GÜNCEL
GÜNCEL HaberleriO polisler hakkında suç duyurusu
19 Mart'taki protestolara katılan üniversite öğrencisi Eren Üner, gözaltı sürecinde maruz kaldığını belirttiği polis şiddeti nedeniyle suç duyurusunda bulundu.
- A-
- A
- A+
Cumhuriyet Halk Partisi’nin cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu’nun gözaltına alınması sonrası başlayan gösterilere destek veren 23 yaşındaki tarih bölümü öğrencisi Eren Üner, gözaltında yaşadıklarını yargıya taşıdı. Üner, protestolar sırasında bazı polislerin gözaltına aldıkları kişilere ait görüntüleri tehdit ve hakaret içerikli mesajlarla paylaştığını, bu paylaşımları kendi X hesabından ifşa ettiğini belirtti.
Bu ifşaların ardından, paylaşımda adı geçen polisler tarafından hakkında şikâyette bulunulan Üner için soruşturma başlatıldı. 24 Mart 2025 gecesi, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele ekipleri tarafından evinden gözaltına alındı. Vatan Caddesi'ndeki Emniyet binasına götürülen Üner, işlemlerinin ardından tutuklanarak cezaevine konuldu ve yaklaşık 15 gün özgürlüğünden mahrum kaldı.
Tahliye sonrası sosyal medyada yaptığı açıklamada Üner, gözaltı sürecinde darp edildiğini, işkenceye uğradığını ve çeşitli tehditlerle karşı karşıya kaldığını anlattı.
“ALTI POLİS TARAFINDAN DARP EDİLDİM”
Üner’in avukatları tarafından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na sunulan suç duyurusu dilekçesinde, genç öğrencinin gözaltına alındıktan sonra bir çalışma odasına götürülerek burada altı polis tarafından saatlerce darp edildiği ifade edildi. Dilekçede ayrıca Üner’in ve ailesinin ölümle tehdit edildiği, kendisine “vatan haini” denilerek ağır küfür ve hakaretlerde bulunulduğu da yer aldı.
Suç duyurusunda görevli polis memurları hakkında "işkence", "kasten yaralama", "tehdit", "hakaret" ve "görevi kötüye kullanma" suçlarından işlem yapılması talep edildi.
Türkiye'nin dış borcu son 10 yılın zirvesinde
Karayollarında vatandaşın cebinden 850 milyar lira çıktı
Milli parklar şirketlerin rant alanı oluyor
'Bahçeli göz göre göre Öcalan'ın postacılığını yapıyor'
İran'dan ateşkes için 3 şart
'Türkiye’de güven olmadan ekonomi düzelmez'
Emekliyi açlık sınırının altına düşürmek büyük bir insafsızlık
78 kişinin öldüğü Kartalkaya raporunda Bakanlık aklandı
Milletvekili Ramazan Kaşlı MHP'den ihraç edildi
Akaryakıta yeni zam
'Türkiye çatışmanın değil barışın tarafındadır'
İspanya'dan İsrail'e 'soykırım' resti
ABD Mahkemesinden Halkbank 'Bağımsız Denetçi' kararı
'86 milyonun vergisi TRT'ye haram zıkkım olsun'
'İsrail'e bomba' sevkiyatı yapan Repkon USA isim değiştirdi
Hiçbir ülkenin egemenliğinde, topraklarında gözümüz yok
Ergene'de 2 ton tehlikeli fıstık yakalandı
Emre Saltık, vefatının 9. yıl dönümünde anıldı
Ümraniye Belediyesi İftara Yolda Yakalananları Unutmuyor
'Canlı yayın için kanun değişikliği gerekir'
'Silivri'de verilen hukuk değil, haysiyet ve fazilet mücadelesidir'
Zorunlu eğitim yaşı öne çekiliyor
Döşemealtı Belediyesi'ne operasyon
Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne operasyon
Parti numarası olmayan gıda ürünü satılamayacak
Bir meslek grubuna daha yeşil pasaport talebi
Mustafa Berat Kasımoğlu görevden uzaklaştırıldı
Hazine iki ihaleyle 45,6 milyar lira borçlandı
'Türk sermayesiyle üretilen bombalar İsrail'e gidiyor'
Petrol fiyatı 119 dolardan 84 dolara çakıldı
Yükleniyor







