GÜNCEL
GÜNCEL HaberleriKimsenin vesayeti altında değiliz
Kimsenin vesayeti altında değiliz
- A-
- A
- A+
Muhasebenin dünyanın en eski mesleklerinden biri olduğunu ifade eden İzmir Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Ertuğrul Davudoğlu, meslek yasasının TBMM’de kabul edilerek resmi gazetede yayımlandığı gün olan 13 Haziranın kutlu olmasını diledi.
GÜNCEL BİR MESLEK YASASI
Günün koşullarına uygun yeni bir meslek yasası talep ettiklerini dile getiren Ertuğrul Davudoğlu şöyle devam etti: “Bugüne dek Birliğimiz ve Odalarımız olarak, meslek yasamızın geliştirilmesi adına yapılması gerekenler tam ele alınmamış olmakla birlikte, her yıl Vergi Haftası adı ile kutlanan, aslında bize ait olmayan bir zaman dilimini kutlar duruma getirilmiş bulunmaktayız. Kamunun “Vergi haftası” adı altında kutladığı ve amacının sadece “verginin önemine dikkat çekmek” olduğu haftada, bizler de Kamu kurumları olan GİB, Denetim Başkanlığı vs gibi kurumları kutlayabiliriz. Ziyaretlerde bulunabiliriz. Ancak; bizler Serbest meslek sahibi olarak, hiç kimsenin vesayeti altında değiliz, olmayacağız. Bizim yapacağımız, bu kurumlarla ilişkilerimizi geliştirerek, birlikte yapabileceğimiz ve mesleğimize değer katacak çalışmaları organize etmek olacak. Kutlamalarımızı bundan böyle kendimize ait olan 13 Haziran’da, bağımsız, kimliğimizin farkında ve bir şenlik havasında yapacağız. Günün şartlarına uygun, yenilenmiş, haklarımızın azaldığı değil arttığı bir meslek yasasına ulaşıncaya dek mücadelemiz devam edecek”
SORUNLARIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ
Başkan Ertuğrul Davudoğlu, Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler olarak vergide adaletli olmayı, kayıp ve kaçakları önlemeyi, vergi gelirlerini artırmayı, kayıt dışı ekonomiyi önleyerek toplumda sağlıklı ve sürdürülebilir bir vergi bilinci oluşturabilmeyi hedeflediklerini vurguladı.
Meslektaşların sorunlarının takipçisi olacaklarını kaydeden Davudoğlu, şunları söyledi: “Mesleğimizin geleceği için meslek mensuplarının sorunlarını ve haklı taleplerini görmezden gelmek, vergi mükelleflerinin her eylem ve işlemlerinden müteselsil sorumlu olarak Meslek Mensuplarını görmek anlayışının idare tarafından tekrar gözden geçirilerek meslek kuruluşunun görüş ve önerilerini dikkate alarak çözümün bir parçası olmaları en büyük beklentimizdir. Meslek mensubunun KDV yükü azaltılmalı ve en azından % 8'e çekilmelidir. Ücret tarifesinin yayınlanma yetkisi meslek örgütüne bırakılmalıdır. Mücbir sebep hali genişletilmelidir. Mali tatil işlevsel hale getirilmelidir. Başta Ba/Bs olmak üzere sadece bilgi amaçlı bildirimlerden alınmakta olan özel usulsüzlük cezaları kaldırılmalıdır. Meslek mensuplarımızın tahsilat ve ödemelerinde büyük bir sorun haline gelen Gelir - KDV yasaları çelişkisi ortadan kaldırılmalıdır. Temsilde 5/4 olmak üzere anti demokratik maddeler yasamızdan çıkarılmalıdır. Mahsup ve iade işlemleri hızlandırılmalı ve bir an önce sonuca bağlanmalıdır. Meslek mensuplarımızın işleri ile ilgili olarak yaptıkları her türlü gider kabul edilebilmelidir. Mali Müşavirlere yeşil pasaport verilmelidir”
'Savaşı İran kazanıyor'
'On yıllar sürecek çatışmanın zemini hazırlanıyor'
Mutlu Işıksu AK Parti’den istifa etti
'Bilge Lideri ve MHP’yi örseleyecek davranışlardan kaçınmak gerek'
Yüzde 5 harcamayan, NATO'da söz hakkını kaybedecek!
Bahçeli'den İzzet Ulvi Yönter'in istifasına ilişkin ilk açıklama
'Polis kamerasından paparazi çıkaran düşmüşlüğe lanet olsun!'
Erdoğan, BlackRock CEO’su Larry Fink ile görüştü
Asırlık Türk devi Fişek Hırdavat resmen iflas etti
File Market, yüzde 280 kazançla satmış
'Pamuktan teknolojiye uzanan bir ekosistem kurduk'
UEFA Kupası İstanbul’daki Final Öncesinde Görücüye Çıktı!
SANAT VE BASIN EL ELE: ÜSKÜDAR SANATLA BULUŞTU
Uşak Belediye Başkanı gözaltına alındı
Marmaris Belediyesi’ne gece yarısı polis baskını
Şaban Kazdal Anayasa Mahkemesi üyeliğine seçildi
Kocaeli’de eğlence mekanına kurşun yağmuru
Mehmet Arı, YSK üyeliğine seçildi
A Milli Takımı Play-off finaline yükseldi
Pestisit oranı en yüksek meyve ve sebzeler
'Geçici olarak bazı zorluklar yaşayabiliriz'
Motorine yine 6,10 TL'lik dev zam geliyor
Feti Yıldız'dan dezenformasyon yasası eleştirisi
'Temiz eller operasyonunu, sadece eli tertemiz olanlar yapabilir'
'Çocuk ölümleri milli güvenlik sorunu'
'Türkiye'yi yönetenler acil tedbir almalı'
Kuşadası'nda 23 ülke güzelini ağırlayacak
'Çocuklarımızı korkuyla okula gönderiyoruz'
Hane halkının enflasyon tahmini yüzde 49 oldu
İran'a karşı bizi yalnız bıraktınız bunu unutmayacağız
Yükleniyor





