış sebebini açıkladı
Yağmur Yüksel'in son hali olay oldu
'İstiklal Marşı’nın Arapça okunması sapkınlıktır'
İflas eden Yeşil GYO’ya kayyum atandı
'Her türlü tehdide karşı hazırlıklıyız'
Ali Koç, İmam Hatip öğrencilerine iftar verdi
Irak'ta Bağdat havalimanına İHA saldırısı
Yükleniyor






