SAĞLIK
SAĞLIK HaberleriKanser kaderimiz değil
Kanser, her yıl milyonlarca insanın hayatını etkileyen, fiziksel, duygusal ve toplumsal anlamda yıkıcı bir hastalık olarak karşımıza çıkıyor. LÖSEV Türkiye genelinde eş zamanlı yapılan aktivist çalışmalarla bu duruma dikkat çekti
- A-
- A
- A+
LÖSEV Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı, 26 yıldır her bireyin kanser tedavisine ve ihtiyaç duyduğu sağlık hizmetlerine eşit ve adil bir şekilde erişim hakkına sahip olduğunu savunuyor. Ancak, Türkiye’de ve dünyada ekonomik zorluklar, coğrafi ve toplumsal şartlar nedeniyle bu hak ihlal ediliyor. Uzmanlar, yalnızca hastaların değil, ailelerinin de psikolojik ve sosyal destek almasının büyük önem taşıdığına dikkat çekiyor. Kanserle mücadelede en büyük moral kaynağı ise hastaların yalnız olmadıklarını hissetmeleri.

“Kanser Kaderimiz Değil”
Lösemi ve kanser ile mücadele eden çocuklar ve yetişkin hastalar için çalışan LÖSEV, toplumda farkındalık yaratmayı ve kanserle mücadelede destek sağlamayı sürdürüyor. Kurum yetkilileri, Türkiye genelinde gönüllülerin ve kanser ile mücadele eden ailelerin de katılımı ile aktivist çalışmaya imza attı. Gönüllüler ve kanser ile mücadele edenler “Kanser Olmak İstemiyoruz, Kanser’e Dur De!, Kanser Değil Biz Güçlüyüz” yazılı pankartlar taşıyarak farkındalık yaratmayı hedefledi.

LÖSEV yetkilileri çalışmada okunan bildiride: “Ülkemizde her yıl 200 bin yeni kanser vakası görüyoruz. Soruyoruz, nasıl ve neden kanser ediliyoruz! Sizler de bu toplumsal sorumluluk ve dayanışma hareketinde LÖSEV ailemize katılın. Kanserle ve bizi kanser eden şeylerle hep birlikte mücadele edelim. Her birimiz birer kanser savaşçısı olalım. Artık tek bir çocuğumuzu lösemi ve kanserden kaybetmeyelim. Sevgi, İyilik ve Umut dolu bu mücadeleyi biz kazanalım.” İfadeleri ile topluma çağrıda bulundu.
'Erdoğan içerideki baskıyı gizlemek için jeopolitik kozunu kullanıyor'
Manavgat Belediyesi'nde gözaltı sayısı 40’a yükseldi
HAKMAR'ın sahibi Zeki Doruk hakkında yeniden tutuklama kararı
3,5 milyon vatandaş faturasını ödeyemediği için kömüre mahkum oldu
Yerli Karea Fit Yollara Çıkıyor!
'Normalleşme süreci geride kaldı'
'Türk milletinin İran halkı için ettiği dualar moral kaynağı'
HSK’den Yargıtay’a yeni atamalar
Murat Tüzel’den Prof. Dr. İlber Ortaylı İçin Taziye Mesajı
'Bizim en büyük kalkanımız kardeşliğimizdir'
Aslıhan Karalar yangının çıkış sebebini açıkladı
Yağmur Yüksel'in son hali olay oldu
'İstiklal Marşı’nın Arapça okunması sapkınlıktır'
İflas eden Yeşil GYO’ya kayyum atandı
'Her türlü tehdide karşı hazırlıklıyız'
Ali Koç, İmam Hatip öğrencilerine iftar verdi
Irak'ta Bağdat havalimanına İHA saldırısı
Bu pazar seçim olsa hangi parti ne kadar oy alır
Tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı hayatını kaybetti
'Kanal İstanbul birincil önceliğimiz değil'
Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel gözaltına alındı
Cumartesi motorine ve benzine yeniden dev zam
'Kanunsuz emre uyarak silah almak suçtur'
Türkiye Enflasyonda OECD’den koptu
'Bir ayda 195 bin 576 kişi daha işsiz kaldı'
İmamoğlu’nun 5’inci X hesabına da erişim engeli
'İran füzelerini S-400 neden vurmadı?'
İBB davasında itirafçının iddiasına Davut Gül'den cevap
Okul müdürü, mesajını beğenmeyen öğretmenleri resmî yazıyla uyardı!
İstanbul’da sahte belge şebekesine darbe
Yükleniyor






