Özel'in sokak çağrısı hukuk devletine aykırı, haddini bilsin

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP'nin cumhurbaşkanı aday adayı Ekrem İmamoğlu dahil 106 kişiye yönelik başlatılan soruşturmaya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Özel
  • A-
  • A
  • A+

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP'nin cumhurbaşkanı aday adayı Ekrem İmamoğlu dahil 106 kişiye yönelik başlatılan soruşturmaya ilişkin açıklamalarda bulundu. Tunç, "Özel'in sokak çağrısı hukuk devletine aykırıdır. CHP'nin izlediği yol yol değil. Devam eden bir adli süreç var. 'Devleti bir suç örgütü gibi yönetiyorlar' sözlerini reddediyoruz. Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir" ifadelerini kullandı.

Tunç, Tokat Valiliği'nde gündeme ilişkin olarak açıklamalarda bulundu. İBB'ye yönelik soruşturma hakkında peşin hükümlü olmamak gerektiğini söyleyen Tunç, "Burada özellikle sokakları karıştırmayı, milletin huzurunu bozmayı çok yanlış buluyorum" dedi, protesto çağrısında bulunan CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e yönelik olarak, "Haddini bilsin. Burada bu ifadeleri kullanırsanız hadsizlik yapmış olursunuz. Kendisini bir genel başkan gibi davranmaya davet ediyorum" ifadelerini kullandı.

"16 kişi firari durumunda"

Tunç'un açıklamalarından satır başları şöyle:

"Bu bir adli soruşturma. İki soruşturma var. Birisi terör suçları, diğeri de örgütlü suçlar soruşturmaları. Terör suçlaması soruşturmasında 7 kişi için gözaltı kararı verilmişti. Hala yakalanamayan 3 firari şüpheli var. Örgütlü suçlar soruşturmasında ise 100 kişilik gözaltı kararları verildi. 106 kişi hakkında işlem başlatıldı. 90 kişinin emniyetteki işlemleri devam ediyor. 16 kişi ise firari durumunda. Emniyetteki işlemlerden sonra adliyeye getirilecekler. Soruşturma devam ediyor. Terör suçu olduğu için 4 günlük azami bir gözaltı süresi var.

"Devletin yargısı suç örgütleri ile mücadele eder"

Özel'in böyle bir ifade kullanması... CHP'nin izlediği yol yol değil. Devam eden bir adli süreç var. 'Devleti bir suç örgütü gibi yönetiyorlar' sözlerini reddediyoruz. Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Bu ifadeleri kesinlikle reddediyoruz. Tuttukları bu yol kesinlikle doğru bir yol değil.

Dosyaya hakim olmadan söylediğiniz söylerin hiçbir kıymeti yok. Gizli soruşturmada dosya ile ilgilisi olmayan televizyon yayınları görüyoruz. Hukuk devletindeyiz. Burada savcılarımız kamu adına görev yapan kişiler. Kendi elde ettikleri bulgular ışığında bir soruşturma başlatmışlardır. Savunma hakkı ile beraber sonrasında bir iddianameye dönüşürse her şey görülecek. Özel'in sokak çağrısı hukuk devletine aykırıdır. Polislerin yaralanması için ne diyecekti İçişleri Bakanımız? Devletin yargısı suç örgütleri ile mücadele eder.

"Dosyayı sabırla sükunetle bekleyelim"

Dosyayı sabırla sükunetle bekleyelim. Peşin hükümlü olmamak gerekir. Burada özellikle sokakları karıştırmayı, milletin huzurunu bozmayı çok yanlış buluyorum. Haddini bilsin. Burada bu ifadeleri kullanırsanız hadsizlik yapmış olursunuz. Kendisini bir genel başkan gibi davranmaya davet ediyorum."

Ne oldu?

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 31 yıllık diploması iptal edildikten sonra İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı “yolsuzluk” ve “terör” suçlarından oluşan iki ayrı soruşturma kapsamında 19 Mart'ta gözaltına alındı. İmamoğlu ile birlikte "suç örgütü kurmak" kapsamında “yolsuzluk” suçlamasıyla başlatılan soruşturmada, aralarında Beylikdüzü Belediye Başkanı Murat Çalık ile İBB yöneticilerinin de olduğu 100 kişiye gözaltı kararı verildi. Diğer bir soruşturma olan “kent uzlaşısı” nedeniyle "terör" suçundan ise İmamoğlu'nun yanı sıra, Şişli Belediye Başkanı Resul Ekrem Şahan, İBB Genel Sekreteri Mahir Polat’ın da olduğu 6 kişi hakkında gözaltı kararı çıktı.

İmamoğlu, İmamoğlu'nun danışmanı Murat Ongun, Tuncay Yılmaz, Fatih Keleş, Ertan Yıldız, Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan, Beylikdüzü Belediye Başkanı Murat Çalık, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, İstanbul Planlama Ajansı Başkanı Buğra Gökce, sanatçı Ercan Saatçive Reform Enstitüsü Başkanı Mehmet Ali Çalışkan'ın da aralarında olduğu 88 kişi gözaltına alındı. 

Yorum Yazın

'Milli Türk Talebe Birliği bizim için bir okuldu'

Bütçeyi yutan şehir hastanelerine 6 tane daha ekleniyor

'İran'dan sonra hedef Türkiye'

Mesam Galvaniz iflas etti

'100 dairen varsa kul hakkına girersin, bizim bir tane bile kiralık evimiz yok'

'Emekli iyi beslendiği için ömrü uzadı, maaşı düştü'

Fahiş fiyata idari para cezası geliyor

En çok trafik kazası İstanbul'da gerçekleşti

En çok prim yapan 5 arsa türü

Elektrikli otomobil sayısı 370 bini aştı

'Belediyelere operasyon devam edecek'

Suriye ordusu Deyr Hafir'de SDG'yi hedef aldı!

Emekli ne yiyecek ne içecek, nasıl yaşayacak?

Eyüpspor'a kayyum atandı

'Milletvekilleri dün Bahçeli'nin dediği gibi davranmadı'

İmamoğlu'nun dedikleri jetin sahibi Veysel Demirci çıktı

Batık krediler ve işsizlikteki artışla övündü

Sıra numarası ekranında "Cübbeli Ahmet" sohbeti açıldı

Açlık ve yoksulluk sınırı uçtu

'10 yıl sonraki neslimizden daha iyi sonuçlar alacağız'

Bayram ikramiyesi sadece 500 lira artacak

Billboard çalışmamız, İstanbul’un 7 yıllık kayıp zamanının belgesidir

İmamoğlu’ndan emeklilere reform vaadi

Elektrik ve doğalgaz faturalarına zam yolda

Derya Ayaydın’ın kuzeni Mert Ayaydın gözaltına alındı

MHP’li Haluk Alıcık’tan emekli maaşı eleştirilerine cevap

Tom Barrack 'Büyükelçi mi, sömürge valisi mi?'

'Sanal bahisin önünü tek imzayla açtınız, tek imzayla kapatın'

Park Holding Turgay Ciner'e iade edildi

2. el otomotiv satışı 2025'te rekor kırdı

Yükleniyor

Suriye ordusu Deyr Hafir'de SDG'yi hedef aldı!

İran: Göstericileri Mossad vurdu

Sisi, Somali Cumhurbaşkanının ülkesini yüzüne karşı kötüledi

İran'dan Türkiye'ye ABD uyarısı

Lindsay Graham'dan Türkiye'ye küstah tehdit

Yetkim anayasa ya da mahkemelerle değil, kendi ahlakımla sınırlı

'Trump. ABD normlarını yok etmeye çalışıyor'

Gürcistan eski Başbakanı Garibaşvili'ye 5 yıl hapis cezası

İran'da ölü sayısı 538'e yükseldi

Fed Başkanı Powell video çekip tehdit edildiğini açıkladı

Melisa Döngel'den dikkat çeken paylaşım

Buse Terim sevgilisiyle tatile çıktı!

Yatakta verdiği kareler olay oldu

Eski manken Deniz Akkaya hapse girecek!

Elle Fanning dekoltesiyle zor anlar yaşadı

Evangeline Lilly kayanın üstüne düştü!

Aslı Bekiroğlu'nun basit ameliyatı kâbusa döndü

Heidi Klum üstsüz güneşlendi

Afra Saraçoğlu annesini paylaştı!

Demet Özdemir 'En iyi kadın oyuncu' seçildi

Elektrikli otomobil sayısı 370 bini aştı

2. el otomotiv satışı 2025'te rekor kırdı

Trafik sigortasında primler değişti

'Ürün gamımızı her geçen gün güçlendiriyoruz'

Türkiye'de Opel, Peugeot ve Citroen el değiştirdi!

Tunçmatik Avrupa Elektrikli Araç Şarj Altyapısı İçin Yeni Şirket Kurdu

Elektrikli araç piyasasının yeni lideri artık Çinli

'2025’in En Beğenilen Otomobili' Gazetecilerin Oylarıyla Seçildi

Arıcıoğlu Otomotiv konkordato talebinde bulundu

İkinci el araçta 6 ay ve 6 bin kilometre şartı uzatıldı

Bütçeyi yutan şehir hastanelerine 6 tane daha ekleniyor

Sıra numarası ekranında "Cübbeli Ahmet" sohbeti açıldı

'Lastiksiz ambulansları gençler bilmez'

Lahmacunda sakatat, peynirde natamisin çıktı

Pestisit ihlalinde dünya ikincisiyiz

Fast food kanseri tetikliyor

Sadece Hastaneyi Değil, Cebinizi de Düşünün

Fatih’te iki aylık bebek açlıktan öldü

Sofralardaki 6 süt ürünü markasında 'hile' tespit edildi

Siirt'de polis hastaneyi 2 ay takip etti, 30 kişi gözaltında

Acun Ilıcalı satış planını KAP'a bildirdi

RTÜK’ten TV kanalları ve dijital platformlara ceza

Haber sitelerine 'Google' darbesi

THY'den gazeteci Ali Kıdık'a uçuş yasağı

Burak Akburak İstanbul'da Gazetecilerle Buluştu

Ege TV kanalı icradan satışa çıkarıldı

'Özgür Basın, Güçlü Toplum Demektir'

Habertürk skandalında tanık ifadesi dengeleri değiştirdi

Ekol TV’ye “kara para aklama“ soruşturması

'Gazeteciliğin Vicdanı Olmaya Devam Edeceğiz'

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 17 13 1 3 27 42
2.FENERBAHÇE A.Ş. 17 11 0 6 25 39
3.TRABZONSPOR A.Ş. 17 10 2 5 13 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 17 9 3 5 12 32
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 17 8 4 5 8 29
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 17 6 4 7 2 25
7.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 17 6 6 5 9 23
8.KOCAELİSPOR 17 6 6 5 -2 23
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 17 6 6 5 -6 23
10.CORENDON ALANYASPOR 17 4 4 9 1 21
11.GENÇLERBİRLİĞİ 17 5 9 3 -3 18
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 17 4 7 6 -4 18
13.TÜMOSAN KONYASPOR 17 4 8 5 -8 17
14.KASIMPAŞA A.Ş. 17 3 8 6 -10 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 17 4 10 3 -15 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 17 2 6 9 -17 15
17.İKAS EYÜPSPOR 17 3 10 4 -14 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 17 2 12 3 -18 9