BELEDİYE
BELEDİYE HaberleriMahkeme 'sözleşmenin feshedilmesi' kararını iptal etti
Mahkeme 'sözleşmenin feshedilmesi' kararını iptal etti
- A-
- A
- A+
İstanbul 14. İdare Mahkemesi, İBB'nin TÜRGEV yurtlarına ilişkin aldığı 'sözleşmenin feshedilmesi' karanını iptal etti.
TÜRGEV ile AKP yönetimindeki İBB arasında, orta ve yükseköğrenim öğrenci yurtlarına ilişkin 'ortak hizmet projesi' oluşturmak üzere 2015'te hizmet protokolü imzalandı. Protokol kapsamında İBB'ye ait 4 ayrı taşınmaz, yurt hizmetlerinde kullanılmak üzere TÜRGEV'e verildi.
İBB Başkanlığı, 23 Ağustos 2019'da süresinin dolduğunu belirterek protokolü feshetti ve TÜRGEV'den yurt olarak faaliyet gösteren binaların verilen tefrişat malzemeleriyle iade edilmesini istedi.
TÜRGEV avukatları da İBB'nin aldığı bu kararın hukuka aykırı olduğunu iddia ederek, iptali istemiyle İstanbul Bölge İdare Mahkemesine dava açtı.
Davayı karara bağlayan İstanbul 14. İdare Mahkemesi, imzalanan protokolün süreyle ilgili 6. maddesinde, kiralama devam ettiği sürece ve protokolün süre bitiminde sonlandırılacağı üç ay önceden bildirilmediği takdirde, söz konusu protokolün birer yıllık sürelerle uzayacağının yer aldığı belirtti. ‘Protokolün feshi’ başlıklı 7. maddesinde ise tarafların süre sona ermedikçe sözleşmeyi feshedemeyeceği yönünde düzenleme yapıldığı anlatıldı.
Kararda, protokolün 4.2 maddesinde yer alan taşınmaza ilişkin 15 Eylül 2015 başlangıç tarihli sözleşmenin kira süresinin 10 yıl (15 Eylül 2025 tarihine kadar) olduğu belirtilerek, 4.3 maddedeki taşınmaza ilişkin 1 Ağustos 2015 başlangıç tarihli kira sözleşmesindeki sürenin (5+5) yıl şeklinde 31 Temmuz 2025 tarihine kadar olduğu vurgulandı.
Protokolün 4.4 maddesinde yer alan taşınmaza ilişkin kira sözleşmesinin 1 Ağustos 2015 başlangıç tarihli olduğu, sözleşmenin ise en az 38 aylık olup, 30 Eylül 2018 tarihine devam ettiği dile getirilen kararda, “Söz konusu kira sözleşmesinin sona erdirildiğine ya da feshedildiğine yahut sözleşmeye konu taşınmazın tahliye edildiğine dair herhangi bir bilgi veya belgenin dava dosyasına ibraz edilmediği görülmektedir” denildi.
Bu kapsamda, dava konusu işlemin iptaline karar verildi.
Avrupa'dan Trump'a soğuk duş
Adriana Lima'nın ideal erkek kriteri tartışma yarattı
Kaymakamlık binasındaki silah seslerinin sebebi belli oldu!
Mahkemeden İBB davalarına CHP'liler alınmasın talebi
'AKP seçimi kaybedeceği için bunları yaşıyoruz'
'Hukuk ve demokrasi düzelmeden ekonomi düzelmez'
'Kısa sürede yüksek kazanç vadedenlere karşı dikkatli olunmalı'
İBB davasında 5. celse başlamadan bitti
İlber Ortaylı son yolculuğuna uğurlanıyor
'İran'a karşı kazanmıyoruz, dünyaya aptal olduğumuzu gösteriyoruz'
Oscar Ödülleri sahiplerini buldu
Trafiğe kaydı yapılan taşıt sayısı yüzde 11 azaldı
'Maddi sıkıntı çekiyoruz'
Kurtardığımız her bir canlının hayatı moral kaynağı
'Türkiye'yi zor günler bekliyor'
Türkiye'de şeriat isteyenler yüzde 10 çıkar mı şüpheliyim
Mine Tozlu dahil 5 kişi gözaltına alındı
DHMİ Daire Başkanı Mehmet Cemil Acar, Aksaray'da yakalandı
'Delilsiz ispat tahminden ibarettir'
'Anlama özürlü herhalde bu arkadaş'
'Bu işin altında hükümetin enkazıyla birlikte Numan Kurtulmuş kalacak'
Yaşar Kaba’nın Araştırma Kitapları Okurla Buluştu
'Ramazan, Birlik ve Kardeşliğin En Güçlü Zamanıdır'
'Ülkemizde milyonlar yoksullukla savaşıyor'
Köpek sahibi olmak, kalp hastalığına bağlı ölüm riskini azaltıyor
'Erdoğan içerideki baskıyı gizlemek için jeopolitik kozunu kullanıyor'
Manavgat Belediyesi'nde gözaltı sayısı 40’a yükseldi
HAKMAR'ın sahibi Zeki Doruk hakkında yeniden tutuklama kararı
3,5 milyon vatandaş faturasını ödeyemediği için kömüre mahkum oldu
Yerli Karea Fit Yollara Çıkıyor!
Yükleniyor





