Özgür Özel adaylığını resmen ilan etti

CHP Grup Başkanı Özgür Özel, CHP Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında adaylığını resmen ilan etti.

Özgür Özel adaylığını resmen ilan etti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün Eğitim-Sen'i ziyaret etmesinin ardından, Özgür Özel’in genel başkanlığa aday olacağı iddialarına ilişkin, "Yarın Özgür Bey adaylığını ilan edecek" demişti.

CHP Grup Başkanı Özgür Özel, bugün CHP Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında adaylığını resmen ilan etti.

CHP'deki değişimin ülkenin değişimi için ön koşul olduğunu ifade eden Özel, "Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanlığına adaylığımı ilan ediyorum" diyerek adaylığını açıkladı.

Özgür Özel, "Cumhuriyetin 100. yılına tarihimizin en büyük umutsuzluğuyla giremeyiz, buna izin veremeyiz, buna izin vermem, vermeyeceğim, hep birlikte vermeyeceğiz" dedi.

'CHP DEĞİŞİRSE TÜRKİYE DEĞİŞİR'

Ülkeyi ve milleti kurtaracak olanın yine milletin azim ve kararlılığı olduğunu dile getiren Özel, "Herkesi bu büyük yürüyüşe davet ediyorum. Çağrımız tüm üyelerimize, tüm seçmenlerimize, Türkiye Cumhuriyeti'nin tüm vatandaşlarınadır. Gelin bu yeni yolu birlikte açalım, hedefe birlikte yürüyelim. Çünkü CHP değişirse Türkiye değişir. Bu memleket bizim, bu davet bizim, bu hasret bizim" diye konuştu.

CHP'nin şartlar ne olursa olsun kayıt dışı siyasete teslim olmasını ne olursa olsun kabul etmediklerini belirten Özel, "CHP'nin iyi yönetilmesine her zamankinden daha çok ihtiyaç duyulmaktadır. Milletvekili belediye başkanı belirlenmesinde ön seçim uygulaması yapılacaktır. Genel merkezi yöneticileri için 3 dönem sınırı getirilecektir. Kadınlar için eşit temsil mutlaka benimsenecektir" ifadelerini kullandı.

'CHP'Yİ İKTİDARIN TESLİM EDİLECEĞİ BİR PARTİYE DÖNÜŞTÜRMEMİZ GEREKİYOR'

"CHP'yi değiştirip toplumun iktidarı teslim edeceği bir partiye dönüştürmemiz gerekiyor" diyen Özel, sözlerine şöyle devam etti: "Partinin yeni kadrolarıyla bulacağı taze kan ve yeni söylemin yaratacağı itici heyecan önemlidir. Şimdi tarihsel bir kararın eşiğindeyiz. Seçimin kaybedildiğini kabul etmeyen bir siyasetsizliğin bir parçası mı olacağız yoksa umut mu olacağız. İşte bizim hikayemiz de tam burada başlamaktadır. CHP Genel Başkanlığı'na adaylığımı açıklıyorum.

Ülkeyi ve milleti kurtaracak olan yine milletin azim ve kararlılığıdır. Şimdi herkesi bu büyük yürüyüşe davet ediyorum. Gelin bu yeni yolu birlikte açalım çünkü CHP değişirse Türkiye değişir. Yarından itibaren bundan önce iki kongremiz yapılmıştı ilan edilen takvimle birlikte il kongrelerimiz yapılacak. Özgür Özel nerede dediğinizde halkın yanındayız, Anadolu'dayız."

'YARINDAN İTİBAREN İL KONGRELERİNİ TAKİP EDECEĞİZ'

Özel, Grup Başkanlığı görevini sürdürüp sürdürmeyeceği yönündeki soru üzerine, yarından itibaren ilan edilen takvim dahilinde yoğun olarak yapılacak il kongrelerini takip edeceklerini söyledi.

Özgür Özel, "Bundan önce partimizin bize ihtiyaç duyduğu her süreçte alnımızın bir damla terini nasıl sakınmadıysak ve son damlasına nasıl akıttıysak öyle akıtmaya, öyle çalışmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

'EĞER KURULTAYDA KAZANIRSAM GENEL BAŞKAN VE GRUP BAŞKANI OLACAĞIM'

Kendisinin, CHP tarihinde genel başkanlık görevi yürütmeyen ilk grup başkanı, Kemal Kılıçdaroğlu'nun da milletvekili olmayan ilk genel başkan olduğunu hatırlatan Özel, şunları kaydetti:

"Görevimizi yetkiyi aldığımız grubumuza bağlılıkla bundan sonraki süreçte de sürdüreceğiz ancak resmi kurultay kararı alındığı gün tekrar bir değerlendirme yapacağız ve o gün görüşümüzü, kararımızı sizlerle de paylaşacağız.

Şöyle düşünmekte de fayda var, bazen şöyle yazılıyor 'Bu ikilik değil mi?' diye. Eğer kurultayda kazanırsam genel başkan ve grup başkanı olacağım. Sayın Genel Başkan'ımız kurultayda aday olursa ve yeniden seçilirse yine bir genel başkan ve grup başkanı olacak. O yüzden bu süreçle ilgili durumu ikilik olarak tanımlamamak gerekiyor. Ancak delegemiz, üyelerimiz bu konunun böyle bir ikilikle olmamasını tercih edecek olurlarsa o zaman milletvekili olan bir genel başkanın göreve getirilmesi bu ikili görevlendirmeyi de otomatikman ortadan kaldıracaktır."

'SEÇİMİ KAYBETSEM DE BABA EVİMDEN AYRILMAM'

Genel başkanlık seçimini kaybederse partinin bir 'neferi' olarak çalışmaya devam edeceğini dile getiren Özel, "Bırakın kaybetmeyi onu zorla uzaklaştırmaya çalışsanız baba evinden ayrılmaz. Çok sayıda milletvekilimizle birlikte Sayın Ekrem İmamoğlu'nun paylaşımını da az önce gördüm ve memnun oldum. Onun değişim konusunda yaklaşımını önemsiyoruz. Bir daha kaybetmek istemiyorum diyen, ikinci parti olmak istemiyorum diyen herkesle el ele omuz omuza yol yürüyeceğiz" ifadelerini kullandı.

'ADAYLIKLARA PARTİ MECLİSİ KARAR VERİR GENEL BAŞKAN DEĞİL'

Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın yeniden aday gösterilmesine ilişkin sorulan soruya Özel, "Her iki belediye başkanımızın adaylığına da vatandaşın memnuniyetine dayalı objektif kriterlerle karar verildi. Genel başkan seçilirsem adaylıklarına ilişkin kararı parti meclisi verecektir genel başkan değil" diye konuştu.

'SEZGİN TANRIKULU'NA YÖNELİK LİNÇ KAMPANYASI BAŞLATILDI'

Sezgin Tanrıkulu hakkında soruşturma başlatılması ile ilgili ise Özel şöyle konuştu: "Kendisine bir canlı yayında terörist diyenlere cevap vermek üzere yayına bağlandı. Kendisine TSK ile ilgili bir soru yönlendirildi ve bu soruya verdiği cevap alınıp bir linç kampanyası başlatıldı. Sezgin Bey 'Böyle şeyler geçmişte olmuştur TSK'dan şaibeyi kaldırmak için açıklama yapmaları gerekir' dediği halde sadece bir kısmı kesilip paylaşılmıştır. Ak trollerin kısa videoyu izleyerek paylaşarak çanak tutan bir yaklaşımı olmuştur."

İTTİFAK SORULARINA YANIT

Yeniden bir ittifak kurulup kurulmayacağı ile ilgili ise şunları söyledi: "Bugünkü moral bozukluğu geçmiş ittifakın bileşenleri tarafından söylenen bazı sözler bir gerginlik ve umutsuzluğa yönelmiş ve ittifak kapasitesi ortadan kalkmış görünüyor. Bunun için bir heyecana bir yeniden doğuşa ihtiyaç vardır. İttifaklarla ya da ittifakların olmadığı yerde öz gücümüzle devam ederiz."

 

'Kendilerine Müslüman diyorlar ama insanlıkları kurumuş'

KRT emekçileri: Bayramı direnişle geçiriyoruz

Her 5 Şirketten biri fiilen iflasta

Her 3 üründen biri limit dışı pestisit içeriyor

Beş ayda 20 milyon kitap daha az basıldı

Her 10 kişiden 7’si enflasyonun düşmeyeceğini düşünüyor

Filenin Sultanları Polonya’yı da devirdi!

50 dakikalık yolculuk süresinde 4 ayrı hız ihlali cezası kesildi

Avrupa'dan İmamoğlu'na 'özel demokrasi' ödülü

Sarıyer Börekçisi mide bulandırdı!

Kredi ve kart borçları 4 trilyon TL'yi geçti

Trafik cezaları hedefin iki katına ulaştı

Küresel gıda fiyatlarında düşüş devam ediyor

Ücretsiz halk plajı sayısı 19’a ulaşacak

Türkiye, güneş gözlüğüne 4 ayda 103 milyon dolar harcadı

Siyasi Partiler Kanunu, seçim sistemi ve TBMM İç Tüzüğü güncellenmeli

DEM Parti'den Eren Bülbül'ün annesine telefon

Saplandıkları popülizm batağını ibretle takip ediyoruz

AK Parti bayrağını açtı milyonlarca TL'lik ihaleyi kaptı

Vatandaşlar radar cezalarına tepki gösterdi

'Yine sensiz.. Sen olmadan Geldi Bir Bayram'

Numan Kurtulmuş, Talip Uzun'u görevden aldı

Bazı olaylar bayramı idrak etmemize engel oluyor

Adalet olmayınca ülkede özgürlük, iyi yönetim de yok

Akaryakıt, alkol ve tütün ürünlerine otomatik ÖTV zammı geliyor

Pelin Akil hastanelik oldu

Fatma Turgut'un ehliyetine el konuldu

Taksilerin yoldan yolcu alma dönemi kapanıyor!

'Özgürlükçü anayasa' söylemlerine sakın inanmayın

Eminönü'nde fiyatlar vatandaşı isyan ettirdi!

Yükleniyor

Elon Musk beni hayal kırıklığına uğrattı

Kırgızistan Eski Cumhurbaşkanı Atambayev'e 11 yıl 6 ay hapis cezası

Çelik ithalat vergisi yüzde 50'ye çıktı

Gazze’de ölü gazeteci sayısı 221’e yükseldi

Suriye'nin trajedisi bölünmüşlük içinde doğdu

Madrid’de 20 ülkeden, Filistin'de iki devletli çözüm talebi

Suudi Arabistan'da alkol yasağı kalkıyor

Yargıç, Trump’ın Eğitim Bakanlığı'nı kapatma kararını durdurdu

PKK'nın İran kolu: Silah Bırakmıyoruz

Suriye de yeni yönetim haftalar içinde çökebilir

Pelin Akil hastanelik oldu

Fatma Turgut'un ehliyetine el konuldu

Yasmin Erbil plajda aşka geldi

Bergüzar Korel'den bikinili poz

Merve Dizdar koşuda madalya kazandı

Büşra Develi aşk orucunu bozdu

Pelin Akil New York pozlarıyla sosyal medyayı salladı

Rabia Soytürk'ten en kötü partner itirafı

Ezgi Eyüboğlu göğüs dekoltesiyle dikkat çekti

Derin Talu'dan yatak pozu

Arızalı otomobil yenisiyle değiştirilecek

Otomotiv sektörü ihracatta rekor tazeledi

Kur hareketlendi, zam gecikmedi

Otomotiv üretimi yüzde 9 azaldı

Taşıtlara yeni vergi gündemde

Yabancı şirketler Türkiye'den çıkış hazırlığında

Türkiye elektrikli otomobil üssü oluyor

Avrupa'da Tesla satışları sert düştü

Araç kiralarken dolabdırılmayın!

Otomotiv üretimi şubat ayında yüzde 13,3 azaldı

Her 3 üründen biri limit dışı pestisit içeriyor

Sarıyer Börekçisi mide bulandırdı!

Her dört tepsi baklavanın birinde dışkı kökenli bakteri çıktı

Sağlıklı bir Kurban Bayramı sofrası nasıl olmalı

Özel hastanenin aldığı fazla ücret tüketiciye iade edildi

Gıda takviyeleri ilaç değildir

Pestisit kullanımı patladı, çocuklarımızı kurtaracak ilaca ulaşılamıyor

Glütensiz Yaşamın Geleceği İstanbul'da Ele Alındı

Aydın'da hastanede rüşvet operasyonu

Meydanlarda 'kilo kontrolü' uygulaması başladı

KRT emekçileri: Bayramı direnişle geçiriyoruz

'Özgürlükçü anayasa' söylemlerine sakın inanmayın

Gazeteci Kadıköy'de gözaltına alındı

Azerbaycan’da Kıbrıs Konusu Masaya Yatırıldı

Yavuz Yılmaz, Yüzüncüyıl Gazeteciler Derneği’nde Güven Tazeledi

Gazetecilerden Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'ne Ziyaret

Operasyon yapılmayan bir tek İSPARK kaldı

Deneyimli Medya Uzmanından Yeni Atılım

Cem Küçük, AK Parti’li bürokratları uyardı!

YGD’den Gazetecilere 12 Kategoride Ödül

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2