TURİZM
TURİZM HaberleriOtelin sahibi, Bakanlığa bağlı TGA'da yönetim kurulu üyesi çıktı
Kartalkaya'daki yangında 76 kişinin yaşamını yitirdiği otelin yönetim kurulu başkanı Halit Ergül'ün, Bakanlığa bağlı "Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı"nın yönetim kurulu üyesi olduğu ortaya çıktı.
- A-
- A
- A+
Bolu'da dün sabaha karşı başlayan ve 10 saatin sonunda söndürülen yangında 76 kişi hayatını kaybetti. Otelin yönetim kurulu başkanı Halit Ergül'ün de aralarında bulunduğu 9 kişi gözaltına alındı. Bakan Ersoy, düzenli kontrol sorumluluğunun itfaiyede olduğunu söylerken Ergül'ün Bakanlığa bağlı Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) yönetim kurulu üyesi olduğu öğrenildi.
Yangının çıktığı Grand Kartal Oteli'nin ana ortakları Halit Ergül ve Emine Murtezaoğlu Ergül. Faciayla ilgili gözaltına alınan 9 kişinin arasında Halit Ergül de yer aldı. Ergül'ün Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı TGA'da yönetim kurulu üyesi olması dikkat çekti.

BAKAN SORUMLULUK ALMADI
Bakan Mehmet Nuri Ersoy, dün otelin önünde yaptığı açıklamada sorumluluğu itfaiye birimlerine yüklemiş, "Düzenli kontrolleri ve yeterliliklerin de itfaiye tarafından yapılması gerekiyor. Bugüne kadar da itfaiye tarafından bildirilmiş olumsuz bir durum bulunmamış." ifadelerini kullanmıştı.
UZMANLAR İHMALE DİKKAT ÇEKTİ
Yangınla ilgili soruşturma devam ederken ihmaller zinciri de gündemdeki yerini koruyor. Uzmanlar, doğru tasarlanmış bir bina ve aktif yangın sistemleriyle bu tür bir olayın can kaybı yaşanmadan atlatılabileceğine dikkat çekti. Ancak binanın dış cephe elemanlarının yangına dayanıklılığı düşük olması, denetim eksikliği ile güvenlik ihlalleri, felaketin boyutunu artırdı.
BAKAN'IN ŞİRKETİNDE OTEL REKLAMI
Öte yandan söz konusu otelin görsellerinin Bakan Ersoy'un sahibi olduğu ETS Turizm reklamlarında yer aldığı ortaya çıktı. Söz konusu reklamlarda yine Ergül'ün iştiraki olan Kartal Otel, "hizmet, kalite ve konforun buluştuğu" yer olarak sunuldu.
'Netanyahu terörü bölgesel ve küresel barışı tehdit ediyor'
NATO, ABD olmadan kağıttan kaplan
Emekliler zam talebiyle sokağa indi
Tom Barrack'tan yine skandal sözler
'Dikkat edin sırada Türkiye var'
'Muhalefetin gerçek oyu anketlere yansımıyor'
Muhittin Böcek'ten Akın Gürlek'in 'rüşvet' iddiasına yanıt
Tavuk etine üst üste zam
SGK 36 ilacı daha geri ödeme listesine aldı
Motorinin litre fiyatı 75 TL sınırına dayandı
Takipteki alacaklar 660 milyar liraya dayandı
'Türkiye, yeni bir iktidarı karşılamak üzere doğum sancıları çekiyor'
'Utanç içinde hatırlanacak bir tarih'
'Savaşın sebebi İsrail’dir'
Yeşil erik açılışı 4 bin TL'den yaptı!
Bodrum'a gelenleri kaymakam karşıladı
Ayhan Bora Kaplan'ın avukatı tahliye edildi
'Türkiye Ada'nın tamamının garantörüdür'
İstanbul’da 27 CHP’li başkanın 12’si görevden uzaklaştırıldı
Türkiye kira artışında dünya lideri
'Kazanan ithalatçı, kaybeden çiftçi olur'
'İmamoğlu 1 yıldır hapiste, Avrupa buna sessiz kalmamalı'
MGK’da 3 başkanlık kuruldu
İran’a 'saldırıları derhal durdur' çağrısı
'Donald Trump için 'azil' çanları çalıyor'
Pentagon, İran için 200 milyar dolar bütçe talep etti
Danıştay, MEB’den 'Ramazan Genelgesi' savunması istedi
İki Kardeşin Sıra Dışı ve Mizah Dolu Hikâyesi
'Kahrolsun Amerikan emperyalizmi!'
Vatandaş ekonomiden umutsuz
Yükleniyor






