TEKNOLOJİ
TEKNOLOJİ HaberleriMobilefest, geleceğe yön vermeye devam edecek!
ExpoHIS tarafından organize edilen ve dördüncü yılında 10 binden fazla ziyaretçi ile satın almacıyı bir araya getiren Mobilefest Teknoloji Fuarı ve Konferansı, 2025'de yenilenerek “Avrasya Teknoloji Haftası” adıyla düzenlenecek.
- A-
- A
- A+
ExpoHIS tarafından organize edilen ve Ticaret Bakanlığı’nın desteklediği Mobilefest Teknoloji Fuarı ve Konferansı, 2025 itibarıyla “Avrasya Teknoloji Haftası” olarak düzenlenmeye başlıyor. Fuarın teknoloji dünyasının geniş kapsamını ele alması nedeniyle isim değişikliğine gidildiğini ExpoHIS Genel Müdürü Kenan Onak, “Teknoloji dünyasının zengin ve geniş kapsamını tam olarak yansıtmak adına bir isim değişikliğine gittik. Yeni ismimiz hem bölgesel hem de global ölçekte teknoloji ve inovasyonun buluşma noktası olma misyonumuzu daha iyi ifade ediyor. Avrasya Teknoloji Haftası, teknoloji ekosisteminin her alanını kucaklayan bir vizyonun adı aynı zamanda” dedi. Avrasya Teknoloji Haftası, Türkiye’nin bilişim sektöründeki gücünü uluslararası arenaya taşımayı hedefliyor.
300’den fazla firma ve 20 bini aşkın ziyaretçi aynı çatı altında buluşacak
Hizmet İhracatçıları Birliği (HİB), Haberleşme Teknolojileri Kümelenmesi (HTK) ve Türkiye Ödeme ve Elektronik Para Kuruluşları Birliği (TÖDEB) gibi stratejik ortakların katkılarıyla 17-19 Nisan 2025 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenecek olan fuar, 300’den fazla firmayı ve 20 bini aşkın ziyaretçiyi aynı çatı altında buluşturacak. Katılımcı firmalara yeni iş bağlantıları kurma, ihracat fırsatlarını artırma, mevcut müşteri ilişkilerini güçlendirme ve yeni ürünlerini tanıtma imkânları sunacak olan fuar, yerli bilişim firmalarının küresel sahneye açılmasında önemli bir rol oynayacak.

“Avrasya’nın en büyük teknoloji fuarı”
Bu yıl yeni adı “Avrasya Teknoloji Haftası” olarak beşinci kez gerçekleştirilecek organizasyon, “Türkiye Bilişim Sektörünün Uluslararasılaşması ve E-Turquality (Bilişimin Yıldızları) Programı” kapsamında Ticaret Bakanlığı’nın yüzde 60 katılım desteğiyle düzenlenecek. Fuar, katılımcı firmalara yeni iş bağlantıları kurma, yurt dışına açılma, satış ve ihracat, mevcut müşterilerle ilişkileri güçlendirme, firma bilinirliğini artırma, yeni ürün ve hizmet tanıtımları gibi birçok alanda fırsatlar yaratacak. Ayrıca fuar süresince düzenlenecek konferans programları, uluslararası B2B görüşmeler ve networking etkinlikleri sayesinde, uzun vadeli ortaklıkların temelleri atılacak.
İlham verici konferanslar ve teknolojiler öne çıkacak
Etkinlikte, Telekomünikasyon, Siber Güvenlik, Yapay Zeka, E-Mobilite ve Finansal Teknolojiler gibi stratejik alanlarda çalışan firmalar, uluslararası satın almacılar ve iş ortaklarıyla bir araya gelecek. Katılımcılar, sektördeki güncel gelişmeleri yakından deneyimleme fırsatı bulacakları ilham verici konferans oturumlarında, fikir önderleriyle bir araya gelme imkanı bulacaklar.
İhracatın yıldızları ödüllerini alacak
Geçen yıl ilk kez düzenlenen ve geleneksel olarak her yıl düzenlenmesi amaçlanan Hizmet İhracatçıları Birliği İhracatı Hızlandıranlar Yarışması Ödül Töreni, yine Avrasya Teknoloji Haftası kapsamında organize edilecek. Yerli bilişim firmaları, ihracata yönelik başarılı ürün ve hizmetlerini sergileyip prestijli ödüller kazanarak başarılarını taçlandıracaklar.
Bodrum'da fiyatlar çakıldı, turist Avrupa'ya kaçıyor
İçişleri Bakanına dert anlatan çiftçiyi apar topar götürdüler
Özgür Özel hakkında yeni soruşturma başlatıldı
'Hodri meydan, gel Uşak'ta seçime gidelim'
Peynire yüzde 600 zam geldi
Hanelerin yüzde 57’sinde çocuk yok
Epstein mankenleri cinsel ilişkiye zorladı
Operatör değişikliği e-Devlet’e taşınacak
Rus uyduları İran için Türkiye'yi gözetliyor
Trump yönetimine karşı 'Krallara Hayır' protestosu
'Savaşı İran kazanıyor'
'On yıllar sürecek çatışmanın zemini hazırlanıyor'
Mutlu Işıksu AK Parti’den istifa etti
'Bilge Lideri ve MHP’yi örseleyecek davranışlardan kaçınmak gerek'
Yüzde 5 harcamayan, NATO'da söz hakkını kaybedecek!
Bahçeli'den İzzet Ulvi Yönter'in istifasına ilişkin ilk açıklama
'Polis kamerasından paparazi çıkaran düşmüşlüğe lanet olsun!'
Erdoğan, BlackRock CEO’su Larry Fink ile görüştü
Asırlık Türk devi Fişek Hırdavat resmen iflas etti
File Market, yüzde 280 kazançla satmış
'Pamuktan teknolojiye uzanan bir ekosistem kurduk'
UEFA Kupası İstanbul’daki Final Öncesinde Görücüye Çıktı!
SANAT VE BASIN EL ELE: ÜSKÜDAR SANATLA BULUŞTU
Uşak Belediye Başkanı gözaltına alındı
Marmaris Belediyesi’ne gece yarısı polis baskını
Şaban Kazdal Anayasa Mahkemesi üyeliğine seçildi
Kocaeli’de eğlence mekanına kurşun yağmuru
Mehmet Arı, YSK üyeliğine seçildi
A Milli Takımı Play-off finaline yükseldi
Pestisit oranı en yüksek meyve ve sebzeler
Yükleniyor






