BELEDİYE
BELEDİYE HaberleriPark alanlarını ihaleye çıkarmaya hazırlanıyor
Park alanlarını ihaleye çıkarmaya hazırlanıyor
- A-
- A
- A+
Özelleştirmenin boyutu parklara kadar indi. AK Partili Tuzla Belediyesi parkları 30 yıla kadar yap-işlet-devret modeline göre ihaleye açma kararı verdi. CHP'li Meclis üyeleri 'Çocukların park alanı ücretli hale gelecek. Birileri çocukların park alanından para kazanacak” diye tepki gösterdi.
'ÇOCUK-VATANDAŞ GARANTİSİ Mİ VERECEKSİNİZ?'
Cumhuriyet'ten Hazal Ocak'ın haberine göre Tuzla Belediyesi ilçedeki atıl durumda olan park alanlarını 30 yıla kadar “yap - işlet - devret modeliyle” ihaleye çıkaracak. CHP’li meclis üyesi Ülkü Sakalar kanuna göre parkları yapmanın belediyenin görevi olduğunu anımsatarak, “Şehir hastanelerinde hasta garantisi verdiniz, parklarda da çocuk-vatandaş garantisi mi vereceksiniz? Kamuya ait bir alan özelleştiriliyor” dedi. Tuzla Belediyesi eylül ayı meclis oturumları gündemine tartışma yaratacak bir teklif geldi. Söz konusu park alanlarının 30 yıla kadar süreyle işletme hakkının verilmesi öngörülen teklifte bunun karşılığında işletme bedeli alınarak yap - işlet - devret modeliyle ihale yapılması istendi.
'ÇOCUKLARIN PARK ALANI ÜCRETLİ OLACAK'
“Park alanlarında park ve/veya park alanı tesisi yapımı ve kiralanması iş ihalesi yapılması” teklifi CHP’li meclis üyelerinin ‘ret’ oyuna karşın AKP’li meclis üyelerinin oylarıyla kabul edildi. CHP’li üyelere karara şerh koydu. Teklife tepki gösteren CHP’li meclis üyesi Sakalar, “Kabul edilebilir bir teklif değildir. Kamu yararı olmayan bu teklifi kabul etmiyoruz” dedi.
Sakalar, bu kararla söz konusu alanlara ne yapılabileceğine ilişkin sorumuza, “Parklar özel işletmeye açılamaz. Bu ihaleyle park alanlarına kafe, restoran ya da halı saha yapılmasının önü açıldı. Çocukların park alanı ücretli hale gelecek. Birileri çocukların park alanından para kazanacak” yanıtını verdi.
'Kahrolsun Amerikan emperyalizmi!'
Vatandaş ekonomiden umutsuz
'İddianame ortadayken başkanlarımız hala neden tutuklu?'
Motorine 5.70 TL zam geliyor
Elektrik ve doğal gaza zammını değerlendireceğiz
İhracat miktarında düşüş
'Belgeler sahte, üzerime kayıtlı 4 taşınmaz var'
Kemal Memişoğlu iftara askeri helikopterle indi
'İsrail bölgeyi felakete sürüklüyor'
'Hiç kimseyle düşmanlık istemiyoruz'
'12 tapu var, hepsi Akın Gürlek’in; sahte desene'
'Fransa Hürmüz Boğazı operasyonlarına asla katılmayacak'
Etiket ve kasa fiyatlarını karşılaştırın
'7 ay yattım 7 yıl daha yatarım kimseye iftira atmam'
'Bu savaşı İsrail'in baskısı nedeniyle başlattık'
'Bu iftiralar karşısında yasal süreçleri derhal başlatıyorum'
Akın Gürlek'in mal varlığının toplam değeri 452 milyon lira
İran’da savaş gölgesinde asgari ücrete yüzde 60 zam
AYM’den Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'yle kadro ihdasına iptal
Anayasa Mahkemesi’nden seyyanen zam kararı
'Hürmüz Boğazı Amerikayı bitirmek üzere'
Emniyet amiri Birson Ergene canına kıydı
Fatih Camii’nde Kadir Gecesi’nde Mescid-i Aksa protestosu
Dünya Tiyatro Günü Üsküdar’da Etkinliklerle Kutlanacak
Gastrofill’den Boğaz’da Geleneksel İftar Buluşması
Avrupa'dan Trump'a soğuk duş
Adriana Lima'nın ideal erkek kriteri tartışma yarattı
Kaymakamlık binasındaki silah seslerinin sebebi belli oldu!
Mahkemeden İBB davalarına CHP'liler alınmasın talebi
'AKP seçimi kaybedeceği için bunları yaşıyoruz'
Yükleniyor






