Maltepe’de doğal afetlere karşı dev adım

Maltepe’de doğal afetlere karşı dev adım

Maltepe’de doğal afetlere karşı dev adım
  • A-
  • A
  • A+

Maltepe Belediyesi, Kartal’da meydana gelen 4.2 şiddetindeki depremin ardından harekete geçti. Yıllardır doğal afetlerdeki başarılı kurtarma çalışmalarıyla adından söz ettiren AKUT Vakfı ile protokol imzalayan Belediye Başkanı Ali Kılıç, ilçedeki afet koordinasyon çalışmalarını birlikte sürdürme kararı aldı. İmzalanan protokole göre, ilçedeki gönüllülere eğitim verilmesi ve belediyenin arama-kurtarma biriminin yeniden yapılandırılması sağlanacak.

Maltepe Belediyesi 2020 yılında açtığı Maltepe Afet Eğitim Merkezi’ni yeniden yapılandırmak ve yaklaşan deprem tehlikesine karşı ilçedeki önlemleri arttırmak için harekete geçti. Yıllardır başarılı arama-kurtarma çalışmalarıyla adından söz ettiren AKUT Vakfı ile Cumhuriyet Parkı’nda 8 maddelik bir işbirliği protokolü imzalandı. İmza törenine Belediye Başkanı Ali Kılıç, Sivil Savunma Uzmanlığı yetkilileri, AKUT Vakfı Başkanı Nasuh Mahruki, AKUT Vakfı 2. Başkanı Saydun Gökşin, AKUT Vakfı yetkilileri ve gönüllüler katıldı. Protokole göre belediye,  Türkiye’deki ve ilçedeki doğal afetlere müdahalede bulunulması, ilçedeki afet merkezinin yeniden yapılandırılması ve ilçedeki gönüllülere eğitim verilmesi gibi kapsamlı çalışmaları AKUT ile yürütme kararı aldı.

“İLK ADIMI BİZ ATIYORUZ”

İmza töreninde konuşan Belediye Başkanı Ali Kılıç, “Bir ülke gerçeğimiz var, İstanbul gerçeğimiz var, Maltepe gerçeğimiz var. Ülkemiz fay hattı üzerinde ama ne yazık ki yıllardır yaşanan tüm acı tablolara rağmen gerekli tedbirler alınmıyor. Maltepe Belediyesi bu aşamada bir adım atarak önce kendi bünyesinde bir arama kurtarma ekibi kurmuştur. Arkadaşlarımız İzmir’deki son deprem başta olmak üzere birçok çalışmada görev aldılar, ellerinden geldiğince katkı sundular ancak gördüğümüz şu ki bu süreci daha profesyonel kadrolarla birlikte planladığınız da amacınıza ulaşmış oluyorsunuz. Beğenerek çalışmalarını takip

ettiğimiz AKUT, sadece ülkemiz içerisinde değil ülke sınırları dışında da, dünya çapında başarılı işlerin altına imza atıyor. Dolayısıyla Maltepe Belediyesi olarak böyle bir kurum yanımızdayken bu kurumla birlikte planlamalar yapmanın doğru olduğunu düşündük.” dedi.

“TOPLANMA ALANLARINI ÇOĞALTACAĞIZ”

Konuşmasında Maltepe’nin her gün biraz daha nüfusunun arttığına dikkat çeken Ali Kılıç şunları söyledi: “18 mahallemizde toplam 55 adet toplanma toplanma alanımız var. Bu sayıları çoğaltmak mümkün. Gördüğümüz kadarıyla birçok hemşerimiz bu toplanma alanlarının nerede olduğunu bilmiyor. Dolayısıyla 18 mahallede çalışma yapmamız, ekipleri kurmamız, gönüllüler ordusu oluşturmamız gerekiyor. Biliyorsunuz bu tür durumlarda ülkemizde daha çok kaos yaşanıyor. İşte AKUT gibi profesyonel bilgisi olan kurumlar var. Maltepe Belediyesi olarak bu işbirliği protokolünü imzalayıp ilçemizden başlayarak bu çalışmayı özellikle ön plana çıkarıp hemşerilerimize hizmetimizi sürdürmek istiyoruz. Anadolu Yakası’ndaki bizlerin de üzerinde bulunduğu bu bölgeler, fay hattının üzerinde bulunuyor. İnşallah acı tablolarla karşılaşmadan alacağımız tedbirlerle bu afetlerin önüne geçebiliriz. Emeği geçen bütün arkadaşlarıma ve Nasuh Bey’e çok teşekkür ediyorum. Hayırlı olsun.”

NASUH MAHRUKİ’DEN BAŞKAN KILIÇ’A TEŞEKKÜR

Törende söz alan AKUT Derneği Başkanı Nasuh Mahruki ise, “Türkiye ve İstanbul, depremle iç içe yaşamayı öğrenmek zorunda olan bir ülke ve şehir. İstanbul’da beklenen deprem 7.5 büyüklüğünde ve yapılan modellemelere göre de 108 bin ağır hasarlı, 200 bin kadar orta hasarlı binanın olması bekleniyor. Bu, insanların yaşamını etkileyecek çok ciddi bir travma. Aslına bakarsanız 17 Ağustos depreminden çok daha kötüsünü bekliyoruz. Çünkü o güne göre nüfus yoğunluğu çok daha fazla, yapı stokları en az bir o kadar kötü. Ayrıca çok sayıda sığınmacı var. Dolayısıyla bir doğal afet karşısında İstanbul halkının incinebilirlik düzeyi çok yüksek. Bunları hep birlikte, el birliği ile azaltmak durumundayız. Yerel yönetimlerin, sivil toplum kuruluşlarının, AKUT Vakfı gibi uzman kuruluşların işbirlikleri ile vatandaşa çok daha fazla hizmet verebiliriz. Belediyenin elinde, devletin elinde bambaşka kabiliyetler ve sorumluluklar var. Özel sektörün elinde yine aynı şekilde bambaşka kendine özgü kabiliyetler var. Yani bilgi birikimi var, tecrübe var. Bu üçlü sacayağını oturttuğumuz andan itibaren herkes kazanır.  Maltepe Belediyesi ile bugün belediyenin bu konudaki kapasitesini arttırma projesi için bu protokolü öncelikli olarak ele alıyoruz. Arama kurtarma ekipleri yetiştirilmesi, acil durum yönetim sistemlerinin revize edilmesi için işbirliğine gidiyoruz. Yani Maltepe Belediyesi’ni İstanbul depremine yönelik olarak tüm yöneticileriyle bir kaç kademe daha yukarı taşımaya, daha donanımlı ve daha hızlı olacak bir hale getirmeye çalışıyoruz. Bunun bir sonraki aşaması bunu tüm mahallelere yansıtmak ve halkı eğitmek olacak. Ben Ali Başkana, Maltepe Belediyesi çalışanlarına, yetkili tüm amir ve personeline duyarlılıkları ve AKUT Vakfı gibi uzman bir kuruluşlar işbirliği yapıyor oldukları için teşekkür etmek istiyorum. İşbirliğimiz daha da artacak” diye konuştu.  

ARAMA-KURTARMA EĞİTİMLERİ VERİLECEK

Tören sonrası bilgi veren Maltepe Afet Eğitim Merkezi yetkilileri, Aydınevler’de Afet ve Acil Durum Koordinasyon Merkezi’nin inşaatına başlandığını, doğal afetlerin bu merkezden kontrol edileceğini ifade etti. Ayrıca ekipler, 2020 yılında açılan Maltepe Afet Eğitim Merkezi’nin salgın sonrası yeniden aktif hale getirilerek mahallelerde afet gönüllüleri oluşturmak amacıyla temel arama kurtarma, güvenli yaşam, yangın güvenliği ve ilk yardım gibi eğitimler verileceğini de sözlerine ekledi.  

 

Yorum Yazın

'Yoksullukta, enflasyonda, işsizlikte Avrupa birincisiyiz...'

Mestan Özcan 2 vekil maaşıyla geçinemiyormuş

Boşanmış Bir Çiftin Komik ve Duygusal Hikâyesi Geliyor!

Ümraniye’nin Trafik Yükünü Hafifletecek Dev Yatırım

'Orta Koridor ve Kalkınma Yolu önemli'

Erbakan Belediye Başkanlarının AK Parti'ye geçmesinin nedenini açıkladı

'İktidar, komisyon dışında tek bir pratik adım atmadı'

First Quantum Minerals, Türkiye'den çıkıyor

Her gün ortalama 330 esnaf kapısına kilit vurdu

Ben Adanalıyım, Silivri’de ne işim var?

Camide kan donduran vahşet

Suriye protestolarına polis müdahalesi Meclis gündeminde

Nefise Karatay'ın son hali gündem oldu

'İran saldırırsa vururuz'

Beyaz eşyada yurt içi ve İhracat satışları düştü

'Ters kelepçe takıldı, görevden uzaklaştırıldım'

Yüksek maaş alanlara beyan zorunluluğu

ABD'de tüketici güveni 2014'ten bu yana en düşük seviyede

'İsmailağa'nın nal topladığı belgelenmiştir'

'Şara, çok saygın Cumhurbaşkanı'

'Devlet içinde devlet olmaz'

Elektrikte yüzde 20 zam yolda

İstanbullular kart borcuna ve temel gıdaya yetişemedi

'Tutuklanması gereken bir sanık VIP’ten giriyorsa bu adil yargılama mıdır?'

Kozmetik devi 3 firmaya soruşturma

Otomotiv sektöründe kârlılık baskı altında

Keşke duruşmalar canlı yayınlanabilseydi

Ekol TV'ye "kara para aklama" soruşturmasında yeni gelişme

Kentsel dönüşümde kiracıya tazminat yolu açılıyor

İletişim Başkanlığı Ermenistan’a yardım iddialarını yalanladı

Yükleniyor

'İran saldırırsa vururuz'

ABD'de tüketici güveni 2014'ten bu yana en düşük seviyede

'Şara, çok saygın Cumhurbaşkanı'

Düpedüz saygısızlık ve yakışıksız!

Hamaney'in özel bir yeraltı sığınağına geçtiği iddia edildi

'ABD güçlü olabilir ama bizim de onurumuz satılık değil'

'Azerbaycan-Ermenistan bitirdiğim savaşlardan biri'

İspanya, Trump'ın Barış Kurulu davetini reddetti

'Bazen bir diktatöre ihtiyaç duyarsınız'

Avrupa'daki ABD üslerini mi kapatalım?

Nefise Karatay'ın son hali gündem oldu

'Tramvaya asılmak gibi bana da asılmak yasaktır'

'Her kapı çaldığında polis geldi sanıyordum'

Yaren Güldiken kırmızı elbisesiyle sosyal medyayı salladı

Sörften sonra çok daha iyi bir insan oldum

Melisa Döngel'den dikkat çeken paylaşım

Buse Terim sevgilisiyle tatile çıktı!

Yatakta verdiği kareler olay oldu

Eski manken Deniz Akkaya hapse girecek!

Elle Fanning dekoltesiyle zor anlar yaşadı

Otomotiv sektöründe kârlılık baskı altında

Tesla verimlilikte zirvede, BYD sınıfta kaldı, menzil kralı Audi

MG’nin Hybrid+ Teknolojisi Yakında Türkiye’de!

Alfa Romeo’dan takas desteği avantajı

Volvo EX60, yılın ikinci yarısında Türkiye’de

Dijital kanallara güven arttı, kullanıcı sayısı yükseldi

Elektrikli otomobil sayısı 370 bini aştı

2. el otomotiv satışı 2025'te rekor kırdı

Trafik sigortasında primler değişti

'Ürün gamımızı her geçen gün güçlendiriyoruz'

Vicdansız hemşire Bağrıyanık tutuklandı!

Huzurevi fiyatlarında rekor artış

Eczane eczane dolaşmaya son!

ABD, Dünya Sağlık Örgütü'nden resmen ayrıldı

Bütçeyi yutan şehir hastanelerine 6 tane daha ekleniyor

Sıra numarası ekranında "Cübbeli Ahmet" sohbeti açıldı

'Lastiksiz ambulansları gençler bilmez'

Lahmacunda sakatat, peynirde natamisin çıktı

Pestisit ihlalinde dünya ikincisiyiz

Fast food kanseri tetikliyor

Ekol TV'ye "kara para aklama" soruşturmasında yeni gelişme

Hrant Dink'in öldürülmesinin üzerinden 19 yıl geçti

Acun Ilıcalı satış planını KAP'a bildirdi

RTÜK’ten TV kanalları ve dijital platformlara ceza

Haber sitelerine 'Google' darbesi

THY'den gazeteci Ali Kıdık'a uçuş yasağı

Burak Akburak İstanbul'da Gazetecilerle Buluştu

Ege TV kanalı icradan satışa çıkarıldı

'Özgür Basın, Güçlü Toplum Demektir'

Habertürk skandalında tanık ifadesi dengeleri değiştirdi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 19 14 1 4 29 46
2.FENERBAHÇE A.Ş. 19 12 0 7 26 43
3.TRABZONSPOR A.Ş. 19 12 2 5 15 41
4.GÖZTEPE A.Ş. 19 10 3 6 14 36
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 19 9 4 6 9 33
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 19 8 6 5 13 29
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 19 6 4 9 2 27
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 19 6 6 7 -6 25
9.KOCAELİSPOR 19 6 7 6 -3 24
10.CORENDON ALANYASPOR 19 4 5 10 0 22
11.GENÇLERBİRLİĞİ 19 5 10 4 -4 19
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 19 4 8 7 -6 19
13.TÜMOSAN KONYASPOR 19 4 8 7 -8 19
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 19 5 10 4 -14 19
15.KASIMPAŞA A.Ş. 19 3 9 7 -11 16
16.İKAS EYÜPSPOR 19 3 10 6 -14 15
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 19 2 8 9 -21 15
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 19 2 14 3 -21 9