Microsoft siber saldırılara karşı uyardı

Microsoft siber saldırılara karşı uyardı

Microsoft siber saldırılara karşı uyardı
  • A-
  • A
  • A+

Microsoft Dijital Suçlar Birimi (Digital Crimes Unit –DCU), müşterilerin verilerini korumak, hassas bilgileri kontrol altında tutmak, yaşlı ve çocukların çevrimiçi ortamda güvenliğini sağlamaya yardımcı olmak için büyük veri analizi, en yeni adli düzenlemeler ve yeni yasal stratejileri birleştiriyor. Birim, her gün 8 trilyondan fazla güvenlik sinyali işliyor ve kullanıcılarını proaktif olarak güvenlik tehditlerinden koruyor. Microsoft Dijital Suçlar Birimi Genel Müdürü Amy Hogan-Burney, Microsoft EMEA Security Series 2020 adlı dijital etkinliklerinin ilkine katılarak bu dönemde şirketlerin ve kullanıcıların siber güvenlikle ilgili dikkat etmesi gereken noktaların altını çizdi.

Salgınla birlikte artan ve çeşitlenen siber saldırılara dikkat çeken Amy Hogan-Burney şunları belirtti: “DCU’da avukat, araştırmacı, veri bilimcisi, mühendis, analist ve iş profesyonellerinden oluşan uluslararası bir ekiple çalışarak dijital suçlarla mücadelede yenilikçi ve etkili adımlar atıyoruz. Dijital suçları araştırırken özellikle suçluların kullandığı altyapılara odaklanıyoruz. Suçluları bulmakla kalmayıp yakalanmalarını da sağlıyoruz. Interpol, Europol, FBI, Dünya Ekonomik Forumu gibi uluslararası özel ve kamu kurumlarıyla ortaklıklarımız ve teknolojimiz ile kendimizi siber suçlarla mücadelede lider bir girişim olarak konumluyoruz. Küresel büyüklükte siber saldırılar, 2016 yılındaki Amerika seçimlerinde olduğu gibi gündeme göre şekillenebiliyor. Şimdi de de tüm dünyanın etkilendiği Covid-19 döneminde dönüşen saldırıları inceliyor ve müşterilerimizin etkilenmemesi için eylemlerde bulunuyoruz. Bu dönemde kişisel ve şirket e-maillerine gelen Covid-19 başlıklı içeriklere özellikle dikkat etmek gerekiyor. Saldırganlar salgın başlıklı içeriklerle kimlik avı yapmaya başladı. Bunları panellerimizden görüp zararlı aktiviteleri durduruyoruz. Ayrıca, uzaktan çalışma arttıkça uzaktan bakım yapacaklarını söyleyip kimlik ve finansal bilgileri ele geçiren saldırılarda da artış görüyoruz. Şunu belirtmek isterim ki Microsoft, pop-up açılır ekranlar ya da telefon üzerinden uzaktan teknik destek sunma talebinde bulunmuyor.”

En gelişmiş teknolojilerle saldırganların yeri tespit ediliyor

Birçok siber suçun e-mail üzerinden kimlik avı ile başladığına ve bunların içinde fidye yazılımlar ya da diğer kötü amaçlı yazılımların da bulunabildiğini söyleyen Hogan-Burney, “Bu yazılımların yayılma yöntemi benzer kalsa da başlıkları ‘Covid-19’ içerdiği için insanların daha çok ilgisini çekiyor. Bunlar genelde ‘Covid-19 ile ilgili yeni bilgiler’ ya da ‘Covid-19 ödemesi’ gibi başlıklarla geliyor. Microsoft olarak müşterilerimizi bu tip saldırılardan ‘Kötü Amaçlı Yazılım İmha Programı’ ile koruyoruz. Programımız, saldırganın IP’sini ve yerini buluyor, altyapısını çökertip kötü amaçlı yazılımların ve botnetlerin işleyişini durduruyor, mümkün olduğu durumlarda o ülkenin adli kurumlarıyla bağlantıya geçip saldırganların yakalanmasını sağlıyor. Bu yöntemle önüne geçtiğimiz global vakalardan biri de yakın zaman önce bankalara da yönlendirilen DDOS saldırıları oldu. Bunun yanında, ‘Siber Tehdit İstihbarat Programımız’ ve yasal kurumların yardımıyla yerini tespit ettiğimiz saldırganların yakalanmasını sağlayıp elde ettikleri bilgileri bilgisayarlarından sildirebiliyoruz.”

Uzaktan güvenli çalışmak için 4 temel öneri

Amy Hogan-Burney, insanların çoğunun kademeli olarak evden çalışmaya devem edeceğini belirterek bunun güvenilir bir dijital ortamda sürmesi için en önemli dört noktaya dikkat çekti. Hogan-Burney, siber saldırılara karşı güvende kalmak için öncelikle şirkete ait VPN’in şirket bilgisayarında herkes tarafından kullanması gerektiğini belirtti. İkinci olarak, iki faktörlü kimlik doğrulama yöntemi her uygulamada kullanılmalı. Ayrıca, gelen her e-maile, içeriğe ve linke yüksek ama ölçülü bir şüpheye yaklaşılması büyük önem taşıyor. Bunları hayata geçirirken tüm işletim sistemi, uygulamalar ve antivirüs yazılımlarının güncellenmiş olması gerekiyor.


 

Yorum Yazın

'Bence savaş büyük ölçüde bitti'

'Türkiye'ye Sevr'i uygulayacaklar'

'İmamoğlu davası Türkiye siyasetinin geleceğini etkileyebilir'

Halkbank ABD ile anlaştı

İsrail ve ABD Türkiye'yi savaşa çekmek istiyor

'İran uyarımıza rağmen yanlış adımlar atıyor'

Mahkeme heyetini eleştiren Özgür Özel'e jet hızıyla soruşturma!

İmha edilen füze parçaları Gaziantep'e düştü

ABD, Adana’daki başkonsolosluğu kapattı

Mahmut Arıkan'dan Azerbaycan'a 'İran' uyarısı

Hâkim salonu germeye, Ekrem Başkan'ı itibarsızlaştırmaya çalıştı

'Çocuklar yılda 180 iş günü okulda olacak'

Ufuk Bayraktar, 8 Mart yürüyüşünde kadınlara laf atıp olay çıkardı!

'Ekonomide çöküş olabilir, seçimler öne alınabilir'

Cem Özdemir, eyalet başbakanı oldu

Vakıf üniversite hastanelerinde vergi muafiyeti kalkıyor

Köfteden çıkan cam parçaları dişini kırdı, dilini kesti

Kadınlar Günü’nde Klasik Otomobillerle Unutulmaz Yarış

Celal Karatüre ilahiyi paraya çevirdi

'Fenerbahçe'nin hakkını kimseye yedirmeyeceğiz'

'Yeliz' savaşların sorumlusu 'Atatürk' dedi!

İnsan Hakları İzleme Örgütü’nden İBB davası raporu

'ABD ile anlaşma istiyorsanız İran'ı vuracaksınız'

Birleşik Arap Emirlikleri İran’a saldırdı

'Diplomasiyi sosyal medyadan yapmıyoruz'

Binlerce dairesi olan Yeşil GYO iflas etti

'Kadına şiddet insanlığa ihanettir'

Ocakbaşında yemeğinden çıkan böcek dudağını ısırdı

'Anayasal haklar idarenin keyfi kararlarıyla kısıtlanamaz!'

'Fatih Terim'e ödemeler yaptım'

Yükleniyor

loading

'Bence savaş büyük ölçüde bitti'

'ABD ile anlaşma istiyorsanız İran'ı vuracaksınız'

Birleşik Arap Emirlikleri İran’a saldırdı

'Diplomasiyi sosyal medyadan yapmıyoruz'

İran savaşı Trump’ı köşeye sıkıştırdı

Amerikan borsaları çöküşe geçti

Kürt gruplardan art arda 'İran'a savaş' ilanı

Trump'ın işi Oval Ofis'te duaya kaldı

Meloni, ABD'nin İran saldırılarına üslerini kapattı

Suriye'den İran'a Azerbaycan kınaması

Yasmin Erbil'den Gülseren Ceylan kararı!

Güzel oyuncudan radikal karar

Derin Talu'dan çok konuşulacak itiraf

'Kalbim sevmeye de, sevilmeye de açık'

Şeyma Subaşı şaşırtmaya devam ediyor

Sydney Sweeney'den yürek hoplatan pozlar!

Sahra Şaş ödül törenine damga vurdu!

Nefise Karatay'ın son hali gündem oldu

'Tramvaya asılmak gibi bana da asılmak yasaktır'

'Her kapı çaldığında polis geldi sanıyordum'

Kadınlar Günü’nde Klasik Otomobillerle Unutulmaz Yarış

Dacia Sandero tahtından indi

'Uzun ömürlü bir kullanım sunuyoruz'

TOGG'un 2025 yılı zararı belli oldu

Fiat Egea'nın üretim ise sona erecek

BYD Türkiye’de 4 modeli birden kaldırdı

İkinci elde yeni dolandırıcılık tuzağı

Çin malı otomobillere talep azaldı

MG’nin HS ve ZS Modelleri Türkiye’de!

Tesla'dan 657 bin TL'lik indirim sürprizi!

Vakıf üniversite hastanelerinde vergi muafiyeti kalkıyor

Ocakbaşında yemeğinden çıkan böcek dudağını ısırdı

Makak Punch ve Güven Arayışı

Yadigar Genç Kanseri Yenmeyi Başardığı Formulü Açıkladı

İşlenmiş gıdaların ultra tehlikeleri

Beyaz ekmek gidiyor, 'tam buğday' geliyor

Harran Üniversitesi Hastanesi'nde rüşvet iddiası

Hastanelerde ilaç operasyonu, 5 gözaltı

Kamu hastanelerinde erişim krizi

Yanlış tercih metabolizmayı yıkıyor…

YGD’den İsrail’e Sert Tepki: Gazetecilik Suç Değildir

'Valiye şemsiye var, gazilere yok' haberine takipsizlik kararı

2025’te 129 basın mensubu öldürüldü

Yalova’nın Marka Değeri İçin Ortak Mesaj

'Mutluyuz, çünkü bu halka yalan söylemedik'

Bürokratın 'özel tuvaletini' yazan gazetecilere dava

Anadolu Medya Çalıştayı Ankara’da Toplandı

AYM, Anadolu Ajansı'nı kusurlu buldu

Ekol TV'ye "kara para aklama" soruşturmasında yeni gelişme

Hrant Dink'in öldürülmesinin üzerinden 19 yıl geçti

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 25 19 2 4 41 61
2.FENERBAHÇE A.Ş. 25 16 0 9 32 57
3.TRABZONSPOR A.Ş. 25 16 3 6 22 54
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 25 13 5 7 15 46
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 25 12 7 6 17 42
6.GÖZTEPE A.Ş. 25 11 5 9 10 42
7.KOCAELİSPOR 25 9 10 6 -3 33
8.SAMSUNSPOR A.Ş. 25 7 7 11 -3 32
9.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 25 7 9 9 -3 30
10.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 25 7 9 9 -10 30
11.CORENDON ALANYASPOR 25 5 8 12 -4 27
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 25 6 12 7 -6 25
13.TÜMOSAN KONYASPOR 25 5 11 9 -10 24
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 25 6 13 6 -15 24
15.İKAS EYÜPSPOR 25 5 13 7 -17 22
16.KASIMPAŞA A.Ş. 25 4 12 9 -15 21
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 25 3 11 11 -27 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 25 3 17 5 -24 14