Özel sektörün elini taşın altına koyması şart

Özel sektörün elini taşın altına koyması şart

Özel sektörün elini taşın altına koyması şart
  • A-
  • A
  • A+

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Organize Sanayi Bölgeleri Mesleki Eğitim Merkezleri Açılış Programı'nda önemli açıklamalarda bulundu. Özel sektöre 'elini taşın altına koy' çağrısı yapan Erdoğan, 'aradığım elemanı bulamıyorum' yakınmasında bulunan işverenlerin yeni bir projeyle bu dönemin sona ereceğini belirtti.

''Açacağımız uluslararası Mesleki ve Teknik Anadolu liseleriyle hem kendi evlatlarımıza yeni ufuklar kazandıracak hem de gönül coğrafyamızdan gelecek gençlere mesleki eğitim imkanı sağlayacağız'' diyen Erdoğan, ''Attığımız bu adımlar bir yandan mesleki eğitim merkezlerinin cazibesini artırırken, ülkemizdeki genç işsizlik oranının düşürülmesinde önemli rol oynayacaktır. Bu güçlü bağ sayesinden 'aradığım elemanı bulamıyorum' yakınması tarihe karışacak.'' dedi.

Erdoğan'ın konuşmalarından öne çıkanlar şöyle:

'Bugün Türk ekonomisi, sanayisi ve eğitim sistemi adına çığır açan bir projeyi gerçeğe dönüştürmenin bahtiyarlığını yaşıyoruz. Organize Sanayi Bölgeleri Mesleki Eğitim Merkezleri projesi ülkemizin temel ihtiyaçlarından birini daha gideriyor.

Ülkemizin üretim ve istihdamın lokomotifi olan organize sanayi bölgeleri eğitim alanında da sorumluluk üstleniyor. Bu güzel projenin ülkemiz, milletimiz, öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve iş dünyamız için hayırlı olmasını diliyorum.

'KALKINMA ATILIMLARI SABOTAJLA ENGELLENDİ'

Millet olarak uzun yıllardır kabuğumuzu kırmanın mücadelesini veriyoruz. Özümüze yabancılaşmadan dünyada hak ettiğimiz konuma gelmenin gayretindeyiz. Türkiye'nin kalkınma, sanayileşme ve üretimi artırma mücadelesi çok daha eskilere dayanıyor. Osmanlı'nın askeri sahada hayata geçirdiği ıslahat ve reform çalışmalarının temelinde eski ihtişamı yeniden kazanma anlayışı vardır. Çabalarımız sekteye uğrasa da modernleşme, sanayileşme ve kalkınma hamlelerini bir şekilde sürdürmeyi başardık.

Cumhuriyetin kurucu kadroları için kalkınma bir ekonomik hedefi işaret ediyordu. İzmir İktisat Kongresi'nde bu hedefleri görebiliyoruz. Kongrede alınan kararlar hayata geçirilemediği gibi, kalkınma atılımları da emekleme safhasındayken belli çevrelerin sabotajıyla engellendi. Biz kendi iç meselelerimizle uğraşmaktan önümüze gelen fırsatları değerlendiremedik. Her 10 yılda bir tekrarlanan darbelerle Türkiye demokrasi ve ekonomide büyük yaralar aldı. Turgut Özal'ın açılım seferberliği ise siyasi istikrarsızlıklar nedeniyle yarım kaldı.

Türkiye ekonomide, üretim ve sanayileşmede onca gayretine rağmen kırmayı başaramadı. Aslına bakılırsa ülkemizin her alanda olduğu gibi sanayileşme konusunda geri bırakılması kötü niyetli bir senaryonun gereğidir. Anadolu'nun dört bir yanında kendisi ürün geliştirmek, pazarlamak isteyenlere karşı sergilenen nobranlığa karşı ithal ürünlere karşı verilen destek niyeti göstermektedir.

Ülkemiz 1950'lerdeki 1970'lerdeki, 1990'lardaki büyük dönüşümleri hep kaçırdı. Kalkınma yarışına girdiğimiz ülkeler hızla gelişirken biz siyasi, ekonomik geri kalmışlığa mahkum edildik.

Milletimizin sıkı sıkıya sarıldığı imam hatip okulları tehdit olarak değerlendirildi. Endüstri meslek ve teknik liseler ise ağır darbelere maruz bırakıldı. Darbe ve vesayet dönemlerinde eğitim sistemlerimize yapılan müdahalelerle eğitim sistemimiz çıkmaza sürüklendi. Evlatlarımıza kendilerini ifade edebilecekleri, hayallerini geliştirebilecekleri imkanlar sunulmadı.

'BU AY SONUNDA 15 BİN ÖĞRETMEN ATAMASI DAHA YAPIYORUZ'

İktidara geldiğimizde ülkemizin tepesinde karabulutlar dolaşıyor, insanlarımızın geleceğe dair umutları zayıflıyordu. Toplumumuzun tüm kesimleri kan ağlıyordu. Milletimize Türkiye'yi dört ana sütun üzerinde yükseltme sözü verdik. Eğitim, sağlık, adalet, emniyet olduğunu ifade ettik. Hamdolsun bu sözümüzü de hep sadık kaldık. Eğitim meselesinin ikinci plana itilmesine müsaade etmedik.

Bu ay sonunda 15 bin öğretmen ataması daha yapıyoruz. Okullarımızı her türlü tesisle donattık. Bazılarının kızlarımızın okumasından rahatsızlık duyduğunu biliyoruz. Buradan dikta hevesleri yeniden depreşenlere şu ikazı yapmak istiyorum; 15 Temmuz'da şahit olduklarımız milletimizin hak ve özgürlük kararlılığını göstermiştir. Türkiye'yi 28 Şubat karanlığına döndürmeye kimsenin gücü yetmeyecektir. Tek parti faşizminin geride bıraktığı o acı hatıraları bir daha kimse yaşatamaz. İdeolojik saplantılarından dolayı kız çocukları ile okulların arasına duvar örülmesine izin vermeyiz.

'YENİ BİR PROJEYİ DEVREYE ALIYORUZ'

Şu gerçeği hepimiz gayet iyi biliyoruz; eğitim-öğretim aydınlık yarınlarımızın teminatıdır. Bu ülkenin gençleri her alanda en iyisine, en güzeline layık. Milletimizin küresel olarak iddia sahibi olmasının yolu eğitim-öğretimden geçiyor. Mesleki eğitime özel önem veriyoruz.

Mesleki eğitim ve teknik alandaki tecrübemizi uluslararası alana taşımak amacıyla yeni bir projeyi devreye alıyoruz. Açacağımız uluslararası Mesleki ve Teknik Anadolu liseleriyle hem kendi evlatlarımıza yeni ufuklar kazandıracak hem de gönül coğrafyamızdan gelecek gençlere mesleki eğitim imkanı sağlayacağız. Uluslararası Mesleki ve Teknik Anadolu projenin şimdiden hayırlı olmasını diliyorum.

'ARADIĞIM ELEMANI BULAMIYORUM' YAKINMASI TARİHE KARIŞACAK'

Cumhurbaşkanı olarak, sanayicilerimiz ve yatırımcılarımızla bir araya geldiğimiz her zeminde kamu-özel sektörü girişimine dikkat çekiyorum. Özel sektörün elini taşın altına koyması şarttır. Sanayicilerimizin bu modele sahip çıktığını görüyorum. 1,5 ay gibi kısa sürede ülkemizdeki 255 sanayi bölgesinin tamamında mesleki eğitim projesi hayata geçti. Bu merkezler sayesinde sektörlerimizin ihtiyaç duyduğu nitelikli insan kaynağının yetişmesini sağlıyoruz. Attığımız bu adımlar bir yandan mesleki eğitim merkezlerinin cazibesini artırırken, ülkemizdeki genç işsizlik oranının düşürülmesinde önemli rol oynayacaktır. Bu güçlü bağ sayesinden 'aradığım elemanı bulamıyorum' yakınması tarihe karışacak.

Türkiye'nin istihdamı ve üretimine katkı sağlayacak bu projenin hayırlı olmasını diliyorum. Artık şu gerçeği göreceğiz, organize sanayi bölgeleri içinde okullar, stajlarını her yönüyle işine giden siz gençler. Bunu Çin, Japonya başarıyor biz niye yapmayalım? Biz de başaracağız.'

 

Yorum Yazın

'Kurultay davasında 'mutlak butlan' çıkacak, Kılıçdaroğlu geri dönecek'

ÖSYM sistemine sızıp öğrencilerin tercih listesini değiştirmişler!

Bartu Soral PKK açılımının biteceği tarihi açıkladı

Özgür Özel'den Akın Gürlek'e 3 soru geldi

'Autumn’s Dream' Sonbaharın Duygusal Dokunuşunu Sanata Taşıdı

Polis promosyon ihalesine büyük tepki var

'Kara para, küresel güveni sarsıyor'

'Yürütülen ekonomi politikalarının adı, zulümdür'

'Elde edilen kazanç bir kişinin özgürlüğü olmamalı'

Trump Çin vergisini yüzde 155'e çıkardı

Ev sahiplerinin vergi yükü yüzde 100 artacak

FİLM-SAN 29 KATEGORİDE ÖDÜL VERECEK

Gümrük denetimlerinde 8,8 milyar TL’lik ceza

Ümraniye Belediyesi'nden “Evimde Güvendeyim” projesi

İBB iştiraklerinden 210 kişi ifadeye çağrıldı

Asgari ücret en az 55 bin lira olmalı

Konya Büyükşehir Belediyesi'ne ait fırında infial yaratan görüntü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kuveyt Emiri Sabah ile görüştü

İletişim Başkanı Duran'dan CHP Genel Başkanı Özel'e tepki

'Narko Kapan Mersin'le 3 organize suç örgütü çökerildi'

'Yeni bir 'Yassıada çetesi' kurmak istediğini ilan etmiş oldu'

'Halkın kendi adaletini sağlama içgüdüsünü tetikleyebilir'

TÜRK-İŞ ve HAK-İŞ Asgari Ücret Tespit Komisyonu’na katılmayacak

Dünyaya Kuzey Kıbrıs'ı tanıyın diyorsanız önce kendiniz tanıyacaksınız

Her polis trafik cezası kesemeyecek

Brent petrol fiyatı 52 dolara gerileyecek

34. Yıllık ESGE Kongresi İstanbul’da Düzenlendi

Paribu ve Papara'ya yasa dışı bahis operasyonu

'Diyanet’in bütçesi üç bakanlığın toplamını aştı'

'KKTC Türkiye’ye katılmalıdır'

Yükleniyor

Trump Çin vergisini yüzde 155'e çıkardı

Eski Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy cezaevine giriyor

İsrail, bu kez Refah'ı vurdu

Kazakistan’da Benzin, su, elektrik ve doğalgaza zam yasaklandı

Madagaskar’da ordu yönetime el koydu

'İki devletli çözüm uygulanmazsa bölge mahvolur'

Netanyahu Trump’a Golan işgalini de onaylattı

'Kırmızı çizgiyi aşmayın'

MIT'den Trump yönetiminin "federal fon" anlaşmasına ret

Trump Çin'e köpürdü, ABD borsaları çakıldı

Emine Ün'ün dönüşü muhteşem oldu

Jenna Ortega'nın önü ayrı arkası ayrı olay

Cemre Baysel Cannes'ı yıktı geçti!

Melis Sezen’den sürpriz değişim!

'Hiçbir zaman böyle şeylerle bir ilgim olmadı'

Berrak Tüzünataç'tan yaza veda pozları

Sütyen alamıyorum

'İnsanların kafasını şişirmeyin'

Serra Arıtürk dantel elbisesiyle mest etti!

Salma Hayek, 59. yaşını kutladı!

Otomobil fiyatları yeniden yükselişe geçebilir

FIAT “Grande Panda” Türkiye’de

YGD “Türkiye’nin En Beğenilen Otomobili”ni Seçiyor

BYD'de Türkiye yatırımını İspanya'ya yapıyor

120 klasik araç, tarihi güzelliklerde yarışacak

Otomobil ithalatına yeni ek vergi

Motosiklet satışları rekor kırdı

Hyundai’nin fabrikasına şok baskın: 475 gözaltı

'Eğitim, ülkemizin geleceğine yapılacak en değerli yatırımdır'

Elektrikli otomobillerin pazar payı yüzde 18,5'e ulaştı

Diz yıpranmasının en önemli sebebi fazla kilolar!

Diyarbakır İl Sağlık Müdürü'ne 'makam aracı' soruşturması

'Yakında kalp damar ameliyatı yapacak hekim bulamayabiliriz'

İlaç krizi Meclis'e taşındı!

Sağlıkta yapay zeka hangi seviyede?

Borcunu ödemeyen sağlık hizmeti alamayacak

22 yılda özel hastane sayısı yüzde 103,7 arttı

Akademisyenlerden SGK'ya usulsüz tahsilat

Filtre kahve içerken bir daha düşünün

VR ile Meme Sağlığı Eğitimi İstanbul’da Farkındalık Buluşmasına Dönüştü

'Karamsarlığa sürükleyen içeriklere müsamaha gösterilmeyecek'

Abdulkadir Çay, Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğüne atandı

'Valiye şemsiye var, gazilere yok' haberine gözaltı

Elazığ'da gazeteciye pompalı tüfekli saldırı

Gazeteci Hakan Tosun'un beyin ölümü gerçekleşti

Yerel gazeteler birer birer kapanıyor!

UGASDER, Gazze İçin Üsküdar’da Bir Araya Geldi

Gazeteci Serkan Candaş’a Prestijli Ödül!

Yüzüncüyıl Gazeteciler Derneği’ne ‘En Aktif Gazetecilik Ödülü’

Ahmet Hakan, uçaktaki soru skandalını itiraf etti!

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 9 8 0 1 18 25
2.TRABZONSPOR A.Ş. 9 6 1 2 8 20
3.FENERBAHÇE A.Ş. 9 5 0 4 8 19
4.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 9 5 2 2 1 17
5.GÖZTEPE A.Ş. 9 4 1 4 8 16
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 9 4 1 4 4 16
7.BEŞİKTAŞ A.Ş. 8 4 3 1 2 13
8.CORENDON ALANYASPOR 9 3 2 4 2 13
9.TÜMOSAN KONYASPOR 8 3 3 2 3 11
10.HESAP.COM ANTALYASPOR 9 3 5 1 -5 10
11.KASIMPAŞA A.Ş. 9 2 4 3 -3 9
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 8 2 4 2 -3 8
13.GENÇLERBİRLİĞİ 9 2 5 2 -4 8
14.İKAS EYÜPSPOR 9 2 5 2 -5 8
15.KOCAELİSPOR 9 2 5 2 -6 8
16.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 8 1 4 3 -2 6
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 9 0 4 5 -14 5
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 9 1 8 0 -12 3