TURİZM
TURİZM Haberleri'Pandemiyi önleyemezsek turizm biter'
'Pandemiyi önleyemezsek turizm biter'
- A-
- A
- A+
Marmaris Life Dergisi’ne yaptığı açıklamada Marmaris Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Ayyyıldız, “Aşı önceliği, nasıl ki güvenli işyeri sertifikası olan işletmelere öncelikli olarak uygulanıyorsa, turizme hizmet veren tüm esnaf ve sanatkarlara da uygulanmalıdır. Güvenli işyeri sertifikası, otuz ve otuzun üzerinde kapasitesi olan konaklama işyerlerine şuanda verilmektedir. Burada eksik olan konu şu ; konaklama merkezlerine gelen turist misafirlerimiz, sabahtan akşama kadar otellerde konaklamıyorlar. Marmaris gibi Bodrum gibi bir çok turistik bölgemiz tarihi ve doğal güzelliği için tercih ediliyor; turist otele uyumaya gelmiyor ki!”
“Turist Sokaktaki Esnafla Daha Çok Temas Halinde!”
“Bu insanlar plaja gidiyorlar, bu insanlar bir manava gidip alışveriş yapıyorlar, hediyelik dükkanına gidiyorlar, markete gidiyorlar ve doğal olarak bu işletmelerde çalışan, sokakta faaliyet gösteren esnaf ve sanatkarlarımızla sürekli temas halindeler. Aslında baktığınızda otelde çalışan personel arkadaşlarımıza göre sokakta hizmet veren esnaf ve sanatkarlarımızla tatil süreci içerisinde turist misafirlerimiz daha fazla temas kuruyorlar. Bunun sonucunda eğer bizler covidle ilgili mücadeleyi kazanmak istiyorsak, turizm bölgelerinde covid’i bitirmek istiyorsak sadece güvenli işyeri sertifikası olan işletmelerde çalışan personellere aşı uygulaması yapmamalıyız, bu aşı uygulama önceliğini hizmet veren tüm esnaf ve sanatkarlarımıza yapalım ki, covidle ilgili mücadelemizde diğer Ülkelere göre daha hızlı bir başarıya gidelim”.
“Pandemiyi Önleyemezsek Yeni Bir Dalgada Turizm Biter, Esnaf Biter, Ekonomi Büyük Darbe Alır”
Ayyıldız sözlerine şöyle devam etti, “Aynı zamanda, turizm bölgelerinin ve Ülkemizin ekonomisinin canlanmasını eğer istiyorsak, döviz girişlerinin olmasını istiyorsak, turistik bölgelere gelen turist misafirlerimizi sağlık anlamında huzurlu ve rahat hissettirmemiz gerek. Bunun da önceliği aşı uygulamasıdır. Ardından turizm esnafının kepengini açması çok önemlidir. Pandemiyi önleyemezsek yeni bir dalgada turizm biter, esnaf biter, ekonomi büyük darbe alır”.
Avrupa'dan Trump'a soğuk duş
Adriana Lima'nın ideal erkek kriteri tartışma yarattı
Kaymakamlık binasındaki silah seslerinin sebebi belli oldu!
Mahkemeden İBB davalarına CHP'liler alınmasın talebi
'AKP seçimi kaybedeceği için bunları yaşıyoruz'
'Hukuk ve demokrasi düzelmeden ekonomi düzelmez'
'Kısa sürede yüksek kazanç vadedenlere karşı dikkatli olunmalı'
İBB davasında 5. celse başlamadan bitti
İlber Ortaylı son yolculuğuna uğurlanıyor
'İran'a karşı kazanmıyoruz, dünyaya aptal olduğumuzu gösteriyoruz'
Oscar Ödülleri sahiplerini buldu
Trafiğe kaydı yapılan taşıt sayısı yüzde 11 azaldı
'Maddi sıkıntı çekiyoruz'
Kurtardığımız her bir canlının hayatı moral kaynağı
'Türkiye'yi zor günler bekliyor'
Türkiye'de şeriat isteyenler yüzde 10 çıkar mı şüpheliyim
Mine Tozlu dahil 5 kişi gözaltına alındı
DHMİ Daire Başkanı Mehmet Cemil Acar, Aksaray'da yakalandı
'Delilsiz ispat tahminden ibarettir'
'Anlama özürlü herhalde bu arkadaş'
'Bu işin altında hükümetin enkazıyla birlikte Numan Kurtulmuş kalacak'
Yaşar Kaba’nın Araştırma Kitapları Okurla Buluştu
'Ramazan, Birlik ve Kardeşliğin En Güçlü Zamanıdır'
'Ülkemizde milyonlar yoksullukla savaşıyor'
Köpek sahibi olmak, kalp hastalığına bağlı ölüm riskini azaltıyor
'Erdoğan içerideki baskıyı gizlemek için jeopolitik kozunu kullanıyor'
Manavgat Belediyesi'nde gözaltı sayısı 40’a yükseldi
HAKMAR'ın sahibi Zeki Doruk hakkında yeniden tutuklama kararı
3,5 milyon vatandaş faturasını ödeyemediği için kömüre mahkum oldu
Yerli Karea Fit Yollara Çıkıyor!
Yükleniyor





