GÜNCEL
GÜNCEL HaberleriOGM'den Giresun'a yardım
OGM'den Giresun'a yardım
- A-
- A
- A+
Giresun'da 23 Ağustos'ta meydana gelen, can ve mal kayıplarına neden olan sel felaketinin ardından yaraların sarılması Orman Genel Müdürlüğü öncülüğünde Tarım ve Orman Bakanlığı ve ormancılık sektör temsilcileriyle birlikte başlatılan 'Geçmiş Olsun Giresun' isimli kampanyası içinde toplanan 10 milyon 635 bin TL'nin afetzedelere dağıtımı OGM tarafından yapılmaya başlandı.
Afetzedelere yardım elini uzatan Orman Genel Müdürlüğü, 62 orman köyünde hasar tespit çalışmaları yaptı. Tespit çalışmaları neticesinde; ev müştemilatı ve hayvan zararında 139 hane, yıkılmış ve yıkılacak ev hasarında 97 hane olmak üzere toplam 236 hane tespit edildi. Zararları tespit edilen hanelere OGM ekipleri bugüne kadar 5 milyon TL ORKÖY hibe desteği sağladı.
Giresun İçin Devlet ve Özel Sektör Elele
OGM'nin 5 milyon TL katkıda bulunduğu “Geçmiş Olsun Giresun” yardım kampanyasına Balıkçılık Genel Müdürlüğü 1 milyon 850 bin TL, Devlet Su İşler Genel Müdürlüğü 500 bin TL, Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü 335 bin TL gıda çeki, Hayvancılık Genel Müdürlüğü 200 bin TL ve 50 ton kutu süt, Meteoroloji Genel Müdürlüğü 100 bin TL ile katkı sağlarken, ormancılık sektöründe yer alan; Starwood 1 milyon 500 bin TL gıda çeki, Kastamonu Entegre 500 bin TL, Kronospan A.Ş 250 bin TL, MDF Yonga Levha DRN 100 bin TL, Çamsan Parke Firması 100 bin TL, Peli 50 bin TL ve Hayat Kimya 300 bin adet maske yardımında bulundu.
Hazırlanan 30 bin adet yardım çekinin 11.592 adedi afetzedelere ulaştırıldı. Bugüne kadar Espiye ilçesinde 2.450, Dereli ilçesinde 5.712, Merkez ilçede 1.150 ve Tirebolu ilçesinde 2.280 kişiye teslim edilen yardım çeklerinin kalan kısmı için de orman köylüsüne dağıtımı devam ediliyor.
Avrupa'dan Trump'a soğuk duş
Adriana Lima'nın ideal erkek kriteri tartışma yarattı
Kaymakamlık binasındaki silah seslerinin sebebi belli oldu!
Mahkemeden İBB davalarına CHP'liler alınmasın talebi
'AKP seçimi kaybedeceği için bunları yaşıyoruz'
'Hukuk ve demokrasi düzelmeden ekonomi düzelmez'
'Kısa sürede yüksek kazanç vadedenlere karşı dikkatli olunmalı'
İBB davasında 5. celse başlamadan bitti
İlber Ortaylı son yolculuğuna uğurlanıyor
'İran'a karşı kazanmıyoruz, dünyaya aptal olduğumuzu gösteriyoruz'
Oscar Ödülleri sahiplerini buldu
Trafiğe kaydı yapılan taşıt sayısı yüzde 11 azaldı
'Maddi sıkıntı çekiyoruz'
Kurtardığımız her bir canlının hayatı moral kaynağı
'Türkiye'yi zor günler bekliyor'
Türkiye'de şeriat isteyenler yüzde 10 çıkar mı şüpheliyim
Mine Tozlu dahil 5 kişi gözaltına alındı
DHMİ Daire Başkanı Mehmet Cemil Acar, Aksaray'da yakalandı
'Delilsiz ispat tahminden ibarettir'
'Anlama özürlü herhalde bu arkadaş'
'Bu işin altında hükümetin enkazıyla birlikte Numan Kurtulmuş kalacak'
Yaşar Kaba’nın Araştırma Kitapları Okurla Buluştu
'Ramazan, Birlik ve Kardeşliğin En Güçlü Zamanıdır'
'Ülkemizde milyonlar yoksullukla savaşıyor'
Köpek sahibi olmak, kalp hastalığına bağlı ölüm riskini azaltıyor
'Erdoğan içerideki baskıyı gizlemek için jeopolitik kozunu kullanıyor'
Manavgat Belediyesi'nde gözaltı sayısı 40’a yükseldi
HAKMAR'ın sahibi Zeki Doruk hakkında yeniden tutuklama kararı
3,5 milyon vatandaş faturasını ödeyemediği için kömüre mahkum oldu
Yerli Karea Fit Yollara Çıkıyor!
Yükleniyor





