Onların demir kubbesi varsa bizim de çelik kubbemiz olacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Adamın nesi var… ‘Kubbe’ de ‘Kubbe’ diyor! Onların demir kubbesi varsa bizim de çelik kubbemiz olacak. Çelik kubbeyi yapacak mıyız, yapacağız. Onlara bakarak ‘Bizim niye yok?’ demeyeceğiz." dedi.

Onların demir kubbesi varsa bizim de çelik kubbemiz olacak
  • A-
  • A
  • A+

TUSAŞ'ta düzenlenen T625 Gökbey Helikopter Teslimat Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı ve Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Adamın nesi var… ‘Kubbe’ de ‘Kubbe’ diyor! Onların demir kubbesi varsa bizim de çelik kubbemiz olacak. Çelik kubbeyi yapacak mıyız, yapacağız. Onlara bakarak ‘Bizim niye yok?’ demeyeceğiz. Bu süreçte uzun menzilli füze kabiliyetlerimizi de artıracağız. Düşmanlara korku salan caydırıcılığa ulaşıncaya kadar hiçbir alanı ihmal etmeden hep birlikte çalışacağız" dedi. Konuşmasında teröre ilişkin mesajlar da veren Erdoğan, "Terörü sona erdirecek her türlü vasıtayı devreye almaktan da çekinmeyiz" dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

"23 Ekim'de TUSAŞ'a düzenlenen hain terör saldırısında şehit olan kardeşlerimize Cenab-ı Allah'tan rahmet niyaz ediyorum. Rabbim şehitlerimizin ruhlarını şad, mekanlarını cennet eylesin diyorum. Yaralanan 22 kardeşimizin çoğu taburcu edildi. Tedavileri süren 5 kardeşimize Mevla'dan acil şifalar temenni ediyorum. Biz ilahi mesajda buyrulduğu üzere şehitlerin ölü olmadığına tüm kalbimizle inanıyoruz.

Şehitlerimizin yakınlarının vakar, sabır ve metanetini gördükçe nasıl asil bir milletin ferdi olduğumuzu çok daha iyi anlıyoruz. TUSAŞ çalışanlarımızın yaşadıkları terör saldırısına rağmen dik ve dirayetli duruşu her türlü takdirin üzerindedir. Hainlere inat daha fazla çalışacağız, daha fazla üreteceğiz diyerek TUSAŞ'ın siz kahramanlarına Cumhurbaşkanı olarak ülkem ve milletim adına teşekkür ediyorum.

Buradaki her bir kardeşimin şehitlerimizden devraldığı emaneti layıkıyla taşıdıktan sonra inşallah gelecek nesillere çok daha güçlü şekilde devredileceğinden şüphe duymuyorum. Bu tür hain saldırılar terörle mücadelede yolumuzdan geri çeviremez, terör tehdidini kaynağında bertaraf etme noktasında asla 0 içinde değiliz. Nerede ülkemize yönelik tehdit unsuru tespit edersek onu ortadan kaldırmaktan bizi kimse alıkoyamaz.

"Pençe Kilit Harekatı ile Irak sınırlarımızın güvenliğini tahkim ediyoruz"

Terörü sona erdirecek her türlü vasıtayı devreye almaktan da çekinmeyiz. Terörle mücadele konseptimiz sayesinde bölücü terör örgütüne çok ağır darbeler indirdik. Sınırlarımız ötesinde yuvalanan teröristlere nefes aldırmıyoruz. Pençe Kilit Harekatı ile Irak sınırlarımızın güvenliğini tahkim ediyoruz.

Terörün olmadığı bir ülke ve bölge hedefimize ulaşana kadar bu mücadeleyi çok boyutlu bir şekilde devam ettireceğiz. Terör baronlarının ve onları taşeron olarak kullanan patronlarının oyununa gelmeyeceğiz. 85 milyon birlik, beraberlik ve kardeşlik içinde asırlardır olduğu gibi inşallah daha nice yüzyıllar boyunca bu topraklarda yan yana, barış ve huzur içinde yaşayacağız.

"Bu tür kalleş eylemler bölücü örgütün son çırpınışı"

TUSAŞ çalışanlarımızın bir konuda gönüllerini ferah tutmalarını istiyorum. Bu tür kalleş eylemler bölücü örgütün son çırpınışıdır. Devletimiz katil sürülerinden de, bunların tasmasını elinde tutan ağababalarından da daha güçlüdür. Hepsinin hakkından gelecek, hepsini tepeleyecek kuvvet ve kudrete Allah'ın izniyle ziyadesiyle sahiptir.

Suriye ve Irak'taki terör yuvalarını bölücü alçakların başına geçirerek şehitlerimizin kanını yerde koymadık. Cumhuriyetimizin ilk yıllarında Gazi Mustafa Kemal'in başlattığı sanayi hamlesinde, savunma sanayimiz de bulunmaktaydı. Vecihi Hürkuş, Şakir Zümre, Nuri Demirağ, Nuri Killigil gibi müteşebbislerin gayretlerini bugün bile hatırlıyoruz. Bu çabaların birileri tarafından nasıl akamete uğratıldığını hepimiz çok iyi biliyoruz.

Türkiye çok erken başladığı bu yarıştan maalesef kopartılmıştır. Savunma sanayi alanında ülkemiz neredeyse dışa bağımlı hale gelmiştir. Dışa bağımlı olmayı acı şekilde tecrübe ettik. Halkımızın desteği ile kurulan silahlı kuvvetlerimizi güçlendirme vakıfları ile hayata geçen ASELSAN, TUSAŞ, ROKETSAN gibi kurumlar bu sürecin ürünleridir. Merhum Erbakan hocamızın bu kurumların ülkemize kazandırılmasında emekleri olmuştur. Rahmetli Turgut Özal'ın Başbakanlığı döneminde Savunma Sanayi Geliştirme ve Destekleme Başkanlığı kuruldu.

Bundan sonra dışarıdan hazır alımlar, bütün bunların yerine ihtiyacımız olan ürünleri yerli ve milli imkanlarla geliştirmeye ağırlık verdik. Bunun müspet sonuçlarını gördük ve görüyoruz. Savunma sanayi yerlilik oranı bugün yüzde 80'leri geçti.

"Kendi kendine yeten ülke konumundayız"

Bini aşkın proje ve 100 milyar dolarlık proje portföyü ile bu alanda kendi kendine yeten ülke konumuna geldik. Savunma sanayimiz 3 bin 500'ü aşkın firmasıyla en yüksek katkıyı veriyor. İnsansız hava aracında dünyanın açık ara en büyük üreticisiyiz. Dünya genelindeki SİHA satışlarının yüzde 65'ini TUSAŞ'ın aralarında olduğu Türk şirketleri gerçekleştirdi.

İster sınırlarımız dahilinde ister ötesinde olsun, nerede ülkemize yönelik bir tehdit unsuru tespit edersek onu ortadan kaldırmaktan bizi kimse alıkoyamaz. Bu tür kalleş, hain eylemler, bölücü örgütün son çırpınışlarıdır. Bölgemizin, ülkemizin geleceğinde teröre, şiddete asla yer yoktu.

Uyguladığımız politikalarla yüzde 20'lerde olan savunma sanayii yerlilik oranı bugün yüzde seksenleri geçti, nereden nereye...

Bini aşkın yerli savunma sanayi projesi ve 100 milyar dolarlık proje portföyü ile bu alanda kendi kendine yeten bir ülke konumuna geldik.

Geliştirme ve test faaliyetleri başlayan Gökbey helikopterimizle ne kadar iftihar etsek azdır. Tabii Gökbey'in hikayesini bizim için daha anlamlı ve özel kılan şehit mühendis Zahide Güçlü Ekici'nin bu projede yer almasıdır. Zahide kardeşimiz 2021 yılından itibaren helikopter alt sistem yerlileştirme ve tedarik birimlerinde lider mühendis olarak çalışmıştır. Bugün teslim edeceğimiz Gökbey helikopterimiz de inşallah Zahide kardeşimizle birlikte diğer şehitlerimizin de ruhlarını şad edeceğimize inanıyorum. 

"Çelik kubbeyi yapacağız"

Adamın nesi var… ‘Kubbe’ de ‘Kubbe’ diyor! Onların demir kubbesi varsa bizim de çelik kubbemiz olacak. Çelik kubbeyi yapacak mıyız, yapacağız. Onlara bakarak ‘bizim niye yok’ demeyeceğiz. Bu süreçte uzun menzilli füze kabiliyetlerimizi de artıracağız. Düşmanlara korku salan caydırıcılığa ulaşıncaya kadar hiçbir alanı ihmal etmeden hep birlikte çalışacağız.

Tam bağımsız Türkiye hayalimizi gerçeğe dönüştürene kadar bize durmak yok."

Yorum Yazın

'Muhalefetin tasfiye girişimini kınıyoruz'

'2 Kasım’da yüreği yeteni sandığa bekliyorum'

'Hırsızlık, yolsuzluk arıyorsan kayyım belediyelerine git'

Erdoğan, TOGG T10F’i test etti

Kiralar yüzde 82’yi aştı, vatandaşın barınma yükü ağırlaştı

Hukuk ya herkes için vardır ya da hiç kimse için yoktur

Adana, Antalya ve Adıyaman Belediye Başkanları gözaltına alındı

'Çaresizce yanmayı bekliyoruz'

Tarihde ilk kez maaşa bir tas çorbadan az zam yapıldı

Mobilya devi Alfemo Zeren Group Holdinge satıldı

Cemil Tugay’dan AK Parti'ye geçeceği iddialarına yanıt!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan diplomasi trafiği!

Elektrik şirketleri kar ederken ormanlar küle dönüyor

Manavgat Belediyesi’ne operasyon

6 Ayda 2 bin 776 firma konkordato başvurusu yaptı

Bu ihmallerin, bu yıkımın hesabını kim verecek?

İstanbul'da yaşamanın maliyeti 93 bin TL'yi aştı

TÜİK verileriyle zam yapmak kul hakkına girmektir

Diplomasını yırtan Boğaziçi mezunu genç gözaltına alındı

'Başbağlar Katliamı, Tarihe Sürülmüş Karanlık Bir Lekedir'

Çalışanın altı aylık kaybı 218 milyarı aştı...

Benzin, motorin ve LPG'ye zam geldi

Dış ticarette 5,9 milyar TL’lik usulsüzlük tespit edildi

Milleti yoksullaştırma planı tıkır tıkır işliyor!

SİNAN SAYGI’DAN ‘İLETİŞİM BİR SÜREÇTİR’ ADLI YENİ KİTAP

Emekli maaşı yeniden dibi gördü

Halk TV ve Sözcü TV ekranları salıdan itibaren kararıyor

Melen Çayı’nda ‘Engelsiz Rafting’

Zeynep Sönmez’den Wimbledon’da Tarihi Başarı!

Emekliler açlık ve sefalete mahkum ediliyor

Yükleniyor

Dolar son 50 yılın en büyük değer kaybını yaşadı

Sırbistan'da öğrenciler Vuvic iktidarını protesto etti

Yoon Suk Yeol, sıkıyönetim soruşturması kapsamında sorgulandı

Hamaney'i aşağılık bir ölümden kurtardım

İran nükleer projesini yeniden inşa etmeyi düşünürse tekrar saldıracağız!

ABD’nin saldırısı, İsrail’in arkasındaki gücü gösterdi

İran'ın nükleer programı yok oldu

İran nükleer silah elde etmek için ihtiyaç duyduğu her şeye sahip

Pis işlerimizi İsrail hallediyor

Her saldırıya aynı sertlikte karşılık veririrz

'Çaresizce yanmayı bekliyoruz'

Ayşe Akın, kalbini Squid Game yıldızına kaptırdı

Sıla Türkoğlu güzelliğiyle büyüledi

Güzel oyuncu eleştiri yağmuruna karşı olan sessizliğini bozdu

Melisa Döngel soluğu tatilde aldı!

Güngör, Sofia Vergara’nın üstsüz pozunu beğenince...

Aslı Bekiroğlu hastane odasından isyan etti

Melis Sezen kısa taytıyla poz verdi!

Demet Özdemir bayramda soluğu babasının yanında aldı

Hazal Subaşı sezonu açtı

Erdoğan, TOGG T10F’i test etti

Volvo EX30 Türkiye Yollarında

İkinci el araca Avrupa’dan 2.5 kat daha fazla ödüyoruz

Ali Özçete OSS'de güven tazeledi

Ekonomik kriz ulaşımı da vurdu

Ticaret Bakanlığı'ndan ikinci el araç ticaretine sıkı denetim

BYD’den 22 modelde beklenmedik indirim

Tüketiciyi yanıltan reklamlara 15,8 milyon lira ceza kesildi

Otomotiv üretimi ilk 5 ayda yüzde 1,4 geriledi

Arızalı otomobil yenisiyle değiştirilecek

Uzayan yangın sezonu solunum sağlığımızı da tehdit ediyor

İstanbul'da görünürlüğü artan keneler zararsız

Uzmanlar Diş Sağlığına Karşı Uyarıyor

Yanlış Beslenme Kalp Durmasına Yol Açabilir!

Türkiye'deki nanelerde klorpirifos alarmı

Yedikule Göğüs Hastalıkları Hastanesi’nde Çete Çökertildi

Tarım Bakanlığı baharatlardaki hileyi açıkladı

İstanbul’da kene vaka sayısı 7 bini aştı

Alparas Tunç: DMD (Duchenne Musküler Distrofi) İle Mücadele Eden Bir Çocuk

Bu kene türü hem hayvanlar hem de insanlar için ciddi risk taşıyor

Halk TV ve Sözcü TV ekranları salıdan itibaren kararıyor

Gazetecilikte Sosyoloji, Psikoloji ve Ses-Nefes Eğitiminin Gücü

ROK, Fatih Altaylı'nın tahliye edileceği tarihi açıkladı!

Fatih Altaylı’nın neden tutuklandığı belli oldu!

Fatih Altaylı’ya soruşturma ve gözaltı

Yüzüncüyıl Gazeteciler Derneği Yeni Döneme Hızlı Başladı

Ekonomi Basını Başarı Ödülleri sahiplerini buldu

Saray’ın bekçi köpeği değil halkın çoban köpeği olurum

Halk TV'nin sahibi Cafer Mahiroğlu hakkında yakalama kararı

Gökçek'in kanalında 'Uyuşturucu' ve 'fuhuş' soruşturması

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2