Tarih: 27.01.2023 13:44

Mobilya sektörü cari fazla veren bir konumda

Facebook Twitter Linked-in

Doğa Mobilya yeni trendleri ile gelecek vizyonlarını 29 Ocak tarihine kadar sergileyecekler. Türkiye’nin ve Avrupa’nın en büyük, mobilya pazarının gözde fuarları konumunda olan İstanbul mobilya fuarında yerini alan Doğa Mobilya, Belçika, Almanya, İtalya ve Polonya fuar organizasyonlarına uzun yıllardır katılım sağlayan şirket şimdi 2023 İstanbul CNR Expo’da.

“Mobilya sektörü için yeni fırsatlar”

Doğa Mobilya Yönetim Kurulu Üyesi Gökhan Akgün, İstanbul Mobilya Fuarı’nın sektör için yeni fırsatlar sağladığını ve ihracat ile birlikte ülke ekonomisine büyük katkı yaptığını belirterek “İstanbul Mobilya Fuarı sektörümüzün dışa açılan penceresidir. Özellikle bu tür fuarlar ihracatımız için çok önemli bir konumda bulunuyor. Ülkemiz bugün 5,5 milyar dolarlık ihracatıyla dünyada önemli ülkeler arasında yer alıyor. 2023 yılındaki hedefi ise 10 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirmek ve ilk 5 içinde yer almaktır” diye konuştu. 

Doğa Mobilya, küresel mobilya pazarında, artan inşaat yatırımları ve gelişmekte olan ülkelerdeki yüksek ekonomik büyüme ile önümüzdeki dönemde pozitif büyüme beklediklerini kaydederek “Türkiye, mobilya sektörünün önemli oyuncularından biri. Bu büyüme paralelinde mobilya sektörü ihracatı da artış gösteriyor.  Yıllık ihracat rakamlarına da önemli katkılar sunuyor ve cari fazla veren bir konumda bulunuyor” şeklinde konuştu.

Avrupa’nın en büyük mobilya fuarı olma özelliği taşıyan İstanbul Mobilya Fuarı’na, 150’ye yakın ülkeden 20 binin üzerinde yabancı olmak üzere 140 binden fazla ziyaretçinin fuara gelmesi hedefleniyor. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-DT9JLG88B3