EĞİTİM
EĞİTİM HaberleriMentorluk çalışmaları ödül getirdi
Mentorluk çalışmaları ödül getirdi
- A-
- A
- A+
3 bin 994 aday arasından seçilen, 24 il ve 15 üniversiteden toplam 59 genç, TEV Üstün Başarı Bursu’nu almaya hak kazandı. Böylelikle bu yıl burstan yararlanacak genç sayısı 213’e yükseldi.
Türkiye’de en yüksek meblağdaki eğitim bursu
Türkiye’de verilen en yüksek miktarlı burs olma özelliğine sahip olan TEV Üstün Başarı Bursu ile öğrencilere ayda 1.400 TL’lik eğitim desteği sağlanıyor. 2007 yılında hayata geçirilen TEV Üstün Başarı Bursu’ndan bugüne kadar toplam 705 genç faydalandı. 2019-2020 eğitimğretim yılında burs alan 59 öğrenciden hukuk, idari bilimler, mühendislik, sağlık bilimleri, sosyal bilimler ve temel bilimler alanlarının yanı sıra 3’ü müzik, 3’ü plastik sanatlar alanında desteğe layık bulundu.
“Ne kadar çok kaliteli insan yetiştirebilirsek, memlekete o nispette hizmet etmiş olacağız”
11 Şubat Salı günü Divan Elmadağ İstanbul’da düzenlenen basın toplantısında konuşan Türk Eğitim Vakfı (TEV) Yönetim Kurulu Başkanı Rona Yırcalı, “Türk Eğitim Vakfı olarak Üstün Başarı Burslarımızla geleceğin liderleri olacak üstün başarılı gençlerimizi destekliyoruz. Bu gençlere yalnızca maddi destek vermekle kalmayıp onları bu üstün başarılarından dolayı onurlandırmayı ve cesaretlendirmeyi amaçlıyoruz. Bugüne kadar 705 gencimiz bu bursa hak kazandı. Türk Eğitim Vakfı’nın ana amacı sıradan olmayan gençlerimizin iyi yetiştirilmesini sağlamak! Onların hak ettikleri noktalara gelmeleri sonucunda ülkemizin geleceği de güvence altına alınmış olacak. Ne kadar çok kaliteli insan yetiştirebilirsek, memlekete o nispette hizmet etmiş olacağımıza inanıyoruz. Bu felsefenin hâlâ kat'î surette geçerliliğini koruduğunu ve bizim için de her zaman yol gösterici olduğunu belirtmek isterim” dedi.
Mentorluk çalışmaları ödül getirdi
Türk Eğitim Vakfı Genel Müdürü M. Yıldız Günay ise gençlere Üstün Başarı Bursu ile birlikte mentorluk desteği de verdiklerini değinerek şunları söyledi: “2015 yılından bu yana, kurucuları TEV bursiyeri olan Mentorink adlı dijital platform vasıtasıyla tüm bursiyerlerimize bu imkanı sağlıyoruz. Yürüttüğümüz mentorluk çalışmaları, bu alanda dünyanın en büyük iki organizasyonundan biri olan EMCC (European Mentoring ve Coaching Council) tarafından ödüle layık görüldü. Bu ödülü Vakfımıza kazandıran Mentorink’in kurucuları Bekir Topaloğlu ve Mahmut Kafkas’ın yanı sıra bize destek veren tüm gönüllü mentörlerimize kalpten teşekkür ediyorum” diye konuştu.
TEV Üstün Başarı Bursu başvuru koşulları
TEV Üstün Başarı Bursu’na, Lisans Yerleştirme Sınavı’nda ilgili puan türlerine göre ilk 5 bine girerek hukuk, idari bilimler, mühendislik, sağlık bilimleri, sosyal bilimler ve temel bilimler alanlarında öğrenim görmeye hak kazanan gençler başvuru yapabiliyor. Ayrıca aynı koşulları sağlayan ve hazırlık sınıfından 1. sınıfa ve 2. sınıfa geçen öğrenciler de bursa başvurabiliyor. Bu öğrencilerin başvuruda bulunabilmesi için hazırlık sınıfını başarıyla geçmesi, 1. sınıfı da en az 3,50 not ortalaması ile tamamlamış olması gerekiyor.
Sanat alanında ise piyano, arp, gitar, yaylı çalgılar, üflemeli ve vurmalı çalgılar ile plastik sanatlar alanlarından 2. sınıfa geçmiş, en az 3,20 ortalamaya sahip öğrenciler burs için başvuru yapabiliyor. Sanat bursiyerleri Devlet Konservatuvarı ve Güzel Sanatlar öğretim üyeleri ile konunun uzmanı ressamlar huzurunda gerçekleşen değerlendirme sonucunda seçiliyor.
'Ülkemizde milyonlar yoksullukla savaşıyor'
Köpek sahibi olmak, kalp hastalığına bağlı ölüm riskini azaltıyor
'Erdoğan içerideki baskıyı gizlemek için jeopolitik kozunu kullanıyor'
Manavgat Belediyesi'nde gözaltı sayısı 40’a yükseldi
HAKMAR'ın sahibi Zeki Doruk hakkında yeniden tutuklama kararı
3,5 milyon vatandaş faturasını ödeyemediği için kömüre mahkum oldu
Yerli Karea Fit Yollara Çıkıyor!
'Normalleşme süreci geride kaldı'
'Türk milletinin İran halkı için ettiği dualar moral kaynağı'
HSK’den Yargıtay’a yeni atamalar
Murat Tüzel’den Prof. Dr. İlber Ortaylı İçin Taziye Mesajı
'Bizim en büyük kalkanımız kardeşliğimizdir'
Aslıhan Karalar yangının çıkış sebebini açıkladı
Yağmur Yüksel'in son hali olay oldu
'İstiklal Marşı’nın Arapça okunması sapkınlıktır'
İflas eden Yeşil GYO’ya kayyum atandı
'Her türlü tehdide karşı hazırlıklıyız'
Ali Koç, İmam Hatip öğrencilerine iftar verdi
Irak'ta Bağdat havalimanına İHA saldırısı
Bu pazar seçim olsa hangi parti ne kadar oy alır
Tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı hayatını kaybetti
'Kanal İstanbul birincil önceliğimiz değil'
Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel gözaltına alındı
Cumartesi motorine ve benzine yeniden dev zam
'Kanunsuz emre uyarak silah almak suçtur'
Türkiye Enflasyonda OECD’den koptu
'Bir ayda 195 bin 576 kişi daha işsiz kaldı'
İmamoğlu’nun 5’inci X hesabına da erişim engeli
'İran füzelerini S-400 neden vurmadı?'
İBB davasında itirafçının iddiasına Davut Gül'den cevap
Yükleniyor






