Lezita, iş insanları ile bir araya geldi

Lezita, iş insanları ile bir araya geldi

Lezita, iş insanları ile bir araya geldi
  • A-
  • A
  • A+

Ege Bölgesi'nin önde gelen sanayi kuruluşlarından Abalıoğlu Grubu'nun gıda markası Lezita, genç iş insanları ile bir araya geldi. Abalıoğlu Lezita Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Ergun Abalıoğlu ve Satış Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Mesut Ergül’ün konuşmacı olduğu etkinlik, EGİAD Ege Genç İş İnsanları Derneği Başkanı Mustafa Aslan’ın açılış konuşmasıyla başladı. BASİFED Batı Anadolu Sanayici ve İş İnsanları Dernekleri Federasyonu Başkanı Hasan Küçükkurt’un da katılım gösterdiği etkinlikte; gıda sektörüne odaklanan tüm işletmelerin markalaşmaya mecbur olduğuna dikkat çekildi. EGİAD Başkanı Mustafa Aslan açılış konuşmasında, bu sektörde rekabetin çok sert ve yoğun olduğunu bu nedenle rekabetten sıyrılıp öne geçebilmenin tek koşulunun markalaşmak olduğunu kaydetti.

Lezita’nın önemli bir marka olduğuna vurgu yapan Aslan, “Küreselleşen dünyada her sektör için gerekli olan markalaşma, Türk gıda sektörü için de kaçınılmaz bir gereklilik olmuştur” dedi. Günümüzde yoğun rekabet ortamında ayakta kalmak isteyen işletmelerin, tüketiciler ile uzun dönemli ilişkiler kurması bir başka değişle marka bağımlılığı yaratmasının gittikçe daha da önemli hale geldiğini belirten EGİAD Başkanı Aslan, “Marka bağlılığı yaratmak veya daha da güçlendirmek isteyen işletmeler, en başta ülke imajının yarattığı avantajlardan faydalanmak istemektedir. İşletme yetkilileri ihracatta ülke imajının uluslararası pazarlarda rekabet avantajı sağlamada kullanılan güçlü bir değişken olduğuna inanmaktadır. Yurt içinde belli bir vizyonu tamamlamış ve küresel çapta hedef pazarlarını arttırmak isteyen işletmeler için farkındalığın ve marka imajının arttırabilmesi uluslararası hedef pazarlarda rekabet üstünlüğünü elde etmekten geçmektedir” diye konuştu.

Lezita markasının Türkiye’nin en önemli markalarından biri olmayı başardığını kaydeden Aslan, “Lezita her ne kadar 2006 yılında kurulmuş gözükse de arkasındaki mimar olan ABALIOĞLU Grubu’nun 1969’dan bu yana hizmet veren köklü geçmişini gıda sektörüne taşıdığı unutulmamalıdır. Bu anlamda hem dikey olarak büyümenin hem de koca bir çınarın içinden yepyeni markalar yaratmanın püf noktalarını öğrenmek, nasıl başardıklarını dinlemek tüm genç iş insanları için önemli bir deneyimdir” dedi.

Abalıoğlu Lezita Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Ergun Abalıoğlu ise, 2006 yılında gıda sektörüne giren, grubun gıda sektörüne yönelik tam entegrasyon anlayışını en iyi yansıtan somut adımlardan biri olarak görünen Lezita Markasının başarı sürecini paylaştı. Ergun Abalıoğlu, “Bu başarı öyküsü, Abalıoğlu Grubu bünyesinde Ege Bölgesi ve ekonomisi için de büyük önem taşıyor. Lezita'nın piliç eti, ileri işlenmiş ürünler ve yumurta olmak üzere tüm üretim alanlarında rekabet gücünü artırarak, sektörünün sayılı üreticileri arasına girmesinde de yine sürekli yatırım anlayışımızın rolü var. Lezita, Türkiye'nin en büyük, üretimde geliştirilen en son teknolojilere sahip ve en hijyenik et entegre tesislerinden biri olarak faaliyetlerini sürdürüyor. Toplum sağlığı alanındaki sorumluluğumuzun bilinci ile sağlık ve hijyen kavramlarını yaşam felsefesi haline getiriyor, üretim tesisinden pazarlama zincirlerine kadar her aşamada kaliteyi en üst seviyeye çıkarıyoruz. Bio güvenlik önlemlerini en yüksek noktada uygulayarak taze ve dondurulmuş piliç etinden şarküteri ve köfte ürünlerine modern kaplamalı ürünlerden döner gibi geleneksel ürünlere kadar zengin bir ürün çeşitliliği sunuyoruz' dedi. Gelecek yıl üretim hedeflerini de paylaşan Ergun Abalıoğlu, önümüzdeki dönemde 200 bin ton piliç, 60 bin ton ileri işlenmiş ürün üreteceklerini günde ise 400 bin piliç kestiklerini ifade etti.

Satış Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Mesut Ergül ise 50 yıllık süreçte rakipleriyle arayı kapattıkları bir strateji ile başarıyı yakaladıklarını ifade etti. Ergül, “İşimizi büyüterek, geleceğe yatırımlar yaparak sektörün lider firması haline gelmek en büyük vizyonumuz. Piliç etinde 42 ülkeye ihracat yapan Lezita, üretimde yeni hat yatırımını tamamladı. Covid-19 Güvenli Üretim Belgesi'ni almaya hak kazanarak, kısa bir süre önce devreye aldığımız 100 milyon TL değerindeki yeni yatırımımızla inovatif ürünler sunmaya devam etmeyi planlıyoruz. Pandemiye rağmen gelecek yıl ve sonrası için 100 milyonluk yatırımımız hazırdır. Şu anda 50 ülke ile piliç eti ve ileri işlenmiş ürünlerimizin ticaretini yapıyoruz” dedi. Toplantıda konuşan BASİFED Batı Anadolu Sanayici ve İş İnsanları Dernekleri Federasyonu Başkanı Hasan Küçükkurt ise Lezita’nın artık şahsın değil Türkiye’nin bir markası olduğunu ve ürünlerini yurtdışına ihraç eden marka ile gurur duyduklarını dile getirdi.

 

Yorum Yazın

'Halkın iradesine yapılmış açık bir saygısızlık'

Kumluca-Kemer kara yolunda göçük

Düzce’de üç gündür kayıp olan H.E.’nin eşyaları bulundu

İBB, emeklilere 10 bin lira verecek

Keçiören Belediye Başkanı CHP'den istifa etti!

Sistem hatası bedava ev sahibi yaptı!

Eyüp Aksu yönetimi ibra edilmedi

Tavuğa Ramazan öncesi zam kararı

'Kalbim sevmeye de, sevilmeye de açık'

Devletin valisi belediye başkanını yok saydı!

Refah için iktidar değişikliği gerekli mi?

Emekli maaşı alanlara 'yasal hırsız' dedi

Güneş'in kıyafetiyle dalga geçen İYİ Partili gözaltına alındı

3 kamu bankası resmen harekete geçti

Hesap numaranızı bir başkasına para karşılığı veremezsiniz

'Terörsüz Türkiye hedefine yürüyoruz, bu tartışmaya kapalı'

Harran Üniversitesi Hastanesi'nde rüşvet iddiası

Şeyma Subaşı şaşırtmaya devam ediyor

Erdoğan'a Ürdün'den en yüksek devlet nişanı

Muş’ta içme suyunda uygunsuzluk tespit edildi

'Silahların gölgesinde siyaset olmaz'

Sancaktepe'de silahlı çatışma: 5 yaralı

Osmaniye Belediye Başkanı Çenet'ten tepki çeken paylaşım!

Boğaziçi Üniversitesi’nde kulüp odaları TOMA eşliğinde boşaltıldı!

'ABD saldırırsa, bölgedeki üslerini hedef alırız!'

TÜVTÜRK'te öldürülen polisin eşi konuştu

BBP Lideri Destici’den 'umut hakkı' tepkisi

'Dünya'da gıda fiyatları düşerken, Türkiye yükseliyor'

İstanbul 7’ye yakın büyüklükte bir depremi yaşayacak

'CHP iktidarında KDV yok, ÖTV yok, mazot 35 lira!'

Yükleniyor

'ABD saldırırsa, bölgedeki üslerini hedef alırız!'

İran'la ticaret yapan ülkelere ikinci ek vergi

Bill Gates'ten Epstein itirafı

ABD-İran zirvesi iptal

Muammer Kaddafi'nin büyük oğlu Seyfulislam öldürüldü

Oval Ofis'te Epstein sorusu gerilimi

Venezuela'dan ABD'ye ilk LPG sevkiyatı yolda

'Türkiye F-35 alamayacak'

3 milyon sayfa Epstein arşivi erişime açıldı

SDG orduya katılıyor, petrol sahaları Şam'a devrediliyor

'Kalbim sevmeye de, sevilmeye de açık'

Şeyma Subaşı şaşırtmaya devam ediyor

Sydney Sweeney'den yürek hoplatan pozlar!

Sahra Şaş ödül törenine damga vurdu!

Nefise Karatay'ın son hali gündem oldu

'Tramvaya asılmak gibi bana da asılmak yasaktır'

'Her kapı çaldığında polis geldi sanıyordum'

Yaren Güldiken kırmızı elbisesiyle sosyal medyayı salladı

Sörften sonra çok daha iyi bir insan oldum

Melisa Döngel'den dikkat çeken paylaşım

Otomotiv sektöründe kârlılık baskı altında

Tesla verimlilikte zirvede, BYD sınıfta kaldı, menzil kralı Audi

MG’nin Hybrid+ Teknolojisi Yakında Türkiye’de!

Alfa Romeo’dan takas desteği avantajı

Volvo EX60, yılın ikinci yarısında Türkiye’de

Dijital kanallara güven arttı, kullanıcı sayısı yükseldi

Elektrikli otomobil sayısı 370 bini aştı

2. el otomotiv satışı 2025'te rekor kırdı

Trafik sigortasında primler değişti

'Ürün gamımızı her geçen gün güçlendiriyoruz'

Harran Üniversitesi Hastanesi'nde rüşvet iddiası

Hastanelerde ilaç operasyonu, 5 gözaltı

Kamu hastanelerinde erişim krizi

Yanlış tercih metabolizmayı yıkıyor…

Vicdansız hemşire Bağrıyanık tutuklandı!

Huzurevi fiyatlarında rekor artış

Eczane eczane dolaşmaya son!

ABD, Dünya Sağlık Örgütü'nden resmen ayrıldı

Bütçeyi yutan şehir hastanelerine 6 tane daha ekleniyor

Sıra numarası ekranında "Cübbeli Ahmet" sohbeti açıldı

AYM, Anadolu Ajansı'nı kusurlu buldu

Ekol TV'ye "kara para aklama" soruşturmasında yeni gelişme

Hrant Dink'in öldürülmesinin üzerinden 19 yıl geçti

Acun Ilıcalı satış planını KAP'a bildirdi

RTÜK’ten TV kanalları ve dijital platformlara ceza

Haber sitelerine 'Google' darbesi

THY'den gazeteci Ali Kıdık'a uçuş yasağı

Burak Akburak İstanbul'da Gazetecilerle Buluştu

Ege TV kanalı icradan satışa çıkarıldı

'Özgür Basın, Güçlü Toplum Demektir'

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 21 16 1 4 36 52
2.FENERBAHÇE A.Ş. 20 13 0 7 28 46
3.TRABZONSPOR A.Ş. 21 13 2 6 18 45
4.GÖZTEPE A.Ş. 21 11 3 7 15 40
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 20 10 4 6 10 36
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 21 9 6 6 14 33
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 21 7 5 9 0 30
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 20 6 7 7 -7 25
9.KOCAELİSPOR 20 6 8 6 -5 24
10.CORENDON ALANYASPOR 20 4 6 10 -2 22
11.GENÇLERBİRLİĞİ 20 6 10 4 -3 22
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 21 4 9 8 -9 20
13.TÜMOSAN KONYASPOR 21 4 9 8 -9 20
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 21 5 11 5 -15 20
15.İKAS EYÜPSPOR 21 4 11 6 -13 18
16.KASIMPAŞA A.Ş. 20 3 10 7 -12 16
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 20 2 9 9 -25 15
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 21 3 15 3 -21 12