GÜNCEL
GÜNCEL HaberleriMetin Feyzioğlu'na istifa çağrısı
Metin Feyzioğlu'na istifa çağrısı
- A-
- A
- A+
Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkan Yardımcısı Hüseyin Özbek, Yönetim Kurulu üyeleri Asude Şenol, Sabri Çepik, Filiz Saraç, TBB Başkanı Metin Feyzioğlu’nu istifaya davet etti.
4 isim dilekçelerinde Feyzioğlu’nun Ankara 300 metre kala durdurulan baro başkanlarına destek vermediğini ve bunun sonucunda baro başkanlarının ona arkasını döndüğünü hatırlatarak, “TBB Başkanı, yasa teklifine karşı mücadele eden Barolar ve avukatların mücadelesine gölge etmemeli görevinden istifa etmelidir” dedi.
4 isim dilekçelerinde, ‘barolara ‘böl,parçala, yönet’ formülünü getirmeye çalışıldığını’ ve buna ‘en yüksek şekilde tepki gösterilmesi gerektiğini’ kaydederek, baro başkanlarının değişikliğe karış başlattıkları “Savunma yürüyor” eylemi ile tepkisini ortaya koyduğuna dikkat çekti. Yürüyüşün Ankara’ya 300 metre kala durdurulduğu sırada TBB Başkanı Feyzioğlu’nun kendilerini karşılamadığına yer verilen dilekçede şunların altı çizildi: “Ankara girişinde karşılamak ve bu onurlu mücadeleye destek vermek bir yana, öncesinde yaptığı açıklamalarla yapılanı yok farz ettirmeye yönelik tavrı kabul edilemez niteliktedir. 2 gün boyunca tüm kamuoyu ve meslektaşlarımızda haklı infial yaratan ve Baro Başkanlarımızın maruz kaldığı sıkıntılı süreçte yanlarında olmamıştır.” “Baro Başkanlarının arkasını döndüğü, Barolardan ve kendini seçenlerden kopan, kişisel tutumları ile Barolar nezdinde güven kaybına uğrayan, kendini seçenlerin temsilinden vazgeçmiş bireysel davranmayı hak gören TBB Başkanı'nın yapması gereken en doğru davranış istifa etmektir.Kendisine oy veren kitleden ve önceki çizgisinden hızla uzaklaştığı görüntüsü veren TBB Başkanı, yasa teklifine karşı mücadele eden Barolar ve avukatların mücadelesine gölge etmemeli görevinden istifa etmelidir.”
Bodrum'da fiyatlar çakıldı, turist Avrupa'ya kaçıyor
İçişleri Bakanına dert anlatan çiftçiyi apar topar götürdüler
Özgür Özel hakkında yeni soruşturma başlatıldı
'Hodri meydan, gel Uşak'ta seçime gidelim'
Peynire yüzde 600 zam geldi
Hanelerin yüzde 57’sinde çocuk yok
Epstein mankenleri cinsel ilişkiye zorladı
Operatör değişikliği e-Devlet’e taşınacak
Rus uyduları İran için Türkiye'yi gözetliyor
Trump yönetimine karşı 'Krallara Hayır' protestosu
'Savaşı İran kazanıyor'
'On yıllar sürecek çatışmanın zemini hazırlanıyor'
Mutlu Işıksu AK Parti’den istifa etti
'Bilge Lideri ve MHP’yi örseleyecek davranışlardan kaçınmak gerek'
Yüzde 5 harcamayan, NATO'da söz hakkını kaybedecek!
Bahçeli'den İzzet Ulvi Yönter'in istifasına ilişkin ilk açıklama
'Polis kamerasından paparazi çıkaran düşmüşlüğe lanet olsun!'
Erdoğan, BlackRock CEO’su Larry Fink ile görüştü
Asırlık Türk devi Fişek Hırdavat resmen iflas etti
File Market, yüzde 280 kazançla satmış
'Pamuktan teknolojiye uzanan bir ekosistem kurduk'
UEFA Kupası İstanbul’daki Final Öncesinde Görücüye Çıktı!
SANAT VE BASIN EL ELE: ÜSKÜDAR SANATLA BULUŞTU
Uşak Belediye Başkanı gözaltına alındı
Marmaris Belediyesi’ne gece yarısı polis baskını
Şaban Kazdal Anayasa Mahkemesi üyeliğine seçildi
Kocaeli’de eğlence mekanına kurşun yağmuru
Mehmet Arı, YSK üyeliğine seçildi
A Milli Takımı Play-off finaline yükseldi
Pestisit oranı en yüksek meyve ve sebzeler
Yükleniyor






