GÜNCEL

GÜNCEL Haberleri

Roketsan ‘Sıfır Atık’ diyor

Roketsan ‘Sıfır Atık’ diyor

Roketsan ‘Sıfır Atık’ diyor
  • A-
  • A
  • A+

Roketsan; ülkemizin geleceği için özgün, güvenilir ve çığır açan roket ve füze çözümlerinin lideri olmak vizyonuyla çıktığı yolda, yaşamı sürdürülebilir kılmak için üzerine düşen sorumlulukları da yerine getiriyor. Bu kapsamda başlatılan Sıfır Atık Projesi için Roketsan’ın Lalahan’daki tesislerinde, 23 Haziran’da, bir tören düzenlendi.

Sıfır Atık Projesi Töreni’ne; Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan başta olmak üzere; Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, Roketsan Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Faruk Yiğit ve Genel Müdür Murat İkinci katıldı.

Törende misafirlere hitap eden Emine Erdoğan, Roketsan’ı, Sıfır Atık Projesi kapsamında gerçekleştirdiği çalışmalar ve 33. Kuruluş Yıl dönümü dolayısıyla tebrik etti. ‘’Milletimizin Roketsan’ı, savunma sanayinin çok güçlü bir aktörü olmasının yanında, sosyal konuların da takipçisi. Savunma sanayinde, kadınların güçlendirilmesi için yaptıklarınızla sektörde öncü konumdasınız. Kadın çalışanların, liderlik pozisyonlarında ve karar alma mekanizmalarında olduğunu görüyoruz. Bu hassasiyetin, gerçekten takdire şayan olduğunu düşünüyorum’’ dedi.

Ayrıca Roketsan’ın çevre duyarlılığına da vurgu yapan Emine Erdoğan, ‘’Tabii, bunun yanında Roketsan, bünyesinde kurulan atık yönetim sistemleri ile de çevre dostu bir kurumsal kimlikle öne çıkıyor. Mesela, kâğıda dayalı tüm süreçler dijital hale getirilmiş. Atığı ve israfı oluşmadan önleyen sistemler kurulmuş. Oluşan atıklar ise kaynağında ayrıştırılıyor. Roketsan ailesine, gösterdikleri örneklik için şükranlarımı sunuyorum. Çevre duyarlılığınızın herkese yol göstereceğine inanıyorum’’ dedi.

Dünyanın ortak evimiz olduğuna dikkat çeken Emine Erdoğan, ‘’ Bildiğiniz gibi, “Dünya Ortak Evimiz”, çevre projelerimizin mottosudur. İklim değişikliğinin etkileri, dünya üzerindeki herkesi ve her canlıyı eşit etkiliyor. İster yanı başımızda ister dünyanın bir diğer ucunda olsun, her çevre felaketi, istisnasız hepimizin felaketidir. Son günlerde denizlerimizi kaplayan müsilaj, hepimizi son derece üzdü. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız, üstün bir gayretle temizleme çalışmalarını sürdürüyor. İnşallah en kısa zamanda bu sorunu atlatacağız. Şairlere ilham olmuş Marmara Denizi ve ülke topraklarına birer mavi boncuk gibi serpilmiş akarsu ve göllerimiz insanlık mirasıdır. Bu şuur, ülkemizin eşsiz doğasını korumada tek formülümüzdür’’ diye ifade etti.

Bireylerin çevreyi korumasının büyük önem taşıdığını belirten Emine Erdoğan, “Herkes, bireysel hayatında yapacağı ufak değişikliklerle çevreye büyük katkı sunabilir. Bakın yeni bir araştırmaya göre, okyanusları kirleten plastiğin yiyecek ve içecek ambalajlarından oluştuğunu söylüyor. Şimdi havaların ısınmasıyla, piknik alanı, sahil kenarı gibi yerlerde atılan çöplerde büyük bir artış var. Parklarımız, çekirdek kabuklarıyla, yiyecek içecek paketleriyle kaplı. Bunlar son derece üzücü ve hazin manzaralar. Lütfen, çöpümüzü fırlatıp attığımız toprağın ve denizin de evimiz, yuvamız ve vatanımız olduğunu unutmayalım’’ diye belirtti ve ev sahipliklerinden ötürü Roketsan’a ve programda emeği geçenlere teşekkür etti.

Roketsan’ın bu alandaki çalışmalarının yerinde incelendiği etkinlikte, Emine Erdoğan tarafından Roketsan Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Yiğit’e, Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca hazırlanan Sıfır Atık Belgesi de verildi.

 Birçok Çalışmaya İmza Atıldı

Roketsan, bu alandaki çalışmalarında, efektif ve sürdürülebilir atık yönetim süreci ile sıfır atık felsefesini bir araya getirerek kısa sürede önemli kazanımlar elde etmeyi başardı. Bu kapsamda, firma tarafından aşağıdaki önlemler hayata geçiriliyor:

·-Proses tasarımları aşamasında atık oluşumunu ve çevreye olan etkiyi minimize etmek için malzeme ve enerji tüketiminin azaltılması konusunda planlamalar yapılıyor.

·-Kâğıda dayalı süreçleri tamamen dijital hale getiren yazılımlar kullanılması, doküman paylaşım ve onay süreçlerinin elektronik belge yönetim sistemi üzerinden yürütülmesi, ortak yazıcıların kullanımı ve yazıcılarda kullanılan kartlı sistemler ile kâğıt tüketimi minimize ediliyor.

·-Günümüzün en büyük sorunlarından bir tanesi olan artan gıda israfını önlemek için Roketsan’da artan yemekler ve tüketilmeyen ekmekler uygun şartlarda biriktirilerek günlük olarak hayvan barınaklarına teslim ediliyor.

·-Araçlardan kaynaklı emisyonun önüne geçebilmek için personele tesis içerisi ulaşım amaçlı bisiklet kullanımı teşvik ediliyor.

·- Tesis içerisinde oluşan atıklar için çeşitli noktalara yerleştirilen atık biriktirme ekipmanları ile atıkların kaynağında ayrıştırılması etkin bir şekilde yürütülüyor.

Roketsan yürüttüğü atık yönetimi süreci ile 2019 ve 2020 yıllarında, yılda 1.095.903 kg atık ayrıştırarak toplamda 1 milyon TL gelir elde etmeyi de başardı.

Öte yandan Roketsan; Sıfır Atık Projesi kapsamında yürüttüğü farkındalık ve iyileştirme çalışmaları ile atıkların kaynağında ayrıştırılarak toplanması ve geri dönüşümü ile de önemli kazanımlar elde etti. Sadece kâğıt atıkların yönetimi sayesinde; her yıl ortalama olarak 850 yetişkin ağaç kurtarıldı, 205.000 kwh enerji tasarruf edildi ve 8.850 kg sera gazı salınımı ise engellendi.

 

Yorum Yazın

TBMM'nin Öcalan'ın ayağına gitmesine karşıyız

'Tarih ve millet bu olup bitenleri affetmeyecek'

Ümit Özdağ'dan İmralı kararı için CHP'ye teşekkür

İmralı’ya heyet göndermeyen CHP’ye AK Parti’den tepki

İstanbul'da 25 kişi zehirlenme şüphesiyle hastaneye başvurdu

Âdil-i Mutlak Hat Eserleri Sergisi Katar’a Taşındı

'Sanatın iyileştirici ve birleştirici gücüne inanıyoruz'

Sonar Araştırma'nın son anketi ortaya çıktı

Sezonun En Kahkahalı Komedisi Sahneye çıktı!

Hollywood yıldızı “25. Yıl İnternet Medyası Ödülleri” için Türkiye'de

Tekirdağ'ın 20 günlük suyu kaldı

Mansur Yavaş Hacı Bayram esnafıyla bir araya geldi

CHP İmralı’ya gitmiyor

Kuvvetler ayrılığı ilkesine dayalı parlamenter sisteme geçeceğiz

Rekabet Kurumu'ndan 5 büyük reklam ajansına eş zamanlı baskın

Çınarcık Belediyesi Personeline MAKS Eğitimi Verildi

Asgari ücret tespit komisyonu toplanıyor

Sinop Üniversitesi’nde Rektöre özel dinlenme odası

AK Parti Kadın Kolları Başkanı okulda derse giriyor

Tüketici parasını icra yoluyla aldı

Şirket kuruluşları düştü kapanışlar çift haneli arttı

Sanayide istihdam azaldı

'Türkiye, İsrail'in isteği ile çok uluslu bir federasyona sürüklenmek isteniyor'

Sıcaklığa bağlı ölüm oranı yüzde 63 arttı

Özgür Özel, partisini temizlemeye öncelik vermeli

'Nüfusumuz artıyor fakat nüfus artış oranımız azalıyor'

'Tuzla Fayı'nın deprem üretme zamanı gelmiş'

'İmamoğlu, Erdoğan’ın en güçlü rakibi olmayı sürdürüyor'

Ankara halkını bedava taşıyacağım

'Cumhurbaşkanına hakaret' suçlamasıyla tutuklanan Eda Saraç hakkında tahliye

Yükleniyor

Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic, insan avına katılan keskin nişancılardandı

İsrail, Lübnan’a hava saldırıları düzenledi

Tarihi Jeffrey Epstein tasarısı ABD Senatosu'ndan geçti

Trump Kaşıkçı cinayetinde Prens Selman'ı savundu

Suudi Veliaht Prensi Selman Beyaz Saray'da

Avrupa’nın Ukrayna planı çıkmazda

Bangladeş’te eski Başbakanı için idam kararı

Özbekistan'da yükselen 'Medeniyet Merkezi'

Donald Trump Venezuela'ya 15 bin asker sevk etti

Trump’tan tehtit: Benim dosyama bakarsanız Clinton’ı açtırırım

Rabia Soytürk derin dekoltesi ile dikkat çekti!

Şevval Şahin fit kalma sırrını verdi!

'Saçımı 3 aydır yıkamadım'

Sümeyye Aydoğan aşkına bir şans daha verdi

Ece Erken, Kızılcık Şerbeti'ni yerden yere vurdu!

'Bu benim özel hayatımla alakalı bir durum değil'

Demet Şener'in olaylı aşkı yeniden başladı

Nesrin Cavadzade sevgili kriterini açıkladı

Emine Ün'ün dönüşü muhteşem oldu

Jenna Ortega'nın önü ayrı arkası ayrı olay

Tüketici parasını icra yoluyla aldı

Otomobil piyasasında yeni kriz endişesi

Mitsubishi Türkiye'den çekildi

Zorunlu trafik sigortasına da zam geldi

Tesla satışları Avrupa’da çakıldı

OTOMOTİV SEKTÖRÜNDE SIFIR HATA DÖNEMİ

Otomobil fiyatları yeniden yükselişe geçebilir

FIAT “Grande Panda” Türkiye’de

YGD “Türkiye’nin En Beğenilen Otomobili”ni Seçiyor

BYD'de Türkiye yatırımını İspanya'ya yapıyor

Sıcaklığa bağlı ölüm oranı yüzde 63 arttı

CHP'den şehir hastaneleri için suç duyurusu

Şehir hastanesine kurayla alınan 12 personelden 5'i aynı soyadı taşıyor

İstanbul’da Kadınlara Özel VR Temelli Meme Sağlığı Eğitimi

Hava kirliliği ölüm nedenleri arasında üçüncü sırada

Doktorlara reklam içerikli paylaşımlar yasaklandı

Vertigo şikayetiyle gitti, saatlerce MR'da unutuldu

'Her bağış, birden fazla insanın yaşamını kurtarabilir'

MHP İl Başkanı'ndan sağlık isyanı

SGK borcu olan emeklilerin maaşından yüzde 25 kesinti yolda

Hollywood yıldızı “25. Yıl İnternet Medyası Ödülleri” için Türkiye'de

Rekabet Kurumu'ndan 5 büyük reklam ajansına eş zamanlı baskın

'1600’den fazla içerik hakkında erişim engeli kararı verildi'

Nagehan Alçı'dan 'otel odası' yanıtı

Türkiye, internetin özgür olmadığı ülkeler arasında yer aldı

Gazetecilere yurt dışı çıkış yasağı getirildi

Merdan Yanardağ'ın tutuklanması hak ihlali

CHP'den Ekim Ayı Basın Özgürlüğü Raporu

'Cumhuriyet, Özgürlük ve Eşitlik İdeallerinin Simgesidir'

Ebubekir Şahin, koltuğu Mehmet Daniş'e devretti

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 12 9 1 2 19 29
2.FENERBAHÇE A.Ş. 12 8 0 4 15 28
3.TRABZONSPOR A.Ş. 12 7 1 4 10 25
4.SAMSUNSPOR A.Ş. 12 6 1 5 7 23
5.GÖZTEPE A.Ş. 12 6 2 4 9 22
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 12 6 4 2 5 20
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 12 5 3 4 -3 19
8.CORENDON ALANYASPOR 12 3 3 6 0 15
9.TÜMOSAN KONYASPOR 12 4 6 2 -2 14
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 12 3 4 5 -2 14
11.KOCAELİSPOR 12 4 6 2 -4 14
12.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 12 3 5 4 2 13
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 12 4 7 1 -10 13
14.GENÇLERBİRLİĞİ 12 3 7 2 -5 11
15.KASIMPAŞA A.Ş. 12 2 6 4 -6 10
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 12 1 5 6 -15 9
17.İKAS EYÜPSPOR 12 2 8 2 -9 8
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 12 2 9 1 -11 7