SİYASET
SİYASET HaberleriKaral paket sütlerden çıkan suyu Yumaklı’ya sordu
İstanbul Milletvekili Hasan Karal, ünlü bir süt firması tarafından piyasaya sürülen bazı paket sütlerde süt yerine su çıkması skandalını Meclis gündemine taşıdı.
- A-
- A
- A+
DEVA Partili Hasan Karal, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına soru önergesi verdi.
Türkiye genelinde faaliyet gösteren bir market zincirinde, ünlü bir gıda firması tarafından satılan paket sütlerde süt yerine su çıktığını anımsatan Milletvekili Karal, olayı ‘skandal’ olarak nitelendirdi.

'SÜT PAKETLERİNDEN SÜT YERİNE SU ÇIKMASI İHMALLER ZİNCİRİNİN BİR SONUCU'
Olayın ortaya çıkmasının ardından Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından söz konusu parti üretimlerine yönelik toplatma kararı alındığını belirten Karal, “Bu karar olumlu bir adım olmakla birlikte, yaşanan olay gıda güvenliği ve denetim mekanizmalarındaki eksiklikleri bir kez daha gözler önüne sermiştir. Market raflarında ‘tam yağlı süt’ diye satılan paketlerde su çıkması tam anlamıyla bir ihmaller zincirinin sonucu ve skandal olarak nitelendirilecek bir durumdur. Paket süt gibi kapalı ambalajlarda insan sağlığına zararlı maddelerin de olabileceğinin bir göstergesi olan bu durum, son derece tehlikelidir” diye konuştu.
Karal, söz konusu skandala ilişkin Bakan Yumaklı’nın yanıtlaması istemiyle verdiği önergede şu sorulara yanıt verilmesini istedi:
- “1) Türkiye genelinde faaliyet gösteren bir markette ‘tam yağlı süt’ diye satılan paketlerde süt yerine su kullanıldığı belirlenen ürünlerin, market raflarına gelip satışa sunulana kadar fark edilmemesinin nedeni nedir?
- 2) Bu süreçteki denetim mekanizmasının işleyişine ilişkin kamuoyuna aydınlatıcı bir bilgi vermeyi düşünüyor musunuz?
- 3) Bu skandala sebep olan denetim eksikliği hakkında inceleme başlatılmış mıdır?
- 4) Bu tür olayların yaşanmasında ihmali olan kişi veya kurumlar tespit edilmiş midir, edildiyse haklarında ne gibi işlemler yapılmıştır?
- 5) ‘Sehven su dolduruldu’ açıklaması yapılan bu ürünlere, su yerine halk sağlığını tehdit edebilecek zararlı maddeler doldurulmuş olsaydı bunun sonuçlarına bir analiz yapılmış mıdır?
- 6) Böyle durumların önüne geçilmesi ve denetim mekanizmalarını güçlendirmek adına ne gibi somut adımlar atılması planlanmaktadır?
- 7) Gıda üretim zincirinde sahtekarlık ve benzeri ihlallerin önlenmesi için yeni bir düzenleme ya da uygulama planlanmakta mıdır?
Resul Emrah Şahan açıklamıştı, İzni Bakanlık'tan almışlar
Galatasaray'ın eski başkanı Burak Elmas gözaltında
'ABD-İsrail'in İran savaşı felaket bir hata'
'Şirketler kapandı binlerce kişi işsiz kaldı'
Mahkeme kararına rağmen doktorluk görevine son verildi
'Türkiye ateş çemberinin ortasında'
'Baskıyla ifade verdim, 2 milyon dolar rüşvet istendi'
'Nevruzu bahane eden alçaklar cevabını alacak'
Akın Gürlek'in tapu kayıtlarını inceleyen şüpheli tutuklandı
Belgeleri bana değil AK Parti genel başkanına götürün
İran Türkiye'ye gaz akışını kesti
'Türkiye’de NATO kolordusunun ne işi var?'
135 milyar dolarlık altın rezervi satılacak
'Enflasyonda düşüş başka bahara kaldı'
Gününüzü ekranda değil, doğada geçirin
Siyonist emperyalist şebekesi mukaddes günlerimizi zindana çevirdi
Yenikapı’daki Nevruz kutlamalarına soruşturma
Zübeyde Hanım ilk kez tiyatro sahnesine taşınıyor
Enflasyonun düşeceğini bekleyenlerin oranı 4,7 puan geriledi
Natasa Theodoridou Harbiye Açıkhava Sahnesinde
Motorin 80 lira sınırını aştı
'Çamaşır Sepeti' filmi seyircisiyle buluşmaya hazırlanıyor
'İran'ı doğrudan vurmaya hazırız'
'Andımız'ın okunmasını isteyen veliye 'terör propagandası' suçlaması
Benzin ve motorine yine dev zam
'Tanıklar duruşmada dinlensin'
Fişekhane’de boy gösteren 06 plakaları yakalandı
Kapalıçarşı'da altın satışları durdu
ABD girmeyeceğine söz verdiği bataklığa battı
Murat Ertürk'ün TSK'dan ihraç edilme kararı iptal edildi
Yükleniyor






