SİYASET
SİYASET HaberleriMülakat gitsin, liyakat gelsin
Gelecek Partisi İstanbul Milletvekili İsa Mesih Şahin, "Gelin bu zehri birlikte çıkarıp atalım ülkemizden. Mülakat kaldırılsın, objektif kriterlere dayalı bir KPSS yapılsın. Mülakat gitsin, liyakat gelsin” dedi.
- A-
- A
- A+
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, katıldığı bir programda öğretmen atama ve mülakat konularında açıklamalar bulunmuş ve mülakatın tamamen kaldırılmasının gündemde olmadığını söylemişti.
Gelecek Partisi İstanbul Milletvekili ve Grup Başkanvekili İsa Mesih Şahin'in geçtiğimiz aylarda Meclis'e sunduğu öğretmenlik mesleğine girişte yapılan mülakat uygulamasının kaldırılmasını amaçlayan bir kanun teklifi bugün Genel Kurul’da görüşülecek.
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Şahin, “Mülakat liyakatin katili, adaletin düşmanı, gençlerimizin geleceğini karartan bir zehirdir. Gelin bu zehiri birlikte çıkarıp atalım ülkemizden. Mülakat kaldırılsın, objektif kriterlere dayalı bir KPSS yapılsın. Mülakat gitsin, liyakat gelsin.” dedi.
Teklifin gerekçesinde, öğretmenlik mesleğinin hem kadim gelenekte hem de sosyal hayatta önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayan Şahin, öğretmenlerin, öğrenciler ve toplum üzerindeki etkisinin büyük olduğunu, mesleğin gereği gibi icra edilmesinin ülkenin gelişimi ve geleceği açısından hayati öneme sahip olduğunu ifade etti.
Şahin, mülakatı gerçekleştiren jürinin öznel değerlendirmelerinin pek çok haksızlığı beraberinde getirdiğini ve adalet ile eşitlik ilkesini zedelediğini vurguladı. Ayrıca, mülakat esnasında yaşanan anlık stresin, adayların gerçek potansiyellerini yansıtamamalarına yol açtığını belirtti.
Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda yapılan mülakat uygulamasının kaldırılmasını amaçlayan teklif şu şekilde:
- Mülakatın Kaldırılması: Teklifin ilk maddesi, 03.02.2022 tarihli 7354 Sayılı Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun 5'inci maddesine ek yapılmasını öngörüyor. Bu ek ile öğretmen adaylarının atamalarında sözlü sınav, mülakat veya ön görüşme yapılmaması hedefleniyor. Bu düzenlemenin, öğretmenlik mesleğine girişte liyakat ve objektif kriterlerin esas alınmasını sağlayacağı belirtiliyor.
- Yürürlük Maddesi: Teklifin ikinci maddesi, kanunun yayımı tarihinde yürürlüğe girmesini içeriyor. Bu, kanunun resmi gazetede yayımlandığı andan itibaren yürürlüğe gireceği anlamına geliyor.
- Yürütme Maddesi: Üçüncü madde ise kanunun hükümlerinin Cumhurbaşkanı tarafından yürütüleceğini belirtiyor. Bu, kanunun uygulanması ve denetlenmesi sorumluluğunu Cumhurbaşkanlığı makamına veriyor.
Kamuoyunun beklentisinin kayırmacılıktan uzak, liyakatli bir sistemin baz alınarak, mülakat uygulaması olmadan objektif ve bilimsel kriterlere dayalı bir öğretmen atamasının gerçekleştirilmesi olduğunu söyleyen Şahin, bu bilgiler doğrultusunda öğretmen atamalarında "mülakat" uygulamasının kaldırılmasının ve kanunlarca güvence altına alınmasının öğretmenlik mesleğinin geleceği için büyük bir önem taşıdığını ifade etti.
'Delilsiz ispat tahminden ibarettir'
'Anlama özürlü herhalde bu arkadaş'
'Bu işin altında hükümetin enkazıyla birlikte Numan Kurtulmuş kalacak'
Yaşar Kaba’nın Araştırma Kitapları Okurla Buluştu
'Ramazan, Birlik ve Kardeşliğin En Güçlü Zamanıdır'
'Ülkemizde milyonlar yoksullukla savaşıyor'
Köpek sahibi olmak, kalp hastalığına bağlı ölüm riskini azaltıyor
'Erdoğan içerideki baskıyı gizlemek için jeopolitik kozunu kullanıyor'
Manavgat Belediyesi'nde gözaltı sayısı 40’a yükseldi
HAKMAR'ın sahibi Zeki Doruk hakkında yeniden tutuklama kararı
3,5 milyon vatandaş faturasını ödeyemediği için kömüre mahkum oldu
Yerli Karea Fit Yollara Çıkıyor!
'Normalleşme süreci geride kaldı'
'Türk milletinin İran halkı için ettiği dualar moral kaynağı'
HSK’den Yargıtay’a yeni atamalar
Murat Tüzel’den Prof. Dr. İlber Ortaylı İçin Taziye Mesajı
'Bizim en büyük kalkanımız kardeşliğimizdir'
Aslıhan Karalar yangının çıkış sebebini açıkladı
Yağmur Yüksel'in son hali olay oldu
'İstiklal Marşı’nın Arapça okunması sapkınlıktır'
İflas eden Yeşil GYO’ya kayyum atandı
'Her türlü tehdide karşı hazırlıklıyız'
Ali Koç, İmam Hatip öğrencilerine iftar verdi
Irak'ta Bağdat havalimanına İHA saldırısı
Bu pazar seçim olsa hangi parti ne kadar oy alır
Tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı hayatını kaybetti
'Kanal İstanbul birincil önceliğimiz değil'
Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel gözaltına alındı
Cumartesi motorine ve benzine yeniden dev zam
'Kanunsuz emre uyarak silah almak suçtur'
Yükleniyor






