Kimse olağanüstü, vazgeçilmez ya da üstün değildir

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Yavaş, "Mor Mikrofon" panelinde, gençlere yöneticilerin memur olduklarını hatırlatarak, "Kimse olağanüstü, vazgeçilmez ya da üstün değildir" dedi.

Kimse olağanüstü, vazgeçilmez ya da üstün değildir

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, ABB Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı ve Ankara Kent Konseyi'nin ortaklaşa düzenlediği "Mor Mikrofon" panelinde önemli açıklamalarda bulundu. Yavaş, burada yaptığı konuşmada, gençlere seslenerek, yöneticilerin kamu görevlisi olduğunu ve halkın hizmetinde olduklarını vurguladı. "Bugün sizi yönetenler var ama unutmayın ki onlar sizin memurlarınızdır. Onlar, maaşını sizden aldıkları için size hizmet etmekle yükümlüdür" diyen Yavaş, hiçbir bireyin olağanüstü, vazgeçilmez ya da üstün olmadığını ifade etti.

Yavaş, "Bu yüzden, onlara bakarken bu perspektifi benimseyin. Kimse olağanüstü, vazgeçilmez ya da üstün değildir” dedi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı, Ankara Kent Konseyi (AKK) iş birliğiyle kadınların kent yaşamındaki deneyimlerini ve beklentilerinin konuşulduğu “Mor Mikrofon” paneline ev sahipliği yaptı. “Genç Kadınların Gözünden Eşitlikçi ve Kapsayıcı Kentler” temasıyla düzenlenen panele ABB Başkanı Mansur Yavaş, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, ABB Başkanvekili Faruk Köylüoğlu, bürokratlar, belediye meclis üyeleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

Salonu dolduran genç kadınlara seslenen Yavaş, kent yaşamında eksikliği hissedilen hizmetlerin sorgulanması gerektiğinin altını çizerek, şunları söyledi:

“Sevgili gençler, bugün sizi yönetenler var. Adı belediye başkanı olur, cumhurbaşkanı olur, başbakan olur. Okulda rektör olur, öğretmenleriniz de olur. Onların hepsi sizin memurunuz. Dolayısıyla sizi yöneten insanların tümüne bakarken bu bakışla bakın. Böyle bakarsanız kadınlar, gençler toplumdaki herkes haklarını bilir ve o haklarını ister. Ama biz de çok eski yıllardan beri şöyle bir söz vardı işte diyelim ki bir tane memurun, zabıtanın düğmesini kopardığın zaman 6 aydan başlar gibi bir şey vardı. Düğme kopmamalı tabi ama öbürü de kopartacak duruma getirmemeli. Kendisini çok hâkim durumda görüp normalde maaşını ödeyen insanlara karşı o da iyi davranmalı. Hayatta gördüğünüz hiç kimse çok özelliği olan insanlar değildir, kimse vazgeçilmez değil, kimse olağanüstü değil. Bunu da bilin yani hepimizin bir sürü eksikleri, kusurları var. Sadece ve sadece bizden şunun hesabını sorabilmelisiniz: Kent yaşamında sizlere eksik gelen neler var? Bunları sorgulayıp bize ‘Niye yapmıyorsunuz?’ diye siz sorgulayacak durumdasınız."

Sosyal medya ve Başkent 153 üzerinden gelen taleplerle de vatandaşların yönetime katıldığını söyleyen Yavaş, “153 hattı, sosyal medya, WhatsApp mesajı gibi Ankara Büyükşehir’e müracaat sayısı kaç biliyor musunuz? Tam 3 milyon. Bu neyi gösteriyor? Vatandaşın bir şekilde sizi azarlasa da eleştirse de talepte de bulunsa demek ki 3 milyon insan size bir şekilde kendi talebiyle ilgili ulaşıyor” diye konuştu.

225803-4776.png

“VATANDAŞI YÖNETİME KATMAK KENT KONYSEYLERİYLE MÜMKÜN”

Yavaş, vatandaşların yönetime aktif katılımının kent konseyleriyle daha etkin bir şekilde mümkün olduğunu belirterek, “Katılımcı belediyecilik adına 550 tane kamu ve özel kuruluşa ‘Biz önümüzdeki yıl bütçeyi hazırlıyoruz, sizlerin talepleri nedir? Çünkü parayı siz veriyorsunuz, yani ödeyen karar verir diye bir söz var. Bize bildirin’ diyoruz. Biz de bütçeyi o yönde hazırlamaya çalışıyoruz. Dolayısıyla vatandaşı işin içerisine katmanız lazım. Toplum kesimleri içerisinde onların taleplerine göre para harcamanız lazım. Sonuçta onların parasını harcıyorsunuz. Belki siz bir öncelik verebilirsiniz o kadar talebin içerisinde. Bunu belirlemenin en iyi yolu nedir? Sivil toplum kuruluşlarını harekete geçirmek, üniversiteleri harekete geçirmek. Bunu da nasıl yaparsınız? Kent Konseyi üzerinden yaparsınız” diye konuştu.

"ŞİARIMIZ, ANKARA İÇİNSÖZÜ OLAN HERKES BUYURSUN GELSİN"

Kent Konseyi'nin gece gündüz demeden Ankara için söz söyleyenlerin ortak akılla toplanma noktası olduğuna da değinen Yavaş, şöyle konuştu:

“Çok soğuk bir gün pazar günü evdeyim. Bakıyorum sosyal medyadan bir mesaj düşüyor; ‘Kent Konseyi’nin bir meclisi toplantı yapıyor.’ O pazar da çıkmış evinden gelmiş, Ankara için bir şey söylüyor. Zaten şiarımız şuydu, Ankara için sözü olan herkes buyursun gelsin. Yani taleplerini bize bildirsin, yol göstersin. Eksiğimizi bilelim, her şeyi görme şansınız yok. Artık biz alıştık sosyal medyadan bir mesaj, ‘Şuradaki rögar kapağı çıkmış, kör müsünüz?’ Eyvallah diyoruz, yani kör değiliz ama siz duyurmasanız biz nereden görelim, kocaman Ankara… Ama bu iletişimden de son derece memnunuz. Önemli olan kenti beraber yönetmek. Öğrencisiyle, işçisiyle, yaşayan kentteki yurttaşlarla, üniversitelerle, meslek odalarıyla beraber yönettiğiniz zaman mükemmele yakını yakalarsınız. Hiçbir zaman mükemmel olmaz ama ‘Ben her şeyi çok iyi biliyorum’ der, meslek odasını, işin uzmanlarını dinlemezseniz hep yanlış yaparsınız. Bundan da ben son derece korkuyorum çünkü biz vatandaşın parasını harcıyoruz. Sizlere karşı sorumluyuz, nereye harcayacağımızı soruyoruz.”

 

Faizler yükseldikçe enflasyon düşmez

Siyasi belirsizlikler kredi notlarını tehdit ediyor

Side'de benzersiz bir kültürel şölen yaşatacağız

Ankara'da CHP’ye Valilikden 23 Nisan engeli

Netanyahu ile her konuda aynı taraftayız

Şahan Gökbakar’dan tutuklu gençler için tepki

Ramis Topal Canlı Yayınında Amasya’yı Tanıttı

İBB’den Artİstanbul Feshane’de Anlamlı Açılış

Enflasyon yüzde 75 ise bunu kabul edip ona göre önlem almak gerekir

Emekliye kara haber

Her çocuğumuzun bu imkândan yararlanmasını arzu ediyoruz

Kredi kartlarıyla harcamalar yüzde 49 arttı

Bu şeytani darbenin bir hedefi de Kanal İstanbul

Tüketici güven endeksi Nisan'da geriledi

Artık sözü aşıp pratikte ortaya koymanın zamanı

Seçimler zamanında yapılacak ve bundan taviz verilmeyecektir

"Diyarbakır’da Milliyetçi Duruşuyla Tanınan: Gökhan Karakoç" Kimdir?

Rezervleri Erdoğan rakiplerini tasfiye etsin diye mi biriktirdiniz?

Altın fiyatları rekor tazeledi

Hastaneler ticarethane, yöneticiler rant aracı değil

Şimdi de halkın içtiği suya mı göz diktiniz?

Bir kez daha Katolik dünyasına baş sağlığı diliyoruz

Tam Finans 41’inci şubesini hizmete açtı

Türkiye’de doğum yapmak ve çocuk büyütmek bir lüks haline geldi

O polisler hakkında suç duyurusu

'497 ihalenin 494'ü kanuna aykırı'

Arap medyasında yoğun kanal İstanbul tanıtımı

2 Nisan boykotunun bilançosu belli oldu

Motorine yine zam geliyor

Ceza yargılamasında mülakat delil olamaz

Yükleniyor

Netanyahu ile her konuda aynı taraftayız

'Neye mal olursa olsun' İran'a saldıracağız

Uluslararası Ceza Mahkemesi'nden Macaristan'a Netanyahu soruşturması

AB, ABD ürünlerine ek vergi uygulamasını başlatıyor

Gazze halkının zorla gönderilmesi hukuka aykırı

İngiliz milletvekili, 'cinsel suçlar' şüphesiyle tutuklandı

Trump'ın politikaları ABD'nin 50 eyaletinde protesto ediliyor

Trump'ın ABD ekonomisine faturası ağır oldu

Çin'den ABD'ye 'gümrük vergisi' misillemesi

Trump ABD tarihinin en büyük hatasını yaptı

Derin Talu'dan yatak pozu

Irina Shayk'ın paylaşımı sosyal medyayı salladı!

Ölmek istemiyoruz, duyan var mı?

Hepsi Türkiye’nin iyiliğini istiyor

Gönül Dağı'nın Asuman'ı son pozlarıyla olay oldu!

Beren Saat’ten gözaltılara tepki

Nurgül Yeşilçay'dan öğrencilerin tutuklanmasına tepki

Tuba Ünsal 'biber gazı' tartışmasına kayıtsız kalmadı

Hayal Köseoğlu sessiz kalan sanatçılara ateş püskürdü!

Gülçin Santırcıoğlu'dan Mansur Yavaş'a destek

Otomotiv üretimi yüzde 9 azaldı

Taşıtlara yeni vergi gündemde

Yabancı şirketler Türkiye'den çıkış hazırlığında

Türkiye elektrikli otomobil üssü oluyor

Avrupa'da Tesla satışları sert düştü

Araç kiralarken dolabdırılmayın!

Otomotiv üretimi şubat ayında yüzde 13,3 azaldı

Kırmızı et fiyatlarında fark iki katına çıktı

Trafikte parlak beyaz far kullanımı yasaklandı

Ticari araç pazarında son 5 yılın en büyük düşüşü

Hastaneler ticarethane, yöneticiler rant aracı değil

Planlı sezaryenlere yasak getirildi

Doktorların Whatsapp grubu ifşa oldu

33 yıllık Özel Göztepe Hastanesi iflasın eşiğinde!

Kötülüğün bir nedeni de konformist normlar

Her 10 kişiden 1’i kanser ölümüyle karşı karşıya

Sağlığı tehlikeye atan çikolata markaları açıklandı

Tavuk parçaları çamaşır suyu ile beyazlatılıyor

Türkiye dünyanın en iyi sağlık hizmetini sunuyor

Sağlık Bakanlığı ilaçlara duble zammı duyurdu

Kayıp kasetler, tanık koruması ve Türkiye'yi sarsacak iddialar

Bilginin kralını bileyim, gazetecilik yapmayacağım

YouTube yayınları daha sıkı denetlenecek

Gazetecilikte Fedakarlık: Sektörün Kahramanları Onurlandırılacak

Yerel gazeteciler halkın gerçek nabzını tutar

Bayrampaşa Belediyesi ile YGD arasında iş birliği görüşmesi

Gazetecilik ödülleri için geri sayım başladı

Gazeteciler Timur Soykan ve Murat Ağırel gözaltına alındı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek arkadaşım

Erdoğan bu 19 suçlamayla tutuksuz yargılanmışken, İmamoğlu neden hâlâ ‘gizli tanık’ tutuklusu?

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 30 24 1 5 44 77
2.Fenerbahçe 30 22 2 6 47 72
3.Samsunspor 31 15 10 6 8 51
4.Eyüpspor 31 14 9 8 15 50
5.Beşiktaş 30 13 7 10 12 49
6.İstanbul Başakşehir 30 14 10 6 10 48
7.Trabzonspor 30 11 10 9 12 42
8.Gazişehir Gaziantep 30 12 12 6 0 42
9.Kasımpaşa 31 10 9 12 -2 42
10.Göztepe 30 10 10 10 9 40
11.Konyaspor 31 11 13 7 -5 40
12.Antalyaspor 30 11 12 7 -19 40
13.Kayserispor 30 9 11 10 -11 37
14.Rizespor 30 11 15 4 -13 37
15.Alanyaspor 30 9 14 7 -10 34
16.Bodrum FK 31 9 15 7 -12 34
17.Sivasspor 31 8 16 7 -12 31
18.Hatayspor 30 4 19 7 -25 19
19.Adana Demirspor 30 2 24 4 -48