BELEDİYE

BELEDİYE Haberleri

Milletimiz gerekli cevabı verecek

Milletimiz gerekli cevabı verecek

Milletimiz gerekli cevabı verecek
  • A-
  • A
  • A+

İncirli-Sefaköy-Beylikdüzü metro hattının bakanlık tarafından hala onaylanmamasını eleştiren İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Bu hattın hala bakanlıkta rafta tutulmasının, bir imzanın esirgenmesinin, yolculuğun hızlanmasının önüne engel konulmasının anlamsızlığını zihnimde çözemiyorum” dedi.

İmamoğlu, “Bu akıl tutulmasıyla ilgili, yorum dahi yapacak bir durumda değilim. Ne diyeyim? Allah'a havale ediyorum. Ama söyleyeyim: Allah'a havalemizin de maksimum bir senesi kaldı. Ondan sonra milletimiz gerekli cevabı verecek“ ifadelerini kullandı.

YOL VE KAVŞAK AÇILIŞI TAMAMLANDI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Beylikdüzü ve Avcılar arasındaki trafik sıkışıklığını büyük oranda giderecek, Haramidere Ambarlı Caddesi-Liman Yolu Caddesi kesişimi yol ve kavşak projesini tamamladı. Yol ve kavşak açılışı için düzenlenen törende konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “İstanbul iki kıtaya yayılan bir şehir ve çok yoğun bir kentsel hareketlilik yaşıyor. Bu nedenle de kronikleşmiş -ama lokal ama bölgesel ama İstanbul'un geneliyle alakalı- uzun yıllara dayanan bir trafik sorunuyla karşı karşıyayız. Huzurlu bir kent arzusu içerisindeyiz. Bu anlamda göreve geldiğimiz günden bugüne trafiği rahatlatmak adına, birçok çalışmayı harekete geçirdik, tamamladık ve devam ediyoruz işimize” dedi.

HEDEF İSTANBUL TRAFİĞİNİ RAHATLATMAK

Bu kapsamda Başakşehir, Silivri Selimpaşa, Tuzla ve Bostancı gibi bölgelerde yaptıkları kavşak çalışmalarını örnek veren İmamoğlu, “Yaptığımız her işin kalıcı olabilmesi adına da sadece yol, kavşak, üst geçitle bitirmiyoruz. Aynı şekilde o çevrede etki alanında bulunan ve sorunları daha derinden gören bir anlayışla ama atık su ama yağmur suyu gibi altyapı hizmetleri -ki bu hizmetler gerçekten inşai faaliyetler esnasında en yorucu ve belki çevreyi en fazla rahatsız eden çalışmalardır- ama bunları ihmal etmeden, kusursuz bir biçimde yapılmasını sağlayarak vatandaşlarımızın hizmetine sunulması için de özel bir gayret ortaya koyuyoruz” şeklinde konuştu.

Hedeflerinin İstanbul'daki trafiği rahatlatmak olduğuna vurgu yapan İmamoğlu, konunun tüm paydaşlarıyla birlikte kentsel hareketlilik odaklı bir çalışma yürüttüklerinin altını çizdi.

ALLAH'A HAVALEMİZİN DE MAKSİMUM BİR SENESİ KALDI

Kentin batı yakasındaki ilçelerden Esenyurt, Beylikdüzü ve Avcılar’ın, yaklaşık 3,5 milyonluk bir nüfusu barındırdığına dikkat çeken İmamoğlu, bölge için hayati önemdeki Esenyurt-Mahmutbey metro hattındaki çalışmaların sürdüğü bilgisini paylaştı. İstanbul’un en yüksek maliyetli projesi olan hattın; Küçükçekmece, Başakşehir, Avcılar ve Esenyurt ilçelerinden geçtiğini hatırlatan İmamoğlu, “Hattı tabii onu orada bırakmadık. Esenyurt Meydanı’ndan yine Avcılar'a getiriyoruz ve D100 Karayolu üzerinden, hemen Parseller’in alt bölümünde bulunan duraktan Beylikdüzü-Sefaköy hattıyla da birleştiriyoruz” dedi. Bölge için yaklaşık 20 yıldır konuşulan İncirli-Sefaköy-Beylikdüzü metro hattı için bekledikleri bakanlık onayının hala çıkmamış olmasını eleştiren İmamoğlu, “Bu hattın hala bakanlıkta rafta tutulmasının, bir imzanın esirgenmesinin, yolculuğun hızlanmasının önüne engel konulmasının anlamsızlığını zihnimde çözemiyorum. Yani bu akıl tutulmasıyla ilgili, yorum dahi yapacak bir durumda değilim. Ne diyeyim? Allah'a havale ediyorum. Ama söyleyeyim: Allah'a havalemizin de maksimum bir senesi kaldı. Ondan sonra milletimiz gerekli cevabı verecek“ diye konuştu.

HEPİNİZİN HUZURUNDA SÖZ VERİYORUM

İlçe belediye başkanlığı döneminde, önceki İBB yönetimiyle yaşadıkları trajik hikayeler olduğunu aktaran İmamoğlu, “Hepinizin huzurunda söz veriyorum: Bugün mensubu bulunduğum siyasi partinin belediye başkanları olsun olmasın, 39 ilçe belediyesine asla ve asla böyle bir anı bırakmayacağım. Nasıl bir anı? ‘Bize engel oldu, bize yaptırmadı, bize yapmadı.’ Tam aksine, bazen ilçe belediyeleri üzerinden -ki devletimizin başka kurum ve kuruluşlarının gücünü kullanarak- hala işlerimizin engellenmeye çalışıldığının da altını çizelim. Ancak bütün bu zorluklar tek bir sonuca ulaşıyor. O da bizim; şehrimize, ilçelerimize, milletimize, daha şevkli, daha cesur, daha kararlı hizmet yapma yolculuğu. Başka hiçbir şey bize kazandırmıyor diyebilirim” ifadelerini kullandı.

İSTANBUL'A İHANET EDİLMİŞTİR

Açılışını yaptıkları yol ve kavşak çalışması ile ilgili bilgiler paylaşan İmamoğlu, projenin faaliyete geçmesiyle birlikte, Esenyurt ve Beylikdüzü trafiğinde rahatlama yaşanacağını belirtti. Geçmiş dönemde kente karşı kötü uygulamalar yapıldığını vurgulayan İmamoğlu, şu örnekleri verdi:

“Kötü uygulamalardan ders çıkartmak gerekir. Ambarlı Limanı, Türkiye'nin ve hatta belki Avrupa'nın en büyük konteyner limanlarından birisi. Liman yapılırken, biliyoruz arka bölgesinde böyle bir şehirleşme yoktu. Ben, dün gibi hatırlıyorum. 2000’li yılların başında, 90’lı yılların sonunda yapılan büyük ölçekli çevre planlarında, bu limanın tren yoluyla bağlantısının bile çalışıldığını hatırlıyorum. Bu limanın bir lojistik merkeziyle ilgili büyük ölçekli planları gözümle gördüm. O zaman belediyeci değilim, siyasi değilim. Bir iş insanı olarak, bir sunumda bunları dinledim. Bunları tümden heba eden ve özellikle bir tıkaç gibi, bütün bu sürecin önüne büyük bir bariyer oluşturan çok kötü bir Esenyurt imar ve şehir planlaması, bu bölgeyi ne yazık ki kendi içine hapsetmiştir. Yolları, izleri, oradaki sanayi oluşumunun yerlerine, koca koca 40 kat, 50 kat binalar yaparak oraya o imar izinlerini çıkartarak, ne yazık ki hem bu bölgeye hem liman taşımacılığına hem İstanbul'a büyük bir ihanet edilmiştir.”

İSTANBUL'UN İYİLEŞMESİ, TÜRKİYE'NİN İYİLEŞMESİ DEMEK

Esenyurt’un nüfusunun süreç içerisinde, mültecilerle birlikte, 1,5 milyon rakamına doğru yol aldığını aktaran İmamoğlu, şunları söyledi:

“Esenyurt, neredeyse Beylikdüzü ilçesi kadardır. Beylikdüzü de 400 bine yakın nüfusa sahiptir. Yaklaşık 20 sene önce nüfusları aynı olan iki yerin, bugün birisinin 1,5 milyona doğru gitmesinin, öbürünün ise 400 binlerde durmasının altında, ‘kötü şehircilik’le ‘iyi şehircilik’ kıyaslaması vardır. Sadece kendi yaşayanlarına sıkıntı vermiyor bu yanlış uygulama. Aynı zamanda İstanbul'a ve limana etkisi. Bu şehirlere ve ülkelere, bütüncül bakışın temel sebebidir. Yani biz meseleye böyle bakmaz isek, büyük sürprizlerle hem şehrimizi hem ülkemizi hem milletimizi büyük sıkıntıların içerisine sokarız. Bu bağlamda planlamayla ilgili, stratejiyle ilgili, yaşamsal, kentsel süreçlere dair bilimsel ve akılla beraber süreç yönetiminin, bu ülkeye iyi geleceğinin; tek kişilik aklın da nasıl büyük felaketlere sürükleyeceğinin olağanüstü ders verici bir dönemini yaşadık, yaşıyoruz. Akılcı ve bilimsel bir döneme adım atmanın önemli bir safhasındayız, aşamasındayız. İşte yaptığımız bu bilinçli çalışmalar ve akılcı stratejilerle beraber, iyi biliyorum ki İstanbul'un güzelleşmesi, Türkiye'nin güzelleşmesi demek. İstanbul'un iyileşmesi, Türkiye'nin iyileşmesi demek. İstanbul'un zenginleşmesi, Türkiye'nin zenginleşmesi demek. Bu bağlamda sorumluluğumuz büyük.”

BÖLGE TRAFİĞİNİ RAHATLATACAK

Açılış öncesinde, Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık ve İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gürkan Alpay da birer konuşma yaparak, projeyle ilgili detaylı bilgiler verdi. Bölge trafiğini rahatlatacak yol ve kavşak; İmamoğlu, CHP milletvekilleri Sibel Özdemir, Turan Aydoğan, Çalık, Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli ve Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün tarafından kesilen kurdele ile hizmete açıldı. Proje kapsamında; 350 metre uzunluğunda altgeçit, Ambarlı Caddesi’ni Liman Caddesi’ne bağlayan 188 metre artgerme köprü, Haramidere’ye bağlanan 600 metre uzunluğunda yağmur suyu menfezi, Liman Caddesi üzerinde 2 açıklıklı yaya üst geçidi, Sarızeybek Caddesi üzerinde 2.2 kilometre uzunluğunda bölünmüş yol, Ambarlı Caddesi’ni Liman Caddesi’ne bağlayan 530 metre uzunluğunda bölünmüş yol inşa edildi.

 

Yorum Yazın

'Anayasa askıda, yargı kâğıt üstünde'

Doğalgaza yüzde 24,6’lık dev zam

'Erdoğan artık cumhurbaşkanı değil, cunta başkanı'

Ayşe Akın, kalbini Squid Game yıldızına kaptırdı

Demokratik çözümün adresi Meclis, muhatabı 86 milyon insandır

Cumadan bu yana 342 yangın çıktı, en sorunlu ilimiz Hatay

CHP Kurultay Davası Asliye Ceza’da görülecek

İzmir'deki operasyon siyasi hesaplaşma

Markette 38 ürünün 26'sında fiyat arttı

CHP İzmir Teşkilatı'na operasyon

Yeni yüzyılda teröre yer yok

İmalat sanayinde daralma derinleşiyor

Türk Dünyası Kültür Sanat Ve Sinema Vakfında yeni dönem

Sektörün Sorunlarına Kadın Eliyle Çözüm Vakti

Türk Üretimi Arpların Amerika Çıkarması

ZŁOMBOL 2025 RALLİSİ GIRESUN’DA SONA ERECEK

Bayrampaşa'da şampiyonluk kutlaması

Volvo EX30 Türkiye Yollarında

e-Fatura’da son gün yarın

Grev zamanı geldiğinde herkes noksansız uygulayacak

TÜİK, işşizliğin azaldığını açıkladı

Beş ayda 49 bin kepenk indi

Kamu harcamalarında yapay zeka dönemi başladı

DEM Parti'den Şeyh Said için 'iade-i itibar' çağrısı

İkinci el araca Avrupa’dan 2.5 kat daha fazla ödüyoruz

YSK'nın verdiği kararı başka mahkeme bozamaz

İsrail'in sıradaki hedefi Türkiye

En düşük emekli maaşı asgari ücret seviyesine çıkarılmalı

Sırbistan'da öğrenciler Vuvic iktidarını protesto etti

İmamoğlu ile Erdoğan arasındaki fark açılıyor

Yükleniyor

Sırbistan'da öğrenciler Vuvic iktidarını protesto etti

Yoon Suk Yeol, sıkıyönetim soruşturması kapsamında sorgulandı

Hamaney'i aşağılık bir ölümden kurtardım

İran nükleer projesini yeniden inşa etmeyi düşünürse tekrar saldıracağız!

ABD’nin saldırısı, İsrail’in arkasındaki gücü gösterdi

İran'ın nükleer programı yok oldu

İran nükleer silah elde etmek için ihtiyaç duyduğu her şeye sahip

Pis işlerimizi İsrail hallediyor

Her saldırıya aynı sertlikte karşılık veririrz

'Tahran halkı saldırıların bedelini çok yakında ödeyecek'

Ayşe Akın, kalbini Squid Game yıldızına kaptırdı

Sıla Türkoğlu güzelliğiyle büyüledi

Güzel oyuncu eleştiri yağmuruna karşı olan sessizliğini bozdu

Melisa Döngel soluğu tatilde aldı!

Güngör, Sofia Vergara’nın üstsüz pozunu beğenince...

Aslı Bekiroğlu hastane odasından isyan etti

Melis Sezen kısa taytıyla poz verdi!

Demet Özdemir bayramda soluğu babasının yanında aldı

Hazal Subaşı sezonu açtı

Pelin Akil hastanelik oldu

Volvo EX30 Türkiye Yollarında

İkinci el araca Avrupa’dan 2.5 kat daha fazla ödüyoruz

Ali Özçete OSS'de güven tazeledi

Ekonomik kriz ulaşımı da vurdu

Ticaret Bakanlığı'ndan ikinci el araç ticaretine sıkı denetim

BYD’den 22 modelde beklenmedik indirim

Tüketiciyi yanıltan reklamlara 15,8 milyon lira ceza kesildi

Otomotiv üretimi ilk 5 ayda yüzde 1,4 geriledi

Arızalı otomobil yenisiyle değiştirilecek

Otomotiv sektörü ihracatta rekor tazeledi

Uzmanlar Diş Sağlığına Karşı Uyarıyor

Yanlış Beslenme Kalp Durmasına Yol Açabilir!

Türkiye'deki nanelerde klorpirifos alarmı

Yedikule Göğüs Hastalıkları Hastanesi’nde Çete Çökertildi

Tarım Bakanlığı baharatlardaki hileyi açıkladı

İstanbul’da kene vaka sayısı 7 bini aştı

Alparas Tunç: DMD (Duchenne Musküler Distrofi) İle Mücadele Eden Bir Çocuk

Bu kene türü hem hayvanlar hem de insanlar için ciddi risk taşıyor

Rafine şeker yaşlanmayı hızlandırıyor

Her 3 üründen biri limit dışı pestisit içeriyor

ROK, Fatih Altaylı'nın tahliye edileceği tarihi açıkladı!

Fatih Altaylı’nın neden tutuklandığı belli oldu!

Fatih Altaylı’ya soruşturma ve gözaltı

Yüzüncüyıl Gazeteciler Derneği Yeni Döneme Hızlı Başladı

Ekonomi Basını Başarı Ödülleri sahiplerini buldu

Saray’ın bekçi köpeği değil halkın çoban köpeği olurum

Halk TV'nin sahibi Cafer Mahiroğlu hakkında yakalama kararı

Gökçek'in kanalında 'Uyuşturucu' ve 'fuhuş' soruşturması

Silivri’den dışarı çıkmanın kestirme yolu gizli tanıklık

KRT emekçileri: Bayramı direnişle geçiriyoruz

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2