SİYASET
SİYASET HaberleriMahir Ünal'a 'sahte belge' iddiasıyla suç duyurusu
Mahir Ünal'a 'sahte belge' iddiasıyla suç duyurusu
- A-
- A
- A+
CHP’li Mücahit Avcı, CHP net adı verilen ve resmi olarak parti içi iletişim ve duyuruların paylaşıldığı sistemde Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve ailesine yönelik talimatlar verdiğini iddia eden AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal hakkında suç duyurusunda bulundu.
Mücahit Avcı’nın Avukatı, CHP İstanbul Disiplin Kurulu Başkanı İsmail Emre Telci’nin suç duyurusunda belirttiği ifadeler de şu şekilde:
“Suç duyurusunda, “Belirtmek gerekir ki; şüphelinin atmış olduğu twit ekindeki görseller sahtedir, montajlanmıştır. Müvekkilime ait CHP.net sitesinde yer alan gerçek görselleri, yine dilekçemiz ekinde savcılığa sunmaktayız. Bilindiği üzere, chpnet sistemi, CHP’nin resmi olarak kullandığı ve geliştirdiği bir sistemdir. Bu sistemde yayınlanan veriler, bu verileri işleyenlerce doğru olarak kabul edilen bilgiler bütününden oluşmaktadır. Çağımız teknolojisinde artık fiziki evrak kullanılmadığından, sanal dünyada işlenen bu verilerin gerçekliği tartışılmamaktadır.”
“KAMU DAVASI AÇILMASINI TALEP EDİYORUZ”
'Olayımızda da şüpheli şahıs, bu verilerin CHP’nin resmi sisteminde yayınlandığından hareketle müvekkilimi itham etmiş ve de hedef göstermiştir. Oysa yayınlanan görüntüler sahte olup, sahtecilik suçu oluşmuştur. Şüphelinin müvekkilime yönelik iddiası ile orantılı olarak sahtecilik suçundan yargılanması gerekmektedir. Her ne kadar belge terimi, yazılı olarak anlaşılsa da, kanun koyucu bu hususu net bir şekilde tanımlamamış, uygulamanın önünü açık bırakmıştır. Nitekim kullanmış olduğumuz UYAP sistemi ve benzeri birçok sistemde artık evraklar elektronik olarak imzalanmakta olup, belge hüviyetini havidirler. Olayımızda da böyle bir durum var olup, şüphelinin iddiası gerçek olsaydı müvekkilim nasıl sorumlu tutulacak idiyse, sahteliğinden de şüphelinin aynı oranda sorumlu tutulması gerekmektedir. Sonuç olarak hukuki değerlendirme Sayın Savcılığınızın takdirinde olup, özel belgede sahtecilik suçundan dolayı kamu davası açılmasını talep ediyoruz.”
Dosyaya montaj olduğu belirtilen iki ek koyuldu:


Maliye'den lüks harcama denetimi
Bilirkişi rapor süresi 110 günden 29 güne düşürüldü
'İmamoğlu'nun hapiste olması kabul edilemez!'
Konkordato başvuruları rekor tazeliyor
Fiyatlar kontrolden çıktı!
Gazetecilik faaliyeti, birilerinin hoşuna gitmedi diye suç olmaz!
Kubilay Kaan Kundakçı cinayetinde gözaltı sayısı 10'a yükseldi
'400 bin şehit veririz ama İsrail yok olur'
İmamoğlu tutuklanınca Sazlıdere bir yılda betondere oldu
Mehmet Şimşek memleketinde yuhalandı
Katar'da helikopter düştü 3 şehidimiz var
Konut piyasasının gözdesi Dubai'de satışlar çakıldı
Fatih'te iki bina çöktü
'İktidardaki küçük bir azınlık millete, Cumhuriyete savaş açmış durumda'
Bu bayram öncekilere göre daha kötü
Bayramda yola çıkmak lüks oldu
Hürmüz Boğazı kapandı, Trump faturayı NATO’ya kesti!
İran'dan 4000 Km ötedeki İngiltere üssüne füze saldırısı
Müşteri bulamayan taksiler duraklara çekildi
Ayva artık lüks oldu, fiyatlar rekor kırdı
Diyarbakır'da tarım arazilerini su bastı
KudoKudo, Yoluna KUKiDU Olarak Devam Ediyor
Umreciler Havalimanında birbirine girdi!
Motorin 80 liraya dayanacak
İran, İsrail'in F-16'sını vurdu
İran savaşı Türkiye ekonomisini nasıl etkileyecek?
Tarikatçılara Atatürk tepkisi gösteren Teğmen göreve dönüyor
Eren Holding, Çorlu'daki dev fabrikasını kapattı
Mehmet Cemil Acar’ın gizli serveti de ortaya çıktı
Ayhan Bora Kaplan davasından MHP’li yönetici çıktı
Yükleniyor






