Özel sektörün elini taşın altına koyması şart

Özel sektörün elini taşın altına koyması şart

Özel sektörün elini taşın altına koyması şart
  • A-
  • A
  • A+

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Organize Sanayi Bölgeleri Mesleki Eğitim Merkezleri Açılış Programı'nda önemli açıklamalarda bulundu. Özel sektöre 'elini taşın altına koy' çağrısı yapan Erdoğan, 'aradığım elemanı bulamıyorum' yakınmasında bulunan işverenlerin yeni bir projeyle bu dönemin sona ereceğini belirtti.

''Açacağımız uluslararası Mesleki ve Teknik Anadolu liseleriyle hem kendi evlatlarımıza yeni ufuklar kazandıracak hem de gönül coğrafyamızdan gelecek gençlere mesleki eğitim imkanı sağlayacağız'' diyen Erdoğan, ''Attığımız bu adımlar bir yandan mesleki eğitim merkezlerinin cazibesini artırırken, ülkemizdeki genç işsizlik oranının düşürülmesinde önemli rol oynayacaktır. Bu güçlü bağ sayesinden 'aradığım elemanı bulamıyorum' yakınması tarihe karışacak.'' dedi.

Erdoğan'ın konuşmalarından öne çıkanlar şöyle:

'Bugün Türk ekonomisi, sanayisi ve eğitim sistemi adına çığır açan bir projeyi gerçeğe dönüştürmenin bahtiyarlığını yaşıyoruz. Organize Sanayi Bölgeleri Mesleki Eğitim Merkezleri projesi ülkemizin temel ihtiyaçlarından birini daha gideriyor.

Ülkemizin üretim ve istihdamın lokomotifi olan organize sanayi bölgeleri eğitim alanında da sorumluluk üstleniyor. Bu güzel projenin ülkemiz, milletimiz, öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve iş dünyamız için hayırlı olmasını diliyorum.

'KALKINMA ATILIMLARI SABOTAJLA ENGELLENDİ'

Millet olarak uzun yıllardır kabuğumuzu kırmanın mücadelesini veriyoruz. Özümüze yabancılaşmadan dünyada hak ettiğimiz konuma gelmenin gayretindeyiz. Türkiye'nin kalkınma, sanayileşme ve üretimi artırma mücadelesi çok daha eskilere dayanıyor. Osmanlı'nın askeri sahada hayata geçirdiği ıslahat ve reform çalışmalarının temelinde eski ihtişamı yeniden kazanma anlayışı vardır. Çabalarımız sekteye uğrasa da modernleşme, sanayileşme ve kalkınma hamlelerini bir şekilde sürdürmeyi başardık.

Cumhuriyetin kurucu kadroları için kalkınma bir ekonomik hedefi işaret ediyordu. İzmir İktisat Kongresi'nde bu hedefleri görebiliyoruz. Kongrede alınan kararlar hayata geçirilemediği gibi, kalkınma atılımları da emekleme safhasındayken belli çevrelerin sabotajıyla engellendi. Biz kendi iç meselelerimizle uğraşmaktan önümüze gelen fırsatları değerlendiremedik. Her 10 yılda bir tekrarlanan darbelerle Türkiye demokrasi ve ekonomide büyük yaralar aldı. Turgut Özal'ın açılım seferberliği ise siyasi istikrarsızlıklar nedeniyle yarım kaldı.

Türkiye ekonomide, üretim ve sanayileşmede onca gayretine rağmen kırmayı başaramadı. Aslına bakılırsa ülkemizin her alanda olduğu gibi sanayileşme konusunda geri bırakılması kötü niyetli bir senaryonun gereğidir. Anadolu'nun dört bir yanında kendisi ürün geliştirmek, pazarlamak isteyenlere karşı sergilenen nobranlığa karşı ithal ürünlere karşı verilen destek niyeti göstermektedir.

Ülkemiz 1950'lerdeki 1970'lerdeki, 1990'lardaki büyük dönüşümleri hep kaçırdı. Kalkınma yarışına girdiğimiz ülkeler hızla gelişirken biz siyasi, ekonomik geri kalmışlığa mahkum edildik.

Milletimizin sıkı sıkıya sarıldığı imam hatip okulları tehdit olarak değerlendirildi. Endüstri meslek ve teknik liseler ise ağır darbelere maruz bırakıldı. Darbe ve vesayet dönemlerinde eğitim sistemlerimize yapılan müdahalelerle eğitim sistemimiz çıkmaza sürüklendi. Evlatlarımıza kendilerini ifade edebilecekleri, hayallerini geliştirebilecekleri imkanlar sunulmadı.

'BU AY SONUNDA 15 BİN ÖĞRETMEN ATAMASI DAHA YAPIYORUZ'

İktidara geldiğimizde ülkemizin tepesinde karabulutlar dolaşıyor, insanlarımızın geleceğe dair umutları zayıflıyordu. Toplumumuzun tüm kesimleri kan ağlıyordu. Milletimize Türkiye'yi dört ana sütun üzerinde yükseltme sözü verdik. Eğitim, sağlık, adalet, emniyet olduğunu ifade ettik. Hamdolsun bu sözümüzü de hep sadık kaldık. Eğitim meselesinin ikinci plana itilmesine müsaade etmedik.

Bu ay sonunda 15 bin öğretmen ataması daha yapıyoruz. Okullarımızı her türlü tesisle donattık. Bazılarının kızlarımızın okumasından rahatsızlık duyduğunu biliyoruz. Buradan dikta hevesleri yeniden depreşenlere şu ikazı yapmak istiyorum; 15 Temmuz'da şahit olduklarımız milletimizin hak ve özgürlük kararlılığını göstermiştir. Türkiye'yi 28 Şubat karanlığına döndürmeye kimsenin gücü yetmeyecektir. Tek parti faşizminin geride bıraktığı o acı hatıraları bir daha kimse yaşatamaz. İdeolojik saplantılarından dolayı kız çocukları ile okulların arasına duvar örülmesine izin vermeyiz.

'YENİ BİR PROJEYİ DEVREYE ALIYORUZ'

Şu gerçeği hepimiz gayet iyi biliyoruz; eğitim-öğretim aydınlık yarınlarımızın teminatıdır. Bu ülkenin gençleri her alanda en iyisine, en güzeline layık. Milletimizin küresel olarak iddia sahibi olmasının yolu eğitim-öğretimden geçiyor. Mesleki eğitime özel önem veriyoruz.

Mesleki eğitim ve teknik alandaki tecrübemizi uluslararası alana taşımak amacıyla yeni bir projeyi devreye alıyoruz. Açacağımız uluslararası Mesleki ve Teknik Anadolu liseleriyle hem kendi evlatlarımıza yeni ufuklar kazandıracak hem de gönül coğrafyamızdan gelecek gençlere mesleki eğitim imkanı sağlayacağız. Uluslararası Mesleki ve Teknik Anadolu projenin şimdiden hayırlı olmasını diliyorum.

'ARADIĞIM ELEMANI BULAMIYORUM' YAKINMASI TARİHE KARIŞACAK'

Cumhurbaşkanı olarak, sanayicilerimiz ve yatırımcılarımızla bir araya geldiğimiz her zeminde kamu-özel sektörü girişimine dikkat çekiyorum. Özel sektörün elini taşın altına koyması şarttır. Sanayicilerimizin bu modele sahip çıktığını görüyorum. 1,5 ay gibi kısa sürede ülkemizdeki 255 sanayi bölgesinin tamamında mesleki eğitim projesi hayata geçti. Bu merkezler sayesinde sektörlerimizin ihtiyaç duyduğu nitelikli insan kaynağının yetişmesini sağlıyoruz. Attığımız bu adımlar bir yandan mesleki eğitim merkezlerinin cazibesini artırırken, ülkemizdeki genç işsizlik oranının düşürülmesinde önemli rol oynayacaktır. Bu güçlü bağ sayesinden 'aradığım elemanı bulamıyorum' yakınması tarihe karışacak.

Türkiye'nin istihdamı ve üretimine katkı sağlayacak bu projenin hayırlı olmasını diliyorum. Artık şu gerçeği göreceğiz, organize sanayi bölgeleri içinde okullar, stajlarını her yönüyle işine giden siz gençler. Bunu Çin, Japonya başarıyor biz niye yapmayalım? Biz de başaracağız.'

 

Yorum Yazın

'DEM'in son pratikleri Öcalan'ın iradesine başkaldırıdır'

'Rojava'da anlaşma oldu sıra Türkiye'deki Kürtlerde'

Fenerbahçe: Galatasaray'ı 3-0 yendi

Sorbonne Üniversitesi diploma iptalini tanımadı

İstanbul’da 21 ilçe de elektrik kesintisi

ŞOK Marketler'den 'pestisitli biber' iddialarına yanıt

Migros’ta taşeron dönemi bitti

'Emekliyi göz ardı eden sandıkta cevabını alır'

İstanbul’da fiyat artışı hızlandı

'Siz tarihin gördüğü en büyük siyasi dolandırıcılarsınız!'

Mücahit Ören Epstein belgelerinde

Borçluya yapılandırma imkanı geliyor

CHP'den AK Parti'ye geçen Hasan Ufuk Çakır'dan emeklilere...

'Türkiye F-35 alamayacak'

MSB’den ihraç edilen Atatürkçü teğmen hakkında suç duyurusu

Türkiye'nin tekstil devi daha iflas etti

Antalya'da gerçekleşen kaza da çok sayıda ölü var

Kamu hastanelerinde erişim krizi

Yanlış tercih metabolizmayı yıkıyor…

'Çocuk Köyü’ndeki altyapı imalatlarını değiştirdik'

İstanbul Üniversitesi'nin akreditasyonu iptal olabilir

Ebubekir Şahin'in kızı sınavsız memur oldu iddiası

Pastırmanın bir dilimi küçük bir servet!

Sahra Şaş ödül törenine damga vurdu!

Altın ve gümüş neden sert düştü?

'20 bin eleman lazım, iş bulamıyorum diyen buraya gelsin'

Turizmde rekor var, kâr yok

İş insanı Sani Şener gözaltına alındı

Alacak davalarında 15 yılda yüzde 366’lık rekor artış

Hasan Can Kaya ve Reynmen dâhil 11 kişi gözaltında

Yükleniyor

'Türkiye F-35 alamayacak'

3 milyon sayfa Epstein arşivi erişime açıldı

SDG orduya katılıyor, petrol sahaları Şam'a devrediliyor

'İran saldırırsa vururuz'

ABD'de tüketici güveni 2014'ten bu yana en düşük seviyede

'Şara, çok saygın Cumhurbaşkanı'

Düpedüz saygısızlık ve yakışıksız!

Hamaney'in özel bir yeraltı sığınağına geçtiği iddia edildi

'ABD güçlü olabilir ama bizim de onurumuz satılık değil'

'Azerbaycan-Ermenistan bitirdiğim savaşlardan biri'

Sahra Şaş ödül törenine damga vurdu!

Nefise Karatay'ın son hali gündem oldu

'Tramvaya asılmak gibi bana da asılmak yasaktır'

'Her kapı çaldığında polis geldi sanıyordum'

Yaren Güldiken kırmızı elbisesiyle sosyal medyayı salladı

Sörften sonra çok daha iyi bir insan oldum

Melisa Döngel'den dikkat çeken paylaşım

Buse Terim sevgilisiyle tatile çıktı!

Yatakta verdiği kareler olay oldu

Eski manken Deniz Akkaya hapse girecek!

Otomotiv sektöründe kârlılık baskı altında

Tesla verimlilikte zirvede, BYD sınıfta kaldı, menzil kralı Audi

MG’nin Hybrid+ Teknolojisi Yakında Türkiye’de!

Alfa Romeo’dan takas desteği avantajı

Volvo EX60, yılın ikinci yarısında Türkiye’de

Dijital kanallara güven arttı, kullanıcı sayısı yükseldi

Elektrikli otomobil sayısı 370 bini aştı

2. el otomotiv satışı 2025'te rekor kırdı

Trafik sigortasında primler değişti

'Ürün gamımızı her geçen gün güçlendiriyoruz'

Kamu hastanelerinde erişim krizi

Yanlış tercih metabolizmayı yıkıyor…

Vicdansız hemşire Bağrıyanık tutuklandı!

Huzurevi fiyatlarında rekor artış

Eczane eczane dolaşmaya son!

ABD, Dünya Sağlık Örgütü'nden resmen ayrıldı

Bütçeyi yutan şehir hastanelerine 6 tane daha ekleniyor

Sıra numarası ekranında "Cübbeli Ahmet" sohbeti açıldı

'Lastiksiz ambulansları gençler bilmez'

Lahmacunda sakatat, peynirde natamisin çıktı

Ekol TV'ye "kara para aklama" soruşturmasında yeni gelişme

Hrant Dink'in öldürülmesinin üzerinden 19 yıl geçti

Acun Ilıcalı satış planını KAP'a bildirdi

RTÜK’ten TV kanalları ve dijital platformlara ceza

Haber sitelerine 'Google' darbesi

THY'den gazeteci Ali Kıdık'a uçuş yasağı

Burak Akburak İstanbul'da Gazetecilerle Buluştu

Ege TV kanalı icradan satışa çıkarıldı

'Özgür Basın, Güçlü Toplum Demektir'

Habertürk skandalında tanık ifadesi dengeleri değiştirdi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 20 15 1 4 33 49
2.FENERBAHÇE A.Ş. 19 12 0 7 26 43
3.TRABZONSPOR A.Ş. 20 12 2 6 15 42
4.GÖZTEPE A.Ş. 20 11 3 6 15 39
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 20 10 4 6 10 36
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 20 8 6 6 13 30
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 20 7 4 9 3 30
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 20 6 7 7 -7 25
9.KOCAELİSPOR 19 6 7 6 -3 24
10.CORENDON ALANYASPOR 20 4 6 10 -2 22
11.GENÇLERBİRLİĞİ 20 6 10 4 -3 22
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 20 4 8 8 -6 20
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 20 5 10 5 -14 20
14.TÜMOSAN KONYASPOR 20 4 9 7 -9 19
15.İKAS EYÜPSPOR 20 4 10 6 -12 18
16.KASIMPAŞA A.Ş. 20 3 10 7 -12 16
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 20 2 9 9 -25 15
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 20 2 15 3 -22 9