SAĞLIK
SAĞLIK HaberleriÖzel Şafak Hastanesi'nden 16 bin yanlış göz ameliyatı
Yenidoğan Çetesi iddianamesinde adı geçen Özel Şafak Hastanesi'nin sahibi Seçim Öztürk, son 10 yılda SGK'dan 600 milyon lira aldıklarını açıkladı.
- A-
- A
- A+
Yenidoğan Çetesi soruşturması kapsamında gündeme gelen Özel Şafak Hastanesi ve diğer hastaneler hakkında çarpıcı gelişmeler yaşanıyor. Soruşturmanın ardından Bağcılar’da bulunan Özel Şafak Hastanesi'nin kapatıldığı açıklanırken, hastane sahibi Seçim Öztürk bu kararı ve diğer iddialar hakkında açıklamalarda bulundu. Ancak Öztürk, şirketine bağlı bazı hastanelerin açık olduğunu öne sürerek kapatılma kararlarına itiraz etti.
Özel İstanbul Şafak Sağlık Hizmetleri A.Ş.'ye ait Özel Avrupa Şafak Hastanesi ve Özel İstanbul Şafak Hastanesi, Yenidoğan soruşturmasında iddianamede sıkça yer aldı. Şirketin Bağcılar’daki hastanesinin kapatıldığı belirtilirken, Avrupa Şafak Hastanesi’nin halen açık olduğu ifade edildi. Seçim Öztürk, yaptığı açıklamada Bağcılar’daki hastanenin kapatıldığını doğruladı, ancak Avrupa Şafak’ın faaliyetlerine devam ettiğini vurguladı.

Hastanelerle ilgili en dikkat çekici suçlamalar arasında normal hastaların yoğun bakım ünitelerine yatırılması, gereksiz göz ameliyatları yapılması ve hastanenin SGK’yı dolandırdığı iddiaları yer aldı.
Halk TV yayınına bağlanan Öztürk, normal hastaların yoğun bakım ünitelerine yatırıldığına dair müfettiş raporlarını doğruladı. Ancak Öztürk, bu uygulamanın hastane kapasitesi dolu olduğu için zorunlu olduğunu savundu. "Devletin kuralları, gelen hastayı geri çevirmemizi engelliyor. Eğer hasta başka bir yere sevk edilirken hayatını kaybederse, tüm sorumluluk bize ait oluyor. Biz bu hastaları kabul ettik ve devlete faturasını kestik, ancak devlet ödeme yapmadı. Bu yüzden konuyu mahkemeye taşıdık" ifadelerini kullandı.
16 BİN YANLIŞ AMELİYAT İÇİN SKANDAL İFADE
Müfettiş raporlarında yer alan 16 bin yanlış göz ameliyatı iddiaları da yayında gündeme geldi. Bu suçlamayı da kabul eden Öztürk, “Ben hekim değilim. Göz cerrahisiyle ilgili sıkıntılarımız oldu. Devlete 3,5 milyon dolar ödedim. Dava devam ediyor, eğer kazanırsam bu parayı geri alacağım” dedi.
4,9 MİLYAR TL’LİK TAHSİLAT SORUNU
Halk TV'de yer alan habere göre; SGK müfettiş raporlarında, Şafak Hastaneleri’nin tahsilat imkanını ortadan kaldırmak amacıyla Gaziosmanpaşa’da faaliyette olduğu halde adresini Sakarya’ya taşıdığı ve bu şekilde konkordato ilan ederek SGK’nın 4,9 milyar TL alacağını tahsil edemediği öne sürüldü. Öztürk, bu iddiayı reddetti ve Avrupa Şafak Hastanesi’nin Sakarya’ya taşınmadığını belirtti. Öztürk'ün açıklamasının, şirket bünyesindeki iki hastane arasındaki karmaşadan kaynaklandığı düşünülüyor. Bağcılar’daki Şafak Hastanesi kapatılmış olsa da Öztürk, Avrupa Şafak Hastanesi’nin açık olduğunu öne çıkararak genel bir kapatma olmadığını savundu.
SON 10 YIL İÇİNDE DEVLETTEN 600 MİLYON LİRA ÖDEME ALINDI
Öztürk, son 10 yıl içinde devletten 600 milyon lira ödeme aldığını belirtti. Yenidoğan soruşturmasının 2023 ve 2024 yıllarının ilk 10 ayını kapsadığını ifade eden Öztürk, bu süreçte hastanesinde ölen bir bebek bulunmadığını ileri sürdü. Öztürk, soruşturma kapsamında adı geçen diğer hastanelerin de ciddi iddialarla yüzleştiğini ve pek çoğunun ruhsatlarının iptal edildiğini hatırlattı.
KAPATILAN HASTANELER
Yenidoğan soruşturmasında adı geçen Özel Avcılar Hospital, Özel TRG Hospitalist Hastanesi, Özel Birinci Hastanesi, Özel Güney Hastanesi, Özel Bağcılar Medilife Hastanesi, Özel Beylikdüzü Medilife Hastanesi, Özel Reyap İstanbul Hastanesi, Özel Şafak Hastanesi (Bağcılar) ve Özel Silivri Kolan Hospital'ın ruhsatlarının iptal edildiği açıklandı.
'Türkiye, yeni bir iktidarı karşılamak üzere doğum sancıları çekiyor'
'Utanç içinde hatırlanacak bir tarih'
'Savaşın sebebi İsrail’dir'
Yeşil erik açılışı 4 bin TL'den yaptı!
Bodrum'a gelenleri kaymakam karşıladı
Ayhan Bora Kaplan'ın avukatı tahliye edildi
'Türkiye Ada'nın tamamının garantörüdür'
İstanbul’da 27 CHP’li başkanın 12’si görevden uzaklaştırıldı
Türkiye kira artışında dünya lideri
'Kazanan ithalatçı, kaybeden çiftçi olur'
'İmamoğlu 1 yıldır hapiste, Avrupa buna sessiz kalmamalı'
MGK’da 3 başkanlık kuruldu
İran’a 'saldırıları derhal durdur' çağrısı
'Donald Trump için 'azil' çanları çalıyor'
Pentagon, İran için 200 milyar dolar bütçe talep etti
Danıştay, MEB’den 'Ramazan Genelgesi' savunması istedi
İki Kardeşin Sıra Dışı ve Mizah Dolu Hikâyesi
'Kahrolsun Amerikan emperyalizmi!'
Vatandaş ekonomiden umutsuz
'İddianame ortadayken başkanlarımız hala neden tutuklu?'
Motorine 5.70 TL zam geliyor
Elektrik ve doğal gaza zammını değerlendireceğiz
İhracat miktarında düşüş
'Belgeler sahte, üzerime kayıtlı 4 taşınmaz var'
Kemal Memişoğlu iftara askeri helikopterle indi
'İsrail bölgeyi felakete sürüklüyor'
'Hiç kimseyle düşmanlık istemiyoruz'
'12 tapu var, hepsi Akın Gürlek’in; sahte desene'
'Fransa Hürmüz Boğazı operasyonlarına asla katılmayacak'
Etiket ve kasa fiyatlarını karşılaştırın
Yükleniyor






