Kadınların sitemlerini duymuyor değiliz, ne gerekiyorsa yapacağız

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin MYK toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Son dönemde gündemden düşmeyen şiddet olaylarına ilişkin "Cezasızlık algısına müsaade etmeyeceğiz" dedi.

Kadınların sitemlerini duymuyor değiliz, ne gerekiyorsa yapacağız
  • A-
  • A
  • A+

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin MYK toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Son dönemde gündemden düşmeyen şiddet olaylarına ilişkin "Cezasızlık algısına müsaade etmeyeceğiz" dedi. Çelik, "İnfaz yasası düzenlemeleri bu çerçevede her zaman gözden geçirilecektir. Kadınlarımızın güvenliği ülkenin güvenliği, medeniyetin güvenliğidir." dedi.

Gündemdeki konulara ilişkin açıklamalarda bulunan Çelik, konuşmasında öldürülen polis memuru Şeyda Yılmaz, Tekirdağ'da istismar ve şiddet sonucu yaşamını yitiren Sıla isimli bebek ve katledilen Ayşenur Halil ile İlknur Uzunlar'a değindi.

Çelik, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının 1'inci yıldönümüne ilişkin konuştu.

Çelik, kamuoyunun gündeminde olan Semih Çelik olayı ile Sıla bebeğin hayatını kaybetmesine dair ise "Cezasızlık algısına müsaade etmeyeceğiz" ifadesini kullandı.

Çelik'in konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:

Cumhurbaşkanımız başından itibaren bunların amacının savaşı genişletmek olduğunu net bir şekilde ifade etti. Bütün insanlığın Gazze'deki insanlığı savunan, kardeşlerimizin yanında yer alarak insani değerleri koruması gerektiğini ifade etti. İlk defa birileri düşük sesle, yarım cümleler de olsa insanlık cephesine dair bu cümleleri kurmaya başladılar. BM olmak üzere uluslararası kuruluşlarda sadece izlemek ile ilgili tablodur. BM'den İsrail'le ilgili çıkması gereken kararların hiçbirisi çıkmamıştır. Çıkmış olan kararlar uygulanmamıştır.

Batı Şeria'da, Lübnan'da ayrı eylemleri gerçekleştiriyor ve her gün 'İran'a ne zaman saldıracak' diye yeni açıklamalar yapılmaya devam ediyor. Siyonist işgalciler Gazze'yi işgal edemediler. Ama uluslararası hukuka dönük Siyonist işgal teşebbüsleri devam ediyor. Uluslararası ceza mahkemesini susturmaya dönük olarak Siyonist işgalin hamleleri devam ediyor. Bugün Gazze'de soykırım suçu işliyorlar. Bunun da eninde sonunda hesabını verecekler. Gazze'yi işgal edemeyenler BMGK'yı birçok kere işgal ettiler.

"Cezasızlık algısına müsaade etmeyeceğiz"

Tecavüze uğrayan Sıla bebeğin de hayatını kaybettiğini öğrendik. Son derece üzgünüz. İnfaz yasası düzenlemeleri bu çerçevede her zaman gözden geçirilecektir. Cumhurbaşkanımızın net mesajı şudur; kesinlikle cezasızlık algısına müsaade etmeyeceğiz. Bu eylemlerin cezasız kaldığına dair algı oluşturulmaya çalışılıyor, bundan dolayı fevkalade hassas olduğumuzu ifade etmek isterim. Ortaya koyduğumuz çerçeve ve bundan sonraki yol yürüyüşümüzdeki hassasiyetler konusunda sayın Cumhurbaşkanımız açıklamalar yapacaktır.

Kadına karşı şiddetin önlenmesi konusunda şimdiye kadar çok adım attık. Bunun her alanda, tabii ki asayiş tedbirleri, yasal düzenlemeler tek başına dünyanın hiçbir yerinde yetmez. Bunlar bir zemin oluşturur. Kültürel ve ahlaki, toplumsal hassasiyetlerin en üst noktaya kadar çıkarılması, cezasızlık algısının kırıntısının bile söz konusu olmaması için üstümüze düşeni yapmaya devam edeceğiz. Parti olarak bu hassasiyetleri, cezasızlık algısının ortaya çıkmaması için görüşü olan herkesle görüşmeye devam ediyoruz.

Günübirlik söylemlerden eğitim hayatına, aile içi kullanılan dilden medya diline, siyaset dilinden televizyon dizileri ve sinemada kullanılan dile kadar hassasiyetle ele alınan bir konu. Bu eylemleri gerçekleştirenlerin bu süreçlerin içinden nasıl tekrar çıkabildiği, bu eylemleri üst üste konuşma konusunda zemini nasıl bulabildiklerini en yüksek seviyede inceleyeceğimi söylemek isterim. Partimizin kurulduğu ilk günden itibaren en etkili çalışmaları yaptık, yasal düzenlemeleri gerçekleştirdik. AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak hassasiyetlerimiz yüksektir.

"Kadınlarımızın 'rahatça sokakta yürüyemeyecek miyiz' şeklindeki sitemleri duymuyor değiliz"

Ne kadar düzenleme yaparsanız yapın güncellemelere ihtiyaç vardır. Önleyici ve koruyucu tedbirler açısından yeni değerlendirmelere ihtiyaç var. Tüm bunları değerlendiriyoruz. Bugün de yine cezasızlık algısını oluşmaması ve cezasızlık durumunun ortaya çıkmaması için MYK'mızda geniş gündem vardı. Adalet Bakanımız da bu konularda bilgi veriyor. Bütün bunun altında asıl sosyal dinamikleri kuşatacak bir çerçeve koymak lazım. Kadınlarımız 'rahatça sokakta yürüyemeyecek miyiz' şeklindeki sitemleri duymuyor değiliz. Kadınlarımızın güvenliği ülkenin güvenliği, medeniyetin güvenliğidir.

Bundan sonrasına dönük olarak şimdiye kadar yaptığımız çalışmaların ötesinde ne gerekiyorsa sonuna kadar yapacağımızı ifade etmek istiyorum. MYK'mızda da geniş şekilde bu konu ele alınıyor. Kadınlarımızın sokaklarda, işyerlerinde rahatça hareket etmeleri için şimdiye kadar yaptıklarımızın ötesinde ne gerekiyorsa yapacağız.

"Araştırma Komisyonu kurulması için girişimde bulunulacak"

Çocukların korunmasıyla ilgili olarak da hassasiyetlerimizi üst düzeyde tutmaya devam ediyoruz. Dediğim gibi Sıla bebeği kaybettik. Bir araştırma komisyonu kurulması için grubumuz Meclis'te girişimde bulunacak. Gerçekten acı ve üzüntü veren çok dramatik olaylar yaşadık. Her türlü kararlılığı sonuna kadar göstereceğiz."

 

Yorum Yazın

Yeni nesil saç dökülmesi spreyi bin 500 kişi üzerinde test edildi

'Her kapı çaldığında polis geldi sanıyordum'

Ramazan öncesi zincir marketlere zam uyarısı

Merkez Bankası faizi yüzde 37'ye düşürdü

Emeklilerin yüzde 10’u 25 bin liranın üzerinde emekli aylığı alıyor

İçişleri Bakanı Yerlikaya makam odasını boşalttı iddiası

Trabzon Yeni Havalimanı'nın dev ihalesi de Cengiz’e gitti

Milletvekilinin aylık maliyeti 3 milyon 770 küsur bin lira

Yabancıya konut satışında gerileme yaşandı

Seret Et'in konkordato talebi reddedildi

Haluk Alıcık kumar masasında görüntülendi

Alfa Romeo’dan takas desteği avantajı

Kaçak yapı, Şişli Belediyesi ekiplerince yıkıldı

GENÇ YÜZÜCÜ EMİR DENİZ KILIÇ ZİRVEYE KULAÇ ATIYOR

Volvo EX60, yılın ikinci yarısında Türkiye’de

Bedelli askerlik yerleri açıklandı

'Bazen bir diktatöre ihtiyaç duyarsınız'

'Emekli maaşı 66 liraydı' diyen Erdoğan'a CHP'den yanıt

Tuğyan'ın sevgilisi gözaltına alındı

'Emekli maaşı yeterli değil, hepimiz görüyoruz'

“İlaç Katkı Payı Konusunda Destek Olacağız”

Burak Soylu ve Cihan Şanlı tutuklandı

Motorine iki günde 2 lira 40 kuruş zam

Avrupa'daki ABD üslerini mi kapatalım?

'Millet senden zam değil sandık bekliyor'

İBB, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayına takılan projeleri açıkladı

Tek istediğimiz Grönland’a sahip olmak

Bayrampaşa Belediyesi'ne yolsuzluk operasyonu

Kocaeli'de belediye otobüs devrildi

'Adalet gecikiyor, gerekçe ikna etmiyor'

Yükleniyor

'Bazen bir diktatöre ihtiyaç duyarsınız'

Avrupa'daki ABD üslerini mi kapatalım?

Tek istediğimiz Grönland’a sahip olmak

'Masada değilsek menüdeyiz'

Egemenlik ve toprak bütünlüğüne saygı tartışılmaz

Somali diye bir ülke yok

SDG'nin misyonu bitti

Bulgaristan Cumhurbaşkanı Radev istifa etti

Şara, Kürtlerin Suriye'nin ayrılmaz parçası olduğunu teyit etti

'Trump'ın Fed savaşı Erdoğan'ın 2019 hamlesine benziyor'

'Her kapı çaldığında polis geldi sanıyordum'

Yaren Güldiken kırmızı elbisesiyle sosyal medyayı salladı

Sörften sonra çok daha iyi bir insan oldum

Melisa Döngel'den dikkat çeken paylaşım

Buse Terim sevgilisiyle tatile çıktı!

Yatakta verdiği kareler olay oldu

Eski manken Deniz Akkaya hapse girecek!

Elle Fanning dekoltesiyle zor anlar yaşadı

Evangeline Lilly kayanın üstüne düştü!

Aslı Bekiroğlu'nun basit ameliyatı kâbusa döndü

Alfa Romeo’dan takas desteği avantajı

Volvo EX60, yılın ikinci yarısında Türkiye’de

Dijital kanallara güven arttı, kullanıcı sayısı yükseldi

Elektrikli otomobil sayısı 370 bini aştı

2. el otomotiv satışı 2025'te rekor kırdı

Trafik sigortasında primler değişti

'Ürün gamımızı her geçen gün güçlendiriyoruz'

Türkiye'de Opel, Peugeot ve Citroen el değiştirdi!

Tunçmatik Avrupa Elektrikli Araç Şarj Altyapısı İçin Yeni Şirket Kurdu

Elektrikli araç piyasasının yeni lideri artık Çinli

Bütçeyi yutan şehir hastanelerine 6 tane daha ekleniyor

Sıra numarası ekranında "Cübbeli Ahmet" sohbeti açıldı

'Lastiksiz ambulansları gençler bilmez'

Lahmacunda sakatat, peynirde natamisin çıktı

Pestisit ihlalinde dünya ikincisiyiz

Fast food kanseri tetikliyor

Sadece Hastaneyi Değil, Cebinizi de Düşünün

Fatih’te iki aylık bebek açlıktan öldü

Sofralardaki 6 süt ürünü markasında 'hile' tespit edildi

Siirt'de polis hastaneyi 2 ay takip etti, 30 kişi gözaltında

Hrant Dink'in öldürülmesinin üzerinden 19 yıl geçti

Acun Ilıcalı satış planını KAP'a bildirdi

RTÜK’ten TV kanalları ve dijital platformlara ceza

Haber sitelerine 'Google' darbesi

THY'den gazeteci Ali Kıdık'a uçuş yasağı

Burak Akburak İstanbul'da Gazetecilerle Buluştu

Ege TV kanalı icradan satışa çıkarıldı

'Özgür Basın, Güçlü Toplum Demektir'

Habertürk skandalında tanık ifadesi dengeleri değiştirdi

Ekol TV’ye “kara para aklama“ soruşturması

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 18 13 1 4 27 43
2.FENERBAHÇE A.Ş. 18 12 0 6 26 42
3.TRABZONSPOR A.Ş. 18 11 2 5 14 38
4.GÖZTEPE A.Ş. 18 10 3 5 14 35
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 18 9 4 5 9 32
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 18 7 6 5 10 26
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 18 6 4 8 2 26
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 18 6 6 6 -6 24
9.KOCAELİSPOR 18 6 7 5 -3 23
10.CORENDON ALANYASPOR 18 4 5 9 0 21
11.GENÇLERBİRLİĞİ 18 5 9 4 -3 19
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 18 4 8 6 -6 18
13.TÜMOSAN KONYASPOR 18 4 8 6 -8 18
14.KASIMPAŞA A.Ş. 18 3 8 7 -10 16
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 18 4 10 4 -15 16
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 18 2 7 9 -18 15
17.İKAS EYÜPSPOR 18 3 10 5 -14 14
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 18 2 13 3 -19 9