Yüz yüze eğitimde verilen ilk aranın ardından öğrenciler yarın ders başı yapacak. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 'Sıfır vakayla açılacak' açıklamasına rağmen 66 sınıfın karantina da olacağını açıkladı.
Yüz yüze eğitim öncesi okullardaki son duruma ilişkin verileri paylaşan Bakan Özer, '22 Kasım 2021 tarihi itibariyle 850 bin sınıftan sadece 66’sı kapalı olacak. Diğer tüm sınıflar yüz yüze eğitime devam edecek' açıklamasında bulundu.
Öte yandan Bakan Özer 4 gün önce yaptığı açıklamada ise 521 sınıfın karantinada olduğunu söylemiş ve 'Onların da ara tatil sonuna kadar zaten karantina süreleri tamamlanmış olacak. Okullar 22 Kasım'da sıfır vakayla eğitime başlayacak, karantinada sınıf kalmayacak' ifadelerini kullanmıştı.
İKİ DOZ AŞILI ÖĞRETMENLERİN ORANI YÜZDE 93
Öğretmenlerin aşılanma oranı hakkında da bilgi veren Özer, 'En az iki doz aşı olmuş ve aşı olmadan antikora sahip öğretmen oranımız yüzde 93’ler seviyesinde, en az iki doz aşı olmuş ve aşı olmadan antikora sahip öğretmen oranımız yüzde 93’ler seviyesinde' dedi.