OTOMOTİV
OTOMOTİV HaberleriOtomotivde '6 ay 6 bin kilometre' uygulaması uzatıldı
Ticaret Bakanlığı, otomotiv ticaretinde yaşanan spekülatif fiyat artışları ve stokçuluk faaliyetlerini ortadan kaldırmak amacıyla başlattığı "6 ay 6 bin kilometre" kısıtlamasını 1 Ocak 2025'e kadar uzattığını duyurdu.
- A-
- A
- A+
Ticaret Bakanlığı, otomotiv piyasasında önceki yıl ve geçen yıl yaşanan spekülatif fiyat oluşumları ile stokçuluk faaliyetlerini ortadan kaldırmak gerekçesiyle ilgili uygulamayı yürürlüğe koymuştu. Bu kapsamda, pazarlama ve satış kısıtlaması ile ikinci el motorlu kara taşıtı ticareti yapan yetkili satıcılar ve bireysel satıcılar tarafından motosiklet, otomobil ve arazi taşıtlarının ilk tescil tarihinden itibaren 6 ay ve 6 bin kilometre geçmedikçe doğrudan veya dolaylı olarak pazarlanmaması veya satışı yapılmamasına yönelik düzenlemeler hayata geçirilmişti.
CEZALAR VE YAPTIRIMLAR
Bu düzenlemeye aykırı hareket edenlere ise bugüne kadar yaklaşık 52 milyon TL, ilan kısıtlamasına aykırı hareket edenlere ise yaklaşık 90 milyon TL idari para cezası uygulandı. Bakanlık, yapılan düzenleme ve denetimlerin sonuç verdiğini belirterek, sıfır taşıtların ikinci ele düşürülerek satılması yoluyla haksız kazanç sağlanmasının önüne geçildiğini ve sıfır taşıt arzının artırılarak gerçek ihtiyaç sahiplerinin taşıta ulaşmalarının sağlandığını ifade etti.

UZATMA KARARI
Bu doğrultuda, söz konusu kazanımlar göz önünde bulundurularak ilgili düzenlemenin 6 ay süreyle 1 Ocak 2025 tarihine kadar yeniden uzatılmasına karar verildi. Ticaret Bakanlığı, bu düzenlemelerle hem tüketiciler lehine fiyat istikrarını sağlamak hem de sektör yetkilileri için adil ve dengeli bir piyasa yapısı tesis etmek amacıyla çalışmalarını sürdüreceğini açıkladı.
Belgeleri bana değil AK Parti genel başkanına götürün
İran Türkiye'ye gaz akışını kesti
'Türkiye’de NATO kolordusunun ne işi var?'
135 milyar dolarlık altın rezervi satılacak
'Enflasyonda düşüş başka bahara kaldı'
Gününüzü ekranda değil, doğada geçirin
Siyonist emperyalist şebekesi mukaddes günlerimizi zindana çevirdi
Yenikapı’daki Nevruz kutlamalarına soruşturma
Zübeyde Hanım ilk kez tiyatro sahnesine taşınıyor
Enflasyonun düşeceğini bekleyenlerin oranı 4,7 puan geriledi
Natasa Theodoridou Harbiye Açıkhava Sahnesinde
Motorin 80 lira sınırını aştı
'Çamaşır Sepeti' filmi seyircisiyle buluşmaya hazırlanıyor
'İran'ı doğrudan vurmaya hazırız'
'Andımız'ın okunmasını isteyen veliye 'terör propagandası' suçlaması
Benzin ve motorine yine dev zam
'Tanıklar duruşmada dinlensin'
Fişekhane’de boy gösteren 06 plakaları yakalandı
Kapalıçarşı'da altın satışları durdu
ABD girmeyeceğine söz verdiği bataklığa battı
Murat Ertürk'ün TSK'dan ihraç edilme kararı iptal edildi
Türkiye gıda enflasyonunda dünya 3'üncüsü
Bedelli askerlik ücreti ve ÖTV oranları yükseliyor
Haribo, Rekabet Kurumu’nun radarına girdi
'Keyfi kısıtlamalar yargılamaya duyulan güveni sarsıyor'
Ankara’da 'bayat ekmek' 6 liraya satılıyor!
Gazeteci İsmail Arı yine tutuklandı
Tağşiş listesine at ve eşek eti skandalı
Maliye'den lüks harcama denetimi
Bilirkişi rapor süresi 110 günden 29 güne düşürüldü
Yükleniyor






