Kendi adaylığımı dayatarak Erdoğan'ın tükenmekte olan iktidarına fırsat vermeyeceğim

"Geçmişte yaptığımız hataları tekrar etmeyeceğiz CHP'nin Genel Başkanı olarak kendi adaylığımı dayatmak, CHP'nin birilerinin tükenmekte olan iktidarına tekrar fırsat vermek gibi bir hata yapmayacağımdan herkes emin olsun"

Kendi adaylığımı dayatarak Erdoğan

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin grup toplantısında eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na göndermede bulunarak adaylık tartışmalarına yanıt verdi. Özel, "Geçmişte yaptığımız hataları tekrar etmeyeceğiz CHP'nin Genel Başkanı olarak kendi adaylığımı dayatmak, CHP'nin tarihi bir fırsatı kaçırmasını sağlamak, CHP'nin birilerinin tükenmekte olan iktidarına tekrar fırsat vermek gibi bir hata yapmayacağımdan herkes emin olsun." dedi.

“Buradan gelecek seçim için şimdiden aday tartışmaları başlatmanın CHP’nin gücünü azaltmaktan başka bir gayreti yoktur.” diyen Özel, “Hiçbir arkadaşımın bu tartışmalara dahil olmasını doğru bulmam, istemem.” şeklinde konuştu.

Özel’in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“Bugün 35 yıllık bir akademisyen milletlerarası özel hukuk alanında eğitim görmüş daha sonra mezun olduğu üniversitede doktora dersleri veren 5718 sayılı hukuk hakkındaki kanunun mimarlarından. Yine BM’de 2014-2019 yılları arasında özel hukuk enstitüsünde görev yapan ilk Türk hukukçu olma unvanına sahip olan; doktorası patent hukuku konusunda olan Türk patent enstitüsünde 6 yıl yönetim üyeliği yapmış; bundan sonraki süreçte katılımıyla bize güç verecek yakın mesai arkadaşımız olan Sayın Bahır Erdem baba evine katılıyor.

O KARARI ORTADAN KALDIRACAK BİR YASAL DÜZENLEMEYİ HEP BERABER YAPALIM

"27 mayıs darbesine ilişkin idam kararlarını ortadan kaldıran Menderes’in Zorlu’nun idam kararlarını yok sayan bir yasal düzenlemeye imza atmıştık, şimdi 2024 yılında 52 yıl önce karıncayı incitmemişlere, anayasal düzeni savunanlara, 12 Mart darbesinin muhtırasının anaysa yaptığı tahribata itiraz edip anayasayı savunanlara anayasayı ortadan kaldırmak iftirasıyla idam cezası verilen o kararı ortadan kaldıracak bir yasal düzenlemeyi hep beraber yapmak üzere çağrıda bulunuyorum.

AKIN GÜRLEK ŞUNU BİLSİN, NE BARIŞ TERKOĞLU NE PEHLİVAN NE BİR BAŞKA GAZETECİ YALNIZ DEĞİLDİR

"Akın Gürlek adaletin katilidir ve TC’de sipariş kararlarla mahkeme mahkeme gezdirilip adaletin giyotini olan biri şimdi Adalet Bakan Yardımcısı’dır ve halen daha gazetecilerle uğraşmaktadır. Şunu bilsin ne Barış Terkoğlu ne Pehlivan ne bir başka gazeteci yalnız değildir. Kimsenin arka bahçesi olmayan bu özgür gazetecileri onların basın özgürlüğü hakkını eleştirmek hakkını ki beni eleştirmetedirler zaman zaman sonuna kadar savunuyoruz ve biz onların tam arkasındayız.

SUÇLULARIN MAĞDUR, MAĞDURLARIN SUÇLU İLAN EDİLDİĞİ BİR SÜREÇTEYİZ

"Taksim 1 Mayıs’ta emekçilere kapatıldı. Oradaydık orada AYM kararına rağmen örülen utanç duvarını gördük. Türkiye Cumhuriyeti’nin en kıymetli tarihi hazinelerinden biri olan surların önüne İstanbul’a yıllar önce su taşıyan tarihi kemerlerin önüne aralara TOMA’ları dizerek önüne polisimize dizerek orayı bir utanç duvarı haline getirdiler. Bu utanç duvarı maalesef tarihe geçti. O utanç duvarı bu iktidar gidip bu ülkeye özgürlükler geldiğinde Türkiye demokrasisinin o kara günü anılırken hep hatırlanacak. O gün birileri Anayasa’ya uymadılar. Anayasaya uymadıkları için emekçileri içeriye almadılar. Girmek isteyenler karşılarında kendileri de birer emekçi olan polisimiz kanunsuz bir emirle karşı karşıya getirildi. Gösterilen anlayış kıymetliydi ama ardından 49 yurttaşımız 1 Mayıs günü orada yaşananlar üzerine tutuklandı. Suçluların mağdur mağdurların suçlu ilan edildiği bir süreçteyiz! Gençlerin serbest bırakılmalı. Milletten kanuna uymasını isteyenlerin önce Anayasa’ya uyması gerektiğini hatırlatıyorum.

DOĞRUDAN VATANDAŞIN CEBİNE MEHMET ŞİMŞEK EL ATMAK ÜZERE

"Ekonomide yüzde 18’den 8’e inen şu an yüzde 10 olan mobilyadaki eğitim harcamalarındaki konaklamadaki ve daha Mehmet Şimşek’in aklındaki pek çok başlıkta liste oyunuyla KDV 10’dan 20’ye çıkarılıyor. Bu seçim öncesi ‘KDV artışı planlamıyoruz’ lafının laf oyunu olduğunu, liste hileleriyle KDV artışının gündemde olduğunu ve doğrudan vatandaşın cebine Mehmet Şimşek’in el atmak üzere olduğunu ifade etmek istiyorum. Bu memlekette verdilerin yüzde 76’sı yani 4 lira verginin 3 lirası dolaylı vergilerden alınıyor. Yani fabrikatörle işçisi aynı vergiyi ödüyor aynı ürünü alınca. Vergilerin yüzde 75’i dolaylı vergiyle alınıyorken doğrudan vergilik yüzde 25’in de yüzde 15’lik kısmı çalışanların maaşından doğrudan kesilerek alınıyor. Geriye sadece 10 liralık verginin 1 lirasını gerçekten kazançtan verilen vergiler oluşturuyor. Bu kadar holding toplam verginin onda birini verirken bu kadar işçi bu kadar memur bu kadar yoksul yüzde 90’ını veriyor. Bu adaletsiz düzene isyan ediyoruz isyan ediyoruz isyan ediyoruz!

"AYM KARARINA RAĞMEN ÖRÜLEN UTANÇ DUVARINI GÖRDÜK"

Taksim 1 Mayıs’ta emekçilere kapatıldı. Oradaydık orada AYM kararına rağmen örülen utanç duvarını gördük. Türkiye Cumhuriyeti’nin en kıymetli tarihi hazinelerinden biri olan surların önüne İstanbul’a yıllar önce su taşıyan tarihi kemerlerin önüne aralara TOMA’ları dizerek önüne polisimize dizerek orayı bir utanç duvarı haline getirdiler. Bu utanç duvarı maalesef tarihe geçti. O utanç duvarı bu iktidar gidip bu ülkeye özgürlükler geldiğinde Türkiye demokrasisinin o kara günü anılırken hep hatırlanacak. O gün birileri Anayasa’ya uymadılar. Anayasaya uymadıkları için emekçileri içeriye almadılar. Girmek isteyenler karşılarında kendileri de birer emekçi olan polisimiz kanunsuz bir emirle karşı karşıya getirildi. Gösterilen anlayış kıymetliydi ama ardından 49 yurttaşımız 1 Mayıs günü orada yaşananlar üzerine tutuklandı. Suçluların mağdur mağdurların suçlu ilan edildiği bir süreçteyiz!

BÜYÜK EMEKLİ MİTİNGİNE DAVET

"CHP olarak bütün emeklileri ve onlara destek vermek isteyen herkesi 26 Mayıs Pazar günü Ankara’daki büyük emekli mitingine davet ediyorum. Söz verdik, onlar yıllarca bu memlekete hizmet ettiler, alın teri döktüler, nasırlı elleriyle hizmet ettiler şimdi onları unutamayız, herkes bir gün emekli olacak, emeklinin hakkını Cumhuriyet Halk Partisi alacak.

"ŞİMŞEK IMF’NİN HAYALETİ HEP EMEKÇİNİN PENCERESİNDE DOLANIYOR"

"Bu arada Mehmet Şimşek yüksek enflasyonla maaşları kemirterek, alım gücünü düşürterek harcamaları kısıp tüketimi düşürüp enflasyonu düşürecek bir yöntem arıyor, krize tuhaf yöntemlerle çare arıyor. Bir zamanlar IFM’yi bitirdik diyenler şimdi, görünmez IMF programı! IMF’ni yap dediklerini hepsini vatandaşa kendi kendilerine yağıyorlar. Güya IMF yok ama hayaleti var. Program Mehmet Şimşek’in gulyabani programıdır. Ey Mehmet Şimşek IMF’nin hayaleti hep emekçinin penceresinde dolanıyor, hep işçinin kapısına dayanıyor, şu gulyabaniyi biraz da zenginlere götür be kardeşim.

"AYŞE ATEŞ'İN YÜREĞİ SOĞUYANA KADAR ARKASINDAYIZ"

Ayşe Ateş bundan sonra her anlamda görünür desteğimizden memnun olacağını söyledi. Biz de kendisine hakikate ulaşılana kadar kendisine onun yüreği soğuyana kadar evlatlarının babasının kanı yerde kalmayana kadar arkasında olduğumuzu söyledik. Bir kez daha bunu ifade ediyoruz.

"MÜLAKATLI ATAMA" TEPKİSİ

"Mülakatı kaldırmayız diyor. Ecevit KPSS’yi getirerek kim başarıyorsa o atansın haksızlık kalksın kul hakkı kalksın demişti ve o kuralı getirmişti. Bu arkadaşlar müfredat getirerek ayrımcılığı partizanlığı kurumsallaştırdılar, itirazlardan sonra söz verdiler oy topladılar ama şimdi mülakatı kaldırmıyorlar, 80 bin atama beklenirken 20 bin mülakatla atama söylediler. Bütün gençlerin umutlarını kırdılar. Ailesini yasa boğdular! Biz atanamayan değil atanmayan her bir öğretmenimizin arkasındayız, mücadeleleri mücadelemizdir.

BAHÇELİ GÖRÜŞMESİNE İLİŞKİN İLK AÇIKLAMA

“Biz 6 ay önce siyasette yeni bir yol açtık. Ve doğruları sürdürerek geçmiş hatalarımızdan ders alıp terk ederek toplumdaki değişim dönüşüm talebini görerek tam bir birlik ve beraberlik halinde büyük bir mücadele verdik. Bu yolculuğun ilk sınavında ikinci yüzyılın ilk seçimlerinde CHP’yi birinci parti yaptık. Şimdi hedeften sapmadan aynı yolda çok daha güçlü olarak ve özgüvenli bir biçimde yürümeye devam ediyoruz. Bizi bugüne taşıyan yolun rotasından milim sapmadan Türkiye İttifakı’nı büyüterek, ne yaptığımızı bilerek, muhafazakar, milliyetçi Kürt demokratları Türkiye’nin bütün demokratlarını sosyal demokratlar olarak kucaklayarak yolumuza devam ediyoruz. Seçimden sonra asla şımarmadan kibre kapılmadan ilerliyoruz.

"TÜM SİYASİ PARTİLERİN GENEL BAŞKANLARIYLA GÖRÜŞTÜK GÖRÜŞÜYORUZ"

Birinci parti olmanın meshuliyetiyle tüm siyasi partilerin genel başkanlarıyla görüştük görüşüyoruz görüşmeye devam edeceğiz. Bugün Bahçeli’den dün talep ettiğimiz randevumuz saatler içinde karşılanarak bizleri kabul ettiler. Kendisiyle gayet olumlu verimli geçen bir görüşme gerçekleştirdik. Ortak bir açıklama yoksa görüşme taraflardan kendi ifadelerini paylaşabileceklerini ancak verilen cevapları paylaşmayacakları bir anlayışla sürmelidir. Erdoğan görüşmesinde efendim gizli kapaklı ne konuştunuz. Görüşmede TC’nin dış işleri bakanlığının en üst görevlerinde bulunmuş bir büyükelçinin devlet geleneklerine uygun tutulmuş notları parti arşivine girmiştir. Önümüzdeki dönem benden sonra görev yapacak genel başkanlarımıza aktarılmak üzere ilgili biriminde muhafaza edilmiştir. Kayıt dışı siyasete itiraz eden anlayışımızla bütün bilgiler merkez yönetim kurulumuzla PM ile paylaşılmıştır.

Ancak biz neler söylediğimizi söyledikten sonra ne cevap aldınız o konuda onu söylemek bizim işimiz değildir. Ancak onu beklemek onu izlemek o konuda iyimser ihtiyatlı bir iyimserlikle beklenti içinde olmak bizim pozisyonumuzdur. Bugün Bahçeli ile yaptığımız görüşmeden sonra, nezaketle bana açıklama yapabilirsiniz dediği halde ben kendisini orada grubunun kapısı önünde ayakta bekleterek bir açıklama yapmayı doğru bulmadım. Ve görüşmede görüşülen her hususu bu kürsüden paylaşacak değilim ancak Bahçeli ile seçim sonuçlarını samimiyetle değerlendirdiğimiz, kendisinin değerlendirmelerini memnuniyetle dinlediğimiz tebriklerini kabul ettiğimiz ve son bundan sonraki sürece dahil olarak da son nerede yapıcı bir şekilde bu değerlendirmeleri gerçekleştirdiğimizi paylaşabiliriz.

Dış politikada Filistin-Kıbrıs konusu başta olmak üzere Türkiye’nin tüm dış politikasını hangi gözle gördüğümüzü kendisiyle paylaşma, CHP’nin burada bir ana muhalefet partisi olduğunu milletimiz yapılacak ilk seçimlerde başka bir görev verene kadar ana muhalefet partisi olduğumuzu ancak yurt dışında Türkiye'nin birinci partisi olduğumuzun altını bir kez daha çizdim. Ayrıca kendisinin de daha önce seçimlerden önce paylaştığı gibi 10 bin liralık emekli maaşıyla geçinmenin imkansızlığı noktasında görüşlerimizi ifade ettik.


Suudi Arabistan tarihinde ilk kez mayolu defile!

Belediye arabaları ile esrar taşıttı

TÜGVA, Etnospor, TÜRGEV, SETA gibi vakıfların Avrupa’dan fonlandandığı ortaya çıktı

Cezaevi müdürü olsam geri içeri alırdım

‘Güçlü Kadın Güçlü Ekonomi’ paneli Şile'de gerçekleşti

Pirinç fiyatları son 15 yılın zirvesinde

Etin kilosunu 90 liraya ithal edip 500 liraya satıyorlar

Sporla alakası olmayan gazetecilerin Roma gezisinde işi ne?

Yabancılaşmanın ve Arapça tabelalaşmanın kesinlikle önüne geçeceğiz

Muhalefetin 'Tarım bitti' tezinin içi boş'

Konut satışları son 3 yılın en düşük seviyesinde

Kısa vadeli borç martta da rekor kırdı

Açlık sınırı asgari ücreti aştı

Vize artık randevu almak bile çok zor...

Tuğba Ekinci cesur sahne tarzı çok konuşuldu

İngiliz turist bile Türkiye' deki fiyatlara isyan etti

Şeriat karşıtı paylaşım yapan Feyza Altun'a hapis cezası

Hangi cemaattensiniz ve Atatürk’ü seviyor musunuz

Arapça tabelaları savunmuyorum

38 kez ağırlaştırılmış müebbet istemiyle yargılanıyorum boru değil

Türk şirketlerinden dövizle borçlanmada rekor

İstanbullular kıt kanaat geçiniyor

OMODA, dünya gençliğinin SUV’da yeni modası oldu!

ANPA GROSS Marketler Zinciri, yeni mağazasını Gaziantep’te açıyor

Bütçe dört ayda 691 milyar TL açık verdi

Süleyman Soylu soru soran muhabirin cep telefonuna müdahale etti

Belediye Başkanı'ndan satılık makam aracı

Bahçeli'nin başdanışmanının 'Darbe yapacaklar' denilen isimle samimi fotoğrafı ortaya çıktı

Bu olay, mafyanın devlete karşı atağa geçtiğinin kanıtıdır

Antalya’da ulaşıma yüzde 33 zam

Yükleniyor

Kuveyt Emiri Meclis'i feshetti anayasayı askıya aldı

Hamas ateşkes teklifini kabul etti

İsrail ordusu Refah'ı boşaltmaya başladı

Hizbullah, İran füzeleriyle İsrail’e saldırdı

Rusya Ukrayna'da kimyasal gaz kullanıyor

İsrail'den İran'a misilleme saldırısı

İsrail'i savunmak için eşi benzeri görülmemiş bir askeri çaba gösterdik

İran'ın saldırısına yanıt vereceğiz

İran izole oldu

Vali, 'Kalp kırdım' dedi istifa etti

Suudi Arabistan tarihinde ilk kez mayolu defile!

Kendall Jenner erotizmin sınırlarını zorladı

Merve Boluğur şimdi de yatırımlarıyla gündem oldu

Ceyda Düvenci bikinileri deneyip fiziğini gösterdi

Melis Sezen'den güllü poz

Ceren Gündoğdu, 'Bi’ Daha Da Sevmicem’

Tüm tuşlara aynı anda...

40 yaş bir hediye gibi geliyor

Yasmin Erbil'e sevgilisinden uyarı

Sophia Bush eşcinsel olduğunu açıkladı

OMODA, dünya gençliğinin SUV’da yeni modası oldu!

İddialı hedeflerimiz devam edecek

İkinci el otomobilde satışlar durdu

Trafik sigortasında artış oranına zam

Karsan Milano’da şov yaptı!

2. El araç alım-satımında Türkiye’de yeni bir dönem

AB Ülkelerine ihracat yüzde 3 azaldı

Nissan Türkiye’den bahar kampanyası

Türkiye’nin milli Tesla’sı olmak için yola çıktık

Otomotiv sektörü üretimde rekabetçiliğini kaybediyor!

Alican Sabunsoy, Herediter Anjiyoödem hastalığına dikkat çekti

Avrupalının kapısından sokmadığı ürünleri biz mi yiyoruz?

Devlet hastanesinde zimmet skandalı

Hastaya ayrılan süre 2 dakikaya düştü

Plastik cerrahiyle ilgili şehir efsaneleri ve yalanlar

Darülaceze Tıp Merkezi'nde tıbbi hizmetler ücretsiz

'Doğum koçluğu' diye bir meslek yok

Kanserin ilacı D vitamini

Bebekler para için yoğun bakımda tutuldu

Zeytinyağı diye satılıyor makine yağıyla eşit

İşaretler Osman Kavala’nın beraat edeceğini gösteriyor

Sancaktepe, gazeteci Tevfik Erk'in kızı İlayda Ecem Erk'in düğününde buluştu

İnternet haber sitelerine ilişkin teknik esaslar yeniden düzenlendi

TRT Lefkoşa temsilcisi Sefa Karahasan tutuklandı

Dünya Basın Özgürlüğü Günü'nde NOW TV'ye "ıstakoz" cezası

Türkiye, basın özgürlüğünde 158. sırada

Polisten canlı yayında ‘gazetecileri süpürün’ emri

Süleyman Soylu haddini bilsin, tepemin tasını attırmasın

Seçim maratonu sonrası gazeteciler yorgunluk attı

Kübra Par, nasıl "kazıklandığını" anlattı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 32 1 3 65 99
2.Fenerbahçe 36 29 1 6 61 93
3.Trabzonspor 37 20 13 4 17 64
4.İstanbul Başakşehir 37 17 13 7 10 58
5.Beşiktaş 37 16 13 8 6 56
6.Kasımpaşa 37 15 14 8 -4 53
7.Alanyaspor 37 12 10 15 3 51
8.Sivasspor 37 13 12 12 -8 51
9.Rizespor 37 14 15 8 -8 50
10.Antalyaspor 37 12 13 12 -5 48
11.Adana Demirspor 37 10 13 14 -3 44
12.Samsunspor 37 11 16 10 -8 43
13.Kayserispor 37 11 14 12 -12 42
14.Gazişehir Gaziantep 37 11 18 8 -8 41
15.Konyaspor 37 9 14 14 -11 41
16.Ankaragücü 37 8 13 16 -4 40
17.Hatayspor 37 8 15 14 -9 38
18.Fatih Karagümrük 37 9 18 10 -5 37
19.Pendikspor 37 9 18 10 -30 37
20.İstanbulspor 37 4 26 7 -47 16