Mardin Valisi’nden ‘hediye’ açıklaması

Mardin Valisi’nden ‘hediye’ açıklaması

Mardin Valisi’nden ‘hediye’ açıklaması
  • A-
  • A
  • A+

Yaman, “Şehre gelen heyetlere zaman zaman bu şehirde üretilen telkari gibi ürünler, rozetler sembolik olarak veriliyor. Bunlar da çok yüksek meblağlar değil. Bundaki amaç terörle olan mücadeleyi sekteye uğratmak, teröre destek veren unsurlara destek vermek ve bir şekilde terör adına itibar suikastı yapmaktır. Buna müsaade etmeyeceğiz. Söylenen her şey yalan ve yanlış. Oradaki faturaların hepsi heyetlere verilen sembolik hediyeleri ihtiva eden faturalardır. Ekinde teklif mektupları onaylar var. Bunların hepsi de Sayıştay tarafından hem de mülkiye başmüfettişliği tarafından incelendi. Türkiye´de en az ödeneği kullanan büyükşehir belediye başkanvekiliyim. Bu da teftiş raporunda var. Devlet büyüklerimize hiçbir özel hediye verilmemiştir. Zaten görülecektir. Bir algı yapılıyor. Bu algıda dosya tamamen verilse ortaya çıkacak” dedi.

‘ZİYARETLERDE ÇEKİLEN FOTOĞRAFLAR KAMUOYUNA YANLIŞ AKSETTİRİLİYOR’

Vali Yaman, bazı bakanların esnaf ziyareti sırasında çekilen fotoğrafların kamuoyuna yanlış aksettirildiğini, HDP’li Ahmet Türk’ün, görevden alınmasının ardında bu iddiaları gündeme getirdiğine dikkat çekerek, “O dönemde bunlar söylenmedi. O dosyalar incelendiğinde hiçbir devlet büyüğümüze ve başta Cumhurbaşkanımız, İçişleri Bakanlığımız ve diğer bakanlarımız olmak üzere hiçbir özel hediye yoktur. Cumhurbaşkanımızın ve bakanlarımızın bölgeye olan ilgisi ile 1,4 trilyon yatırım yapıldı. Bölgede huzur hakim. Bu bazılarını rahatsız etti. Birkaç gündür kamuoyunda bir algı yürütülmeye çalışıyor. Şimdi şunu söylemek lazım bölgeye gelen devlet büyükleri, sivil toplum kuruluşlarını, esnafı, kanaat önderlerini evlerinde iş yerlerinde ziyaret ediyor. Bu ziyaretlerde çekilen fotoğraflar kamuoyuna yanlış aksettiriliyor” diye konuştu.

‘HDP’LİLERİN İŞTEN ÇIKARDIĞI ŞEHİT YAKINLARI DÜN İTİBARİYLE İŞLERİNE BAŞLADI’

HDP’li Ahmet Türk yönetimi döneminde belediyeden çıkarılan şehit yakınları, terörist cenazeleri ve evlerinin ziyaret edildiği konularına da değinen Vali Yaman şunları söyledi: “Malum örgüte müzahir olan siyasiler buraya geldiklerinde terörist cenazelerini, teröre destek vererek kurum ve aileleri geziyorlar. Hiç bundan kendileri bahsetmiyorlar.

Sayın Cumhurbaşkanımız teveccüh gösterdiler bakanımız da onayladı, 19 Ağustos itibari ile Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili olarak göreve başladım. Görevden alınan ve akrabası olan 8 kişi ve kendi onlarca kişiyi işe almıştı. Bunları işten çıkardım. Gariban işçileri şehit ailelerini ve yakınlarını işten çıkarmıştı. Bunları dün itibari ile işe başlattık. Hiç ihtiyacı olmayan tek özelliği belediye başkanın soyadını taşıyan ve akrabası onlarca kişiyi de görevden aldık. Yine belediyenin şirketine 22,5 yılla yargılanmış cezaevinden çıkmış şahsı getirmiş onu da görevden aldık. Artık

Mardin Büyükşehir Belediyesi’nde teröre destek veren hiçbir unsuru belediyede barındırmayacağız. Halkın vergilerinden sağlanan bütçe halka harcanacak diye söyledik. Bundaki amaç, terörle olan mücadeleyi sekteye uğratmaktır. Bir şekilde bu insanlara işe alacaksın, bu şehre dikili bir ağacı bile yok. 3 yıldır buradayım sadece konuşuyor. Şehrin hiçbir ortak organizasyonunda bulunmuyor. Şehrin ne milli ne dini bayramlarında var. Bu 5 aydır bu evraklar elindeydi madem sıkıntı vardı neden söylemedin. Görevden alındın. Çünkü örgüt büyük bir kalesini kaybetti. Sen Mardin Büyükşehir belediyesinde çalışan işçinin mesaisine göz dikeceksin, Nusaybin ve ilçelerde kendi araçlarına talimat verecek çukurlar açacaksın alt yapıyı darmadağın edeceksin. Dağda akrabası olanları belediyede işe alacaksın. Bir algı yürütülüyor. Ne bu algıya müsaade edeceğiz ne de söyledikleri doğru. Mardin Büyükşehir Belediyesi olarak teröre müzahir unsurlar artık barındırılmayacak. Bu vatandaşın belediyesinde onlarla birlikte güzel çalışmalar yapacağız.”

HEDİYE ALIMLARINA İLİŞKİN VALİLİKTEN YAZILI AÇIKLAMA

Mardin Valiliği’nce, Cumhurbaşkanı ve bazı bakanlara hediyeler verildiğine ilişkin yapılan yazılı açıklamada, Mardin’i ziyaret eden devlet büyükleri ile birlikte gelen heyetlere sembolik hediyeler verildiği belirtildi. Açıklamada şöyle denildi: “Bazı basın yayın organlarında ve sosyal medya mecralarında devlet büyüklerimize ve İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’ya görevlendirme yapılan Mardin Büyükşehir Belediyesi’nden hediyeler aldığına dair kamuoyunda yanlış bir algı oluşturmaya yönelik asılsız haberlerin yer aldığı görülmüştür. İlimizi ziyaret eden, devlet büyüklerimize hiçbir zaman kişiye özel hediye takdimi olmamıştır. Şehrimizi ziyaret eden devlet büyüklerimizle birlikte gelen heyetlere ilimizde üretilen ve şehrimizin kültürünü ve tarihini sembolize eden tanıtan sembolik hediyeler verilmiştir. Ayrıca adı geçen işyeri sahibinin babasının daire başkanı yapıldığına ilişkin yalan haberler yer almıştır. M. Ata Altun isimli personel emeklidir ve hakkında yeni bir işlem yapılmamıştır.”

‘İÇİŞLERİ BAKANI SOYLU, BELEDİYEYİ ZİYARET ETMEMİŞ’

Bakan Soylu’nun Mardin Büyükşehir Belediyesi’ni hiçbir şekilde ziyaret etmediği belirtilen açıklamada, şöyle denildi: “Terörle mücadele gelinen son noktada güven ve huzur ortamı sağlanmıştır. İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu ilimizde yapılan terörle mücadele ve operasyonlar ile huzur sağlanan ve vatandaşlarımızın yüzünün güldüğü ortamda esnaf ziyaretleri yaparak vatandaşlarımız ve esnaflarımızla bir araya gelmiştir. İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’nun yaptığı bir esnaf ziyaretinin fotoğrafının kullanılması ahlaksızlıktır. Yapılan her türlü iş ve işlem denetime tabidir ve denetlenmektedir. Belediye Başkanlığı Vekilliği dönemi içerisinde gerçekleşen tüm iş ve işlemler de denetime tabi olmuştur. Sayıştay, Adli Makamlar ve İçişleri Bakanlığı Teftiş Kurulu Başmüfettişleri tarafından denetlenmektedir. Sayıştay marifetiyle de yıllık olarak denetimler yapılmıştır. Çıkan haberlerde dikkat çeken hususun, Mardin ve bölgede yapılan terörle mücadele ve terörün önlenmesine yönelik yapılan faaliyetleri engellemeye çalışma, huzur ve güven ortamını bozmaya yönelik algı oluşturma ve teröre destek verenleri yeniden cesaretlendirmeye yönelik olduğudur. İftar sofralarını da iftiralarına dahil eden bu anlayış, terör örgütüne destek vermek, terör örgütüne yardım ve yataklık etmek, belediye imkanlarını terör örgütüne aktarmak, emniyet ve jandarma binalarının bombalanarak şehitler verilmesine belediye araç ve imkanlarını kullanarak sebep olmaktan, hatta çalıştırdıkları emirlerindeki işçi ve personelin ücretlerinden ve fazla mesailerinden kesinti yaparak fayda sağlamak ve terör örgütüne para aktarmak iddiaları ile haklarında yürütülen soruşturmalar nedeniyle açığa alınan Büyükşehir Belediye Başkanları, İl Belediye Başkanları, İlçe ve Belde Belediye Başkanları yerine görevlendirilen Belediye Başkan Vekillikleri döneminde yapılan ve yapılacak hizmetleri itibarsızlaştırma ve karalama kampanyası sürdüreceğini göstermektedir. Şu bilinmelidir ki, Mardinli hemşehrilerimiz kimin ne olduğunu çok iyi bilmektedir, terör, kültürü öldürür, çocuk öldürür, karakter suikastçiliği de yapar.”

Öte yandan hediyelerin alındığı iddia edilen iş yeri yetkilileri iddialara yönelik açıklama yapmadı.

Yorum Yazın

Aslı Sümen pozlarıyla sosyal medyayı salladı

Nafaka konusunda yeni düzenleme olacak

Balıkesir depreminde de GSM hatları kilitlendi

Balıkesir'deki deprem için hangi uzman ne dedi?

İstanbul'un 22 ilçesi karanlığa gömülecek

70 yıllık dev silah şirket iflasın eşiğinde!

Ümraniye’de kan bağışı seferberliği başlatıldı

'Türk yerine Türkiyeli denmek isteniyor' gibi iddialar fikri sabotajdır

Hakan Taşıyan ve Hazin Karadayı yıllar sonra sahnelere dönüyor

'Artık kimse yargı bağımsızlığı, adil yargılama masalını anlatmasın!'

Nifak tohumları sonsuza dek sökülüp atılacak

Servis ücreti nasıl iade alınır?

Rezervler yetersiz, TL değerli ve dış şoklara karşı savunmasız

Türkiye eğitim harcamasında OECD listesinin sonunda

PKK'nın silah yakması 'Bir daha kullanmayacağız' demektir

Marmara Denizi depremi küçültüyor

İstanbul'da barajlardaki doluluk oranı yüzde 49.12 oldu

Batı illerinde CHP ile AK Parti arasındaki ciddi fark var

İstanbul’dan Gazze’ye dayanışma yürüyüşü

Et ürünlerinde domuz ve tek tırnaklı eti bulundu

Dünya Bankası'ndan İstanbul'a 650 milyon dolarlık kredi

Türk siyaseti psikolojik bir eşiği daha aştı

Memur ve emekli zamları için ilk teklif 15 Ağustos'ta

Emlakçılara haksız fiyat cezası

MHP'den çözüm süreci açıklaması

İzBB soruşturmasında tahliye kararı veren hakimlerin de yeri değiştirildi

Almanya'dan Türkiye'deki 4 kente seyahat uyarısı!

Diyanet iktidarı bile çileden çıkardı!

Kendi kurduğum partiyi kendi isteğimle bıraktım

TÜRKİYE 2025 TURİZM SEZONU RAPORU

Yükleniyor

Almanya'dan İsrail'e silah ambargosu

Trump-Rusya soruşturması yeniden gündemde

Netanyahu Gazze’yi topyekûn işgal etme kararı aldı

Trump, rakamları beğenmedi istatistik başkanını kovdu

Biz İsrail ya da İran değiliz

New York'ta köpekler artık yasal olarak aile üyesi sayılacak

Brüksel mahkemesinden İsrail'e askeri sevkiyat yasağı

İsrail, Suriye de Cumhurbaşkanlığı sarayı ve genelkurmay binasını vurdu

AB’den İsrail’e yaptırım uyarısı

Trump dünyayı değiştirmek için 'Deli Adam Teorisi'ni kullanıyor

Aslı Sümen pozlarıyla sosyal medyayı salladı

'Evli oyuncunun tacizine uğradım'

Ebrar Karabakan tatilin tadını çıkarıyor

Pelin Akil bikinisiyle poz verdi!

Zeynep Bastık mankenlere meydan okudu

Özgü Kaya'dan iddialı paylaşımlar

Demet Özdemir üstünü çıkarıp arkasını döndü

Şahin'den havuz kenarında üstsüz poz!

Mine Tugay da soluğu yaz tatilinde aldı

Özgü Kaya sarı bikinisiyle tatilin keyfini çıkarıyor

BYD, Tarihi Bir Başarıya İmza Attı

Otomobilde ek vergi talep eden bayilere 684 bin TL ceza

Togg fiyatlarına ÖTV zammı

Sigaraya 1 ayda ikinci zam

Türkiye yatırım cazibesini kaybetti...

Akaryakıt ve taşıt vergilerine yeni düzenleme

BYD'nin Manisa'daki fabrikasında hâlâ faaliyet yok

TOFAŞ, Bursa fabrikasında üretime ara verecek

Elektrikli araç satışları dizeli geçti

Erdoğan, TOGG T10F’i test etti

'Esrar yerine kenevir demek durumu masumlaştırmıyor'

Yüzlerce paket küflenmiş tost peyniri bulundu

Türk markalı zeytinyağında kanserojen madde alarmı

Sıcak Çarpması Hayati Tehlike Oluşturabilir!

Kozmetik ürünlerinde astım riski yüzde 47 artıyor

Enerji içecekleri tehlike saçıyor

Temmuz sıcağında devlet hastanesinde klima skandalı

Uzayan yangın sezonu solunum sağlığımızı da tehdit ediyor

İstanbul'da görünürlüğü artan keneler zararsız

Uzmanlar Diş Sağlığına Karşı Uyarıyor

Fatih Altaylı'nın YouTube kanalına erişim engeli kararı

Yerel Medya Can Çekişiyor

'Eleştiri, teröre yardım sayılmaz'

CHP neye alet edilmek isteniyor?

Hakan Kural, Gurme TV’nin Marka Stratejisini Üstleniyor

YGD, ‘Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı bir kahvaltı ile kutladı

'Makam odasına özel tuvalet yaptırdığı' haberini yapan iki gazeteci gözaltına alındı!

Gazze’de gazetecilerden açlık grevi

TRT Genel Müdürü Zahid Sobacı, A takımını yeniledi!

Adalet bir şekilde tecelli eder, kimse dertlenmesin

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2