Şafak Müderrisgil, Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı oldu

Türkiye Tenis Federasyonu 6. Olağan Genel Kurul'da TTF Başkanlığına Şafak Müderrisgil tek aday olarak katıldı. Oylamada 179 oyun 134’ünü alan Şafak Müderrisgil, TTF’nin yeni başkanı oldu.

Şafak Müderrisgil, Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı oldu
  • A-
  • A
  • A+

Türkiye Tenis Federasyonu 6. Olağan ve Mali Genel Kurulu 11 Kasım Pazartesi günü Ankara Green Park Otel’de yapıldı.

Olağan Genel Kurul'da TTF Başkanlığına Şafak Müderrisgil tek aday olarak katıldı. Oylamada 179 oyun 134’ünü alan Şafak Müderrisgil, TTF’nin yeni başkanı oldu.

Şafak Müderrisgil’in başkanlığındaki TTF Yönetim Kurulu Ali Rıza Ceylan, Berk Albayrak, Ebru Özdemir, Eda Sevaioğlu Tan, Ertunç Tümen, Esra Hatipoğlu, Hakan Ertürk, İpek Soylu, İsmail Hakkı Kurt ve Kaan Arslan’dan oluşuyor.

6. Olağan Genel Kurul, saat 10.30’da saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Başkanlık Divanı'nın seçilmesinin ardından Denetleme Kurulu Raporları okundu. Divan Başkanlığını Erbil Yiğitbaş’ın yaptığı Olağan Genel Kurul'da, Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu ve Denetleme Kurulu Raporu ibra edildi.

TFF’nin yeni başkanı Şafak Müderrisgil, yaptığı konuşmada “Herkes İçin Tenis” vizyonuyla liyakat esaslı bir yönetim, Türk tenisinin markalaşmasını hedefleyen Türkiye Tenis Hamlesi ve tenis camiasında şeffaf iletişim anlayışıyla hareket edeceklerini ifade ederek, şunları dile getirdi: Türkiye çapında teniste büyük bir değişim ve dönüşüm yaratmayı amaçlıyoruz. Bu hedef doğrultusunda geniş kapsamlı bir strateji planı geliştirdik. Ulusal ve uluslararası arenada kazandığımız deneyimlerle, Türk tenisinin sadece ülkemizde değil, global düzeyde de tanınması ve bir güç haline gelmesi için çalışacağız. Türk tenisinin marka değerini artıracağız. Amacımız, sporcudan antrenöre, tenis kulüplerinden sponsorlara kadar tüm paydaşları içeren bu değerli ekosistemi harekete geçirerek Türk tenisinde kalıcı bir etki yaratmak. Tenisi her yaştan ve kesimden insan için erişilebilir hale getirmek ve ülkemizi uluslararası arenada temsil edebilecek sporcular yetiştirmek istiyoruz. Öncelikli hedefimiz, uluslararası başarı basamaklarını tırmanarak 2028 Olimpiyatlarında ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek” ifadelerini kullandı.


 

Şafak Müderrisgil Kimdir?

Şafak Müderrisgil, ulusal ve uluslararası ölçekte inovasyon ve teknoloji tabanlı sürdürülebilir yatırımları finanse eden bir etki yatırımcısıdır. Türkiye’nin ilk etki yatırımı platformu olan Etkiyap’ın kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanıdır. Aynı zamanda Türkiye’de etki yatırımı ekosisteminin gelişimini hedefleyen ve küresel etki yatırımı ağında Türkiye adına faaliyet gösteren Etki Yatırımı Danışma Kurulu “EYDK”nın Yönetim Kurulu Başkanıdır.

Şirket ve enerji hukuku alanında bir geçmişe sahip olan Şafak Müderrisgil, meslek hayatı boyunca uluslararası ve ulusal kuruluşlara ve şirketlere hukuki danışmanlık ve bağımsız yönetim kurulu üyeliği yapmıştır. Enerji, çevre ve şirketler hukuku alanlarındaki tecrübesi yanında kamu politikası konusunda uzmanlaşmıştır. Profesyonel kariyerinin yanı sıra gençlerin eğitimi, liderlik, kadınların ekonomik güçlenmesi, çocuk hakları, iklim değişikliği ve enerji verimliliği konularına odaklanan bir sosyal girişimci ve hayırsever olarak ulusal ve uluslararası projeler gerçekleştirmiştir. Akademik ve profesyonel çalışmalarını 2015 yılından bu yana sürdürülebilir finans, etki yatırımı ve etki ölçümü/yönetimi konularında sürdürmektedir.

2019 yılından beri The Duke of Edinburgh’s International Foundation’da World Fellow olarak görev yapmaktadır. Londra School of Economics’de (LSE) Çağdaş Türk Çalışmaları Kürsüsü Danışma Kurulu’nda ve Türkiye Enerji Verimliliği Derneği’nde Başkan Yardımcısı olarak görev almıştır. 2023 yılından itibaren Türk Eğitim Derneği (TED) Yönetim Kurulu Üyesi ve Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk, Sürdürülebilirlik ve Kadın Futbolundan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev almıştır.

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde lisans ve yüksek lisansını tamamladıktan sonra Oxford Üniversitesi’nde Kamu Politikası alanında yüksek lisans derecesi almaya hak kazanmıştır. Şafak Müderrisgil ayrıca, Oxford Üniversitesi/ Said Business School ve Harvard Kennedy School mezunudur.

2021 yılında Euclid Network (Avrupa Sosyal Girişimcilik Ağı) tarafından “Avrupa’nın ilk 100 Sosyal Girişimcisi” listesine giren Şafak Müderrisgil rolünün ötesinde gösterdiği liderlik özellikleri ve çabaları nedeniyle bu unvana layık görülmüştür. 2023 yılı ocak ayında Türkiye’deki etki yatırım ekosistemine katkısı nedeniyle “Sürdürülebilirlik Lideri” olarak ödüllendirilmiştir.

 

Yorum Yazın

Burcu Köksal AK Parti'ye geçecek mi?

Roboski davasında eski yarbaydan Hulusi Akar iddiası

Baklavacı Süleyman Köşkeroğlu tutuklandı

Starbucks'tan Türkiye fiyatlarına zam

'Dönün de ekonomiyi nasıl yönettiğinize bakın'

'AKP'li ve MHP’li başkanları her yere davet edin'

Mehmet Akif Ersoy 3 ay önce Umre'ye gitmiş

Emekliler Antalya'da yoksulluğa karşı sokağa çıktı

Afra Saraçoğlu annesini paylaştı!

'Türkiye’deki barış süreci Suriye’ye endekslenmemeli'

Prim borcu olanlar devlet hastanesinde muayene olamayacak

Asgari ücret yüzde 20’lik vergi dilimine daha erken girecek

Sebze ve meyve fiyatlarına 1 haftada yüzde 50 zam

Hakkari–Van karayolunda çığ düştü!

Özlem Vural'dan 'İBB itirafçısına' 139 milyonluk ihale!

'Bir baba olarak yardım istiyorum, bu şerefsizleri bulun!'

Yalova'da IŞİD operasyonunda yakalanan 26 kişi tutuklandı

'Gazeteciler mesleğini yaptı, protestocular Anayasal haklarını kullandı'

Ahmet Türk'ün yerine atanan kayyımın görev süresi yine uzatıldı

İbrahim Tatlıses kırmızı bültenle aranan Galip Öztürk ile aynı karede

İstanbul İzmir arası cep değil can yakıyor

'Zafer Partisi her şeyi önceden görüyor ve uyarıyor'

IŞİD'li terörist 'cihat emri' bekliyormuş

Tarla ve market arasında uçurum

2026 günlük yemek ücreti belli oldu!

Fatih’te iki aylık bebek açlıktan öldü

3 bin 283 yere ulaşım durdu

'Mücadelemizi boykotla sürdürmek zorundayız'

İstanbul'un yıllık enflasyonu yüzde 37,68

'2025’in En Beğenilen Otomobili' Gazetecilerin Oylarıyla Seçildi

Yükleniyor

Bulgaristan'da Euro dönemi başladı

Trump desteği, Netanyahu iktidarının merkezinde

Şam yönetimi SDG ile temasları askıya aldı

Gazze’de can kaybı 70 bin 937’ye yükseldi

'Epstein, 14 yaşındayken beni Trump'ın evine götürdü'

İsrail gazı dünyaya Mısır üzerinden satılacak

Bulgaristan'da hükümet istifa etti

Epstein’in istismar ağı ingiltere’ye de uzandı

Gazze’de can kaybı 70 bin 654’e yükseldi

'10 Mart Anlaşması, Yeni Suriye’nin temelidir'

Afra Saraçoğlu annesini paylaştı!

Demet Özdemir 'En iyi kadın oyuncu' seçildi

Özgü Kaya kaçamağını paylaştı

Mine Kılıç çeketin içine hiçbir şey giymedi

Dua Lipa minicik bikinisinin azizliğine uğradı!

Ela Rümeysa Cebeci’nin ablası konuştu

Ezgi Fındık hakkında uyuşturucu ve fuhuş suçlamasıyla yakalama kararı

Hülya Avşar'dan olay kaza açıklaması

Nafia Tanrıverdi iddialı tarzıyla gündemde

Takipçi sayısına göre rol verilmesine isyan etti

'2025’in En Beğenilen Otomobili' Gazetecilerin Oylarıyla Seçildi

Arıcıoğlu Otomotiv konkordato talebinde bulundu

İkinci el araçta 6 ay ve 6 bin kilometre şartı uzatıldı

Bakan Bolat’tan "BYD'ye gümrük engeli" iddialarına cevap

Türkiye, Avrupa’nın en büyük 5’inci otomobil pazarı

Otomobil piyasasında fiyatlar eridi araçlar elde kaldı

Otomotiv satışlarında kasım rakamları açıklandı

BYD Türkiye'yi oyalıyor mu?

Danıştay, 10 yıllık 'bekleme şartı'nı durdurdu

Yeni Tonale ABD’de ilk kez sahneye çıktı!

Fatih’te iki aylık bebek açlıktan öldü

Sofralardaki 6 süt ürünü markasında 'hile' tespit edildi

Siirt'de polis hastaneyi 2 ay takip etti, 30 kişi gözaltında

Tavşan kanı çay hilesi ortaya çıktı

Kalp sağlığını korumak için 8 öneri

Türkiye ekmek tüketiminde dünyanın en tepesinde

Küfür etmek fiziksel performansınızı artırıyor, sağlığa iyi geliyor!

Acil gelen hasta'dan 120 bin lira istediler

Türkiye diyabette de Avrupa’nın zirvesinde

Mutasyona uğrayan H3N2 virüsü Türkiye'ye giriş yaptı

'Gazeteciliğin Vicdanı Olmaya Devam Edeceğiz'

GAİN Medya soruşturmasında Okan Karacan itirafçı oldu iddiası

YGD'den “Yılın Haber Ödülleri” için başvuru çağrısı

Cem Küçük, Hande Fırat'ı yerden yere vurdu

RTÜK'ten düşen uçağa ilişkin uyarı

İktidarı savunma işi, yandaş gazetecilere terk edilmiş durumda

YGD Yeni Yıla İki Büyük Ödül Organizasyonuyla Giriyor

Gazeteci Zihni Çakır tutuklandı

'Gazetecilik hiçbir ahlaksızlığın vesilesi olamaz'

Rümeysa Cebeci 'uyuşturucu' soruşturmasında tutuklandı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 17 13 1 3 27 42
2.FENERBAHÇE A.Ş. 17 11 0 6 25 39
3.TRABZONSPOR A.Ş. 17 10 2 5 13 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 17 9 3 5 12 32
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 17 8 4 5 8 29
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 17 6 4 7 2 25
7.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 17 6 6 5 9 23
8.KOCAELİSPOR 17 6 6 5 -2 23
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 17 6 6 5 -6 23
10.CORENDON ALANYASPOR 17 4 4 9 1 21
11.GENÇLERBİRLİĞİ 17 5 9 3 -3 18
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 17 4 7 6 -4 18
13.TÜMOSAN KONYASPOR 17 4 8 5 -8 17
14.KASIMPAŞA A.Ş. 17 3 8 6 -10 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 17 4 10 3 -15 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 17 2 6 9 -17 15
17.İKAS EYÜPSPOR 17 3 10 4 -14 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 17 2 12 3 -18 9