Tarih: 03.12.2023 19:02

Sait Özcan Avrupalı Türkleri yazdı

Facebook Twitter Linked-in

Avrupalı Türklerinin sivil toplum kuruluşlarında uzun yıllar çalışan KONAD Başkanı Sait Özcan'ın ‘Avrupalı Türkler’ adlı kitabı ilgi görüyor. 

Avrupa’daki Türk varlığını, yaşadıkları sıkıntıları, anlatan kitap, Kitap Dünyası Yayınlarından piyasaya çıktı.

Türklerin sosyo-kültürel değişimler ile ilgili çalışmalarda bulunan KONAD Sosyal ve Siyasal Araştırmalar Merkezi Başkanı Sait Özcan, “Avrupalı Türkler” kitabını yayınlayarak 60’lı yılların başından itibaren Almanya’ya gelen Türklerin yaşadıklarını anlatıyor.

Konya İyi Parti Milletvekili adayı Özcan, “Almanya’ya Türk Göçü’nün üzerinden 62 yıl geçti. Kara trenler ile Türklerin artık bu ülkede 4. nesil çocukları üniversiteli oldu. Devletin her şehrinde soyu Anadolu’ya dayanan bizimkiler var. Türklerin Avrupa'ya göçü Türkiye Cumhuriyeti tarihi için önemli bir sosyolojik olaydır. Anadolu’nun hemen her köyünde ya bir Almanyalı ya da Almanya’da akrabası olan insanlar vardır.

Bazı şehirlerde Avrupa’ya teşekkür endeksli gurbetçi heykelleri dikmiştir. Almanya veya Avrupa kelimeleri Türk insanının en çok konuştuğu yabancı ülke, uzak diyarlar ve gurbetin adı, Almanya Türklerin en çok gitmek istediği ve ekonomik hayallerini süsleyen kızıl elmadır. Anadolu’da Almanyasız bir hayat, Türkiye’de Almanyasız bir batılılaşma hayali, yine ülke ve millet olarak Almanyasız bir AB üyeliği düşünülmez.

Almanya ve Avrupa bizim her şeyimiz, gelecekte de bizim çok şeyimiz olacak. Türkler ve Almanlar 350 yıldır çok değişik alanlarda ve sektörlerde birlikte çalışarak birbirlerini çok iyi tanıyan ve saygı gösteren iki millet konumuna gelmiştir. Türklerin Almanya tarihinin iyi bilinmesinde kayda değer olumlu gelişmelere ulaşılacağını hep beraber göreceğiz” dedi.

Resim’de, Frankfurt ’da bir araya gelen Özcan ve BORAN, Avrupalı Türkleri konuştular. Özcan kitabını imzalayıp Gazeteci BORAN ‘a takdim etti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-DT9JLG88B3