Modellerimiz her zamankinden daha akıllı

Modellerimiz her zamankinden daha akıllı

Modellerimiz her zamankinden daha akıllı
  • A-
  • A
  • A+

Modernlik kavramına yeni bir bakış açısı getiren Dacia, akıllıca harcama yapan, özgürlüğe düşkün ve aşırı tüketimden kaçınan kullanıcıların beğendiği bir otomobil vizyonu ortaya koyuyor.

Dacia, Renaulution planının sunulmasından yirmi ay sonra kendi marka tarihinde yeni bir sayfa açıyor. Marka, müşterilerine ödediklerinin karşılığında en iyisini sunma vizyonundan vazgeçmeden çekiciliğini artırıyor. Dacia bunun için geçtiğimiz aylarda yeni bir kimlik, yeni logo, yeni showroomlar, yeni tasarım ve yeni renklere büründü. 

Marka aynı zamanda MANIFESTO konseptiyle çekici, sağlam, uygun fiyatlı ve çevre açısından verimli bir otomobil için benzersiz vizyonunu da yeniden ortaya koyuyor. MANIFESTO konsept modeli, Dacia'nın gelecekteki modellerinde kullanılacak olan yenilikçi çözümlerin uygulandığı, doğayla bağlantılı ve çevre dostu bir araç.

MANIFESTO konsepti geleceğe yönelik yeni bir model olmayacak ancak markanın başarısını oluşturan değerleri ve nitelikleri daha da ileriye taşıyacak.

Dacia'nın müşterilerinin yaşam tarzlarıyla uyumlu, özgün, dayanıklı, çok amaçlı ve çevre dostu araçlar sunduğunu belirten MAİS A.Ş. Genel Müdürü Berk Çağdaş, 'Bir otomobilde gerçekten olması gereken özellikleri gelişen teknolojiyle sürekli güncelleyen Dacia, akıllı çözümler sunan bir fiyat performans markası olarak müşterilerinin ihtiyaçlarına cevap veriyor. Yenilenen ürün yelpazesi ve MANIFESTO konsept otomobili, yeni marka kimliğiyle birlikte Dacia'nın maceracı ruhunun bir göstergesi.

2022 Ağustos sonu itibarıyla Dacia Türkiye olarak yüzde 5,2 pazar payı ve 23 bin 861 adet satışla toplamda yedinci, binek otomobil pazarında altıncı, ithal markalar arasında ise en çok satılan ikinci marka konumunda bulunuyoruz. Duster ise aynı dönemde 16 bin 936 satış adeti ile SUV pazarının lideri ve en çok satılan ithal model. SUV segmentinde ilk günden bu yana ezber bozarak dengeleri değiştiren Duster aynı zamanda son 10 yıldır 4x4 segmentini aralıksız liderliğiyle domine ediyor. Türkiye, 2022 Ağustos sonu itibarıyla 169 bin adet ile dünyada en çok Duster satılan dördüncü ülke olarak dikkat çekiyor.

Tüm bu veriler Dacia'nın Türk tüketicisi tarafından ne kadar beğeni topladığını ortaya koyuyor. Temel felsefesinden vazgeçmeyerek kendini yenileyen Dacia markası, emin adımlarla yoluna devam edecek. 2023 yılında hedefimiz, 2004 yılında giriş yaptığımız Türkiye pazarında toplamda yarım milyonluk satış adedine ulaşmak' ifadelerini kullandı.  

OLMASI GEREKEN NE VARSA 

Dacia, son 18 yıldır müşterilere temel değerler sunuyor ve bunların yeterli olduğunu ortaya koyuyor.

Dacia aynı zamanda zeki, yaratıcı ve çekici bir marka. Doğal olarak bu ürünlerine de yansıyor. Bilgi-eğlence kumanda sistemi veya isteğe bağlı bir aksesuar olarak satılan geleneksel versiyonun yerini alan modüler portbagaj gibi yenilikçi ve pratik çözümler bunu ortaya koyuyor. Aynı durum tasarımı için de geçerli olan Dacia uygun bütçelerle harika bir görünüm sunuyor. 

GÜÇLÜ VE OUTDOOR MACERALAR İÇİN TASARLANDI

Güvenilirlik ve sağlamlık, Dacia'nın başarısını destekleyen iki temel unsur. Müşteri sadakati bunun en güzel göstergesi. Fransa'da Dacia kullanıcıları araçlarını ortalama 8 yıl kullanıyor. Yüzde 60'ı Dacia'yı başka bir Dacia ile değiştiriyor. Bir diğer örnek ise Dacia'nın paranızın karşılığını en iyi şekilde verme garantisi. 

Güvenilirlik ve sağlamlık özelliğiyle Dacia, otomobillerini giderek artan müşterilerinin boş zamanlarında keyif aldığı outdoor etkinlikleri ve profesyonel çalışmalar için ideal yol arkadaşı haline getiriyor.

Dacia ilerleyen günlerde, özel olarak arazi sürüşü için tasarlanmış model yelpazesini güçlendirerek bu pazar trendiyle uyumlu bir adım daha atacak. Marka, 2023'te Jogger ile bagaj alanını zorlamadan çift kişilik bir yatak kuran kit dahil olmak üzere, dış mekan etkinlikleri için tasarlanan dört tekerlekten çekiş sistemleri ve donanımları sunmaya devam edecek. Üstelik dört kişilik bir aile, yaşam alanlarını genişletmek için yolcu bölümüne bir çadır bile bağlayabilecek.

ECO-SMART: EKONOMİK VE EKOLOJİK

Dacia yenisini geliştirmek yerine, müşterilerin tasarruf etmesini sağlayan denenmiş ve test edilmiş teknolojiler kullanıyor. CMF-B platformu buna bir örnek. Ayrıca ihtiyaç duyulandan fazla teknolojiyi veya kozmetik özellikleri araca eklememek, ağırlık tasarrufu sağlıyor. Bu sayede yakıt tasarrufu elde ediliyor. Yakıt tasarrufu da kullanıcıların bütçeleri ve çevre için fayda sağlıyor. Örneğin Jogger, 7 koltuklu rakiplerinden 300 kg daha hafif.

Geri dönüştürülmüş malzemelerin yoğun bir şekilde kullanılması Dacia için bir başka öncelik. Duster'da kullanılan plastiğin yüzde 12'si geri dönüştürülmüş durumda. Bu, Avrupa pazarındaki yeni otomobillerin ortalamasından çok daha fazla. Burada Dacia yine müşterilerin çıkarlarını çevresel hassasiyetle birleştiriyor.

Dacia, daha ileri giderek modellerinde daha fazla geri dönüştürülmüş plastik kullanmayı amaçlıyor. Hedef, yeni nesil Duster'da geri dönüştürülmüş plastik oranının yüzde 20 olması. Günümüzde yoğun olarak uygulanan gözden uzak parçaların yanı sıra, daha nadir olarak uygulanan gövde parçalarında da geri dönüştürülmüş plastik kullanacak. Dacia bunu Sandero Stepway'in ön tamponunun altındaki koruyucu plaka ile yapmaya başladı. Markanın mühendisleri malzeme üzerinde yaptıkları ince ayar ile bunu bir sonraki seviyeye taşıyacak. Starkle® adlı geri dönüştürülmüş bileşen çevre dostu olarak öne çıkarken, aynı zamanda sağlamlık ve zarifliği bir arada sunuyor. 

ZAHMETSİZ MÜŞTERİ DENEYİMİ

Dacia'nın tarihindeki yeni dönem, markanın müşterilerle olan etkileşimlerinde, onlara sorunsuz, keyifli ve marka ötesinde bir deneyim yaşatmak için bir adım değişikliği içeriyor.

Markanın yenilenme süreci Dacia yetkili satıcılarına da yayılmaya başladı. Yeni showroomlar ultra esnek, çevreye duyarlı, amaç ve makul fiyat odaklı olarak öne çıkıyor. Dacia, bunu yapmak için özellikle akıllı telefonlarda artırılmış gerçeklik kullanarak fiziksel ve sanal deneyimleri birleştiriyor.

Dacia CEO’su Denis Le Vot, “Dacia, yıldan yıla yeni müşterileri kendine çekmeye devam ediyor. Bu yeni müşteriler, sorumlu bir toplum ve otomobillere yeni bir bakış açısı hedefliyor. Dacia modelleri, içeriği dolu, konforlu, görsel olarak çekici ve açık ara en uygun fiyatlı oldukları için müşterilerimiz nezdinde öne çıkıyor. Bir Dacia satın alınırken tam olarak ihtiyaç duyulanın yanı sıra cezbedici bir tasarıma, ek bir maliyet olmadan sahip olunabiliyor.” dedi.

“MANIFESTO” DACIA'NIN VİZYONUNU ORTAYA KOYUYOR

MANIFESTO konsept aracı, her zamankinden daha yalın ve daha gerçek bir deneyim sağlamak için ihtiyaçları yeniden tanımlıyor. Yolcular ve çevre arasında filtre yok, kapı yok, pencere yok, ön cam yok ve tamamen doğayla iç içe. Outdoor etkinliklerinin keyfini çıkarırken, bagaj kapağı yerine farklı amaçlara hizmet eden kullanışlı bir çalışma alanı da sunuyor.

Yolcular doğaya yakın olabiliyor, aynı zamanda akıllı telefonlarında sunulan hizmetlerle bağlantıda kalabiliyor.

Dacia'nın basit, etkili ve ekonomik “Kendi Cihazını Getir” yaklaşımı, bir akıllı telefonu ön konsola ve araç bilgisayarına tamamen entegre etmeyi mümkün kılıyor. Bu sistem, markanın birçok modelinde mevcut ve gelecekte daha da gelişecek.

MANIFESTO, gelecekteki modellere eklenecek olan bir başka yenilikçi çözümün de öncüsü. Bardaklık, askılık gibi birçok amaca hizmet eden YouClip gibi kullanışlı ve modüler aksesuarlar, konsept araçta dikkat çekiyor. 

Dacia'da genellikle havalı olan, kullanışlı olan ile örtüşüyor. Tek fara sahip olan konsept araçta far, güçlü bir el feneri olarak kullanılmak üzere çıkarılabiliyor. 

MANIFESTO, bir otomobili insanlarla doğayı birbirine bağlayan bir aracı haline getirerek sınırları daha da zorluyor. 4 tekerlekten çekiş, yerden yüksek yapı, büyük tekerlekler ve en zorlu araziye dayanacak şekilde üretilen bir gövde dahil olmak üzere tüm arazi özelliklerine sahip. Araç su geçirmez. İçi su jeti ile temizlenebiliyor. Çıkartılabilen koltuk kılıfları saniyeler içinde uyku tulumu haline geliyor. Taşıyıcı barlar farklı kullanım amaçlarına uygun olarak ayarlanabildiğinden, portbagaj her türlü yükü taşıyabiliyor. 

Özel ve çıkarılabilir bir batarya ev tipi bir priz üzerinden farklı cihazlara güç sağlıyor. Bu, MANIFESTO’yu herhangi bir outdoor etkinliğinde gereksinimleri karşılayan bir enerji kaynağına dönüştürüyor.

Marka, MANIFESTO ile minimum çevresel ayak izine sahip bir araç vizyonunu sunuyor. Kompakt ve hafif olduğu için daha az enerji tüketiyor.  MANIFESTO konsept aracın ana plastik gövde parçaları, önemli miktarda geri dönüştürülmüş malzeme içeriyor. Starkle® adı verilen malzeme benek efektli, önceden işlenmiş polipropilenden üretiliyor.

İç mekan, ön konsolu kaplayan mantar gibi doğal malzemelerle donatıldı. Ayrıca güncel Dacia modellerinde olduğu gibi dekoratif krom kaplama da bulunmuyor.

Tasarruflu olmasının yanı sıra çevre dostu olmak da hedeflendiği için, MANIFESTO konsept araçta havasız lastik de bir başka yenilikçi özellik olarak dikkat çekiyor. Burada temel ilke olarak dayanıklılık gözetilirken, delinmeyen lastiklerin kullanım ömrü uzuyor.

Dacia Tasarım Müdürü David Durand, “Dacia'da yeni fikirler geliştirip keşfediyoruz. Üç boyutlu simülasyonların ötesine geçmemiz ve gerçek hayatta nasıl göründüklerini görmemiz gerektiğini hissettik! MANIFESTO konsept aracımız markamızın vizyonunu ortaya koyuyor ve çeşitli yenilikleri birleştiriyor. Bunların bazılarının uygulaması zahmetli olsa da, yine de müşteriler için uygun maliyetli. Gelecekteki Dacia modellerinde bunlardan birkaçını kullanacağız” dedi.

Dacia Ürün Performans Müdürü Lionel Jaillet, marka vaadini güçlendiren, temel unsurlara odaklanan ve araçları outdoor aktivitelere uyarlayan bir ürün yelpazesi oluşturmak istediklerini belirterek, “Modellerimizin ötesinde, müşterilerimizin ihtiyaçlarıyla yaşam tarzlarına uyan ve destekleyen yenilikçi çözümler üzerinde de çalışıyoruz. MANIFESTO, yeni fikirleri denemek ve uygulamak için bir laboratuvar. Bugün görebileceğiniz versiyon, biz keşfetmeye devam ettikçe gelişmeye devam edecek. Sonraki modellerimiz her zamankinden daha akıllı, her zamankinden daha çok outdoor ruhuna sahip ve her zamankinden daha fazla Dacia olacaklar” dedi.

 

Yorum Yazın

FEXMORA GÜZELLİK VE ESTETİK MERKEZİ ANTALYA’DA HİZMETİNİZDE

ABD’de kara para ve kaçakçılıkla ilgili birimler “gri liste” uyarısı yaptı!

'Hiçbir başkan döneminde Diyanet böyle yıpranmamıştı'

CHP'nin 22. Olağanüstü Kurultayı'nın yapılması kesinleşti

Sivas'ta gerçekleşen patlama'da 1 çocuk öldü, 2 çocuk yaralandı

Sürecin adı Bahçeli modeli

Safi Arpaguş Diyanet İşleri Başkanlığı'na atandı

Kahve fiyatları 4 yılda yüzde 780 arttı

TÜRK DÜNYASI SİNEMACILAR FORUMU VE BELGESEL FİLM GÖSTERİMİ BAŞLIYOR

Çiğ süt fiyatlarına zam geldi

'Bahçelievler Belediye Başkanı'nın elli kere müebbet alması lazım!'

Türkiye’de yoksulluk günlük 17 bin başvuruyla gözler önüne serildi

Kısa vadeli dış borç 4 ayın zirvesinde

TCDD'nin borcu 5,7 milyar liraya yükseldi

Yasa dışı bahis operasyonunda 33 şüpheli gözaltı

Ozon Global, Türk işletmelerinin Rusya ve BDT pazarına açılmasına destek olacak

Hülya Uçansu'dan sinemaya adanmış bir hayat

ANKEBUT TAKIMINDAN TAKIM RUHU ÖDÜLÜ!

10 Kasım’da Atatürk’ü 'Merhaba Çocuk' ile Anacağız

Kahve ve Müzik Dolu Dört Gün, On Binlerce Ziyaretçiyi Buluşturdu

Güvenli ve yasal yollarla yurtdışına açılma talebi hızla artıyor

'Aksi halde bir arınma fırsatı daha kaçar, yazık olur'

Kahve fiyatları rekor kırdı

Sanayi geriledi, inşaat büyüdü

Sizin her başarınız çocuklarımıza örnek ve ilham kaynağı oluyor

Öğrencilerimizi üretken bireyler olarak yetiştirmek önceliğimiz

BBP Diyarbakır İl Başkanı Mehmet Çiçek’e Hayırlı Olsun Ziyaretleri Devam Ediyor

MİSİAD Ailesi Uşak’ta Buluşuyor: Kültür, Sanat ve Tanıtım Festivali Başlıyor

DİYARBAKIR'DA "KIŞLIK " HEYECANI 'FİYATLAR UYGUN, İLGİ YOĞUN "

Yeni proje çok konuşulacak !!!

Yükleniyor

İsrail, Suriye'nin güneyindeki yerleşim bölgelerine girdi

Z kuşağı protestoları Nepal’in ilk kadın başbakanını getiriyor

AB İsrail'e kapıyı kapattı

Fransa'da Macron karşıtları sokağa indi

İsrail, bu kez de Sana'yı vurdu

Trump, Fed Guvernörü Lisa Cook'u görevden alamadı

Manifest'in konser görüntülerine erişim engeli

İsrail Katar’daki Hamas yöneticilerini vurdu

8. ayında ABD’de halkın yüzde 56’sı Trump’tan memnun değil

'Rusya’ya yeni yaptırımlar uygulamaya hazırım'

'İnsanların kafasını şişirmeyin'

Serra Arıtürk dantel elbisesiyle mest etti!

Salma Hayek, 59. yaşını kutladı!

Bikinili pozlarıyla mankenlere meydan okudu

Deren Talu, Ibiza'yı salladı

Ünlü mankenlerin ağzı açık kaldı

Nesrin Cavadzade fiziğiyle meydan okudu

Burcu Özberk tarzıyla tam not aldı

Aslı Sümen pozlarıyla sosyal medyayı salladı

'Evli oyuncunun tacizine uğradım'

Motosiklet satışları rekor kırdı

Hyundai’nin fabrikasına şok baskın: 475 gözaltı

'Eğitim, ülkemizin geleceğine yapılacak en değerli yatırımdır'

Elektrikli otomobillerin pazar payı yüzde 18,5'e ulaştı

Renault, Ağustos ayında en çok satan marka oldu

Volkswagen, Brezilya'da 30 milyon dolar ceza yedi

Tesla Avrupa pazarında çakıldı

Milyonlarca sürücüyü etkileyecek kararlar

Şarj şirketlerine büyük ceza

Sıfır km olarak aldığı araç kabusu oldu

Sağlık Parkı’nda Farkındalık Rüzgarı: 2025’in Başarılı Hekimleri Ödüllendirildi

14 bin 905 hekimin görev yeri belirlendi

Bakanlığın son listesi gündem oldu

Lahmacunda kanatlı ve sakatat çıktı

Kimse yorgun bir pilotun uçağına binmek istemez

Pestisitlerde reçete uygulaması başlıyor

SGK'dan malullük aylığı almak için dört şart

Kadına Değer Atölyesi İstanbul’da

Ücretsiz kanser taramasında 'SMS' dönemi

'Her 10 üründen 6'sında pestisit kalıntısı var'

'Mesleğimizi Güçlendirecek Yeni Adımlar Atıyoruz'

'O tek parti rejimi 4 yıl dayanmıştı, bu tek parti rejimi kaç yıl dayanır?'

Yılmaz Özdil sinirden deliye döndü

Tolga Şardan'a sessiz sedasız gözaltı!

Gazeteci Erkin Erk ve Berna Akkaya Dünyaevine Girdi

Gazeteci Güngör Arslan cinayetinde yeni gelişme

‘Haraç listesi’ haberini yapan gazeteci tutuklandı

RTÜK Başkanı Şahin'den TELE1 eleştirilerine cevap

İflaslar ve konkordatolar bitmiyor

30 Ağustos, Cumhuriyetimizin Temelidir

YAZARLAR

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 5 5 0 0 14 15
2.Fenerbahçe 4 3 0 1 5 10
3.Trabzonspor 5 3 1 1 2 10
4.Göztepe 5 2 0 3 5 9
5.Antalyaspor 5 3 2 0 1 9
6.Gazişehir Gaziantep 5 3 2 0 -2 9
7.Konyaspor 4 2 1 1 5 7
8.Alanyaspor 4 2 1 1 2 7
9.Samsunspor 4 2 1 1 1 7
10.Beşiktaş 3 2 1 0 0 6
11.Rizespor 4 1 2 1 -4 4
12.Eyüpspor 5 1 3 1 -5 4
13.Kasımpaşa 4 1 3 0 -2 3
14.Kayserispor 4 0 1 3 -4 3
15.Fatih Karagümrük 4 1 3 0 -5 3
16.İstanbul Başakşehir 3 0 1 2 -1 2
17.Kocaelispor 5 0 4 1 -6 1
18.Gençlerbirliği 5 0 5 0 -6 0