SİYASET
SİYASET HaberleriÖzel'den Akın Gürlek'e tepki: Senin halin cahilce bir beceriksizlik
"Senin soruşturmana, mahkemenin vereceği karar yetkisizlik senin halin ise cahilce bir beceriksizliktir. Ama şunu bil ki gündemimizde sen yoksun. Gündemimizde seni haketmediğin bu makamlara getiren iktidarı değiştirmek var."
- A-
- A
- A+
CHP'ye katılan İstanbul milletvekili Cemal Enginyurt hakkında CHP grup toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik sözlerinden dolayı soruşturma başlatılmıştı. CHP lideri Özgür Özel, Enginyurt hakkında başlatılan soruşturmaya tepki gösterdi.
Sosyal medya hesabından konuya ilişkin paylaşım yapan Özel, isim vermeden İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek'e seslenerek "Senin soruşturmana, mahkemenin vereceği karar yetkisizlik senin halin ise cahilce bir beceriksizliktir. Ama şunu bil ki gündemimizde sen yoksun. Gündemimizde seni haketmediğin bu makamlara getiren iktidarı değiştirmek var." ifadelerini kullandı.
Özel'in paylaşımı şöyle;
“İstanbul’daki Seyyar Giyotine sesleniyorum. Yetkisiz olduğunu bile bile bugün partimize katılan İstanbul Milletvekilimiz Cemal Enginyurt hakkında soruşturma açmışsın. Meclis sınırlarında konuşan Milletvekilinin kürsü dokunulmazlığı vardır dışarıda suç iddiası varsa da soruşturmakta yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Parlamenter Suçları Soruşturma Bürosu’dur. Senin soruşturmana, mahkemenin vereceği karar yetkisizlik senin halin ise cahilce bir beceriksizliktir. Ama şunu bil ki gündemimizde sen yoksun. Gündemimizde Türkiye İttifakı’nı büyütmek var. Gündemimizde birleşe birleşe kazanmak var. Gündemimizde seni haketmediğin bu makamlara getiren iktidarı değiştirmek var.”
İMAMOĞLU: "TÜRKİYE BAŞSAVCILIĞI" KURULDU DA HABERİMİZ Mİ YOK?
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP'li Cemal Enginyurt'a soruşturma başlatılmasına tepki gösterdi. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan İmamoğlu," “Türkiye Başsavcılığı” kuruldu da haberimiz mi yok?" dedi.
İmamoğlu'nun paylaşımı şöyle;
“Türkiye Başsavcılığı” kuruldu da haberimiz mi yok? Zafer Partisi Genel Başkanı Sayın Ümit Özdağ gibi, CHP milletvekilimiz Sayın Cemal Enginyurt’a da İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Hukuka güven, devlet ciddiyeti ve adabı açısından toplumda oluşan soru işaretleri giderek büyüyor. Yargımızın ve değerli mensuplarının saygınlığını korumak adına bu tepkimizi ortaya koymak zorunda kalmamızdan ötürü üzgünüm. Sayın Enginyurt’a da geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. "
YAVAŞ: ANKARA’DA YAPILAN BİR KONUŞMA İÇİN İSTANBUL’DA SORUŞTURMA AÇILIYOR
CHP'li Cemal Enginyurt'a soruşturma başlatılmasına ABB Başkanı Mansur Yavaş'tan da tepki geldi. Yavaş, "Hukuk, kişiye göre değil, kurallara göre işler. Cemal Enginyurt hakkında, TBMM’de yaptığı bir konuşma nedeniyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılması, Anayasa’nın 83. maddesiyle güvence altına alınan yasama dokunulmazlığı ilkesiyle çelişmektedir. Adaletin bağımsızlığı ve hukukun üstünlüğü, demokratik bir devletin temelidir. Siyasi saiklerle değil, hukuk kurallarıyla hareket edilmelidir. Ayrıca, Ankara’da yapılan bir konuşma için İstanbul’da soruşturma açılması, hukukun doğal işleyişi açısından ciddi bir soru işaretidir. Yetki ve usul açısından bu durum nasıl açıklanmaktadır?" ifadelerini kullandı.
'Türkiye, yeni bir iktidarı karşılamak üzere doğum sancıları çekiyor'
'Utanç içinde hatırlanacak bir tarih'
'Savaşın sebebi İsrail’dir'
Yeşil erik açılışı 4 bin TL'den yaptı!
Bodrum'a gelenleri kaymakam karşıladı
Ayhan Bora Kaplan'ın avukatı tahliye edildi
'Türkiye Ada'nın tamamının garantörüdür'
İstanbul’da 27 CHP’li başkanın 12’si görevden uzaklaştırıldı
Türkiye kira artışında dünya lideri
'Kazanan ithalatçı, kaybeden çiftçi olur'
'İmamoğlu 1 yıldır hapiste, Avrupa buna sessiz kalmamalı'
MGK’da 3 başkanlık kuruldu
İran’a 'saldırıları derhal durdur' çağrısı
'Donald Trump için 'azil' çanları çalıyor'
Pentagon, İran için 200 milyar dolar bütçe talep etti
Danıştay, MEB’den 'Ramazan Genelgesi' savunması istedi
İki Kardeşin Sıra Dışı ve Mizah Dolu Hikâyesi
'Kahrolsun Amerikan emperyalizmi!'
Vatandaş ekonomiden umutsuz
'İddianame ortadayken başkanlarımız hala neden tutuklu?'
Motorine 5.70 TL zam geliyor
Elektrik ve doğal gaza zammını değerlendireceğiz
İhracat miktarında düşüş
'Belgeler sahte, üzerime kayıtlı 4 taşınmaz var'
Kemal Memişoğlu iftara askeri helikopterle indi
'İsrail bölgeyi felakete sürüklüyor'
'Hiç kimseyle düşmanlık istemiyoruz'
'12 tapu var, hepsi Akın Gürlek’in; sahte desene'
'Fransa Hürmüz Boğazı operasyonlarına asla katılmayacak'
Etiket ve kasa fiyatlarını karşılaştırın
Yükleniyor






