Maltepe’de doğal afetlere karşı dev adım

Maltepe’de doğal afetlere karşı dev adım

Maltepe’de doğal afetlere karşı dev adım
  • A-
  • A
  • A+

Maltepe Belediyesi, Kartal’da meydana gelen 4.2 şiddetindeki depremin ardından harekete geçti. Yıllardır doğal afetlerdeki başarılı kurtarma çalışmalarıyla adından söz ettiren AKUT Vakfı ile protokol imzalayan Belediye Başkanı Ali Kılıç, ilçedeki afet koordinasyon çalışmalarını birlikte sürdürme kararı aldı. İmzalanan protokole göre, ilçedeki gönüllülere eğitim verilmesi ve belediyenin arama-kurtarma biriminin yeniden yapılandırılması sağlanacak.

Maltepe Belediyesi 2020 yılında açtığı Maltepe Afet Eğitim Merkezi’ni yeniden yapılandırmak ve yaklaşan deprem tehlikesine karşı ilçedeki önlemleri arttırmak için harekete geçti. Yıllardır başarılı arama-kurtarma çalışmalarıyla adından söz ettiren AKUT Vakfı ile Cumhuriyet Parkı’nda 8 maddelik bir işbirliği protokolü imzalandı. İmza törenine Belediye Başkanı Ali Kılıç, Sivil Savunma Uzmanlığı yetkilileri, AKUT Vakfı Başkanı Nasuh Mahruki, AKUT Vakfı 2. Başkanı Saydun Gökşin, AKUT Vakfı yetkilileri ve gönüllüler katıldı. Protokole göre belediye,  Türkiye’deki ve ilçedeki doğal afetlere müdahalede bulunulması, ilçedeki afet merkezinin yeniden yapılandırılması ve ilçedeki gönüllülere eğitim verilmesi gibi kapsamlı çalışmaları AKUT ile yürütme kararı aldı.

“İLK ADIMI BİZ ATIYORUZ”

İmza töreninde konuşan Belediye Başkanı Ali Kılıç, “Bir ülke gerçeğimiz var, İstanbul gerçeğimiz var, Maltepe gerçeğimiz var. Ülkemiz fay hattı üzerinde ama ne yazık ki yıllardır yaşanan tüm acı tablolara rağmen gerekli tedbirler alınmıyor. Maltepe Belediyesi bu aşamada bir adım atarak önce kendi bünyesinde bir arama kurtarma ekibi kurmuştur. Arkadaşlarımız İzmir’deki son deprem başta olmak üzere birçok çalışmada görev aldılar, ellerinden geldiğince katkı sundular ancak gördüğümüz şu ki bu süreci daha profesyonel kadrolarla birlikte planladığınız da amacınıza ulaşmış oluyorsunuz. Beğenerek çalışmalarını takip

ettiğimiz AKUT, sadece ülkemiz içerisinde değil ülke sınırları dışında da, dünya çapında başarılı işlerin altına imza atıyor. Dolayısıyla Maltepe Belediyesi olarak böyle bir kurum yanımızdayken bu kurumla birlikte planlamalar yapmanın doğru olduğunu düşündük.” dedi.

“TOPLANMA ALANLARINI ÇOĞALTACAĞIZ”

Konuşmasında Maltepe’nin her gün biraz daha nüfusunun arttığına dikkat çeken Ali Kılıç şunları söyledi: “18 mahallemizde toplam 55 adet toplanma toplanma alanımız var. Bu sayıları çoğaltmak mümkün. Gördüğümüz kadarıyla birçok hemşerimiz bu toplanma alanlarının nerede olduğunu bilmiyor. Dolayısıyla 18 mahallede çalışma yapmamız, ekipleri kurmamız, gönüllüler ordusu oluşturmamız gerekiyor. Biliyorsunuz bu tür durumlarda ülkemizde daha çok kaos yaşanıyor. İşte AKUT gibi profesyonel bilgisi olan kurumlar var. Maltepe Belediyesi olarak bu işbirliği protokolünü imzalayıp ilçemizden başlayarak bu çalışmayı özellikle ön plana çıkarıp hemşerilerimize hizmetimizi sürdürmek istiyoruz. Anadolu Yakası’ndaki bizlerin de üzerinde bulunduğu bu bölgeler, fay hattının üzerinde bulunuyor. İnşallah acı tablolarla karşılaşmadan alacağımız tedbirlerle bu afetlerin önüne geçebiliriz. Emeği geçen bütün arkadaşlarıma ve Nasuh Bey’e çok teşekkür ediyorum. Hayırlı olsun.”

NASUH MAHRUKİ’DEN BAŞKAN KILIÇ’A TEŞEKKÜR

Törende söz alan AKUT Derneği Başkanı Nasuh Mahruki ise, “Türkiye ve İstanbul, depremle iç içe yaşamayı öğrenmek zorunda olan bir ülke ve şehir. İstanbul’da beklenen deprem 7.5 büyüklüğünde ve yapılan modellemelere göre de 108 bin ağır hasarlı, 200 bin kadar orta hasarlı binanın olması bekleniyor. Bu, insanların yaşamını etkileyecek çok ciddi bir travma. Aslına bakarsanız 17 Ağustos depreminden çok daha kötüsünü bekliyoruz. Çünkü o güne göre nüfus yoğunluğu çok daha fazla, yapı stokları en az bir o kadar kötü. Ayrıca çok sayıda sığınmacı var. Dolayısıyla bir doğal afet karşısında İstanbul halkının incinebilirlik düzeyi çok yüksek. Bunları hep birlikte, el birliği ile azaltmak durumundayız. Yerel yönetimlerin, sivil toplum kuruluşlarının, AKUT Vakfı gibi uzman kuruluşların işbirlikleri ile vatandaşa çok daha fazla hizmet verebiliriz. Belediyenin elinde, devletin elinde bambaşka kabiliyetler ve sorumluluklar var. Özel sektörün elinde yine aynı şekilde bambaşka kendine özgü kabiliyetler var. Yani bilgi birikimi var, tecrübe var. Bu üçlü sacayağını oturttuğumuz andan itibaren herkes kazanır.  Maltepe Belediyesi ile bugün belediyenin bu konudaki kapasitesini arttırma projesi için bu protokolü öncelikli olarak ele alıyoruz. Arama kurtarma ekipleri yetiştirilmesi, acil durum yönetim sistemlerinin revize edilmesi için işbirliğine gidiyoruz. Yani Maltepe Belediyesi’ni İstanbul depremine yönelik olarak tüm yöneticileriyle bir kaç kademe daha yukarı taşımaya, daha donanımlı ve daha hızlı olacak bir hale getirmeye çalışıyoruz. Bunun bir sonraki aşaması bunu tüm mahallelere yansıtmak ve halkı eğitmek olacak. Ben Ali Başkana, Maltepe Belediyesi çalışanlarına, yetkili tüm amir ve personeline duyarlılıkları ve AKUT Vakfı gibi uzman bir kuruluşlar işbirliği yapıyor oldukları için teşekkür etmek istiyorum. İşbirliğimiz daha da artacak” diye konuştu.  

ARAMA-KURTARMA EĞİTİMLERİ VERİLECEK

Tören sonrası bilgi veren Maltepe Afet Eğitim Merkezi yetkilileri, Aydınevler’de Afet ve Acil Durum Koordinasyon Merkezi’nin inşaatına başlandığını, doğal afetlerin bu merkezden kontrol edileceğini ifade etti. Ayrıca ekipler, 2020 yılında açılan Maltepe Afet Eğitim Merkezi’nin salgın sonrası yeniden aktif hale getirilerek mahallelerde afet gönüllüleri oluşturmak amacıyla temel arama kurtarma, güvenli yaşam, yangın güvenliği ve ilk yardım gibi eğitimler verileceğini de sözlerine ekledi.  

 

Yorum Yazın

Asgari ücret açıklandı Marketlerde etiketler yenilendi

Ümraniye Müzik Akademisi'nden 784 öğrenci faydalanıyor

'İktidar yoksulluğu resmileştirdi'

“Artık bu düzenin değişme vakti gelmiştir”

'2026 geçim yılı değilse, seçim yılıdır!'

"Ülke ve millet olarak daha fazlasını yapabiliriz"

AİHM, Osman Kavala davasında süreci hızlandırdı

Asgari ücret 28 bin 75 TL olarak açıklandı

'Zam üstüne zam yapmak, vatandaşı soymaktır'

'Bu uyuşturucunun baronunu koruyanlar kim'

Hülya Avşar'dan olay kaza açıklaması

Siirt'de polis hastaneyi 2 ay takip etti, 30 kişi gözaltında

Yeni düzenleme faturaları kabartacak

AYM’den çakar cezalarına net ayrım

CHP olmadan süreç ilerlemez

Köprü ve otoyol ücretlerine zam geliyor

Yasal düzenlemeler ve Meclis komisyonu gündemde

İktidarı savunma işi, yandaş gazetecilere terk edilmiş durumda

Uyuşturucuda bağımlı sayısı 15 milyona dayandı

Türkiye, Avrupa’nın en büyük 5’inci otomobil pazarı

Şile Belediyesi'ne 2. dalga operasyon!

Nafia Tanrıverdi iddialı tarzıyla gündemde

3 harfli markette skandal!

Mali müşavirler soruşturmasında 21 tutuklama

'Bir ülkede iki ordu, silahlı güç olmaz'

'Vergide adalet, barınma, eğitim, emekli maaşları...'

'Şahsıma yönelik bir algı operasyonu'

Tavşan kanı çay hilesi ortaya çıktı

CHP, emekli ve memurlara yakacak yardımı yapılmasını istedi

Anayasamızın ilk dört maddesi tartışmaların dışında

Yükleniyor

Gazze’de can kaybı 70 bin 937’ye yükseldi

'Epstein, 14 yaşındayken beni Trump'ın evine götürdü'

İsrail gazı dünyaya Mısır üzerinden satılacak

Bulgaristan'da hükümet istifa etti

Epstein’in istismar ağı ingiltere’ye de uzandı

Gazze’de can kaybı 70 bin 654’e yükseldi

'10 Mart Anlaşması, Yeni Suriye’nin temelidir'

AB ülkelerinden Rusya'nın varlıklarını dondurma kararı

'Rusya'nın bir sonraki hedefi biziz'

Bulgaristan Başbakanı Jelyazkov istifa etti

Hülya Avşar'dan olay kaza açıklaması

Nafia Tanrıverdi iddialı tarzıyla gündemde

Takipçi sayısına göre rol verilmesine isyan etti

'Kısa zamanda ülkeme döneceğim'

Danla Bilic gözaltı sonrası sessizliğini bozdu

Pelin Akil hakkında bomba iddia!

İpek Filiz Yazıcı'nın kombinine yorum yağdı

'Bir an önce anne olmak istiyorum'

Bonnie Blue 17 erkekle birlikte gözaltına alındı

Helin Kandemir'in mutluluğu yarım kaldı

Türkiye, Avrupa’nın en büyük 5’inci otomobil pazarı

Otomobil piyasasında fiyatlar eridi araçlar elde kaldı

Otomotiv satışlarında kasım rakamları açıklandı

BYD Türkiye'yi oyalıyor mu?

Danıştay, 10 yıllık 'bekleme şartı'nı durdurdu

Yeni Tonale ABD’de ilk kez sahneye çıktı!

Otomobil fiyatlarına büyük zam!

Tüketici parasını icra yoluyla aldı

Otomobil piyasasında yeni kriz endişesi

Mitsubishi Türkiye'den çekildi

Siirt'de polis hastaneyi 2 ay takip etti, 30 kişi gözaltında

Tavşan kanı çay hilesi ortaya çıktı

Kalp sağlığını korumak için 8 öneri

Türkiye ekmek tüketiminde dünyanın en tepesinde

Küfür etmek fiziksel performansınızı artırıyor, sağlığa iyi geliyor!

Acil gelen hasta'dan 120 bin lira istediler

Türkiye diyabette de Avrupa’nın zirvesinde

Mutasyona uğrayan H3N2 virüsü Türkiye'ye giriş yaptı

'Sağlık sistemi bir kültürdür; piyasanın görevi değil, Bakanlığın görevidir'

14 Dernekten Kronik Hastalıklarda Önemli Mesaj

İktidarı savunma işi, yandaş gazetecilere terk edilmiş durumda

YGD Yeni Yıla İki Büyük Ödül Organizasyonuyla Giriyor

Gazeteci Zihni Çakır tutuklandı

'Gazetecilik hiçbir ahlaksızlığın vesilesi olamaz'

Rümeysa Cebeci 'uyuşturucu' soruşturmasında tutuklandı

Ela Rümeysa Cebeci, Hamza Cebeci'nin yeğeni çıktı

Medya devi GAİN'e operasyon!

Mehmet Akif Ersoy'un uyuşturucu testi pozitif

Akit TV ekranlarında asgari ücretli ve emekli isyanı!

Mehmet Akif Ersoy'dan 'siyasi operasyon' açıklaması

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 17 13 1 3 27 42
2.FENERBAHÇE A.Ş. 17 11 0 6 25 39
3.TRABZONSPOR A.Ş. 17 10 2 5 13 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 17 9 3 5 12 32
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 17 8 4 5 8 29
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 17 6 4 7 2 25
7.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 17 6 6 5 9 23
8.KOCAELİSPOR 17 6 6 5 -2 23
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 17 6 6 5 -6 23
10.CORENDON ALANYASPOR 17 4 4 9 1 21
11.GENÇLERBİRLİĞİ 17 5 9 3 -3 18
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 17 4 7 6 -4 18
13.TÜMOSAN KONYASPOR 17 4 8 5 -8 17
14.KASIMPAŞA A.Ş. 17 3 8 6 -10 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 17 4 10 3 -15 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 17 2 6 9 -17 15
17.İKAS EYÜPSPOR 17 3 10 4 -14 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 17 2 12 3 -18 9