'Karabağ kurutulana kadar bu mücadele sürecek'

'Karabağ kurutulana kadar bu mücadele sürecek'

  • A-
  • A
  • A+

Konya Şehir Hastanesi'nin açılışına katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gündeme dair açıklamalarda bulundu. 

Doğu Akdeniz'de yaptıkları diyalog çağrılarına karşılık vermek zorunda kalındığını belirten Erdoğan, Azerbaycan-Ermenistan arasında süren çatışmalara yönelik de mesajlar vermedi.

Erdoğan, 'Türkiye olarak tüm kalbimizle ve imkanlarımızla dost ve kardeş Azerbaycan’ın yanında olacağız. İnşallah Karabağ kurutulana kadar bu mücadele sürecektir.' dedi.

Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Sağlık alanında ülkemizin 4 bir yanında yaptığımız yatırımların zirvesi olan şehir hastanesinin bir tanesini de Konya’da inşa ettik. İlk etapta 830 yataklı olarak planlanmıştı. Biz bunun az olduğunu görerek temel atma töreninde talimat vererek 1230 yatağa çıkardık.

Bunun yanında hastanemiz 240 yoğun bakım yatağım, 49 ameliyathanesi ve 12 yanıt bakım ünitesi ile iftihar edilecek bir eser oldu.

Ağustos’ta hasta kabulüne başlayan hastanemizin sadece geçen ay 100 bin kişiye hizmet vermesi yaptığımız yatırımın ne kadar isabetli olduğunu gösteriyor. Bugün ilk etabın açılışını yapıyoruz. İnşallah kalan kısmını yıl başında açacağız.

Açılışını yapacağımız ikinci projemiz ise Tarihi Buğday Pazarı ve çevre düzenlemesi işidir. Dükkanları, camisi, gezinti alanları, 900 araçlık otoparkı ile Konya'mıza yeni bir soluk kazandıracaktır. Anadolu Selçuklu Devleti’nin kadim başkenti Konya’ya sahip çıkılması bizi ayrı mutlu ediyor.

Açılışı yapılacak üçüncü projemiz ise gelişen Konya için yapılan çevreyolu. Bugün çevreyolunun Konya-Karaman ve Konya-Ereğli arasında bağlantı sağlayan 22 kilometrelik birinci etabı açılıyor. Geri kalan kısımları ise peyder pey açılacak.

Resmi açılışını yapacağımız son proje ise Sarayönü ilçemizde iki ayrı proje şeklinde inşa edilen, konut, cami, çevre düzenlemesi, ticaret merkezi ve çevre düzenlemesi işidir. Bu konutlarda yaşayan vatandaşlarımıza huzurlu hayatlar diliyorum. Konya, bu yatırımlarla çok büyük atılımlara imza atacağını göstermiştir.

Açılışı yapılacak eserlerin şehrimize ve ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum. Projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. TBMM’nin dün başlayan yeni yasama yılı vesilesiyle Türkiye ve dünyanın önemli konularını paylaşma fırsatı bulduk.

Ülkemizin son dönemde içerde ve dışarda yürüttüğü mücadele hiçbir şeyden bağımsız değildir. Türkiye, kurulmaya çalışılan yeni dünya düzeninden dışlanmaya çalışılıyor. Ortaya çıkan tablo Türkiye’nin açık bir kuşatmaya tabi tutulduğunu gösteriyor. Bu kuşatmaya karşı adımlarımızı birer birer atıyoruz.

Önceleri bizim sözlerimizi duymayanlar, gayretlerimizi küçümseyerek eski alışkanlıklarını sürdürmeye çalışanlar artık kazın ayağının farkına vardılar. Kararlı, aktif ve tavizsiz tutumumuz karşısında artık bölgesel ve küresel gelişmelerde Türkiye’yi hesaba katmaya başladılar.

Tabi bunun bir bedeli oldu. Kimi zaman terörle, kimi zaman ekonomik tuzaklarla bizi yolumuzdan döndürmeye çalıştırlar. Ama biz yolumuzdan dönemdik, dönemeyeceğiz.

'KARABAĞ KURTULANA KADAR BU MÜCADELE SUNACAK'

Bugün Türkiye terörle mücadelede tarihinin en başarılı dönemini taşıyor. Bugün Suriye’de 8 bin 200 kilometrekarelik alanı kontrol altında tutuyoruz. Bunu zevkine değil, oradan gelecek saldırıları merkezinde durdurmak için yaptık. Ülkemize karşı oyun oynanan her yer bizim hareket alanımızdır.

Karadeniz’de keşfedilen büyük doğalgaz rezervi hem emeklerimizin karşılığını almamıza hem de milletimizin moral bulmasını sağladı. Doğu Akdeniz’de sorunlar çıkarken Kafkasya’da da kriz başladı. Ermenistan, Azerbaycan’a saldırdı ama hiç beklemediği bir karşılık aldı.

Türkiye olarak tüm kalbimizle ve imkanlarımızla dost ve kardeş Azerbaycan’ın yanında olacağız. İnşallah Karabağ kurutulana kadar bu mücadele sürecektir.

Geçmişte bu tük kritik dönemlerin hepsinde Türkiye’nin kendi iç mücadelesiyle yütürmesini sağlayanlar bu defa hüsrana uğradılar. Bir yandan 83 milyon vatandaşımızın her birinin güvenliği için mücadelemizi sürdürürken, diğer yandan da kalkınma hamlelerimizi yapıyoruz. İkinci çeyrekte biraz yalpalayan ekonomiyle ilgili üçüncü çeyrek için umut veren haberler alıyoruz. Bu güzel tablonun olumlu yansımalarını ülkemizin her bir köşesinde görüyoruz.

Son 18 yılda Konya’ya toplamda 60 milyar lirayı aşan yatırım yaptık. Bu, Konya’ya olan aşkımızdandır. Bu rakamları güncellersek en az 3 katıyla ifade etmemiz gerekir. Şehrimize biri devlet olmak üzere 3 yeni üniversite kazandırdık. Toplamda 7 bin yatak kapasiteli 3 yüksek öğretim yurdu için çalışmalar sürüyor. İnşallah 5. İslam Dayanışma oyunları önümüzdeki yıl Konya’da olacak.

Selçuk Üniversitesi’nin korona virüsle mücadelede hayatını kaybeden 6. Sınıf öğrencisi Merve Mercan kızımızın adını kampüs içinde yapacağı parkta yaşatacak olması bizi mutlu ediyor. Ulaşımda 167 kilometrede devraldığımız bölünmüş yol uzunluğunu 1185 kilometreye çıkardık. Konya’nın 4 bir yanıyla ulaşımını kolaylaştıracak bölünmüş yol çalışmalarının önümüzdeki yıl tamamlayacağız. Kayacık lojistik merkezinin açılışını bugün yaptık.

Konya için bir diğer hızlı tren projesi, Antalya-Konya-Aksaray-Nevşehir-Kayseri hattıdır. Böylece, ülkemizin önemli turizm ağlarını birbirine bağlıyoruz. Şehir içinde raylı sistem hatlarını geliştiriyoruz. Havayolu ulaşımını da ihmal etmeyerek yıllık 3 milyon yolcu kapasiteli yeni terminal binasını şehrimize kazandırdık. Abdülhamit Han’ın hayali olan Konya Ovası projesini geliştirmek bize nasip oldu.

Böylece Mavi Tünel sayesinde Konya’nın topraklarını ve şehirlerini suya kavuştuırduk. Konya’ya 21 -baraj ve 9 gölet inşa ettik. 9 Baraj ve 5 gölet daha inşa etmek istiyoruz. Durmak yok, yola devam. Biz kurak değil bereketli bir Konya ovası istiyoruz.

İnşaatı süren sulama tesisleri ile 361 bin dekar daha araziyi suyla kavuşturacağız. Son 10 yılda Konyalı çiftçilerimize 9,7 milyar lira tarımsal destek verdik. Ana muhalefetin başındaki zat “Çiftçilerimize bir şey verilmedi, çiftçilerimiz yalnız kaldı” diyor. Senin insafın kurusun. Şöyle gel bir bak buralarda neler oluyor.

 

Yorum Yazın

Bir zehirlenme vakası da Fatih'te

Barış için Rusya ile konuşmaya hazırız

CHP'den şehir hastaneleri için suç duyurusu

Arınç’la görüşen Demirtaş’tan Erdoğan’a mesaj...

'Erdoğan derenin derinliğini MHP’ye ölçtürmek istiyor'

Tüm işletmelere 24 saat kesintisiz takip

İsrail, Lübnan’a hava saldırıları düzenledi

Eski TCMB Başkan Yardımcısı Emrah Şener serbest

'Motivasyon Buluşmaları' öğrencilerinin katılımıyla başladı

Vatandaş pahalı diye ürünü alamıyor

'Neymiş Araplar bizi sırtımızdan vurdu, hadi oradan'

Türkiye İngilizce’de Avrupa’da sondan ikinci

'Anlaşılan Bahçeli, Erdoğan’dan izin alamadı'

İsrail için dikensiz gül bahçesi oluşturma planı

Türkiye’de milyoner sayısı 2,7 milyonu aştı

MHP'den İmralı heyeti için çağrı

Net UYP açığı 327,1 milyar dolara ulaştı

Polislerin ikinci şark görevi olmayacak

2026'da asgari ücret yine açlık sınırı altında kalır mı?

Motorine dev zam yolda

Tarihi Jeffrey Epstein tasarısı ABD Senatosu'ndan geçti

Trump Kaşıkçı cinayetinde Prens Selman'ı savundu

Bursa'da midye yiyen 4 genç, hastaneye kaldırıldı

En düşük emekli maaşı 8 çeyrek altındından 1.5 çeyrek altına düştü

Şile'de 21 mahalleye giriş çıkış yasağı getirildi

Yasa dışı bahis'den 3.7 milyar TL'yi yurt dışına gönderdiler

Suudi Veliaht Prensi Selman Beyaz Saray'da

''Hayat pahalılığı meselesini mutlaka çözeceğiz''

Vali Gül'den 'merdiven altı işletme' uyarısı

281 futbolcuya ceza!

Yükleniyor

İsrail, Lübnan’a hava saldırıları düzenledi

Tarihi Jeffrey Epstein tasarısı ABD Senatosu'ndan geçti

Trump Kaşıkçı cinayetinde Prens Selman'ı savundu

Suudi Veliaht Prensi Selman Beyaz Saray'da

Avrupa’nın Ukrayna planı çıkmazda

Bangladeş’te eski Başbakanı için idam kararı

Özbekistan'da yükselen 'Medeniyet Merkezi'

Donald Trump Venezuela'ya 15 bin asker sevk etti

Trump’tan tehtit: Benim dosyama bakarsanız Clinton’ı açtırırım

Rus Ordusu Azerbaycan elçiliğini vurdu

Rabia Soytürk derin dekoltesi ile dikkat çekti!

Şevval Şahin fit kalma sırrını verdi!

'Saçımı 3 aydır yıkamadım'

Sümeyye Aydoğan aşkına bir şans daha verdi

Ece Erken, Kızılcık Şerbeti'ni yerden yere vurdu!

'Bu benim özel hayatımla alakalı bir durum değil'

Demet Şener'in olaylı aşkı yeniden başladı

Nesrin Cavadzade sevgili kriterini açıkladı

Emine Ün'ün dönüşü muhteşem oldu

Jenna Ortega'nın önü ayrı arkası ayrı olay

Otomobil piyasasında yeni kriz endişesi

Mitsubishi Türkiye'den çekildi

Zorunlu trafik sigortasına da zam geldi

Tesla satışları Avrupa’da çakıldı

OTOMOTİV SEKTÖRÜNDE SIFIR HATA DÖNEMİ

Otomobil fiyatları yeniden yükselişe geçebilir

FIAT “Grande Panda” Türkiye’de

YGD “Türkiye’nin En Beğenilen Otomobili”ni Seçiyor

BYD'de Türkiye yatırımını İspanya'ya yapıyor

120 klasik araç, tarihi güzelliklerde yarışacak

CHP'den şehir hastaneleri için suç duyurusu

Şehir hastanesine kurayla alınan 12 personelden 5'i aynı soyadı taşıyor

İstanbul’da Kadınlara Özel VR Temelli Meme Sağlığı Eğitimi

Hava kirliliği ölüm nedenleri arasında üçüncü sırada

Doktorlara reklam içerikli paylaşımlar yasaklandı

Vertigo şikayetiyle gitti, saatlerce MR'da unutuldu

'Her bağış, birden fazla insanın yaşamını kurtarabilir'

MHP İl Başkanı'ndan sağlık isyanı

SGK borcu olan emeklilerin maaşından yüzde 25 kesinti yolda

Grip ve Nezleye Yakalanma Riskini Artıyor

'1600’den fazla içerik hakkında erişim engeli kararı verildi'

Nagehan Alçı'dan 'otel odası' yanıtı

Türkiye, internetin özgür olmadığı ülkeler arasında yer aldı

Gazetecilere yurt dışı çıkış yasağı getirildi

Merdan Yanardağ'ın tutuklanması hak ihlali

CHP'den Ekim Ayı Basın Özgürlüğü Raporu

'Cumhuriyet, Özgürlük ve Eşitlik İdeallerinin Simgesidir'

Ebubekir Şahin, koltuğu Mehmet Daniş'e devretti

Aydın'da 4 gazeteci darbedildi

Gazeteciler, bununla tek başına mücadele edemez

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 12 9 1 2 19 29
2.FENERBAHÇE A.Ş. 12 8 0 4 15 28
3.TRABZONSPOR A.Ş. 12 7 1 4 10 25
4.SAMSUNSPOR A.Ş. 12 6 1 5 7 23
5.GÖZTEPE A.Ş. 12 6 2 4 9 22
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 12 6 4 2 5 20
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 12 5 3 4 -3 19
8.CORENDON ALANYASPOR 12 3 3 6 0 15
9.TÜMOSAN KONYASPOR 12 4 6 2 -2 14
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 12 3 4 5 -2 14
11.KOCAELİSPOR 12 4 6 2 -4 14
12.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 12 3 5 4 2 13
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 12 4 7 1 -10 13
14.GENÇLERBİRLİĞİ 12 3 7 2 -5 11
15.KASIMPAŞA A.Ş. 12 2 6 4 -6 10
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 12 1 5 6 -15 9
17.İKAS EYÜPSPOR 12 2 8 2 -9 8
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 12 2 9 1 -11 7