TEKNOLOJİ
TEKNOLOJİ HaberleriMobilefest, geleceğe yön vermeye devam edecek!
ExpoHIS tarafından organize edilen ve dördüncü yılında 10 binden fazla ziyaretçi ile satın almacıyı bir araya getiren Mobilefest Teknoloji Fuarı ve Konferansı, 2025'de yenilenerek “Avrasya Teknoloji Haftası” adıyla düzenlenecek.
- A-
- A
- A+
ExpoHIS tarafından organize edilen ve Ticaret Bakanlığı’nın desteklediği Mobilefest Teknoloji Fuarı ve Konferansı, 2025 itibarıyla “Avrasya Teknoloji Haftası” olarak düzenlenmeye başlıyor. Fuarın teknoloji dünyasının geniş kapsamını ele alması nedeniyle isim değişikliğine gidildiğini ExpoHIS Genel Müdürü Kenan Onak, “Teknoloji dünyasının zengin ve geniş kapsamını tam olarak yansıtmak adına bir isim değişikliğine gittik. Yeni ismimiz hem bölgesel hem de global ölçekte teknoloji ve inovasyonun buluşma noktası olma misyonumuzu daha iyi ifade ediyor. Avrasya Teknoloji Haftası, teknoloji ekosisteminin her alanını kucaklayan bir vizyonun adı aynı zamanda” dedi. Avrasya Teknoloji Haftası, Türkiye’nin bilişim sektöründeki gücünü uluslararası arenaya taşımayı hedefliyor.
300’den fazla firma ve 20 bini aşkın ziyaretçi aynı çatı altında buluşacak
Hizmet İhracatçıları Birliği (HİB), Haberleşme Teknolojileri Kümelenmesi (HTK) ve Türkiye Ödeme ve Elektronik Para Kuruluşları Birliği (TÖDEB) gibi stratejik ortakların katkılarıyla 17-19 Nisan 2025 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenecek olan fuar, 300’den fazla firmayı ve 20 bini aşkın ziyaretçiyi aynı çatı altında buluşturacak. Katılımcı firmalara yeni iş bağlantıları kurma, ihracat fırsatlarını artırma, mevcut müşteri ilişkilerini güçlendirme ve yeni ürünlerini tanıtma imkânları sunacak olan fuar, yerli bilişim firmalarının küresel sahneye açılmasında önemli bir rol oynayacak.

“Avrasya’nın en büyük teknoloji fuarı”
Bu yıl yeni adı “Avrasya Teknoloji Haftası” olarak beşinci kez gerçekleştirilecek organizasyon, “Türkiye Bilişim Sektörünün Uluslararasılaşması ve E-Turquality (Bilişimin Yıldızları) Programı” kapsamında Ticaret Bakanlığı’nın yüzde 60 katılım desteğiyle düzenlenecek. Fuar, katılımcı firmalara yeni iş bağlantıları kurma, yurt dışına açılma, satış ve ihracat, mevcut müşterilerle ilişkileri güçlendirme, firma bilinirliğini artırma, yeni ürün ve hizmet tanıtımları gibi birçok alanda fırsatlar yaratacak. Ayrıca fuar süresince düzenlenecek konferans programları, uluslararası B2B görüşmeler ve networking etkinlikleri sayesinde, uzun vadeli ortaklıkların temelleri atılacak.
İlham verici konferanslar ve teknolojiler öne çıkacak
Etkinlikte, Telekomünikasyon, Siber Güvenlik, Yapay Zeka, E-Mobilite ve Finansal Teknolojiler gibi stratejik alanlarda çalışan firmalar, uluslararası satın almacılar ve iş ortaklarıyla bir araya gelecek. Katılımcılar, sektördeki güncel gelişmeleri yakından deneyimleme fırsatı bulacakları ilham verici konferans oturumlarında, fikir önderleriyle bir araya gelme imkanı bulacaklar.
İhracatın yıldızları ödüllerini alacak
Geçen yıl ilk kez düzenlenen ve geleneksel olarak her yıl düzenlenmesi amaçlanan Hizmet İhracatçıları Birliği İhracatı Hızlandıranlar Yarışması Ödül Töreni, yine Avrasya Teknoloji Haftası kapsamında organize edilecek. Yerli bilişim firmaları, ihracata yönelik başarılı ürün ve hizmetlerini sergileyip prestijli ödüller kazanarak başarılarını taçlandıracaklar.
Elektrik ve doğal gaza zammını değerlendireceğiz
İhracat miktarında düşüş
'Belgeler sahte, üzerime kayıtlı 4 taşınmaz var'
Kemal Memişoğlu iftara askeri helikopterle indi
'İsrail bölgeyi felakete sürüklüyor'
'Hiç kimseyle düşmanlık istemiyoruz'
'12 tapu var, hepsi Akın Gürlek’in; sahte desene'
'Fransa Hürmüz Boğazı operasyonlarına asla katılmayacak'
Etiket ve kasa fiyatlarını karşılaştırın
'7 ay yattım 7 yıl daha yatarım kimseye iftira atmam'
'Bu savaşı İsrail'in baskısı nedeniyle başlattık'
'Bu iftiralar karşısında yasal süreçleri derhal başlatıyorum'
Akın Gürlek'in mal varlığının toplam değeri 452 milyon lira
İran’da savaş gölgesinde asgari ücrete yüzde 60 zam
AYM’den Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'yle kadro ihdasına iptal
Anayasa Mahkemesi’nden seyyanen zam kararı
'Hürmüz Boğazı Amerikayı bitirmek üzere'
Emniyet amiri Birson Ergene canına kıydı
Fatih Camii’nde Kadir Gecesi’nde Mescid-i Aksa protestosu
Dünya Tiyatro Günü Üsküdar’da Etkinliklerle Kutlanacak
Gastrofill’den Boğaz’da Geleneksel İftar Buluşması
Avrupa'dan Trump'a soğuk duş
Adriana Lima'nın ideal erkek kriteri tartışma yarattı
Kaymakamlık binasındaki silah seslerinin sebebi belli oldu!
Mahkemeden İBB davalarına CHP'liler alınmasın talebi
'AKP seçimi kaybedeceği için bunları yaşıyoruz'
'Hukuk ve demokrasi düzelmeden ekonomi düzelmez'
'Kısa sürede yüksek kazanç vadedenlere karşı dikkatli olunmalı'
İBB davasında 5. celse başlamadan bitti
İlber Ortaylı son yolculuğuna uğurlanıyor
Yükleniyor





