SAĞLIK
SAĞLIK HaberleriSağlıkta şiddeti protesto eden hekimlere uyarı cezası verildi
Genel Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı Derya Uğur, "Siyasi iktidarın vekilleri olan idareciler tarafından çok iyi dikkat çekmiş olacağız ki iş bırakma kararımıza uyan üyelerimize uyarı cezası verilmiştir." dedi.
- A-
- A
- A+
Fatsa Devlet Hastanesi'nde Genel Sağlık-İş Sendikası'nın çağrısıyla iş bırakma eylemi yapan sağlık emekçilerine uyarı cezası verildi. ANKA Haber Ajansı'na konuşan Genel Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı Derya Uğur, "Siyasi iktidarın vekilleri olan idareciler tarafından çok iyi dikkat çekmiş olacağız ki iş bırakma kararımıza uyan üyelerimize uyarı cezası verilmiştir. İdarecilerin bu tip cezaları vererek yargı yoluyla iptal ettirmemizi sağladıklarında devleti zarara uğrattıkları da akıldan çıkmaması gerekir" dedi.
Sağlık emekçileri, sağlıkta yaşanan şiddete dikkat çekmek için çeşitli eylemler yaptı. Ordu'nun Fatsa ilçesinde Genel Sağlık-İş Sendikası'nın çağrısıyla iş bırakma eylemi yapan sağlık emekçileri hakkında idari soruşturma başlatıldı. Bu soruşturma kapsamında sağlık emekçilerine "uyarı" cezası verildi.
Genel Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı Derya Uğur, sağlık emekçilerine verilen "uyarı" cezasını ANKA Haber Ajansı'na değerlendirdi. Uğur, şöyle konuştu:
"22 yıllık siyasi iktidarın sağlıkta dönüşüm programı adı altında sağlığı ticarileştiren, sağlık emekçilerini itibarsızlaştıran politikalarının sonucudur sağlıkta şiddet. Caydırıcı önlemler alınmadığı için etkin ve uygulanabilir sağlıkta şiddet yasası hayata geçirilmediği için yanlış politikalarının sonucudur sağlıkta şiddet. Sağlıkta şiddet her geçen gün artarak devam etmektedir. Genel Sağlık İş Sendikası olarak, Ordu'nun Fatsa Devlet Hastanesi'nde sağlık emekçilerini itibarsızlaştıran politikaları etmek için, sağlıkta şiddete dikkat çekmek için ve idarecilerin sağlıkta şiddeti önleyecek politikalarını hayata geçirmek için iş bırakma kararı almıştık.
Siyasi iktidarın vekilleri olan idareciler tarafından çok iyi dikkat çekmiş olacağız ki iş bırakma kararımıza uyan üyelerimize uyarı cezası verilmiştir. Ancak o idareciler unutmamalıdır ki ülke genelinde sağlıkta şiddeti önleyici önlemler alınmadığı sürece yarın kendileri de o koltuklardan kalktıkları zaman şiddete uğrayabilme ihtimalleri vardır. İşte o zamanda yine yanlarında Genel Sağlık İş olacak, yine yanlarında üyelerimiz olacaktır. Şu da iyi bilinmelidir; daha önce sendikamız iş bırakma kararlarımızın arkasından verilen bütün cezaları yargı yoluyla iptal ettirmiştir. İdarecilerin bu tip cezaları vererek yargı yoluyla iptal ettirmemizi sağladıklarında devleti zarara uğrattıkları da akıldan çıkmaması gerekir."
'Türkiye, yeni bir iktidarı karşılamak üzere doğum sancıları çekiyor'
'Utanç içinde hatırlanacak bir tarih'
'Savaşın sebebi İsrail’dir'
Yeşil erik açılışı 4 bin TL'den yaptı!
Bodrum'a gelenleri kaymakam karşıladı
Ayhan Bora Kaplan'ın avukatı tahliye edildi
'Türkiye Ada'nın tamamının garantörüdür'
İstanbul’da 27 CHP’li başkanın 12’si görevden uzaklaştırıldı
Türkiye kira artışında dünya lideri
'Kazanan ithalatçı, kaybeden çiftçi olur'
'İmamoğlu 1 yıldır hapiste, Avrupa buna sessiz kalmamalı'
MGK’da 3 başkanlık kuruldu
İran’a 'saldırıları derhal durdur' çağrısı
'Donald Trump için 'azil' çanları çalıyor'
Pentagon, İran için 200 milyar dolar bütçe talep etti
Danıştay, MEB’den 'Ramazan Genelgesi' savunması istedi
İki Kardeşin Sıra Dışı ve Mizah Dolu Hikâyesi
'Kahrolsun Amerikan emperyalizmi!'
Vatandaş ekonomiden umutsuz
'İddianame ortadayken başkanlarımız hala neden tutuklu?'
Motorine 5.70 TL zam geliyor
Elektrik ve doğal gaza zammını değerlendireceğiz
İhracat miktarında düşüş
'Belgeler sahte, üzerime kayıtlı 4 taşınmaz var'
Kemal Memişoğlu iftara askeri helikopterle indi
'İsrail bölgeyi felakete sürüklüyor'
'Hiç kimseyle düşmanlık istemiyoruz'
'12 tapu var, hepsi Akın Gürlek’in; sahte desene'
'Fransa Hürmüz Boğazı operasyonlarına asla katılmayacak'
Etiket ve kasa fiyatlarını karşılaştırın
Yükleniyor






